Μια διάλεξη που ίσως σας ενδιαφέρει....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μια διάλεξη που ίσως σας ενδιαφέρει....

σίγουρα ..περι ορέξεως. Εμένα όμως με ενδιαφέρει η σχέση από την σκοπιά του venus project. Από την αρχή το zeitgeist το βρήκα και το θεωρώ ακόμα ενδιαφέρον, αλλά κακόβουλο. Από τη στιγμή που το venus project αγκάλιασε την ταινία και το κίνημα που αυτή δημιούργησε (αν το zeitgeistmovement δεν έχει σχέση με τον δημιουργό της ταινίας ή την ταινία διορθώστε με) θεωρώ ότι και το venus project με ψέματα θέλει να επιβάλει πια τον σκοπό του. Δεν με ενδιαφέρει μόνο ο σκοπός αλλά και τα μέσα, μπορεί να έχουν κάποιες ωραίες ιδέες, αλλά αν είναι να τις βασίσουν και σε μπαρούφες του zeitgeist τότε δεν θα είμαι μαζί τους. Ούτε θεωρώ ότι αξίζει να δώσω 15 ευρώ για να ακούσω έναν 93 χρονο που θέλει να εξαλείψει τη φτώχεια και τον πόλεμο αλλά "πουλάει" τις πατέντες του στον US army

Μην ξεχάσετε να...βοηθήσετε αγοράζοντας και τα υπόλοιπα υλικά... Βοηθήστε τον άνθρωπο,μόνο για 200-300 ευρά μιλάμε.

Προσωπικά τον κόβω για νέο Σωτήρα...Θα κάνει κι εκκλησία;

Μα τόση ευπιστία κι αφέλεια πιά;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μια διάλεξη που ίσως σας ενδιαφέρει....

Ίσως ακούγεται δυνατή η λέξη. Αλλά ποια είναι τα κίνητρα κάποιου ο οποίος ουσιαστικά δεν κάνει καμία μεγάλη αποκάλυψη (η θρησκεία χρησιμοποιείται για κοινωνικό έλεγχο, η 11η Σεπτεμβρίου ήταν στημένη, η federal reserve βανκ εγκλωβίζει το κράτος) και για να στηρίξει τις απόψεις του κατασκευάζει στοιχεία, ψεύδεται, παραφράζει και κάνει λογοπαίγνια με αγγλικές λέξεις (God's Sun, God's Son) τις οποίες φέρονται να χρησιμοποιούσαν οι Αιγύπτιοι και οι λαοί της Μεσογείου την εποχή του Αυγούστου;

Τα παρακάτω ως κριτική στην ταινία και όχι ως απάντηση στο παράθεμα του Emilot.

Part I: Υπάρχουν πολλά βιβλία που καταπιάνονται με το θέμα παρουσιάζοντας τις πηγές τους. Μία επιστημονική μελέτη των θρησκειών της λεκάνης της Μεσογείου αναδεικνύει πολύ εύκολα ομοιότητες, διαφορές και αλληλεπιδράσεις. Γενικά ήδη υπάρχει η τάση αμφισβήτησης της Εκκλησιαστικής αλήθειας. Τι καινούργιο προσέθεσε εκτός του ότι οι λαοί της Μεσογείου (βόρειο ημισφαίριο) ήξεραν τον Σταυρό του Νότου (και μάλιστα με αυτήν την ονομασία).:ADFADF1:

Part II: Από τα αποσπάσματα που έδειξε μπορείς να συμπεράνεις ότι υπάρχουν καλύτεροι άνθρωποι να μιλήσουν για την 9/11. Καλύτερα να μην είχαν επέμβει καθόλου στο υλικό και να αποφεύγαν τις ανακρίβειες περί εντοπισμού των θεωρουμένων νεκρών τρομοκρατών και τα πρωινά αξιωματούχων.

