Γειά σας παιδιά και καλώς σας βρήκα...!! Μπορώ να πώ ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος μιας και μόλις αγόρασα τον πρώτο μου προτζέκτορα. Ο λόγος λοιπόν για τον Mitsubishi HC 3800. Μιας κι είναι ο πρώτος μου προβολέας έχω μερικές απορίες για την εγκατάσταση του. Έχουμε και λέμε λοιπόν από οθόνη έχω μια Celexon professional ηλεκτρική 240Χ240. Προτίμησα αυτή την οθόνη γιατί ο χώρος μου είναι λίγο περίεργος και θα την κρεμάσω από δοκάρι κι ήθελα την επιλογή να μπορώ να την κατεβάσω χαμηλά. Το ύψος του ταβανιού είναι 2,80 και το δοκάρι που θα κρεμαστεί η οθόνη είναι 30 πόντους. Η απόσταση του προβολέα από το πανί θα είναι 3,80 κι η απόσταση θέασης θα είναι στα 3,70. Αυτό που θέλω αρχικά να ρωτήσω είναι ότι σύμφωνα με το calculator του site της Mistsubishi το κάτω μέρος της οθόνης θα είναι στα 1,17. Η αλήθεια είναι ότι μου πέφτει λίγο ψηλά(βέβαια μπορεί και να είναι ΟΚ είπαμε είναι ο πρώτος μου προτζέκτορας και δεν έχω εμπειρία). Παρ'ολα θα ήθελα να κατεβάσω το κάτω μέρος της οθόνης στο 1 μέτρο. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν το κέντρο του φακού δεν βρίσκεται λίγο πάνω από το πάνω μέρος της οθόνης βρίσκεται παρακάτω αλλά ο προβολέας όμως είναι εντελώς κάθετος με την οθόνη θα έχω φαινόμενο keystone..?? Επίσης ξέχασα να πω ότι κι ο προβολέας θα κρεμαστεί από το ταβάνι κι έχω 2 βάσεις μια με 15cm κρέμαση και μια ρυθμιζόμενη με 35-60cm κρέμαση.
Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν σας κούρασα..!
Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν σας κούρασα..!