MIA AΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ...

πολυ σοβαρος αν θελετε τη γνωμη μου .

σε συνδιασμο με το οικονομικο αδιεξοδο σε αυτες τις χωρες και την εκτος συναγωνισμου καταναλωση αλκοολ (αν και αυτο μαλλον ειναι αποτελεσμα και οχι αιτιο) δε θελει πολυ...
 
Το ανθρώπινο είδος ειναι πολύ περισσότερο ζωώδες απ´όσο θελουμε όλοι μας να παραδεχτούμε ,μάλλον.

Η κατανόηση επομένως τέτοιων πρακτικών και ενεργειών από την τοπική κοινωνία από την οποία προέρχεται ο δράστης, θα μπορούσε να λειτουργήσει μόνο προς την κατεύθυνση της κατανόησης των κινήτρων του δράστη και της επίδειξης επιείκειας προς αυτόν, στα πλαίσια της επιμέτρησης της ποινής (όπως εξάλλου προβλέπει ο Κώδικας) που πρόκειται να του επιβληθεί και μόνο. Ούτε καν ως ελαφρυντικά, είμαι της άποψης.
Ξεχώρισα δύο απόψεις με τις οποίες συμφωνώ απόλυτα. Περισσότερο θα μπορούσαν να μας διαφωτίσουν, ίσως, οι εγκληματολόγοι. Πάντως η συγκυριακή εκτροπή ενός ανθρώπου στο φόνο νομίζω πως εξαρτάται μεν από την πολιτιστική του συγκρότηση και τις αξιακές του καταβολές από το κοινωνικό του περιβάλλον, αλλά δεν είναι σύμπτωμα ούτε τον ανθρώπων χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, ούτε των ανθρώπων της επαρχίας. Ίσως για τους πιο ευκατάστατους να μπαίνει στην εξίσωση και το τι έχουν να χάσουν αν υποπέσουν σ' αυτήν την εκτροπή. Αν και υπάρχει ένα κατώφλι οικονομικής ισχύος, πάνω από το οποίο υπάρχει η αποθράσυνση της ατιμωρισίας λόγω κοινωνικού status. Έχω τέτοια δείγματα, όχι φυσικά της εκτροπής στο φόνο, αλλά της βιαιοπραγίας.

Σε ότι αφορά το χουλιγκανισμό, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Έχω συζητήσει με άτομα, με σταθερή και καλά αμοιβόμενη εργασία, που πάνε στο γήπεδο για να πλακωθούν. Κατάλαβα πως εκεί λειτουργεί ένα είδος πρωτοκόλλου, εκεί είναι ο κατάλληλος τόπος και χρόνος γι' αυτούς για να γίνει κάτι τέτοιο. Μέρος αυτού του πρωτοκόλλου είναι και κάποιοι χονδροειδείς κανόνες που γενικά ακολουθούν, όπως για παράδειγμα οτι δεν δίνουν στην αστυνομία τα ονόματα των αντιπάλων που τους πλακώνουνε, ακόμη και αν αυτοί τους έχουν κάνει μαύρους στο ξύλο. Γι' αυτό θεωρούν την κίνηση του Νικολαΐδη να δώσει βίντεο στην αστυνομία αιτία πολέμου. Και δεν μιλώ για χούλιγκανς της ΑΕΚ, αλλά για 'συναδέλφους' τους άλλων ομάδων.
 
Πιστεύω ότι ο χουλιγκανισμός είναι μια μορφή εκτόνωσης και δε θα με πείραζε κιόλας αν οι άνθρωποι πλακώνονταν μόνο μεταξύ τους και δεν κατάστρεφαν τα πάντα στο διάβα τους (ειδικά αυτοί που βρίσκονται εκτός έδρας τα σπάνε πολύ περισσότερο - η "εχθρική" πόλη).

