Μια βοήθεια για δημιουργία dvd (iDVD)

Α κάτι άλλο. Στο dvd που έφτιαξα (με την χαλασμένη ποιότητα) όταν ξεκινάει αντί να εμφανίζει τα menu , ξεκινάει και παίζει κατευθείαν το βίντεο.
Πρέπει να πατήσω menu στο τηλεκοντρόλ για να εμφανίσει τα menu , το οποίο όπως αντιλαμβάνεσαι δεν έχει νόημα.

Τι μου ξέφυγε; τσέκαρα και το tree από το iDVD , μια χαρά δείχνει τα menu στην αρχή.

Απάντηση: Re: Μια βοήθεια για δημιουργία dvd (iDVD)

Κανεις import τη κασετα στο imovie (full resolution), μονταρεις (χωρις εφφε) , βαζεις και chapter markers αν θες,

Μια ερώτηση πάνω σ' αυτό: τα markers τα καταλαβαίνει σαν chapters αν παίξω σκέτο το .mov σε ένα media player ή τα καταλαβαίνει μόνο το DVD ; Το χεις δοκιμάσει ποτέ;

Δεν εχω media player... Θα το δοκιμασω με απλο προγραμμα να δω.

Δυστυχως εχουμε διακοπη ρευματος τωρα και δε μπορω...

Για το autostart, σβησε το πρωτο κομβο , οπως σου δειχνει το νημα που εβαλες και δοκιμασε.
Προφανως το κανει για ευκολια ... Για να παιζει αμεσως χωρις τη παρεμβαση καποιου, καλο για τους παππουδες γιαγιαδες κλπ!

Last edited:
Μολις δοκιμασα το .mov αρχειο που εβγαλε το imovie με export -> QT movie, ειχα βαλει 4 chapter markers, και το idvd τα καταλαβε μονο του !
Αρα, ολα ΟΚ και απο dv-hdv υλικο !

Eννοειται, πρωτα δοκιμασε με ενα μικρο βιντεο, 1 λεπτο πχ, για τις δοκιμες...

Last edited:
Ωραία. Μπορείς να βάλεις πάνω από 6 video ανα σελίδα; Εγώ έχω βάλει 5 markers (που σημαίνει 6 κομμάτια βίντεο) και για ένα μου φτιάχνει δεύτερη σελίδα ρε γαμώτο. είναι και το beginning κομμάτι (σύνολο 7 βίντεο).
Προσπάθησα από το map να μεταφέρω το τελευταίο κουτάκι να το ενώσω με τα άλλα και δεν μ' αφήνει.

Last edited:
Δεν το εχω δοκιμασει Τασο... μαλλον εχει περιορισμο στα ετοιμα Themes, λογω σχεδιασης .
Αλλα μπορεις φυσικα να εχεις οσες σελιδες θελεις.

Συνολικα , μπορεις να εχεις 99 chapters.... αρκετα νομιζω.

Για να πω την αληθεια... δεν εχω καψει Dvd εδω και χρονια !!!!

Last edited:
Γιάννη πως μπορώ να δω το project στο Imovie τι ανάλυση έχει; Κάνω properties αλλά μου δείχνει κάτι άσχετα στοιχεία , εκτός από την ανάλυση

Το λέω γιατί επέλεξα compression none στο export to quick time και μου βγάζει στο παράθυρο 960 Χ 540 !! ενώ θυμάμαι πολύ καλά στο import της κασέτας ότι είχα διαλέξει HD ανάλυση original.

Γιάννη κάτι κάνω λάθος. Μου ζητάει 2 ώρες export για 32 λεπτά βίντεο. Δεν είναι λογικό. Οπως είπες κι εσύ παραπάνω πρέπει να είναι γρήγορο το export σε .mov .

Γρηγορο ειναι αμα εχεις τον HDV codec (που ερχεται μαζι με το Final cut pro) , οι αλλοι ειναι πιο αργοι και ασυμπιεστοι.
Να προσεξεις μ αυτους τους codec , γιατι το αρχειο που εχεις (30 λεπτα) θα σου βγει ΤΕΡΑΣΤΙΟ σε ογκο... μπορει και 200-300 GB !

Last edited:
Την επιλογη deinterlace την επιλεγεις αν θελεις να δεις το τελικο απτελεσμα μονο σε lcd κλπ.
Αν θελεις να δεις το dvd σε crt , δε χρειαζεται deinterlace.

Eγω παντως το εχω στο off kai αφηνω τα προγραμματα να κανουν deinterlace (αλλα εγω δε χρησιμοποιω dvd πια...)

Απάντηση: Re: Μια βοήθεια για δημιουργία dvd (iDVD)

Γρηγορο ειναι αμα εχεις τον HDV codec (που ερχεται μαζι με το Final cut pro) , οι αλλοι ειναι πιο αργοι και ασυμπιεστοι.
Να προσεξεις μ αυτους τους codec , γιατι το αρχειο που εχεις (30 λεπτα) θα σου βγει ΤΕΡΑΣΤΙΟ σε ογκο... μπορει και 200-300 GB !

Συγνώμη αλλά τι καθόμαστε και συζητάμε τόσες ώρες;

Δηλαδή μετά θα πάρω το .mov των 200-300GB για να το κάνω DVD :flipout:

Εγω εχω οπως σου ειπα εγκατεστημενο το FCP (μπορεις να το βρεις ευκολα) , και χρησιμοποιω τον HDV codec που σου δινει αυτο το πακετο.
Εκει τα αρχεια ειναι κανονικου μεγεθους ...

Τα αλλα codec , ειναι αναγκαστικη λυση αν δεν εχεις αυτον.

Να ξερεις παντως, πως μια συγχρονη καμερα, μπορει να γραφει σε 50/60 p αλλα τα υπαρχοντα προγραμματα (οχι μονο το iMovie αλλα και τα επαγγελματικα FCP - AVID κλπ ) δε μπορουν να τα επεξεργαστουν !

Last edited:
Ολ αυτα φυσικα , οπως καταλαβαινεις ειναι λιγο "παλιομοδιτικα" ... τραβαμε HD για να τα κανουμε DVD, πραγμα λιγο "μαζοχιστικο".

Οπως ειπα, εχω στaματησει χρονια τα Dvd... στους γνωστους δινω αρχεια HD , για να τα δουνε σε υπολογιστη ή media player.

Λοιπόν , έτοιμο το FCP 7

Ακολούθησα τα settings σου στο Post #38 (μιλάμε δυό σελίδες codecs Μου βγάλε, κόλαση... ) και περιμένω τώρα να δημιουργηθεί το .mov.

Τώρα στην επιλογή size επέλεξα Compressor native και κατάλαβε κατευθείαν ότι το βίντεο έχει ανάλυση 1440 Χ 1080 ενώ πριν με τον άλλον codec μου έλεγε ότι ήταν 960 Χ 540.

Παρόλα αυτά όμως πάλι μου λέει μια ώρα ότι θα κάνει. Θα μου πεις κέρδος είναι και πάλι, πέσαμε από τις δύο ώρες στην μία.