Μια βοήθεια για δημιουργία dvd (iDVD)

Κανονικα θα πρεπε να κανει λιγοτερο... τεσπα.

Εβαλες και chapter markers ?

Κανονικα επρεπε να βαλεις ενα πολυ μικρο βιντεο και να δοκιμασεις μ αυτο , μη χανεις ασκοπα το χρονο σου σε δοκιμες.
Επισης , οπως σου ειπα, μη καψεις dvd, αλλα φτιαξε ενα dvd folder video_ts στο desktop και παιξτο με dvd player να δεις αν ειναι οκ.

Εγω ετσι κανω παντα, και μετα αφου βρω το σωστο τροπο το "κλειδωνω" και ησυχαζω...

Ναι έβαλα και markers.

Πάντως θα έπρεπε να κάνει μερικά-λίγα λεπτά για 32 λεπτά βίντεο.

Αφού δεν κάνει καμιά μετατροπή. Οτι μπαίνει βγαίνει.

Kαλα , 32 λεπτα βιντεο ειναι ΠΟΛΥ βιντεο!!!

Φαντασου οτι στη δουλεια μου , καθημερινα φτιαχνω trailer 30 δευτερολεπτων (οχι λεπτα) και τρωει αρκετη ωρα η καθε επεξεργασια και μετατροπη.
Οταν μας λενε καμια φορα να κανουμε καποιο special trailer 1-2 λεπτα, τρομαζουμε !!!

αν παλι κανεις απλο μονταζ (οχι εφφε) , τοτε θα μπορουσες (για να γλυτωσεις χρονο) να το κανεις και με το QT PRO (απλα copy - paste τα κομματια που θελεις) σε ενα τελικο mov .

Last edited:
Δεν ξέρω στην δουλειά σου, εγώ συγκρίνω με το pinnacle που έφτιαξε το .mpg (6.2GB) από το ίδιο βίντεο σε 5-6 λεπτά. Του βάζω γεμάτες miniDV μιάς ώρας και τις ξεπετάει μπαμ μπαμ. Σε custom best quality 25mbit κλπ

Για να δω πόσο θα βγει το .mov

Επειδη προφανως το Pinnacle ειναι optimized για dv , καλυτερα να χρησιμοποιεις αυτο για μονταζ και μετα το idvd για τα menou kai ta εφφε.
το iΜovie ειναι πιο πολυ για tapeless format και video για web - sharing κτλ

Εμεις οι "hard core" μοντερ , ουτε που το κοιταμε καν!

FCP kai Avid ειναι τα εργαλεια μας (και αυτα παντως ειναι ΠΟΛΥ δυστροπα και αργα)...αλλα εχουν τεραστιες δυνατοτητες.

Οσο πιο απλο και dedicated ειναι ενα προγραμμα, τοτο πιο γρηγορο ...

Last edited:
Απάντηση: Re: Μια βοήθεια για δημιουργία dvd (iDVD)

Επειδη προφανως το Pinnacle ειναι optimized για dv , καλυτερα να χρησιμοποιεις αυτο για μονταζ και μετα το idvd για τα menou kai ta εφφε....

εμ χαίρω πολύ. Αυτό πήγα να κάνω στην αρχή.
Λες να δέχτηκε το iDVD αρχεία .mpg;

Απάντηση: Re: Μια βοήθεια για δημιουργία dvd (iDVD)

Ισως η καλυτερη λυση , ειναι να περιμενεις κι εσυ (οπως ολοι μας) το νεο Final cut pro X ... ΤΟ προγραμμα!

παρε μια γευση.... μοιαζει με το Imovie 11 !

καλά αυτά είναι για πολύ προχωρημένους....

εδώ, με το που άνοιξα να πάρω μάτι το FCP 7, όπως το άνοιξα το έκλεισα......

Re: Απάντηση: Re: Μια βοήθεια για δημιουργία dvd (iDVD)

εμ χαίρω πολύ. Αυτό πήγα να κάνω στην αρχή.
Λες να δέχτηκε το iDVD αρχεία .mpg;

Oπως ειπα, μια δοκιμη θα σε πεισει... φτιαξε ενα μικρο κομματι (1 λεπτο) και δες...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μια βοήθεια για δημιουργία dvd (iDVD)

Oπως ειπα, μια δοκιμη θα σε πεισει... φτιαξε ενα μικρο κομματι (1 λεπτο) και δες...

Μα αφού δεν δέχεται .mpg αρχείο το iDVD (σιγά μην δεχόταν).

