Μια βοηθεια σε ασχετο

stathis58

New member
19 February 2008
32
Παιδια γεια σας.Ειμαι 50 ετων και τελειως ασχετος μετο αντικειμενο.Γι αυτο προσφευγω στη βοηθεια σας που πιστευω εχετε μεγαλη πειρα.Αλλα ας μπω στο θεμα και να μην σας κουραζω μετα προκαταρκτικα.Ενδιαφερομαι να φτιαξω ενα καλο home cinema για το χωρο μου και θα ηθελα την γνωμη σας για τις αγορες που πρεπει να κανω.Ο χωρος ειναι 15-18 τ.μ. παραλληλογραμος. Για ενισχυτη λογω δυναμικοτητας μου προτειναν τον YAMAHA Ζ11. Μου ειπαν οτι δεν εχει καλο scaller για την εικονα αλλα σε σημα 1080p δεν εχει καμμια σημασια.Για player μου προτειναν τον pionner lx91. Tωρα για τον ηχο εδω τα εχω χαμενα. Σκεφτομαι την σειρα της kef xq 40 δεξια-αριστερα και τα xq 30 για τα πισω και το κεντρικο επισης της xq. Για γουφερ μου προτειναν της yamaha to 900. Ξεχασα το συστημα θα ειναι για 50 τοις εκατο tv 30 για dvd και 20 για μουσικη. Εδω αλλοι μου λενε για υπερβολες και οτι μπορω να το κανω δικαναλο και να χρησιμοποιησω προ και τελικους. Δεν ξερω τι μου γινεται. Ειμαι χαμενος στο διαστημα.θα ηθελα τη γνωμη σας και τις προτασεις για λυσεις και μηχανηματα σε αυτη την κατηγορια τιμων.Σας ευχαριστω πολυ για τις γνωμες σας που τις σεβομαι απεριοριστα.

Νομίζω (αλλά αυτό θα στο πουν καλύτερα κάποιοι πιο έμπειροι από μένα) ότι το σύστημα που αναφέρεις παρά είναι καλό για τον χώρο σου. Όλα αυτά τα μηχανήματα που αναφέρεις θέλουν χώρο και εντάσεις για να πάρεις αυτό που μπορούν να δώσουν. Δεν είμαι σίγουρος δλδ αν θα πάρεις αποτέλεσμα που να ανταποκρίνεται στα χρήματα που θα δώσεις.

Εddie σε ευχαριστω για την απαντηση αλλα δεν καταλαβαινω.Τι εννοεις οτι δεν θα παρω το αποτελεσμα που θελω.Νομιζω οτι λες οτι οχωρος ειναι μικρος γι αυτα τα μηχανηματα αλλα παιζει ρολο ο χωρος στην ακουστικοτητα? Ειμαι ολος ματια να δω τις γνωμες σας και τις προτασεις σας. Και παλι σε ευχαριστω.

Ακριβώς, ο χώρος ακρόασης παίζει καθοριστικό ρόλο στο τελικό ακουστικό αποτέλεσμα. Μην παρασύρεσαι από ακριβά και πολύ δυνατά μηχανήματα που στο χώρο ακρόασης του μαγαζιού "σκοτώνουν" με την απόδοσή τους αλλά στο δικό σου χώρο δεν μπορούν να αποδώσουν παρά ένα μικρό τμήμα των δυνατοτήτων τους.

Μάλιστα, αφού είσαι νεοεισερχόμενος στο χώρο, καλό θα ήταν να προβείς σε μια αγορά χαμηλότερη των δυνατοτήτων σου (μπορεί και να σε καλύπτει υπερ το δέον οπότε γιατί να ξοδευτείς παραπάνω; ) και όταν σε κυριέψει το μικρόβιο από το οποίο υποφέρουμε τότε θα έχεις αποκτήσει τις γνώσεις για να προβείς σε μια μεγαλύτερη επένδυση και σαφώς πιο εστιασμένη στις ανάγκες σου και τις ιδιαιτερότητες του χώρου σου.

