Μία ''Αντιλόπη'' στο σαλονι μου..

Τελικα η αντιλοπιτσα διψουσε για καλη τροφοδοσια,αν και αστρωτο εντελως το νεο τροφοδοτικο,εδειξε τα δοντια του.
Απεκτησε περισσοτερο σωμα ολη η σκηνη και κατ'επεκταση και το χαμηλο γεμισε και κατεβηκε κι αλλο.
Οποιος ειναι ευτυχης κατοχος του συμπαθεστατου τετραποδου και δεν εχει δοκιμασει καλη τροφοδοσια,απλα δεν εχει ακουσει το μηχανημα του οπως πρεπει.
Συστηνω ανεπιφυλαχτα την αγορα του εξτρα τροφοδοτικου της εταιρειας(φανταζομαι θα ειναι εξισου καλο,ισως και καλυτερο) ή αν πιανουν τα χερια του,να φτιαξει ενα,ειμαι σιγουρος οτι δεν θα το μετανιωσει.

Re: Απάντηση: Re: Μία ''Αντιλόπη'' στο σαλονι μου..

ουτε συνεννοημενοι να ειμασταν,μαζι γραφαμε! :2thumb22sup:

Τα μεγάλα πνεύματα... :D

Άστο ανοιχτό 2-3 μερόνυχτα στο κατάστρωμα να στρώσει.
Το χαμηλό το άκουσα, καμμία σχέση, με τη ροή και την ανάλυση ψηλά με απασχολεί τι γίνεται. Εκεί θέλει το χρόνο του...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μία ''Αντιλόπη'' στο σαλονι μου..

Τα μεγάλα πνεύματα... :D

Άστο ανοιχτό 2-3 μερόνυχτα στο κατάστρωμα να στρώσει.
Το χαμηλό το άκουσα, καμμία σχέση, με τη ροή και την ανάλυση ψηλά με απασχολεί τι γίνεται. Εκεί θέλει το χρόνο του...

εναν ''αερα'' τον εχει,αλλα οπως ειπες θελει το χρονο του κι αυτο.

Να πω κι εγώ με τη σειρά μου, μιας και την άκουσα, ότι πρόκειται για ένα ΠΟΛΥ καλό DAC, ακόμη και με τη "μαμά" τροφοδοσία, με βασικό στοιχείο εντυπωσιασμού την έλλειψη οποιουδήποτε "κόκκου".

Παιδιά από ότι είδα σε άλλο θέμα, το χρησιμοποιήσατε και σαν re-clocker-dejitter σε άλλο dac, για αναφερθείτε σχετικά....

Συγχαρητήρια για τις δοκιμές σας, θέλω κι εγώ να ακούσω το εξωτ. τροφ/κό μόλις στρώσει και να το συγκρίνουμε με αυτό που προτείνει η εταιρεία.

ειχαμε συνδεσει την αντιλοπη αναμεσα στο τρανσπορτ και το ''κινεζακι'' και το ειχε εκτοξευσει,με την ιδια συνδεση ομως στο καλο ντακ του Νικου,δεν ειδαμε αναλογα αποτελεσματα.

Να πω κι εγώ με τη σειρά μου, μιας και την άκουσα, ότι πρόκειται για ένα ΠΟΛΥ καλό DAC, ακόμη και με τη "μαμά" τροφοδοσία, με βασικό στοιχείο εντυπωσιασμού την έλλειψη οποιουδήποτε "κόκκου".

Νίκο σε ευχαριστώ για την γνώμη σου, συμβαδίζει και με τη δική μου και προσωπικά σαν Γιώργος από την πρώτη ημέρα το δήλωσα σε κάθε κατεύθυνση κι πρότεινα λύσεις τρίτων κατασκευαστών (dios) ή diy.

Άλλωστε κι έτσι το παρουσιάσαμε για πρώτη φορά στο Ελληνικό κοινό.

Είναι πολύ σημαντικό για τον χομπίστα να μπορεί να αναβαθμίζει (ή τουλάχιστον να έχει τη δυνατότητα) με μεγάλο value for money μια συσκευή του.

του Νίκου θα κάνει καλό jitter-rejection το dac του.

Πως συνδέσατε του Νίκου στην Αντιλόπη?