Τώρα όσον αφορά το αν κάποιος θα έφτανε στο φόνο, πιστεύω ότι είναι κυρίως θέμα οικογενειακής παιδείας. Παίρνοντας παράδειγμα από τους γονείς μου (και τους ευγνομονώ γι' αυτό), έχω μάθει να καταφεύγω στη βία μόνο σε περίπτωση που δεχθώ επίθεση είτε εγώ, είτε κάποιο αγαπημένο μου πρόσωπο. Δεν ξέρω όμως πώς θα αντιδρούσε κάποιος που σαν παιδί οι γονείς του το χτύπαγαν κάθε μέρα, ή γενικώς το κακομεταχειρίζονταν με οποιονδήποτε τρόπο (έχω την εντύπωση ότι αυτό είναι πιο συχνό φαινόμενο στην επαρχία). Επίσης στη διαμόρφωση αυτής της συμπεριφοράς παίζουν μεγάλο ρόλο και οι δάσκαλοι στο δημοτικό (σ' αυτές τις ηλικίες είναι που μας αποτυπώνονται περισσότερο τα στερεότυπα συμπεριφοράς). Ίσως ο κύριος Σούρλας ή κάποιος από τα μεγαλύτερα μέρη του φόρουμ να μπορεί να αναπτύξει ορθότερα το θέμα. Άλλωστε είμαι μόλις 24 και παιδί της πόλης, δεν έχω παρόμοιες εμπειρίες!
 
Απο το φονικό το πήγαμε στην βια στα γήπεδα.
Στην πρώτη περίπτωση κάποιος υπερασπίζεται τον χώρο του με ακραία απακόλουθα, και στην δεύτερη κάποιος δείχνει στο σύνολο των οπαδών οτι είναι "πιο" φανατικός.
Στην μια περίπτωση κάποιος μπαίνει στον χώρο σας και στην άλλη κάποιος θέλει να πιστοποιήσει ότι η BMW π.χ, που λατρεύει, (αλλά δεν έχει απαραίτητα) είναι καλύτερη από την Mercedes που υποστηρίζουν οι άλλοι. Και βγαίνει μπροστά από όλους τους BMWάκιδες να εκφράσει τα πιστεύω του.
Ενα αυθόρμητο ξέσπασμα που μας θυμίζει οτι κατα βάθος θα είμαστε πάντα ένα κοπάδι αγριμιών που έχουν επιφανειακά ηρεμήσει.
Είμαστε υπό καταστολή και υπακούμε στους politically correct κανόνες της κοινωνίας μας.
Αν όμως ειλικρινά ακούσουμε όλες τις σκέψεις μας, σε περιπτώσεις που δεχόμαστε πιέσεις, δεν είμαστε και τόσο άγιοι.
Εκεί λοιπόν η πολιτεία πρέπει να παρέχει τους κατάληλους μηχανισμούς ώστε να μην αναγκαζόμαστε εμείς να γινόμαστε τιμωροί των αυτονόητων παρανομιών
 
Μία εντελώς διαφορετική άποψη.
Αφορμή για αυτή είναι ο τύπος που εχθές το πρωϊ είχε τη ευγενή καλοσύνη να με βοηθήσει να εκτονοθώ.
Σημάδεψε με το αμάξι του ένα περιστέρι. Αφού το πέτυχε ,έκανε και όπισθεν.
Είχα χρόνια να μη με γνωρίσω. Τον ρώτησα γιατί και η απάντηση ήταν υβριστική. Το κακό (και ίσως τελικά καλό) ήταν πως δεν βγήκε από το αυτοκίνητο. Ελπίζω να του έχω κάνει μεγάλη ζημιά.
Το άλλο που με στεναχώρησε είναι ότι ένας πιτσιρικάς γύρω στα 18 πρέπει να έριξε περισσότερες.
Καταραμένα γεράματα.

Η εισαγωγή ψιλοδηλώνει την απέχθεια μου στους κυνηγούς. Σόρρυ στους φίλους κυνηγούς του κλαμπ.
Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον με όπλο να στήνει καρτέρι και να σκοτώνει τα πτηνά του ουρανού.
Είτε αυτό είναι τσίχλα είτε οτιδήποτε. Μάλιστα η αρρώστια τους φτάνει να κυνηγάνε και κύκνους, φλαμίγκο, πάπιες κ.τ.λ.
Όταν σηκώνεις ένα σκοτωμένο πουλί από το έδαφος και χαίρεσαι με το θέαμα και την ευστοχία σου για μένα είσαι άρρωστος. Τέλος.

