Μια αλήθεια ...πικρή

Αγαπητέ kohmst επέτρεψε μου με όλο τον σεβασμό να διαφωνήσω μαζί σου....

Τα AS, τα οποία νομίζω οτι δυσανασχετούσαν έντονα στον τόσο μικρό χώρο, για μένα απέχουν πολύ απο το να χαρακτηριστούν "ιδανικά" ηχεία... σε κάποιον άλλον χώρο ίσως... πάντως η σύντομη ομολογουμένως ακρόαση που έκανα δεν μου δημιούργησε την επιθυμία για περετέρω έρευνα (ανεξαρτήτως τιμής).... όπως ας πούμε τα ATC, Sonus Faber, Ascendo. Αλλά και Horning και Acapella.

Μπορεί να φτέγανε και οι μουσικές που την συγκεκριμένη στιγμή ήταν πολύ νταπα ντούπα για τα γούστα μου... πράγμα που ίσχυε βεβαια στις περισότερες των περιπτώσεων...

Γνώμες θα μου πείς....

Re: Απάντηση: Re: Μια αλήθεια ...πικρή

Εχεις ακούσει τον καινούργιο Ορφέα και τον καινούργιο Ερμή;

Ω ναι... Και σκοτώνουν...
Απλά όπως είπα, στον Ορφέα με κέρδισαν οι μεσαίες και οι υψηλές του, στον Ερμή το μπάσο του. Τα έφερα σαν παράδειγμα για να σου αποδείξω ότι ακόμη και σε ηχεία της ίδιας εταιρίας δεν μπορείς να πείς ποιό είναι το καλύτερο.

Τα ATC τα θεωρώ καλά ηχεία. Ακουσα και το SCM 50 για αρκετή ώρα, και κατόπιν τού ζήτησα και μού έβαλε το SCM 40. Πολύ καλά και τα δύο, καλύτερο μπάσο το 50, πιο καθαρό το 40. Αλλά δεν είχε ΚΑΜΜΙΑ απολύτως σχέση αυτό το άκουσμα με τον Ερμή και τον Αίολο. Κλάσεις ανώτερα τα AS ότι και να λέμε...

Τα ATC είναι ηχεία monitor.
Αν διάβασες το μήνυμά μου στο thread περί έκθεσης, είμαι ευτυχισμένος που δεν αγόρασα τον ενισχυτή της ATC για να τα οδηγήσω γιατί είναι χειρουργικά νυστέρια. Πάντος το SCM 40 παίζει τελείως διαφορετικά σπίτι μου από αυτό που άκουσα στην έκθεση.
Λογικό είναι να σου αρέσουν περισσότερο τα 50 από τα 40 μιας και τα 40 κάνουν 3.000 ενώ τα 50 κάνουν 8.000 ευρά... Είναι ηχεία άλλης σειράς.

Και όμως υπήρχε καλύτερο ηχείο από τον Ερμή το οποίο περιμένω κάποιος να μού το πεί αλλά κανείς δεν το έχει αναφέρει μέχρι τώρα...

Τώρα μας τα χαλάς...
Πάντος, αν θέλεις να ακούσεις πως παίζουν τα SCM 40 με λάμπα, κανονίζουμε με έναν συμφορουμίτη καφέ σπίτι μου το Σαββάτο το πρωί... Είσαι ευπρόσδεκτος. Απλά στείλε μου pm. :)

