Μια βραδιά με Wolfson

πρέπει να βρεθούν δυο ιδια dac και να γίνει μόνο αυτη η αλλαγή στο ένα. Εγώ αυτό είχα κάνει με δυο ιδια πλειερ που φορούσαν 8740 και μαλιστα χωρις αναλογικό στάδιο. και μάλλον είμαι και ο μόνος που εχει συμπτωματικά κάνει την αξιολόγηση τους α-β. την διαφορά την έψαχνες με το φακό. καμιά φορά και μονο η διαδικασία της αλλαγής μας ενθουσιάζει τοσο που μεγεθύνουμε τα πράγματα. οι δοκιμές πρέπει να γίνονται πάντα α-β και πάντα υπο ελεγχόμενες και ελεγμένες συνθήκες.
άλλωστε δεν νομίζω να είπα οτι ειναι χειρότερα τα 8741 απλά λεω οτι υπάρχουν πολλά αλλα να κανεις που μετράνε περισσότερο.

Κάποιοι άλλοι άκουσαν σημαντικές διαφορές...

Θα γράψω ένα πράγμα.......

όποιος δεν το έχει ακούσει με 8741, δεν το έχει ακούσει καθόλου.

προσωπικά και το γράφω πρώτη φορά αυτό, δεν μου αρέσει το wolfson με 8740. Με τα 8741 όμως είναι ένα άλλο μηχάνημα......

ανάλυση ψηλά χωρίς να κουράζει, μεσαίες με όγκο και ανάλυση και επιτέλους όγκος χαμηλού...

μπράβο στον κάτοχό του που έκανε το βήμα.....

-bye-
(και είναι ακόμα άστρωτο)

παιδιά ακούμε τώρα και δεν πιστεύω τι ακούω........

(και δεν έχω καμμία όρεξη να γράψω υπερβολές ούτε να χαϊδέψω αυτάκια...)

Λοιπόν μέχρι τώρα αυτά που λαμβάνω είναι άκρως ενθαρρυντικά. Η μετατροπή ήταν επιτυχημένη και το αποτέλεσμα που ακούω στο σύστημά μου με την μουσική μου είναι αρκετά καλό. Αυτό που ακούω μου αρέσει και πιστεύω ότι η μετατροπή αξίζει τα λεφτά και τον κόπο.

Δεν μπορώ να σας πώ για σώματα, χροιές,χαμηλά κλπ διότι δεν είμαι καλός με αυτά. Εξάλου όταν ακούς In Flames/Clouds connected, δεν είναι και πολλά αυτά που μπορείς να πείς! :flipout:

Τώρα θα μου πείτε "ωραία ρε φίλε, και εσύ πώς έβγαλες το συμπέρασμα ότι η μετατροπή βγήκε σε καλό και δεν τα μάμησε όλα?"

Οταν ένα τραγούσι το έχεις ακούσει πολλές φορές στο σύστημά σου, και άλλες τόσες σε live τότε μέσα σου ξέρεις ότι κάτι έχει αλλάξει σε αυτό που ακούς. Απλά το ξέρεις. Αυτό το καινούργιο είτε σου αρέσει είτε όχι. Και εμένα μου αρέσει......

-bye-

Παίδες, στις 6/4 θα σβήσουμε το πρώτο κεράκι.... το νήμα γίνεται 1 έτους (και ο τσακωμός καλά κρατεί.....) -bye-

κοίταξε Ηλία, τα πράγματα ειναι απλα και μονο εσυ μπορείς να μας διαφωτίσεις.
Την αξιολόγηση σου την έκανες σε συνθήκες συγκριτικού ή ηταν απο (ακουστικής) μνήμης? διότι το κάθε ενα απο τα παραπάνω αξιολογείται διαφορετικά και φαντάζομαι οτι το καταλαβαίνεις.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω ειναι γιατι και πως επιχειρηματολογεί και μάλιστα εξακολουθεί (παρ ολο που ειχα απόλυτο δίκιο πχ για την φάση ζήτησα και συγνώμη) εναντίων μου (πράγμα εμφανές πλέον γιατί νόμιζα οτι είχα καταλάβει λάθος) ο συμφορουμιτης μιουζικαλισιους την στιγμή που δεν εχει μετρήσει ή ακούσει τίποτα απο ολα αυτα που συζητάμε, απλα μαγειρεύοντας και μεταφέροντας κατα το δοκούν πράγματα που ειπώθηκαν. δεν μπορώ να δεχτώ τέτοια επίθεση γιατί απλά δεν με αφορά. εαν έχουμε τεχνικό θέμα νεότερο οπου μπορω να προσφέρω επανέρχομαι.-bye-

Warning 1

Λίγο φρένο παίδες...

:captain:

Αμφισβητείς εμένα οκ
Αλλά στη ουσία αμφισβητείς την γνώμη άλλων

"προσωπικά και το γράφω πρώτη φορά αυτό, δεν μου αρέσει το wolfson με 8740. Με τα 8741 όμως είναι ένα άλλο μηχάνημα......"

Βγήκαν και κάποιοι άλλοι να μιλάνε ότι δέχονται επίθεση με τα ίδια τους τα λόγια !

Τώρα ότι έβαζαν άλλους να γράφουν δράκους...

Last edited:
Μπάστα, για δυό μέρες..

Συνεννοηθείτε μεταξύ σας με π.μ. ή τηλεφωνικά και τα λέμε
ξανά την Τετάρτη τέτοια ώρα...

Έχει κανείς το σχηματικό του Dac,και αν ναι θα μπορούσε να το ανεβάσει ή να μου το στείλει με πμ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Το αναλογικο σταδιο

analog1.jpg

μετα απο αλλαγη εσωτερικης καλωδιωσης, εβαλα καθαρο αργυρο, απο την πλακετα προς τα XLR εχω βομβο ακουγεται φυσικα πολυ πολυ χαμηλα αλλα ειναι υπαρκτος και ειναι ανεξαρτητος και σταθερος απο την ενταση, ηχειο ειναι ενα ενεργο BM-5A.
Πριν με την ιδια συνδεσμολογια δεν υπηρχε ο βομβος......δεν νομιζω να εγινε λαθος στο συν πλην του XLR....επειδη εχει αρκετη σοληντερινη γυρω απ τις κολλησεις λετε να επιδρα; η μηπως βραχυκυκλωσα τις επαφες πανω στην πλακετα αλλα ηχο εχω κανονικα στα ηχεια.....θα καθαρισω με μαλακη βουρτσα και υψηλης καθαροτητας οινοπνευμα τα σημεια των κολλησεων πανω στην πλακετα.....οι ψυχρες κολλησεις μπορουν να εμφανισουν βομβο;

Last edited by a moderator: