Μια βραδιά με Wolfson

Όντως, μίλαγε για 25$ και για 627, όπως λες εσύ εδώ:

Δεν προτείνω εγώ τον 637 αλλά ο κατασκευαστής, με αυτόν να τα βάλεις, έχω το mail του και το δημοσίευσα μπορείς να το καταλάβεις αυτό ?
Ο ίδιος αγοράζει χιλιάδες εξαρτήματα από άλλους Κινέζους προμηθευτές λές να είναι κορόιδο και να μην έχει καταλάβει ότι του πουλάνε μαιμού 627 ?
Θεωρείς ότι ο συγκεκριμένος κατασκευαστής πουλάει σκόπιμα μαιμού 627 ξέροντας ότι είναι πλαστοί ?
Δεν μοιάζει για τέτοιος γιατί το Dac είναι πολύ τίμιο σαν κατασκευή και με κορυφαία τα υπόλοιπα υλικά.
Αλλά και δεν με νοιάζει αφού υπάρχει σαφείς διαφορά πρός το καλύτερο με τους 627 του μόνο με 25$.

Οι τιμές τους στο εμπόριο είναι παραπλήσιες και βάσει specs οι 627 είναι καταλληλότεροι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μια βραδιά με Wolfson

Στη φωτογραφία βλέπεις 637 που δουλεύουν κανονικά.
Αν υπάρχουν τίποτα απωθημένα σου με τον Κινέζο δεν μας ενδιαφέρουν.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1449036&postcount=391
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1449115&postcount=397
Τελικά ο κατασκευασής προτείνει 637 ναι ή όχι;

Τώρα αν επιτρέπεται, αγορασμένοι από πού οι 637 που βλέπουμε στη φωτογραφία;
Επίσης, αν μπορείς και θέλεις, δώσε μια εξήγηση για το τι γίνεται και δύο από τους συμφορουμίτες που λένε πως όταν δοκίμασαν με original 637 είχαν το ίδιο πρόβλημα (ο Lemarchand με κάποιο φίλο του και ο entropia).

Για το δεύτερο που γράφεις είναι μεγάλη ιστορία που ξεκινά το 1951 και εμπλέκονται ο παππούς του Κινέζου από το σόι του πατέρα του και ο δικός μου παππούς από το σόι της μητέρας μου. Αλήθεια!!! :BDGBGDB55:

Υπάρχουν τέσσερα τουλάχιστον ίδια ντάκ εδώ που δουλέύουν με 637 χωρίς κανένα πρόβλημα.
Τι 637 είναι αυτά που πήρε και έχει πρόβλημα δεν ξέρω και του είπα να τα κοιτάξουμε.
Του είχα πεί να αγοράσει από Digikey από όπου ήταν τα δικά μου αλλά συνάντησε δυσκολίες.
Εσύ χωρίς να έχεις το ντάκ ούτε τα συγκεκριμένα τσιπάκια στα χέρια σου για εξέταση έβγαλες συμπεράσματα για τον Κινέζο δίκην Γκιαούρ Ντοκτόρ.
Τώρα αν φταίει για αυτό ο παππούς σου ή η γιαγιά σου δικό σου πρόβλημα.

Απάντηση: Re: Μια βραδιά με Wolfson

Υπάρχουν τέσσερα τουλάχιστον ίδια ντάκ εδώ που δουλέύουν με 637 χωρίς κανένα πρόβλημα.
Τι 637 είναι αυτά που πήρε και έχει πρόβλημα δεν ξέρω και του είπα να τα κοιτάξουμε.
Του είχα πεί να αγοράσει από Digikey από όπου ήταν τα δικά μου αλλά συνάντησε δυσκολίες.
Εσύ χωρίς να έχεις το ντάκ ούτε τα συγκεκριμένα τσιπάκια στα χέρια σου για εξέταση έβγαλες συμπεράσματα για τον Κινέζο δίκην Γκιαούρ Ντοκτόρ.
Τώρα αν φταίει για αυτό ο παππούς σου ή η γιαγιά σου δικό σου πρόβλημα.