Part III: Η federal reserve bank είναι δημιουργία για να καταδυναστεύει το κράτος. Κάθε τράπεζα αυτό κάνει. Και κάθε ένας που καταθέτει τα χρήματα σε μία τράπεζα θέλει να ξέρει ότι αυτή θα υπάρχει και μετά από 10 χρόνια. Μόνο μία κεντρική τράπεζα μπορεί να το εξασφαλίσει αυτό. Και βέβαια η τράπεζα δημιουργεί χρήμα χωρίς να υπάρχει απαιτώντας τόκο. Πως αλλιώς θα προσφέρει τόκο για τις καταθέσεις; Δεν κατηγορεί όμως κάθε τράπεζα αλλά αυτούς που δημιούργησαν την κεντρική των ΗΠΑ. Μέχρι τότε κάθε τράπεζα εξέδιδε το δικό της τραπεζογραμμάτιο, το οποίο μπορεί ξαφνικά να μην είχε καμία αξία. Αλλά όχι δεν θα κατηγορήσει αυτές τις τράπεζες αλλά μόνο τη federal reserve γιατί φυσικά έτσι θα βρει ανταπόκριση από τους Αμερικάνους οι οποίοι είναι πάντα εχθρικοί προς κάθε τι ομοσπονδιακό που επεμβαίνει στην προσωπική τους ελευθερία. Ακόμα κι εδώ όμως επιλέγει ο δημιουργός να παραφράσει, να παραθέση λόγια εκτός του πλαισίου στο οποίο υπόθηκαν και φυσικά να τροποποιήσει την αλήθεια.

Με αυτά σας χαιρετώ. Θα χαρώ αν συνεχιστεί η κουβέντα.

Και όμως Διονύση υπάρχουν άνθρωποι που δεν είχαν ιδέα για όλα αυτά τα οποία μιλούσε το ντοκιμαντέρ.
Και πριν πείτε ότι αυτο εκμεταλεύτηκε, σας θυμίζω ότι τουλάχιστον το 1ο μέρος δεν είχε καμία απολαβή απο πουθενά.Και δεν πιστεύω ότι περίμενε την αποδοχή τόσου κόσμου.....

Τώρα όσον αφορά την θρησκεία δεν είπε κάτι παραπάνω απο το ότι πρόκειται για ένα πολύ καλά στημένο παραμυθάκι, που το διαβάζουν στα παιδάκια χρόνια τώρα και μίλησε για τον Χριστιανισμό μόνο, λόγω της αποδοχής του.
Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί που ξέρουν καλύτερα για το θέμα.....

Για την 9/11 επίσης δανείζεται στοιχεία απο άλλα ντοκιμαντερ, που πολλά απο όσα λέει (λιώσιμο του μετάλλου, διαγώνιες καθαρές τομές,κλπ κλπ) ισχύουν και κάθε τόσο βγαίνει και κάτι στην φόρα....

Τώρα όσον αφορά την Παγκόσμια Τράπεζα, νομίζω ότι ειδικά στο 2ο μέρος το αναλύει διεξοδικά και φυσικά δεν γίνεται να σου πει τα πάντα μέσα σε μισή ώρα.....
Σου δίνει μια πολύ καλή εικόνα της δημιουργίας του χρήματος και σου λέω ξανά ότι πολύς κόσμος δεν έχει ιδέα......

Ξαναλέω ότι και εγώ πρώτος το επικρίνω σε πολλά θέματα, αλλά αυτό που του αναγνωρίζω είναι ότι έδωσε τροφή σε πολλούς συνάθρωπους μας να ψαχτούν λίγο παραπάνω για το τι μας κυβερνά και αν θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας....

Το Zeitgeist είναι άριστα συναρμολογούμενο απο διάφορα ντοκιμαντερ που αν τα δείς και μεμονομένα θα σου λύσουν και άλλες απορίες και πιστεύω αυτός ήταν και ο λόγος της μεγάλης αποδοχής του.