Τα θύματα ήταν αθώοι. Ο άλλος κτήνος. Συμφωνώ. Κλείσανε σπίτια. Πολύ κρίμα.
Εμείς της πόλης και καλά άφωνοι. Ο.Κ.
Τα ίδια λέμε όλοι.
Εγώ όμως έχω πρόταση συγκλονιστική.
Να καταργηθούν τα φυσίγγια που σκοτώνουν και να αντικατασταθούν με χοντρό αλάτι ή τέλος πάντων κάτι που απλά θα πονάει πολύ ,χωρίς να τραυματίζει σοβαρά.
Μόλις αρχίζει η κυνηγετική περίοδος, οι κυνηγοί να κυνηγιούνται μεταξύ τους.
Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, υψηλά ποσοστά αδρεναλίνης και βέβαια πλήρης ικανοποίηση των ενστίκτων.
Εάν θέλετε να βάλουμε μέσα και τους κτηνοτρόφους-αγρότες.
Κάθε Κυριακή της συγκεκριμένης περιόδου οι κυνηγοί να μπορούν να κάνουν επιδρομές στα χωράφια για να τα καταλάβουν και οι ιδιοκτκήτες να ταμπουρώνονται για να τα προστατέψουν.
Επίσης να υπάρχει ειδική ομάδα ιπτάμενων κυνηγών με παραπέντε , που να μπορούν να ανταποδώσουν τα πυρά από ψηλά, όσων προσπαθουν να τους κατεβάσουν.
Έχουμε θέμα, έτσι;
Νομίζω πως είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι, με πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία.
 
Επειδή έχω έναν φίλο φανατικό κυνηγό, ο οποίος προσπάθησε να με μυήσει στο σπόρ αλλά μάταια, κάποτε πριν 15 χρόνια με έπεισε, δέχτηκα την πρόσκλησή του και πήγα μαζί του για κυνήγι.
Μου έδωσε το όπλο και μου είπε "να ένας μάρκος, χτύπα τον"
"Τι είναι αυτό πάλι" του λέω. "πουλί" λέει.
Και μου δείχνει ένα δέντρο όπου είχε μια σκιά που δεν καταλάβαινα αν είναι τα φυλλώματα ή πουλί.
Βαράω μια μπαταριά και βλέπω τη σκιά να πέφτει κάτω από το δέντρο.
Με έπιασε πανικός. Όταν πήγαμε κοντά και είδα το πουλί να ψυχοραγεί κόντεψα να κλάψω.
Από τότε δεν ξαναπάτησα σε κυνήγι ούτε ποτέ θα το κάνω και πραγματικά απορώ με αυτούς που τους αρέσει να σκοτώνουν.
Ας με συγχωρήσουν κι εμένα οι φίλοι κυνηγοί του κλάμπ αλλά δεν δέχομαι με τίποτα τα επιχειρήματά τους περί της αγάπης τους για τη φύση, την προστασία των δασών κ.λ.π.

Υπ´όψιν ότι με το φίλο μου τον κυνηγό είμαστε πολύ αγαπημένοι φίλοι αλλά ποτέ δεν ξεκινάμε κουβέντα γαι κυνήγι γιατί θα καταλήξουμε να μαλώσουμε.
Όσες φορές ξεκινήσαμε εκεί κοντέψαμε να φτάσουμε.
 
Τα ιδια και εγω με την παρεα μου που ειναι ΟΛΟΙ κυνηγοι στα Γιαννενα και τα σαβατοκυριακα οργωνουν τα βουνα ......


ρε τους λεω ... αφου ΔΕΝ τα τρωτε τι τα σκοτωνετε ;;;;;

ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ ΜΟΥ ΛΕΝΕ !!!

εγω θα το πω ΟΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ τους ΝΤΑΗΔΕΣ !!!!!


ειναι ψυχολογικη ανωμαλια να περναει η ωρα σκοτωνοντας .......τους το ΛΕΩ κιολας !!! και γελανε σαν βλακες ( που ειναι .....)

μπορεις καλιστα να κανεις σκοποβολη σε ντενεκεδες σε πετρες η σε μπουκαλια !!!! αν εχουν τοση καψουρα με τα οπλα .....
 
επιβίωση του γεννετικού κώδικα του κηνυγού μέσα μας...

ακριβώς όπως οι γυναίκες τη βρίσκουν να μαζεύουν ραδίκια (συλλογή τροφής).

:flipout: :flipout:


το αστείο της υπόθεσης είναι ότι πολλοί αυταποκαλούνται "φυσιολάτρες". Κι ας είναι βιαστές της φύσης.
 
Θα συμφωνήσω με όλους τους παραπάνω συνφορουμίτες ότι το κυνήγι έχει σαν μόνο σκοπό της την αύξηση της αδρεναλίνης... Κατα τα άλλα αν το δεις σαν παρατηρητής, δεν εξυπηρετεί ΚΑΝΕΝΑ άλλο σκοπό και αυτό αποδεικνύεται εύκολα...
Πρώτον, δεν είναι συλλογή τροφής... Σχεδόν πάντα τα έξοδα μιας κυνηγετικής εξόρμησης είναι πολλαπλάσια της αξίας των θηραμάτων. Με τα ίδια χρήματα αγοράζεις 10πλάσια ποσότητα στην αγορά.
Δεύτερον δεν είναι επιθυμία επαφής με την φύση... μπορεί κανείς κάλλιστα να κάνει πεζοπορία ή ορειβασία, η αναρίχηση, να πάρει μαζί του και μια φωτ.μηχανή κλπ και να απολαύσει την φύση πολύ καλύτερα.
Απομένει μόνο η συγκίνηση και η εκτόνωση.... η ανατριχίλα που προκαλεί η έκκριση της αδρεναλίνης. Και τι τα προκαλεί περισσότερο από το δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω σε ένα ζωντανό στόχο... και όσο δυσκολότερο (ή ακόμα και πιό επικίνδυνο) το θήραμα, τόσο μεγαλύτερη η συγκίνηση.
 
νομίζω πρέπει να προωθήσουμε όλοι την εξάπλωση του paintball στη χώρα μας, ίσως να ήταν μία λύση... :violent-smiley-030:
 
Το γεγονός πράγματι αυτού του φονικού είναι αρκετά περίπλοκο . Και σίγουρα έχει και μεγάλη δόση υποκρισίας η μέχρι στιγμής παρουσίαση του.

Αν ο φονιάς κτηνοτρόφος ήταν άοπλος και είχε καταφέρει να ξυλοφορτώσει και τους 5 κυνηγούς (και όχι φυσικά εκτελέσει ) με τους ίδιους ισχυρισμούς τότε ποιός θα του έδινε άδικο .??. Αρα η αφορμή μόνο γελοία δεν είναι. Ετσι και αλλιώς αφορμή επαρκής για φόνο δεν υπάρχει.

Το βέβαιο είναι ότι υπήρχε παραβίαση αυτού που ένας άνθρωπος της υπαίθρου θεωρεί «ζωτικό χώρο» από 5 ξένους . Και όχι απλά 5 ξένους αλλά μάλιστα και οπλισμένους.
Αλλά ποιος είναι αυτός που θα πάει να λογομαχήσει ή διαπληκτιστεί με 5 οπλισμένους άοπλος και ψύχραιμος ο ίδιος για κάτι που (καλώς ή κακώς ) «τον πνίγει το δίκιο του».

Από εκεί και πέρα σίγουρα πρέπει να ακολούθησε κλιμάκωση του επεισοδίου και είχε την γνωστή κατάληξη, μεταξύ ανθρώπων με όπλα στα χέρια Αποκλείεται κατά την γνώμη μου να μη υπήρχε κλιμάκωση λεκτική ή άλλη κατά φάσεις . (ίσως ο Σπύρος Σούρλας ως περισσότερο ειδικός να έχει κάποια άποψη).

Το ίδιο επεισόδιο με διαφορετικά τυχαία γεγονότα μπορεί να είχε καταλήξει οι 7 αυτοί άνθρωποι να πίνουν μπύρες στο καφενείο του χωριού. Ακόμα και ένα τυχαίο πέρασμα ενός αυτοκινήτου από τον δρόμο μπορεί να είχε σπάσε την ένταση.;
Ουδείς άνθρωπος είναι εκπαιδευμένος σε καταστάσεις διαχείρισης κρίσεων τόσο κρισίμων όπως αυτή . Εδώ έμπειροι αστυνομικοί και με τα όπλα στα χέρια κάνουν λάθη.