Και η δική μου ταπεινή γνώμη.
Τα ηχεία στην έκθεση πολλά και καλά.
Να αναφέρω τα KEF reference, τα Zingali τα μεγάλα (έρωτας), τα απομίμηση Lowther στο δωμάτιο με τα ρακ, τα καταπληκτικά και απλησίαστα Mertens, τα Triangle που είχαν τα NAIM, τα VPMS or something (πρώτη φορά τα είδα) τα αμερικάνικα (αν και λίγο τσιζ-μπουμ ίσως λόγω δωματίου) τα ευγενέστατα παρά τον όγκο τους Mythos, τα υπέροχα μικρά Wilson και κανα δυό που ίσως ξεχνάω. Μούφες επίσης αρκετές (δεν θα αναφερθώ) αλλά μερικές φορές υπάρχουν καλά ηχεία σε λάθος μέρη.
Με απογοήτευσαν τα Cantus και (ναι δυστυχώς) τα Faber τα μεγάλα. Χρήζουν επανεξέτασης.
Οσο για CD vs πικάπ.............υποκειμενικό. Αν και υπέρμαχος του βινιλίου στη συγκεκριμένη έκθεση μάλλον έχεις δίκιο. Αν και ο συνδυασμός Nagra με Oracle με έκανε να ακούω όπερα, που δεν πολυσυμπαθώ, πολύ ευχάριστα.
Ερώτηση.
Αν γνωρίζω καλά, η Rega έχει στις κεφαλές 3 βίδες ακριβώς για να πετυχαίνεις γρήγορο και σωστό alignment με τους αντίστοιχους βραχίονες. Ενας εκ των εκθετών την είχε βιδωμένη τιγκα μπροστά και ήταν και για παρουσίαση του καινούριου πικάπ. Κάνω λάθος ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μια αλήθεια ...πικρή

Ω ναι... Και σκοτώνουν...
Απλά όπως είπα, στον Ορφέα με κέρδισαν οι μεσαίες και οι υψηλές του, στον Ερμή το μπάσο του. Τα έφερα σαν παράδειγμα για να σου αποδείξω ότι ακόμη και σε ηχεία της ίδιας εταιρίας δεν μπορείς να πείς ποιό είναι το καλύτερο.

Εδώ δεν μπορούμε να πούμε αν είναι καλύτερος ο Αιολος από τον Ερμή που είναι διαφορετικής σειράς και φιλοσοφίας. Πώς να διαλέξουμε ανάμεσα στον Ορφέα και στον Ερμή; Πάντως εγώ μάλλον προς τον Ορφέα θα έκλινα...

Οσον αφορά τα ATC δεν είπα ότι μού άρεσαν τα 50 είπα απλώς ότι είχαν καλύτερο μπάσο. Λογικό λόγω όγκου και μεγαλύτερου woofer. Ακούγοντας εδώ και πολλά χρόνια με τα 3δρομα ακουστικής ανάρτησης Acoustic Research AR-10π μπορώ να πώ η ακουστική ανάρτηση είναι η αγαπημένη μου σχεδίαση. Γιαυτό και αμέσως όταν άκουσα τα SCM-40 κάτι μού έκανε κλικ, κάποιο γνώριμο άκουσμα μού ξαναήρθε. Σίγουρα αν αγόραζα σήμερα ηχεία τα SCM-40 κυρίως λόγω ακουστικής ανάρτησης αλλά και λόγω καλής τιμής θα ήταν μεταξύ των πρώτων επιλογών μου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μια αλήθεια ...πικρή

Εδώ δεν μπορούμε να πούμε αν είναι καλύτερος ο Αιολος από τον Ερμή που είναι διαφορετικής σειράς και φιλοσοφίας. Πώς να διαλέξουμε ανάμεσα στον Ορφέα και στον Ερμή; Πάντως εγώ μάλλον προς τον Ορφέα θα έκλινα...

Εμ; Αυτό λέω και εγώ... :-)
Εγώ μάλλον θα έκλινα προς ένα ηχείο βάσης με τις μονάδες του Ορφέα. -bye-

Οσον αφορά τα ATC δεν είπα ότι μού άρεσαν τα 50 είπα απλώς ότι είχαν καλύτερο μπάσο. Λογικό λόγω όγκου και μεγαλύτερου woofer.

Και τριπλάσιας τιμής... Μην το ξεχνάς αυτό. :-)

Σίγουρα αν αγόραζα σήμερα ηχεία τα SCM-40 κυρίως λόγω ακουστικής ανάρτησης αλλά και λόγω καλής τιμής θα ήταν μεταξύ των πρώτων επιλογών μου.

Η πρόσκληση πάντος για καφέ ισχύει... -bye-