Μπορείς αν θέλεις σε παρακαλώ να αφήσεις τους χαρακτηρισμούς στην άκρη...
Δεν σου έχω δώσει τέτοιο δικαίωμα ΟΚ φίλε μου;

Re: Απάντηση: Re: Μια βραδιά με Wolfson

Μπορείς αν θέλεις σε παρακαλώ να αφήσεις τους χαρακτηρισμούς στην άκρη...
Δεν σου έχω δώσει τέτοιο δικαίωμα ΟΚ φίλε μου;

Εσύ το ξεκίνησες και εσύ έδωσες το δικαίωμα με αυτό εδώ

"Για το δεύτερο που γράφεις είναι μεγάλη ιστορία που ξεκινά το 1951 και εμπλέκονται ο παππούς του Κινέζου από το σόι του πατέρα του και ο δικός μου παππούς από το σόι της μητέρας μου. Αλήθεια!!!"

Πολύ γρήγορα ξεχνάς ότι έχεις γράψει...
Και ποιός σου έδωσε το δικαίωμα να μιλάς για τον παπού του Κινέζου :grandpa:

Δε παίζεσαι με τίποτα.
Διαστρεβλώνεις τα λόγια και τη πραγματικότητα με μεγάλη ευκολία και όπως σε συμφέρει και εντέχνως αποφεύγεις να γράψεις κάτι ουσιαστικό.

Επίσης επειδή είχα επικοινωνήσει παλιότερα με το κατασκευαστή-πωλητή προσφέρθηκε να μου στείλει 627 και δεν έκανε αναφορά για 637. Ούτε στη σελίδα πώλησης στο ebay αναφέρονται οι 637.
Οι μόνες αναφορές που υπάρχουν είναι έμμεσες.

Αν δε σε πειράζει και μπορείς να επικεντρωθείς στην ουσία:

"Επίσης, αν μπορείς και θέλεις, δώσε μια εξήγηση για το τι γίνεται και δύο από τους συμφορουμίτες που λένε πως όταν δοκίμασαν με original 637 είχαν το ίδιο πρόβλημα (ο Lemarchand με κάποιο φίλο του και ο entropia)."

Δεν έχω τίποτα άλλο να πω για το συγκεκριμένο θέμα που αφορά μόνο τη καταλληλότητα του 637 για τη συγκεκριμενη θέση και όχι το συγκεκριμένο προϊόν συνολικά. Καλή συνέχεια...

μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει εχω κανει την αντικατασταση των opa134 που ειχε ο κινεζος επανω, τα μανησια δηλ με opa637 τα οποια αγορασα απο εδω
http://www.questcomp.com/questdetails.aspx?pn=OPA637BP&pnid=396396&stock=Yes
τα εχω τοποθετησει προσεκτικα βεβαια μετακινηθηκαν ελαφρος οι ηλεκτρολυτικοι πυκνωτες που με δυσκολευαν να βγαλω τα παλια opa134,ειμαι σιγουρος οτι δεν εκανα ζημια.
Συνδεσα τα καλωδια και εχω ενα αρκετα δυνατο φυσημα και ακουγετε χαμηλα η μουσικη,το φυσιμα ειναι ομοιο με το φυσιμα που ακουμε στα FM μπορει καποιος να βοηθησει........θερμη παρακληση.Παντος τα νεα opa637 πατανε καλα πανω στις βασεις τους τι μπορω να κανω;
Υπενθυμιζω οτι με βαση τις οδηγειες που μου δωσανε μελη απο εδω μεσα οτι αντικατεστησα μονο 4 απο τα 6 opa επειδη δουλευω το DAC περνωντας εξοδο απο την ισσοροπημενη εξοδο και οχι απο τα RCA επειδη και το ενεργο ηχειο που εχω εχει μονο balanced εισοδο