Αυτό που μου κάνει βέβαια μεγαλύτερη εντύπωση και από το φονικό είναι η τερατώδης ηρεμία του δράστη μετά από αυτό στα κανάλια .
Κατά την γνώμη μου οφείλεται στο ότι έκανε το σωστό σύμφωνα με την ιεράρχιση των αξιών στη ζωή του (προσβολή πατέρα - καταπάτηση ιδιοκτησίας ) και φυσικά και εδώ χρειάζεται ερμηνεία ειδικού.


Υ.Γ. Και εγώ δεν βλέπω κάποιο λόγο να υπάρχει το «σπόρ» του κυνηγιού και ειδικότερα με τόσο ελαστική νομοθεσία
 
Last edited:
Κατ' αρχήν έχετε παρεξηγήσει μερικοί το κυνήγι. Όταν γίνεται "νόμιμα και σωστά" δεν υπάρχει θέμα. Μπορεί ο τάδε να έχει ξοδέψει 1000 ευρώ για αγορά τυφεκίου, εξοπλισμό, κτλ κτλ. αλλά 1ον) είναι χόμπυ, (όπως εσύ εδώ στην πόλη έχεις άλλα) και 2ον) τα 20 τρυγώνια που θα πάρεις έτοιμα ή τον 1 λαγό (αν βρεις γιατί δεν υπάρχουν), δεν συγκρίνονται σε νοστιμιά (και καθαριότητα) ούτε με το 1 που θα χτυπήσει ο κυνηγός.
Σε λίγο θα μας πείτε να μην πάμε να ψαρέψουμε γιατί τα καϊμένα τα ψαράκια θα σπαρταράνε ανύμπορα μόλις τα πιάσουμε ...

Στο θέμα ιδιοκτησίας. Στην επαρχία δεν είναι δυνατόν να γίνει περίφραξη ιδιοκτησίας ειδικά όταν μιλάμε για χωράφια.
Δεν έχει καμία σχέση με το μπαλκόνι που λέει ο συντάκτης. Είναι τουλάχιστον ατυχής η σύγκριση.
Καμία καταπάτηση δεν έγινε από τους κυνηγούς. Καταπατώ σημαίνει κλέβω γη από κάποιον άλλον. Άλλο πατώ και άλλο καταπατώ.
Και τι πάτησαν? Ένα χωράφι, από ότι έδειξε η tv, με τρυφύλι το οποίο ήταν κομμένο λίγο πριν το μαζέψει η μηχανή.
Έχετε υπόψη σας οτι τίποτα δεν παθαίνει αυτό το τρυφίλι όταν το πατάμε διότι είναι σκληρό. Άρα δεν υπάρχει ούτε καταστροφή σοδειάς.

Αλλά πες οτι είχε καρπούζια μέσα το χωράφι και τα ρήμαζαν όλα. Θα έπρεπε να τους σκοτώσει πάλι? Τι είναι ζώα? μηρμύγκια? τι? Άνθρωποι είναι.
Κάντου μια μυνησούλα ρε νταή πάρτου και 5-10 χιλιάδες ευρά να δεις θα ξαναπατήσει στο χωράφι σου? Μόλις του έρθει η μύνηση θα σε παρακαλάει μετά...
Αν είναι να παίρνει ο καθένας το νόμο στα χέρια του και με αυτό τον τρόπο...
 
μπορει να εχεις δικιο σε αυτα που λες, στην πραξη ομως
α)η αστυνομια δεν προκειται να ασχληθει με τετοιο θεμα ,ακομα και αν συμβαινει 10 φορες τη μερα ολη την περιοδο του κυνηγιου καθε χρονο. δεν υπαρχει πλεον χωροφυλακας στο χωριο για να ασχολειται με τετοιες δουλειες. στο χωριο μου για τετοια περιπτωση πρεπει να ερθουν απο το αλιβερι 14 χιλιομετρα δρομο-σιγα μην ερθουν για να διωξουν δυο κυνηγους.
β)απο τη στιγμη που κινεισαι λογω κυνηγιου στην επαρχεια, γνωριζεις αρκετα καλα οτι εινια πολυ δυσκολο να πει καποιος σε 5 ατομα να φυγουν απο το χωραφι του/να μην κλεβουν τα μηλα/να μην πατουν το τριφυλλι/να μην τρομαζουν τα προβατα. "ασε μας ρε μπαρμπα" θα πουν και θα συνεχισουν τη δουλεια τους.