Εν κατακλείδι, θα πρέπει να το δεί ο οποιοσδήποτε, άλλος θα τα βρεί παρωχημένα, άλλος όμως θα πει "Ρε ιδέα δεν είχα", όπως και άκουσα πολλούς γνώστους μου να λένε.

Άποψή μου είναι ότι υπάρχει μια σύγχηση σχετικά με το θέμα. Οι ομιλητές είναι δύο και σε δυο διαφορετικούς τομείς. Ο κύριος ασχολείται με εναλλακτικές μορφές παραγωγής ενέργειας, παραγωγής πλούτου, πράσινη ανάπτυξη κλπ καθώς και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι αλλαγές που προτείνει πάνω στην κοινωνική οργάνωση.
Η κυρία ασχολείται με το πώς μπορεί η κοινωνική οργάνωση να αλλάξει έτσι ώστε αν εφαρμοστούν οι αλλαγές που προτείνει ο κύριος, να μπορέσει να εξαλειφτεί η φτώχια και η δυστηχία από τον πλανήτη.
Προσωπικά για τον κύριο μπορώ να έχω άποψη για αυτά που λέει, γιατί και λόγω επαγγέλματος έχω ασχοληθεί με τις τεχνολογικές λύσεις που προτέινει και μπορώ εν μέρει να κρίνω αυτά που λέει.
Για την κυρία δυστυχώς δεν είμαι κοινωνιολόγος και δεν μπορώ να κρίνω αν αυτά που λέει είναι εφαρμόσιμα στην πράξη. Όποιος έχει ανάλογη εκπαίδευση μπορεί να το κάνει.
Αυτό δεν μου δίνει όμως το δικαίωμα να την αφορίσω και να την κατηγορώ χωρίς να την καταλαβαίνω,πράγμα που γίνεται κατα κόρον.
Είναι ευκαιρία λοιπόν για μένα να πάω να τους ακούσω και να τους ρωτήσω 5 πράγματα έτσι ώστε να έχω μια πιο εμπεριστατομένη άποψη.
Και φυσικά πρέπει να διαχωρίσουμε την ταινία από τους ομιλητές. Η ταινία στην προσπάθειά της να αφυπνισει τους Αμερικανούς κυρίως πολίτες καταπιάνεται με θέματα που είναι ευαίσθητα για αυτούς και μπορεί και να καταφεύγει στην υπερβολή. Τα συμπεράσματα όμως έχουν παγκόσμια αφαρμογή. Και στην πρσπάθεια των παραγωγών να πείσουν ότι όσα λένε έχουν πρακτική εφαρμογή, βρήκαν τους ομιλητές και τους παρουσίασαν στο πρώτο μέρος της ταινίας.
Όπως αντίστοιχα βρήκαν και κάποιον άλλον που αναλύει τις βρώμικες μεθόδους των ΗΠΑ για παγκόσμια κυριαρχία.
Ολα τα παραπάνω είναι για μένα μια επιπρόσθετη αφορμή για να πάω στην διάλεξη και όσο μπορώ να προσπαθήσω να κατανοήσω κάποια πράγματα. Μόνο έτσι θα μπορέσω να κατανοήσω αν μιλάμε για κάτι εφικτό ή πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες...
Είναι καλό να είμαστε καχύποπτοι για τα όσα μας παρουσιάζονται αλλά δεν νομίζω ότι θα πρέπει αβίαστα να κατακρίνουμε κάτι και να το αφορίζουμε χωρίς πρώτα να δίνουμε μια ευκαιρεία να το κατανοήσουμε....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μια διάλεξη που ίσως σας ενδιαφέρει....

Και όμως Διονύση υπάρχουν άνθρωποι που δεν είχαν ιδέα για όλα αυτά τα οποία μιλούσε το ντοκιμαντέρ.
Και πριν πείτε ότι αυτο εκμεταλεύτηκε, σας θυμίζω ότι τουλάχιστον το 1ο μέρος δεν είχε καμία απολαβή απο πουθενά.Και δεν πιστεύω ότι περίμενε την αποδοχή τόσου κόσμου.....

