Πολλοί θα μου απαντήσουν οτι δεν δικαιούμαι να ομιλώ με την πενιχρή μου συμμετοχη μου στο forum.
Άσε μα ς ρε Αχιλλέα. Πλάκα κάνεις τώρα;
Εκτός του οτι είσαι από τα πιό παλιά μέλη ( από Avclub ακόμα) είσαι από Άνω Κυψέλη

Γράφε ότι γουστάρεις....

Πολλοί θα μου απαντήσουν οτι δεν δικαιούμαι να ομιλώ με την πενιχρή μου συμμετοχη μου στο forum.
Σ' αυτό είμαι μαζί σου με τα 1000...
Διαφωνώ στον αυτοέλεγχο, ουσιαστικά στον μή έλεγχο δηλαδή, αλλά στο θέμα ορίων να συζητήσουμε όσο θές.
Προσωπικά προτιμώ να υπάρχει έλεγχος αλλά με μέτρο... και με τρόπο... με τάκτ ρε παιδί μου...
Δεν είναι καθόλου εύκολο το ξέρω. Θέλει υπομονή και ικανότητες.
Εγω πχ προτιμώ κάποιον που θα μου πεί "έκανες μα..ακία" με ωραίο τρόπο παρά ένα "μαντρόσκυλο" που θα με επαναφέρει στη τάξη με το "σείς' και με το "σάς" .![]()
Εγώ όμως είμαι ένας από τους 3500...
Αυτό που με προβληματίζει στα λεγόμενα του Μπάμπη είναι η παραδοχή ότι αν δεν υπάρχει έλεγχος, το forum θα γίνει "οίκος" (καλό, ε?).
Αυτό ουσιαστικά είναι μια παραδοχή ότι το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετεχόντων είναι ανώριμοι που είναι ανά πάσα στιγμή ικανοί να αποκαλύψουν τον χειρότερο εαυτό τους γραπτώς. Αυτό δεν τιμά βέβαια ούτε τα μέλη, ούτε το forum.
Βασίλη και Χρήστο, παρεξηγήσατε το παράδειγμα που δανείστηκα από τα γραφόμενα του Βασίλη για να στηρίξω την θέση μου. Δεν αποδέχθηκα τον χαρακτηρισμό βρε παιδιά που κολλήσατε σε αυτό. Απλά αναφέροντας το συγκεκριμένο ώς παράδειγμα, ήθελα να πω ότι η κρίση και κριτική ώς πρός ποια πράγματα πρέπει ή επιτρέπεται να μένουν και να φαίνονται και ποια όχι, είναι θέμα εντελώς υποκειμενικό. Με λίγα λόγια δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ένα φόρουμ ηλεκτρονικής μορφής με την ίδια μέθοδο που θα αντιμετωπίζαμε πχ. ένα περιοδικό που δέχεται επιστολές από το κοινό. Εξού και η θέση μου περί άστοχης σύγκρισης.
Χρήστο πως αντιδρά ο καθένας μας σε χαρακτηρισμούς είναι πάλι υποκειμενικό. Δεν υπάρχει βρε παιδιά συνταγή γι' αυτά τα πράγματα. Ενας ζωντανός χώρος, όπως το φόρουμ μας καλή ώρα, με τόσους διαφορετικούς χαρακτήρες, θέσεις, απόψεις, αισθητικές και δεν ξέρω τι άλλο, πρέπει, έστω κι αν δεν αρέσει σε όλους μας αυτό, να θεσπίζεται από κάποιους κανόνες ώστε να παραμείνει ενεργός ο στόχος, που σε κάθε περίπτωση είναι διαφορετικός, ανάλογα με την θεματολογία του εκάστοτε φόρουμ. Να θυμίσω παίδες ότι η ασυδοσία δεν είναι ελευθερία.
Κάπως πρέπει να προστατευτούμε από όποιους μπορεί να περιορίσουν την πραγματική μας ελευθερία, χωρίς να είμαι σίγουρος ποια μέθοδος είναι η σωστή, εσείς πως μπορείτε να είστε; Εδώ στην ζωή μας καθημερινά βρε παιδιά καταπατάται η προσωπική μας ελευθερία, και δεν υπάρχει τρόπος να προστατευτούμε...