εινια πολυ σπαστικο να μην μπορεις να διεκδισεις τα δικαιωματα σου. δικο του ειναι το χωραφι οτι θελει το κανει. σε πνιγει το δικιο οπως λενε. μυνησουλα? επειδη μπηκε στο χωραφι? και ποτε θα εκδικαστει και και και. ε δε θελει και πολυ ο ανθρωπος για να τρελαθει.

φυσικα και δεν δικαιολογει στην πραξη του.
αλλα εκεινη τη στιγμη του φανηκε πολυ λογικο να τους θαψει στο χωραφι.
 
Υπάρχουν «σωστοί» και «λάθος» οδηγοί – φίλαθλοι – μηχανόβιοι – διαδηλωτές -καταληψίες – ταξιτζήδες – γιατροί – απεργοί - χειριστές Jet-ski κλπ. κλπ.κλπ.κλπ. και φυσικά υπάρχουν «σωστοί» και «λάθος» ΚΥΝΗΓΟΙ.

Το πρόβλημα όμως με τους «λάθος» κυνηγούς είναι ότι εκτός από την «λάθος» συμπεριφορά ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΠΛΑ.

Αν 10 «λάθος» φ'ιλαθλοι κουβαλάγανε κυνηγτικές καραμπίνες στο γήπεδο , τα επεισόδια θα είχαν το ίδιο αποτέλεσμα .??

Και κάτι ακόμα : Οι «λάθος» κυνηγοί δεν είναι φυσικά τα προεδρεία των Ομοσπονδιών κυνηγιού που βγαίνουν στα κανάλια και τα βλέπουν όλα ρόδινα, ούτε έχουν καν σχέση με αυτούς.
 
Last edited:
Το γεγονός πράγματι αυτού του φονικού είναι αρκετά περίπλοκο . Και σίγουρα έχει και μεγάλη δόση υποκρισίας η μέχρι στιγμής παρουσίαση του.

Είνα να μην σου τύχει Ηλία... Γι'αυτό λέμε πως όταν υπάρχει όπλο στο σπίτι, κάποια στιγμή θα το χρησμοποιήσεις... Είτε σε ξένους, είτε στους δικούς σου. είτε στον εαυτό σου... Επίσης πόσα παιδάκια έχουν σκοτωθεί επειδή βρήηκαν το όπλο του μπαμπά και έπαιζαν ? και πόσα ακόμα θα ακολουθήσουν αύριο μεθαύριο?
Είναι να μην σου τύχει λοιπόν, από την στιγμή που βάζεις τον διάολο στο σπίτι σου... Αφορμές τυχαίνουν κάθε μέρα... Αν το έχεις και δίιπλα σου...

Από υποκρισία βέβαια άλλο τίιποτα... Εκαναν πάρτυ τα κανανάλια... Αλλωστε είναι κοινός τόπος ότι γιά τους δημοσιογράφους, "καλά νέα είναι τα κακά νέα"... Ενδόμυχα εύχονται να μπορούσαν κάθε βδομάδα να εύρισκαν 5-6 σκοτωμένους γιά να βγαίνει και το μεροκάματο...

Βρήκαν ευκαιρία και παρέλασαν από την τηλεόραση και όλοι οι λοιποί μαιντανοί και έλεγαν το μακρύ τους και το κοντό τους... Μαζεύτηκαν κυνηγοί, παπάδες, ψυχίατροι, μοντέλες, βοσκοί, οπλουργοί... όλοι έλεγαν την εκδοχή τους και πλάθανε σενάρια... Κανένα επιστήμονα δεν είδαμε όμως... Κάποιον εγκληματολόγο να μας πει τι βλέπει πίσω από την όλη σκηνή... ισως γιατί οι σοβαροι ξέρουν να σωπαίνουν...
 