Γιώργο ακριβώς εκεί καταλήγω κι εγώ.
Τον κινέζο τον απογείωσε, ενώ το "καλό" τον χάλασε λίγο, πιθανότατα λόγω του δεύτερου coaxial-επαφών κτλ κτλ...
Η σύνδεση και στις 2 περιπτώσεις ήταν M2tech USB2SPDIF->Coaxial->Zodiac->coaxial->2ος DAC

Συμπέρασμα: Όσοι έχετε κινέζικο DAC βάλτε μπροστά μια Αντιλόπη :flipout:

Last edited:
Σταδιακά πάντως τα dac-chip ενσωματώνουν όλο και καλύτερους anti-jitter μηχανισμούς στο ίδιο το τσιπάκι. Μάλιστα με αυτό τον τρόπο ορισμένοι κατασκευαστές προσπαθούν να πετάξουν τα anti-jitter κυκλώματα που χρησιμοποιούσαν εδώ και χρόνια στις κατασκευές τους (και μείωση κόστους άρα). Αυτός είναι και ένας λόγος που τα ess τσιπάκια έχουν τόσο μεγάλο κοινό.

Καλές δοκιμές με τα τροφοδοτικά σας παίδες!

Γιώργο ακριβώς εκεί καταλήγω κι εγώ.
Τον κινέζο τον απογείωσε, ενώ το "καλό" τον χάλασε λίγο, πιθανότατα λόγω του δεύτερου coaxial-επαφών κτλ κτλ...
Η σύνδεση και στις 2 περιπτώσεις ήταν M2tech USB2SPDIF->Coaxial->Zodiac->coaxial->2ος DAC

Συμπέρασμα: Όσοι έχετε κινέζικο DAC βάλτε μπροστά μια Αντιλόπη :flipout:

Nίκο δεν είμαι σίγουρος αν είναι ΟΚ η συνδεσμολογία, θα σου πω.

Γιατί να μην έπαιζες απευθείας την usb της Αντιλόπης και μετά την Antelope Zodiac dejitter-> dac σου?

Μα η συνδεσμολογία ήταν ίδια και στις 2 περιπτώσεις.
Εκτός αυτού ήθελα να παρεμβάλλω την Αντιλόπη στην αλυσίδα που ξέρω καλά.
Δε νομίζω να υπάρχει παρατυπία :D

Επειδή όμως πάει κάπου αλλού το μυαλό μου, πες μου αν ξέρεις, κάνει resampling έτσι όπως την συνέδεσα? Αν ναι, με τι output format?

Πονηρή ερώτηση.......resampling, όχι δεν νομίζω, αλλά,
Νίκο δεν ξέρω την αλληλεπίδραση της Αντιλόπης με το M2tech.

Από τη στιγμή που η Αντιλόπη είναι async USB δεν έχεις λόγο να βάλεις στην αλυσίδα έναν μετατροπέα ακόμη ΙΜΗΟ.

Καλό είναι να ακούς την αλυσίδα που ξέρεις καλά, αλλά αν θες να χρησιμοποιήσεις μια συσκευή ως dejitter για τις δοκιμές σου, κάντο έτσι κι απευθείας.

Δες (και οι άλλοι 4) εδώ:
Antelope's proprietary async USB implementation runs a buffer and field-programmable gate array to apply signal dejittering to byte-by-byte data extraction from the buffer. It runs both Windows and OS firmware for bidirectional communication protocols and special device drivers for USB 2.0 high speed. Actual data processing past establishing the data comm link with the host computer of course remains identical between different operating systems. As Igor Levin put it, "the jitter management module derives the sample rate via a DSP process that is largely insensitive to the USB packet arrival jitter. The reconstructed audio clock is acoustically pleasing and does not contain any measurable jitter products above 10Hz."

Επιπλέον, πέρα από υπολογιστή, δοκίμασε το και με ένα όποιο τρανσπορτ....

Νίκο,
ερώτηση?

Μπορείς να βάλεις-ανασχεδιάσεις, clock-in στο dac σου???

Επίσης δεν ξέρω, αν είχατε σετάρει και ως κάτωθι:
[το zodiac, έχει 2 USB modes, ένα async-hi-speed & 1 όχι]

Ελέγξτε το παιδιά:
"My Antelope contact asked whether I'd checked that USB mode was UH1. I had not. For that press/hold the source button while the unit is powered off. If the display shows UF1 instead, a single press source again will switch it to the desired UH1. Now power up to lock down that setting. "

Σε λανθασμένο σετάρισμα, όντως μπορεί να καραδοκεί το resampling λόγω adaptive (non-async) mode.

Last edited:
have you ever RTFM? :flipout:

Λάκη τσέκαρε ως εξής:
Κλείσε τη συσκευή,
συνεχές πάτημα στο κουμπί 'source'
και έλεγξε τι γράφει η οθόνη?

αν είναι UH1

είσαι ΟΚ

αν όχι

με ένα απλό πάτημα πάλι στο κομβίον 'source'
είσαι ΟΚ.

Άνοιξε την τροφοδοσία και είσαι ασύγχρονος usb.

[προληπτικά, αυτά κάνε τα με το απλό μαμίσιο τροφοδοτικό]

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.