Βρε Χρήστο μου, επιμένεις και κόλλησες στο δέντρο. Ξέχνα το παράδειγμα και μείνε στην ουσία. Η ουσία είναι αυτό που λές τελικά, πως είμαστε διαφορετικοί, κρίνουμε διαφορετικά και αντιδρούμε διαφορετικά. Το θέμα που έθεσε ο Βασίλης είναι γεγονός του διαδικτύου για να το δούμε και πιο σφαιρικά. Πίσω από το πληκτρολόγιο και την έλειψη άμεσης επαφής με τον συνομιλητή σου, υπό καθεστώς ασφαλείας και πολλές φορές ίσως ανωνυμίας, αντιμετωπίζεις διαφορετικά τις καταστάσεις. Εκτιμώ πως πολλοί από εμάς εδώ μέσα και γενικά στο διαδίκτυο, γράφουμε ή μιλάμε διαφορετικά στους γύρω μας απ' ότι σε ένα εικονικό φόρουμ. Ας μην ξεχνάμε πως ο γραπτός λόγος είναι ικανότητα και η ικανότητα του να εκφράζεσαι σωστά και όπως θέλεις σε κάθε περίπτωση, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εμείς προσπαθούμε να δώσουμε λύση σε ένα πρόβλημα που υπάρχει από δημιουργίας του διαδικτύου και με δημοκρατικές "φαμφάρες" περί ελευθερίας να εφραστούμε όπως εμείς θεωρούμε ελεύθερα. Αν όλοι είχαμε την θέληση ή ακόμη και την διάθεση αν θέλεις, να διατηρούμε το επίπεδο ψηλά, ναι δεν θα χρειαζόταν ούτε κανόνες, ούτε διαδικτυακή αστυνομία, ούτε τίποτε απολύτως. Αλλά όπως είπε και ο Μπαμπης αρκούν λίγα άτομα να φέρουν την αναταραχή. Κάπως πρέπει να προστατευτούμε από όποιους μπορεί να περιορίσουν την πραγματική μας ελευθερία, χωρίς να είμαι σίγουρος ποια μέθοδος είναι η σωστή, εσείς πως μπορείτε να είστε; Εδώ στην ζωή μας καθημερινά βρε παιδιά καταπατάται η προσωπική μας ελευθερία, και δεν υπάρχει τρόπος να προστατευτούμε...
Δεν μπορω παρα να συμφωνησω μαζι σου.
Κανε μου λοιπον το χατιρι , και απο το αρχικο μηνυμα του Βασιλη , δες λιγο το "δασος" και μην σταθεις στο "δεντρο" που ονομαζετε "δικτατορισκος".
Θα σε παραπέμψω λοιπόν στο αρχικό μου μήνυμα για να το ξαναδιαβάσεις χωρίς το παράδειγμα. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ και πως ουσιαστικά είναι επικεντρωμένο στο μήνυμα του Βασίλη, προφανώς δεν εκφράζομαι σωστά ή δεν μπορείς να με καταλάβεις.
Οσον αφορα την "αναταραχη" που περιγραφεις, εγω δεν την αποδιδω στα λιγα ατομα που λες οτι την προκαλουν.
Θα την "φορτοσω" αυτουσια σε αυτους που αντιδρουν καθ'οποιονδηποτε τροπο και της δινουν υποσταση ! Ποσο μαλλον σε εκεινους που το κανουν με ασχημο και υπερβολικο τροπο .
Η μόνιμη γκρίνια με απωθεί.
Κάντε ένα ταμείο για το τι σημαίνει avclub για εσάς.
Εάν είστε στα συν, δώστε μας και την ευκαιρία κάποιων λαθών.
Μην κολλάμε συνέχεια παιδιά. Ναι ξέρω πολλές φορές έχετε δίκιο.
Κανείς δεν γουστάρει να τον λογοκρίνουν, να τον περιορίζουν.
Εάν όμως ψάξουμε την καθημερινότητα μας ,θα δούμε πως είναι γεμάτη περιορισμούς και συμβιβασμούς.
Αυτή η κοινότητα είναι από τα πιο ελεύθερα πράγματα που μου έχουν συμβεί.
Και φταίτε εσείς για αυτό. Θα ήταν άδικο να σας γκρινιάζω συνέχεια.
Θα τα πούμε την Κυριακή.
Φιλιά.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.