προτείνω να αφήσεις τα 2 οπα 134 μέσα ( αυτά που συνδέονται με το DAC ) εάν δεν απατάμε πρέπει να δουλεύουν ως φίλτρα και bufer , ως εκ τούτου δεν υπογράφουν πολύ στο χαρακτήρα , και ως δεύτερον είναι μεγάλη η περίπτωση να μην κάθονται σε αυτή την θέση όλοι ο τελεστικοι εάν δεν ζυγίστηκαν σχεδιάστηκαν για φίλτρο βάσει των προδιαγραφών τους

άλλαξε αυτά τα τελεστικά που οδηγούν την έξοδο και λειτουργούν σαν line driver και υπογράφουν στον ήχο καθώς καλούνται να κάνουν τη πιο βρώμικη δουλειά ... αυτή της ενίσχυσης προσαρμογής προς το επόμενο στάδιο ( κατά κανόνα τα περισσότερα τελεστικά δουλεύουν με μεγαλύτερη επιτυχία εναλλαγής σε αυτή τη θέση )

και πες μας τι έγινε

τα παραπάνω τα γράφω με αφορμή την εμπειρία μου από το cambridge 740 c
που ουσιαστικά πρέπει να έχει αντιγράψει ο κινέζος ( έτσι μου δείχνει χοντρά χοντρά ) και οι τελεστικοι που κάνανε την διαφορά ήταν αυτοί της εξόδου

και στο campridge αναγκάστηκα και φόρεσα πάλι τους 2 πρώτους πίσω γιατί οι καινούργιοι καίγανε σαν μπρίκια και υπεροδηγουσαν ελαφρά τους επόμενους
και στην περίπτωση μου μιλάμε δυστυχώς για SMD ...

Last edited:
Παίδες, να συμπληρώσω πως εμείς αλλάξαμε στο Γούλφσον μόνο 2 ΟΡΑ637 γιατί δεν είχαμε άλλους.Δεν θυμάμαι όμως να σας πω ποιό ζευγάρι ακριβώς αλλάξαμε.Ίσως να μην κάνανε μόνο για εκεί.Ζεσταίνονταν και ο ήχος ήτανε χάλια..(για να είμαι ακριβής σε αυτά που γράφω)

εδω εχω μια φωτο απο το δικο μου DAC πιστευω οτι ειναι εμφανες τι εχω κανει μονο ετσι εχω ηχο δηχως φυσημα
imga0105d7pc.jpg

Παίδες, να συμπληρώσω πως εμείς αλλάξαμε στο Γούλφσον μόνο 2 ΟΡΑ637 γιατί δεν είχαμε άλλους.Δεν θυμάμαι όμως να σας πω ποιό ζευγάρι ακριβώς αλλάξαμε.Ίσως να μην κάνανε μόνο για εκεί.Ζεσταίνονταν και ο ήχος ήτανε χάλια..(για να είμαι ακριβής σε αυτά που γράφω)

Καθαρά αρπακολατζίδικη δουλειά (έπρεπε να έχεις τουλάχιστον τέσσερα) που βγήκε ο άλλος παρακάτω και την έκανε σημαία του χωρίς να γνωρίζει πάλι τι και πως.

"Επίσης, αν μπορείς και θέλεις, δώσε μια εξήγηση για το τι γίνεται και δύο από τους συμφορουμίτες που λένε πως όταν δοκίμασαν με original 637 είχαν το ίδιο πρόβλημα (ο Lemarchand με κάποιο φίλο του και ο entropia)."

Δεν λέω όνομα γιατί θα βγεί πάλι η διαιτησία από την παράγκα...

Καθαρά αρπακολατζίδικη δουλειά (έπρεπε να έχεις τουλάχιστον τέσσερα) που βγήκε ο άλλος παρακάτω και την έκανε σημαία του χωρίς να γνωρίζει πάλι τι και πως.

Εγώ είμαι ο αρπακόλας ή εσείς που παίρνετε άτομα στον λαιμό σας με τις έγκυρες και σίγουρες προτάσεις σας?Κάτσε ρε φιλαράκι τώρα..Ο αριθμός 4 που λες είναι τυχαίος ή στον είπε ο Κινέζος κι αυτόν..?Είχα όλη την καλή πρόθεση σε αυτά που έγραψα.Μην πας να τα ρίξεις σε μένα τώρα.Εγώ δεν πρότεινα τίποτα σε κανέναν..Τέλος πάντων,φεύγω τώρα γιατί είναι Παρασκευή..Θα τα πούμε αύριο.Καλό βράδυ..:guitarist:..