Τώρα όσον αφορά την θρησκεία δεν είπε κάτι παραπάνω απο το ότι πρόκειται για ένα πολύ καλά στημένο παραμυθάκι, που το διαβάζουν στα παιδάκια χρόνια τώρα και μίλησε για τον Χριστιανισμό μόνο, λόγω της αποδοχής του.
Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί που ξέρουν καλύτερα για το θέμα.....

Για την 9/11 επίσης δανείζεται στοιχεία απο άλλα ντοκιμαντερ, που πολλά απο όσα λέει (λιώσιμο του μετάλλου, διαγώνιες καθαρές τομές,κλπ κλπ) ισχύουν και κάθε τόσο βγαίνει και κάτι στην φόρα....

Τώρα όσον αφορά την Παγκόσμια Τράπεζα, νομίζω ότι ειδικά στο 2ο μέρος το αναλύει διεξοδικά και φυσικά δεν γίνεται να σου πει τα πάντα μέσα σε μισή ώρα.....
Σου δίνει μια πολύ καλή εικόνα της δημιουργίας του χρήματος και σου λέω ξανά ότι πολύς κόσμος δεν έχει ιδέα......

Ξαναλέω ότι και εγώ πρώτος το επικρίνω σε πολλά θέματα, αλλά αυτό που του αναγνωρίζω είναι ότι έδωσε τροφή σε πολλούς συνάθρωπους μας να ψαχτούν λίγο παραπάνω για το τι μας κυβερνά και αν θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας....

Το Zeitgeist είναι άριστα συναρμολογούμενο απο διάφορα ντοκιμαντερ που αν τα δείς και μεμονομένα θα σου λύσουν και άλλες απορίες και πιστεύω αυτός ήταν και ο λόγος της μεγάλης αποδοχής του.

Εν κατακλείδι, θα πρέπει να το δεί ο οποιοσδήποτε, άλλος θα τα βρεί παρωχημένα, άλλος όμως θα πει "Ρε ιδέα δεν είχα", όπως και άκουσα πολλούς γνώστους μου να λένε.

Πολύ σωστά.:grinning-smiley-043

Φυσικά ο καθένας θα κρίνει και θα πράξει αναλόγως. Και φυσικά καθένας θα επιλέξει και το πότε θα το κάνει. Ότι κρίσεις έχω κάνει βασίζονται σε αυτά που είδα ή διάβασα και φυσικά δεν έχω ασκήσει κριτική για το πως θα τα εφαρμόσουν γιατί δεν έχω διαβάσει το αντίστοιχο υλικό. Και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε δεν ενοχλούμαι τόσο από αυτό που θέλουν να πετύχουν (επιφυλάσσομαι ακόμα) αλλά με τον τρόπο τον οποίο έχουν διαλέξει για να το κάνουν. Επιμένετε να διαχωρίζεται το zeitgeist από το venus project λέγοντας ότι στο zeitgeist addendum ο παραγωγός επέλεξε μεταξύ άλλων να παρουσιάσει και τους δύο του venus project και να μην συσχετίζουμε άμεσα το venus project με την ταινία. Κι όμως στο site του project υπάρχει link

"THE ZEITGEIST MOVEMENT
Join the Movement
The Zeitgeist Movement is the activist arm of The Venus Project

View Zeitgeist Movie Addendum and more" (στα more είναι φυσικά το πρώτο zeitgeist και η προετοιμαζόμενη τρίτη ταινία)

Αν η σύνδεση μεταξύ των δύο έγινε μετά το zeitgeist ή ακόμα και μετά το addendum (αφού είδαν μέσω τη συνεργασίας τους ότι έχουν πολλά κοινά) δεν με ενδιαφέρει. Το zeitgeist το έκρινα για αυτό που είναι άσχετα με το project και το project το κρίνω και με βάση την επιλογή να κάνουν το zeitgeist ακτιβιστικό βραχίωνα.

Re: Απάντηση: Μια διάλεξη που ίσως σας ενδιαφέρει....

Φυσικά ο καθένας θα κρίνει και θα πράξει αναλόγως. Και φυσικά καθένας θα επιλέξει και το πότε θα το κάνει. Ότι κρίσεις έχω κάνει βασίζονται σε αυτά που είδα ή διάβασα και φυσικά δεν έχω ασκήσει κριτική για το πως θα τα εφαρμόσουν γιατί δεν έχω διαβάσει το αντίστοιχο υλικό. Και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε δεν ενοχλούμαι τόσο από αυτό που θέλουν να πετύχουν (επιφυλάσσομαι ακόμα) αλλά με τον τρόπο τον οποίο έχουν διαλέξει για να το κάνουν. Επιμένετε να διαχωρίζεται το zeitgeist από το venus project λέγοντας ότι στο zeitgeist addendum ο παραγωγός επέλεξε μεταξύ άλλων να παρουσιάσει και τους δύο του venus project και να μην συσχετίζουμε άμεσα το venus project με την ταινία. Κι όμως στο site του project υπάρχει link

"THE ZEITGEIST MOVEMENT
Join the Movement
The Zeitgeist Movement is the activist arm of The Venus Project

View Zeitgeist Movie Addendum and more" (στα more είναι φυσικά το πρώτο zeitgeist και η προετοιμαζόμενη τρίτη ταινία)

Αν η σύνδεση μεταξύ των δύο έγινε μετά το zeitgeist ή ακόμα και μετά το addendum (αφού είδαν μέσω τη συνεργασίας τους ότι έχουν πολλά κοινά) δεν με ενδιαφέρει. Το zeitgeist το έκρινα για αυτό που είναι άσχετα με το project και το project το κρίνω και με βάση την επιλογή να κάνουν το zeitgeist ακτιβιστικό βραχίωνα.

:a0210::grinning-smiley-043

Νόμίζω πάντως πώς συμφωνούμε σχεδόν σε όλα(απο όσα λέμε εννοώ, επικρίσεις, θετικά, αρνητικά) οι περισσότεροι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Προσωπικά με ενθουσιάζει αυτό και μου αρέσει όταν οι άνθρωποι είναι ανοικτόμυαλοι, αποφεύγοντας βάση της γνώσης, τις κακοτοπιές.

Μπράβο στο forum που έχει στην χούφτα του τέτοια άτομα και είναι ένας απο τους λόγους που παραμένω μέλος κάποια χρόνια τώρα.....λέγοντας που και που καμιά σκέψη μου.

Άντε γειά μας.....:ernaehrung004: (όχι δεν τα τσούζω)....

Νόμίζω πάντως πώς συμφωνούμε σχεδόν σε όλα(απο όσα λέμε εννοώ, επικρίσεις, θετικά, αρνητικά) οι περισσότεροι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Προσωπικά με ενθουσιάζει αυτό και μου αρέσει όταν οι άνθρωποι είναι ανοικτόμυαλοι, αποφεύγοντας βάση της γνώσης, τις κακοτοπιές.

Μπράβο στο forum που έχει στην χούφτα του τέτοια άτομα και είναι ένας απο τους λόγους που παραμένω μέλος κάποια χρόνια τώρα.....λέγοντας που και που καμιά σκέψη μου.

Άντε γειά μας.....:ernaehrung004: (όχι δεν τα τσούζω)....

:ernaehrung004: :worshippy: :worshippy: :worshippy:

Αν και καθήμενος, ορθώς έγραψες!!!!

Ρε παιδιά μια στιγμή....

Υπάρχει συσσωρευμένος ο πλούτος των 7 δις ανθρώπων σε μερικές χιλιάδες??

Υπάρχουν κάποιοι ισχυροί που ουσιαστικά κινούν τα νήματα και όλοι χορεύουμε??