καταπατώ δεν σημαίνει μόνο υφαρπάζω, αλλά και προσβάλλω την κυριότητά του με άλλους τρόπους, ένας από τους οποίους είναι η παρά την ενάντια θέληση του ιδιοκτήτη είσοδος στο ακίνητό του. Κατά τέτοιων καταπατητών έχει ο ιδιοκτήτης την αρνητική αγωγή.
 
καλά μην τρελλαθούμε τώρα. ο γιδοβοσκός δεν έχει βγάλει τα γίδια του ποτέ έξω από το μαντρί να βοσκήσουν? Δεν έχουν εισέλθει σε ξένα χωράφια και βόσκουν ξένο χωρταράκι?
Αν είναι να τα καθαρίσουμε κι αυτά έτσι απλά κι ωραία.
 
Ασφαλώς και το κάνει , και έχουν γίνει και γιαυτό το λόγο πολλοί φόνοι.

Βέβαια συνήθως όταν το κάνει βαστάει γκλίτσα και όχι καραμπίνα και τα εν θερμώ επεισόδια αποφεύγονται. Οι φόνοι γίνονται μετά από επανάληψη και πολλά προηγούμενα και όχι επειδή καταπατά βοσκοτόπι αλλά επειδή αμφισβητεί με έργα και λόγια την ιδιοκτησία και χρήση του.

Και εγώ κάποτε πριν πολλά χρόνια κάνοντας μηχανή σε βουνό (που έχω κόψει πιά) αντιμετώπισα τις «παρατηρήσεις» κυνηγών για το θόρυβο της μηχανής .
Και φυσικά βαστούσαν τα όπλα στα χέρια…Και φυσικά είχαν αρκετό τσαμπουκά

….Και φυσικά το «βούλωσα» και τα μάζεψα και έφυγα
 
Last edited:
τι έχει να συζητήσει ο οποιοσδήποτε με ενόπλους;

"Θα μελήσσουν τώρα αι πιστολιές" που έλεγε και ο Χάρυ Κλυνν...

Δυστυχώς σε τέτοιες καταστάσεις ευδοκιμεί η αυτοδικία, πολλές φορές μάλιστα μοιραία ως μόνος τρόπος επίλυσης των διαφορών. Τι θα ήταν το αναμενόμενο να κάνει ένας στον οποίο κυνηγοί δείχνουν όλο νόημα τις καραμπίνες τους;
Όσο κυκλοφορούν τέτοιοι ανεγκέφαλοι με όπλα, άλλη λύση από ένοπλες περιπολίες δεν βλέπω. Ή προληπτικώς, σοβαρή διαδικασία λήψης άδειας ακόμη και για κηνυγετικό όπλο. Συνέντευξη, ψυχολογικό προφίλ, δεν ξέρω τι άλλο. Φυσικά αμφότερα είναι ανεφάρμοστα για την ελληνική πραγματικότητα.
 
Φίλε antonie μάλλον δεν κατάλαβες κάποιες ενστάσεις μας.
Για το χόμπυ που λες , εμείς εδώ στη πόλη δεν έχουμε κάτι αντίστοιχο.
Δεν σκοτώνουμε με όπλα για π.χ. αρουραίους ή γάτες.
Για τη νοστιμιά που λες , δεν αμφιβάλλω. Αν και το ανθρώπινο κρέας είναι πιο νόστιμο, πλούσιο σε πρωτείνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία.
Άρα;
Το πρόβλημα έχει να κάνει με την αισθητική του πράγματος. Εσύ γουστάρεις να σκοτώνεις πουλιά, εγώ όχι.
Δεν είσαι παράνομος, το χόμπυ σου κάνεις. Για μένα το χόμπυ σου είναι αποκρουστικό.
Όπως το να συλλέγω cd μπορεί για σένα να είναι ηλίθιο, ο.κ.
Δεν σε θεωρώ αγροίκο , ούτε απολίτιστο, προς θεού.
Εγώ μπορεί να είμαι χειρότερος.
Απλά έχουμε διαφορετική αισθητική και ευσθησία για τα όντα αυτού του κόσμου.
Διαφέρουμε και αυτό είναι φυσιολογικό.