Προς αποφύγει παρεξηγήσεων δεν αφορά κανένα ειδικά πρόσωπο.
Είναι έκφραση που δείχνει ότι οδηγούμαστε σε ποδοσφαιρικό κλίμα.

Εγώ είμαι ο αρπακόλας ή εσείς που παίρνετε άτομα στον λαιμό σας με τις έγκυρες και σίγουρες προτάσεις σας?Κάτσε ρε φιλαράκι τώρα..Ο αριθμός 4 που λες είναι τυχαίος ή στον είπε ο Κινέζος κι αυτόν..?Είχα όλη την καλή πρόθεση σε αυτά που έγραψα.Μην πας να τα ρίξεις σε μένα τώρα.Εγώ δεν πρότεινα τίποτα σε κανέναν..Τέλος πάντων,φεύγω τώρα γιατί είναι Παρασκευή..Θα τα πούμε αύριο.Καλό βράδυ..:guitarist:..

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το τέσσερα και έχει σχέση με τη σχεδίαση του ντάκ.
Αφησες τα τέσσερα εμπρός 134 και άλλαξες τα δύο στη έξοδο με 637 και περίμενες να σου δουλέψει καλύτερα.
Με τέτοιες αναφορές χωρίς να ξέρεις τι κάνεις μάλλον εσύ παίρνεις κόσμο στο λαιμό σου.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το τέσσερα και έχει σχέση με τη σχεδίαση του ντάκ.
Αφησες τα τέσσερα εμπρός 134 και άλλαξες τα δύο στη έξοδο με 637 και περίμενες να σου δουλέψει καλύτερα.
Με τέτοιες αναφορές χωρίς να ξέρεις τι κάνεις μάλλον εσύ παίρνεις κόσμο στο λαιμό σου.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1466262&postcount=456

Εσύ δεν παροτρύνεις τον φίλο πιο πάνω να αλλάξει 2 τελεστικούς?

Εγώ δεν άλλαξα τίποτα και δεν περίμενα τίποτα.Άλλος έκανε τις αλλαγές μόνος του κι έτυχε να είμαι εκεί.Σε κανέναν δεν πρότεινα κάτι..Τα έχεις μπερδέψει λίγο..

Επειδή στο χόμπυ αυτό δεν είμαστε και πολλοί κι έχουμε όλοι κοινούς γνωστούς δεν με βοηθάς με αυτή την συμπεριφορά σου να σε συμπαθήσω εκ του πληκτρολογίου κι έχω ακούσει πως είσαι ωραίος τύπος στο live..Σε όλα σου σχεδόν τα ποστ όταν κάποιος κάνει λίγο πίσω βαράς φουλ επίθεση με εριστικό τρόπο.Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω τί αποκομίζεις εσύ προσωπικά με αυτό το στυλ..Όπως και να έχει δεν θα κάτσω εγώ να τσακώνομαι (και να στενοχωριέμαι πολλές φορές) εδώ μέσα για hi-fi..Οπότε..:ernaehrung004:..

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1466262&postcount=456

Εσύ δεν παροτρύνεις τον φίλο πιο πάνω να αλλάξει 2 τελεστικούς?

Εγώ δεν άλλαξα τίποτα και δεν περίμενα τίποτα.Άλλος έκανε τις αλλαγές μόνος του κι έτυχε να είμαι εκεί.Σε κανέναν δεν πρότεινα κάτι..Τα έχεις μπερδέψει λίγο..