Λοιπόν, έτοιμο το mov με τον codec HDV 1080i50 μετά από μια ώρα και....
Το έβγαλε περίπου 6.5GB πολύ κοντά με αυτό που έβγαλε και το pinnacle.

ΝΕΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: ανοίγω το iDVD , επιλέγω το theme, κάνω drag n drop την ταινία και πατάω το preview να απολαύσω...... η ταινία είναι 4:3 με γκρι μπάρες αριστερά-δεξιά και μου τους έχει κάνει στενολιγνους.... εννοείται ότι έχω επιλέξει 16:9 στην έναρξη στο create project στο iDVD.

Το περίεργο είναι ότι όταν παίξω το .mov με το quick time το δείχνει κανονικά 16:9

Τι έγινε πάλι ρε γαμώτη μου;

Υ.Γ. Οταν λέω δεν μου πάνε τα Mac νομίζετε ότι κάνω πλάκα :mad:

Δυστυχως δεν μ ακους και παιδευεσαι τσαμπα !

Ειπαμε... κανε πρωτα ενα μικρο δειγμα (1 λεπτο) για να κανεις δοκιμες και μετα "κλειδωσε" τα settings.

Μη κανεις τοση δουλεια τσαμπα βρε !!!

Περιμενε να δω....

Επίσης ξαναέφτιαξα και δεύτερο .mov έχοντας τσεκάρει την επιλογή στο quick time που λέει preserve aspect ratio (Letterbox). Και πάλι τα ίδια όταν το έριξα μέσα στο iDVD. Στενολιγνους.

Taso, βαλε hdv 50i sto QT και στο dimensions αυτα ...

Eιναι δοκιμασμενα...

attachment.php

Nομιζα οτι ειχα βαλει το screenshot... με αυτα τα settings βγαινει σωστα το aspect ratio.
Δεν εχει σημασια που γραφει τη μιση αναλυση, το aspect ratio ρυθμιζεις εδω.
Μπορεις να δοκιμασεις και το hd 1920 x 1080 16/9

Aυτο συμβαινει γιατι το hdv δεν ανηκει στα standart format ...

ΥΓ... Εννοειται δοκιμασε παλι μ ενα μικρο βιντεο !!!

Attachments

• Screen shot 2011-06-21 at 10.25.34 Ï€.μ..jpg
    Screen shot 2011-06-21 at 10.25.34 Ï€.μ..jpg
    101.1 KB · Views: 29
Last edited:
Τώρα στην επιλογή size επέλεξα Compressor native και κατάλαβε κατευθείαν ότι το βίντεο έχει ανάλυση 1440 Χ 1080 ενώ πριν με τον άλλον codec μου έλεγε ότι ήταν 960 Χ 540.

Οπότε Γιάννη μάλλον αυτό φταίει. Κόλωσα να το αφήσω στο current επειδή έλεγε 960 Χ 540

Γι αυτο το παρατησαμε το hdv... λιγοτερη πραγματικη αναλυση και αρκετα προβληματα (αν και τα νεα mp4 format ειναι ΠΟΛΥ πιο βαρια για μονταζ)

ΑΑΑΑΑΑΛΛΗΛΟΥΪΑ !!!! ΑΛΛΗΛΟΥΪΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!

Και ΝΑΙ είναι γεγονός. Μετά από δυό μέρες, δεκάδες ποστ, μερικά καμένα δισκάκια και καμιά 30αριά εργατοώρες επιτέλους το δισκάκι είναι γεγονός!! :BDGBGDB55:

Τελικά Γιάννη στο size διάλεξα την πρώτη επιλογή Current 960 X 540 και βγήκε σωστό το κάδρο.

Τελικά το dvd βγήκε γύρω στο 1.5 GB με animated menu, chapters κλπ και ΤΟΛΜΩ να πω ότι η ποιότητα είναι πολύ καλή για DVD παρόλο που το original .mov αρχείο είναι 6.5GB. Ισως γι αυτό έπαιξε ρόλο ο codec HDV 1080i50 του Final Cut Pro.

Αααα μην ξεχάσω, το μήλο στην γωνία στο theme δεν γίνεται να βγει ε;

Αυτό το .mov αρχείο πάντως πολύ ιδιότροπο. Δεν το παίζει ούτε το Dune, ούτε το Quick time στο PC , ούτε το iTunes στο PC , ούτε ο MPC HC. Μόνο το vlc το έπαιξε.