Η θρησκεία είναι και και θα είναι αμφιλεγόμενη ως προς τις προθέσεις της απο τους αντιπροσώπους της??

Η 9/11 έχει αναπάντητα ένα κάρο ερωτήματα??

Η επιστήμη δεν έχει χάσει το νόημα της, όταν δεν εξυπηρετεί τον άνθρωπο και εξυπηρετεί τα συμφέροντα λίγων??

Δηλαδή όλα συνομωσίες είναι??

Και προς θεού δεν λέω ότι δεν υπάρχουν ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις στο zeitgeist και πολλά αναπάντητα ερώτηματα, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε και όλα....

Αιμίλιε, δεν αμφισβητώ το αποτέλεσμα, ή τα γεγονότα. Απλά λέω οτι υπάρχουν πιστικότερες εξηγήσεις για όλα τα παραπάνω απο τις συνομωσίες.

Έξάλλου μια πετυχημένη ιστορία συνομωσίας βασίζεται σε ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός και απο κεί ξετυλίγει το κουβάρι της. Γιαυτό και γίνεται απο πολλούς πιστευτή, διότι το μεγάλο αδιαμφισβήτητο γεγονός κρύβει τις ανακρίβειες και τα κενά της υπόλοιπης θεωρείας.

Δεν είναι τυχαίο οτι για τα ίδια γεγονότα υπάρχουν πολλές και συχνά αντικρουώμενες θεωρείες οι οποίες επικαλούνται συχνά και τα ίδια επιχειρήματα δίνοντας τους διαφορετικές ερμηνείες κάθε φορά, ανάλογα με το πού θέλουν να καταλήξουν.

Αυτό που έχει κάνει για μένα το zeitgeist τόσο δημοφιλές είναι το "αριστερο-αντικαπιταλιστικό-αντιθρησκευτικό" ύφος του, που αυθόρμητα βρίσκει τους περισσότερους αποδέκτες του συμφωνούντες. Είναι το ρεύμα της εποχής. Αν ας πούμε είχε δεξιο-εθνικιστικό χαρακτήρα (όπως έχουν πολλές αντίστοιχες θεωρείες για τα ίδια γεγονότα) θα αντιμετωπίζονταν με τελείως διαφορετικό τρόπο.

Με τέτοιο "ύφος" και συνεργάζονται με το πεντάγωνο;

Απο παλιά η CIA χρηματοδοτούσε τέτοιου "ύφους" αντικαπιταλιστές...

Μίλησα για ύφος και όχι για ουσία. Η διάκριση είναι ιδιαίτερης σημασίας και αυτή επιτρέπει τέτοιες συνεργασίες.

Last edited by a moderator:
Αιμίλιε, δεν αμφισβητώ το αποτέλεσμα, ή τα γεγονότα. Απλά λέω οτι υπάρχουν πιστικότερες εξηγήσεις για όλα τα παραπάνω απο τις συνομωσίες.

Έξάλλου μια πετυχημένη ιστορία συνομωσίας βασίζεται σε ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός και απο κεί ξετυλίγει το κουβάρι της. Γιαυτό και γίνεται απο πολλούς πιστευτή, διότι το μεγάλο αδιαμφισβήτητο γεγονός κρύβει τις ανακρίβειες και τα κενά της υπόλοιπης θεωρείας.

Δεν είναι τυχαίο οτι για τα ίδια γεγονότα υπάρχουν πολλές και συχνά αντικρουώμενες θεωρείες οι οποίες επικαλούνται συχνά και τα ίδια επιχειρήματα δίνοντας τους διαφορετικές ερμηνείες κάθε φορά, ανάλογα με το πού θέλουν να καταλήξουν.