γιατι οχι ?
δεν θα προλαβεις να δεις την τελικη του μοτερ στα 15τ.μ?
η παει με τα τετραγωνικα η ποιοτητα του ηχου

Ακριβώς όπως τα είπε ο φίλος. Μην σε παρασύρει το γεγονός ότι κάτι παίζει πολύ καλά σε κάποιον χώρο. τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά στον δικό σου. Γνώμη μου να πας σε κάτι πιο "entry level" μηχάνημα. Πχ. Klipsch ηχεία (τα RF-62) νομίζω είναι υπέρ αρκετά για χώρο 18 τμ. Σαν ενισχυτής ο Denon 2809 και σαν πηγή κάποιο Denon ή Panasonic. Στην πηγή φυσικά αν θες όπωσδήποτε να πάρεις το πανάκριβο Pionner πάρε το καθώς δεν επηρεάζεται από το μέγεθος του χώρου. Δεν πιστεύω ότι αξίζει τόσα λεφτά διαφορά πάντως από τα υπόλοιπα blu ray. Φυσικά είναι δικές μου απόψεις αυτές. Το καλύτερο θα είναι (ιδιαίτερα αφού σκέφτεσαι να δώσεις τόσα χρήματα) να ζητήσεις να ακούσεις τα μηχανήματα στον χώρο σου.

Re: Απάντηση: Μια βοηθεια σε ασχετο

γιατι οχι ?
δεν θα προλαβεις να δεις την τελικη του μοτερ στα 15τ.μ?
η παει με τα τετραγωνικα η ποιοτητα του ηχου

Με την ίδια λογική να βάλουμε σε 15τμ και τους Ναυτιλους να τους οδηγήσουν οι ML. Μετά βάλε το ίδιο σύστημα σε έναν μεγαλύτερο χώρο και πες μου που θα παίξουν καλύτερα.

ναι μια επειδηξη στο χωρο σου θα ειναι ιδανικη
και τη ντεμο θα κανει μια εκ των τζολι - μπελουτσι
αλλα επειδη δεν κανουν ντεμο στο χωρο σου ψαξου αλλιως-bye-

Re: Απάντηση: Μια βοηθεια σε ασχετο

ναι μια επειδηξη στο χωρο σου θα ειναι ιδανικη
και τη ντεμο θα κανει μια εκ των τζολι - μπελουτσι
αλλα επειδη δεν κανουν ντεμο στο χωρο σου ψαξου αλλιως-bye-

Όταν δίνεις 15000 ευρώ νομίζω ότι θα βρεις κάποιο μαγαζί για την επίδειξη. Σίγουρα είναι δύσκολο λόγω του ότι πρέπει να μεταφερθούν και ηχεία και όχι μόνο ένας ενισχυτής αλλά όποιος πρότεινε τέτοιο σύστημα για 15τμ καλό θα ήταν και να το υποστηρίξει...:a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μια βοηθεια σε ασχετο

Με την ίδια λογική να βάλουμε σε 15τμ και τους Ναυτιλους να τους οδηγήσουν οι ML. Μετά βάλε το ίδιο σύστημα σε έναν μεγαλύτερο χώρο και πες μου που θα παίξουν καλύτερα.

καλα το πας
σε φανταζομαι σε βλαχικο γαμο να χορευεις γκιραπικα
ακου ναφτιλους και χομ σινεμα:flipout:
οσο για τα 15 τετραγωνικα παιζω 7,1 και 2χ380+ 5χ200 και δεν ακους κιχ
και αφτο το ξερει οποιος εχει ερθει στο χωρο μου
δεν θελει κοπο θελει τροπο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μια βοηθεια σε ασχετο

Όταν δίνεις 15000 ευρώ νομίζω ότι θα βρεις κάποιο μαγαζί για την επίδειξη. Σίγουρα είναι δύσκολο λόγω του ότι πρέπει να μεταφερθούν και ηχεία και όχι μόνο ένας ενισχυτής αλλά όποιος πρότεινε τέτοιο σύστημα για 15τμ καλό θα ήταν και να το υποστηρίξει...:a0210:
ξερεις καποιον?
ή φανταζεσαι
γιατι εδω δεν ξερω
και μην αρχισω να γραφω μαγαζια γιατι θα ξεβαψουν τα πληκτρα του κιμπορντ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μια βοηθεια σε ασχετο

καλα το πας
σε φανταζομαι σε βλαχικο γαμο να χορευεις γκιραπικα
ακου ναφτιλους και χομ σινεμα:flipout:

Εσύ αυτό κατάλαβες δλδ? Έχεις δίκιο...δεν θέλει κόπο...θέλει τρόπο...αλλά ας μην το συνεχίσω -bye--bye--bye-

εγω προσπαθω να καταλαβω αφτα που γραφεις
απλα μπορεις να κανεις μαγικα πραματα αν ξερεις
μπαι δε γουει για ζ11 δεν ειπες οτι ειναι μεγαλος?
τι δουλεια εχουν οι ναφτιλοι με τον 11?