Επειδή στο χόμπυ αυτό δεν είμαστε και πολλοί κι έχουμε όλοι κοινούς γνωστούς δεν με βοηθάς με αυτή την συμπεριφορά σου να σε συμπαθήσω εκ του πληκτρολογίου κι έχω ακούσει πως είσαι ωραίος τύπος στο live..Σε όλα σου σχεδόν τα ποστ όταν κάποιος κάνει λίγο πίσω βαράς φουλ επίθεση με εριστικό τρόπο.Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω τί αποκομίζεις εσύ προσωπικά με αυτό το στυλ..Όπως και να έχει δεν θα κάτσω εγώ να τσακώνομαι (και να στενοχωριέμαι πολλές φορές) εδώ μέσα για hi-fi..Οπότε..:ernaehrung004:..

Τώρα τι να σου πω αφού πάλι δεν κατάλαβες.
Για 627 γράφω και όχι για 637 που έβαλες εσύ.
Και πρίν από αυτό είχε μια τετράδα 637 που είναι της ίδιας οικογένειας και όχι 134.
Ο λόγος της παραπάνω πρότασης ήταν καθαρά οικονομικός γιατί οι 627 είναι φτηνότεροι από τους 637.
Δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τις καρδιές μας αλλά έτσι όπως έκανες την αρχική αναφορά σου (από άγνοια κατάλαβα μετά) έδωσες χωρίς να το θέλεις τροφή σε "καλοθελητές".

Φίλε μου δε παίζεσαι.
Καλοθελητή με είπες (εξηγησέ μου το συμφέρον που έχω άλλιώς ζήτα συγγνώμη τώρα δημοσίως), Γκιαούρ Ντοκτόρ, πως είμαι εμπαθής και έχω προηγούμενα με το Κινέζο, πως έβαλα να σου τραβήξουν το αυτί και όλα αυτά χωρίς να σε έχω χαρακτηρίσει ούτε μία φορά.
Να δούμε τι άλλο θα πεις.
Ξέρεις, χαρακτηρισμούς και σενάρια μπορώ να στήσω και εγώ ακόμη πιο ευφάνταστα και αληθοφανή από τα δικά σου.
Πραγματικά δε μπορώ να σε κατανοήσω.

Το θέμα είναι πως δεν πρότεινα εγώ προσωπικά σε κανένα να κάνει αλλαγές που θα μπορούσαν πολύ εύκολα να ζημιώσουν οικονομικά (μιλάμε για πάνω από 100ευρώ για 4 ολοκληρωμένα) αλλά να έχουν ενδεχομένως κι άλλες δυσάρρεστες συνέπειες, πχ καμμένα τουίτερ.

Εσύ παίρνεις όμως όλη την ευθύνη (όλες οι παραπομπές για τη χρήση των 637 είναι έμμεσες και δεν είδα πουθενά να το προτείνει ο πωλητής-κατασκευαστής) και παροτρύνεις την αλλαγή των τελεστικών.
Φαντάζομαι θα έχεις καλές γνώσεις προχωρημένης ηλεκτρονικής για να προτείνεις κάτι τέτοιο.

Αλλά έτσι κι αλλιώς είναι όλα θέμα συγγένειας.
Τι OPA627 τι OPA637, ένα ψηφίο αλλάζει.

Δεν ασχολήθηκα καθόλου μαζί σου ούτε έχω και καμιά όρεξη.
Γκιαούρ Ντοκτόρ στα Τούρκικα σημαίνει κατά λέξη άπιστος γιατρός και χαρακτηρίζει απόλυτα την συμπεριφορά σου γιατί ότι και να γράφουμε εδώ εσύ δεν το πιστεύεις και το αμφισβητείς.
Και επειδή ότι και να πω εσύ θα αρχίσεις πάλι τα ίδια και εγώ θα γράφω πάλι τα ίδια γεμίζοντας άσκοπα τις σελίδες δεν ξανασχολούμε μαζί σου γιατί έχει καταντήσει να παίζουμε την κολοκυθιά.
Όποιος έχει το ντάκ και έχει πρόβλημα θα ασχοληθώ μαζί του με εσένα δεν ξαναχάνω το χρόνο μου.

Last edited:
Πριν λοιπόν τα κάνεις όλα αυτά δώσε τώρα εξήγηση τι συμφέρον έχω και αν δε μπορείς ζήτα συγγνώμη τώρα.