Παιδιά, μη λέμε και υπερβολές!

Πόσες φορές και πόσο αποτελεσματικά μπόρεσε να γίνει demo τέτοιων συστημάτων στο χώρο του πελάτη. Εντάξει, δε λέω να θες να ακουμπήσεις 100.000+ . Εκεί μπορεί και να κάνουν κάποιες "γενναίες" προσπάθειες σχετικά.
Γιατί άντε και έρχονται με ένα - δύο συστήματα (το πολύ) μεταξύ αυτών που σκέφτεσαι να αποκτήσεις, άντε και να ασχοληθούν με το να τα στήσουν κατάλληλα (λέμε τώρα) στο χώρο σου. Όταν δεν έχεις ήδη κατάλληλη εμπειρία στο "πώς" ακούγεται γενικότερα και "τί" (όπως δηλαδή ο φίλος μας), πού θα είναι το ιδιαίτερο πλεονέκτημα πια για τις αποφάσεις σου;!

Έπειτα, το αν κάποιος θέλει σε έναν μικρό αλλά όχι απαραίτητα και ακατάλληλο ηχητικά χώρο, να στήσει συστήματα αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, αυτό δε σημαίνει πως θα παίξουν χειρότερα από αυτά των πέντε π.χ. χιλιάδων ευρώ. Καλύτερα θα παίζουν πάντα από κάτι αποδεδειγμένα χειρότερό τους. Απλά, σαφώς και δε θα μπορείς να λάβεις από αυτά όλο το φάσμα των επιδόσεων τους σε διάφορους (όχι όλους) από τους τομείς τους. Με αυτή την έννοια και στενά οικονομικά κρίνοντας, όντως είναι "πεταμένα" λεφτά αν πρόκειται και να μείνουν αποκλειστικά σε αυτόν τον μικρό χώρο. Αν όμως το οικονομικό κόστος δεν υπάρχει καν σα θέμα, τότε όλοι οι δρόμοι μένουν ανοιχτοί. Μη ξεχνάμε και τον παράγοντα προσωπικής ικανοποίησης ή (γιατί όχι) και prestige στους όποιους κατάλληλους κοινωνικούς και όχι μόνο κύκλους σου.

τα μαγαζια θα σου σπρωξουν αφτο που θελουν
αυτο ειναι νομος
οπως και οτι θα στο παρουσιασουνε σαν μπεστ οφ δε μπεστ

Έχεις ακούσει τη λέξη παράδειγμα? Οι ναύτιλοι σε χάλασαν? Αυτοί μου ήρθαν στο μυαλό. Άν λοιπόν το θες διαφορετικά αφού το όλο κόλλημά σου είναι οι ναύτιλοι ας πάρουμε το ίδιο σύστημα που προτείνει ο φίλος μας. XQ40. Βάλτα λοιπόν μαζί με τον Ζ11 σε 15τμ και μια α' ένταση. Μετά δοκίμασε και το ίδιο σε έναν χώρο πχ 40 τμ. Και έλα να μου πεις που παίζουν καλύτερα. Τα μαγικά πράγματα αν ξέρεις ίσως μπορεις να τα κάνεις. Ο φίλος μας εδώ διευκρίνησε ότι δεν ξέρει. Όσον αφορά τα μαγαζιά είπα νομίζω. Ερώτηση δεν χάνει κανείς να κάνει. 15 χιλιαρικάκια είναι αυτά σε δύσκολους καιρούς. Αν ήμουν μαγαζάτορας και έβλεπα κάποιος ότι όντως ενδιαφέρεται για μια τέτοια αγορά προσωπικά θα έβρισκα 3 ωρίτσες να κάνω μια μεταφορά και μια σύνδεση για να τα ακούσει.

Μόνο που το θέμα, όπως λέω και πριν, δε θα καλυπτόταν ιδιαίτερα στα αυτιά ενός άπειρου ηχητικά ακροατή, με τη δοκιμή ενός μόνο συστήματος στο χώρο του. Δε θα υπήρχε καν κάποιο μέτρο σύγκρισης με κάτι άλλο. Τί νόημα θα είχε;!