Αυτό που έχει κάνει για μένα το zeitgeist τόσο δημοφιλές είναι το "αριστερο-αντικαπιταλιστικό-αντιθρησκευτικό" ύφος του, που αυθόρμητα βρίσκει τους περισσότερους αποδέκτες του συμφωνούντες. Είναι το ρεύμα της εποχής. Αν ας πούμε είχε δεξιο-εθνικιστικό χαρακτήρα (όπως έχουν πολλές αντίστοιχες θεωρείες για τα ίδια γεγονότα) θα αντιμετωπίζονταν με τελείως διαφορετικό τρόπο.

Mα ρε Αλέξη αυτό το στοιχείο του "ρεύματος" είναι που με κάνει και σκέφτομαι ρε λές??

Ρε λές να αλλάξει ποτέ ο κόσμος??

Έχει ένα σημείο που μου αρέσε πολύ στο 2ο μέρος, που λέει ότι έχουμε γεννηθεί και μεγαλώσει με το υπάρχον χρηματικοπιστωτικό σύστημα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δούμε "έξω" απο αυτό.....

Πως θα είμασταν όλοι εμείς αν δεν υπήρχε αυτή η μορφή του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος??

Έχετε φανταστεί ποτέ??

Απάντηση: Re: Μια διάλεξη που ίσως σας ενδιαφέρει....

Δεν σου κάνει εντύπωση, Αλέξη, ότι ένα τέτοιο δυνατό διαδικτυακό ρεύμα έχει περάσει απαρατήρητο από Μ.Μ.Ε. και την οικονομική κοινότητα?? Δεν σου κάνει εντύπωση ότι δεν έχει γίνει ούτε μια συζήτηση από τους ''κορυφαίους'' δημοσιογράφους?? Δεν σου κάνει εντύπωση ότι περί της λειτουργίας του οικονομικού συστήματος επιβεβαιώνεται 1000%?? Γιατί δεν βγαίνουν οι οικονομολόγοι να μας πουν ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα? Γιατί δεν βγαίνουν να πουν ότι το Zeitgeist είναι ένα παραμύθι για μικρά παιδιά και οι οικονομικές του αναλύσεις αρλούμπες??

Ποιες συνωμοσίες, Αλέξη μου?? Ο καιρός των συνωμοσιών έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Τώρα πια μας τα λένε φόρα παρτίδα:

''Ξέρεις μεγάλε, αύριο δεν θα έχεις δουλειά γιατί 2 τράπεζες αποφάσισαν να βγάλουν φράγκα παίζοντας στην πλάτη μιας χώρας....ξέρεις, από αύριο δεν θα μπορείς να ταΐσεις την οικογένειά σου διότι η Wall Street αποφάσισε να πατήσει delete στο διεθνές πληκτρολόγιό της.....ξέρεις, από αύριο δεν έχεις μέλλον σαν άνθρωπος και σαν χώρα διότι δεν προβλέπεσαι στον ισολογισμό της Εταιροκρατίας μας...''

Ποια συνωμοσία?? Έρχονται να μας ''σώσουν'' οι ίδιοι που έσπειραν την ανύπαρκτη οικονομική κρίση διότι είναι ο καιρός του tight money. Φθάσαμε στο σημείο μ' ένα τηλέφωνο και μια εντολή να παραλύουν ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία πιστοί στα δόγματα της Παγκοσμιοποίησης. Δεν χρειάζεται καν ν' αγιάσουν τα μέσα. Τα μέσα θεοποιήθηκαν και ουδείς μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο διάβα τους. Όλο αυτό το διάστημα σηκωνόμασταν από τα κρεββάτια μας και αντί να πούμε καλημέρα στους δικούς μας, ρωτάγαμε ''τι κάνουν τα spreads''??

Ποια συνωμοσία και μυστικές δυνάμεις?? Δυστυχώς, το ρεύμα της εποχής είναι ''ο σώζων εαυτόν, σωθήτω''....έχεις την εντύπωση ότι μετά απ' όλα αυτά που αποκαλύπτει το ντοκυμανταίρ χρειάζεται να βάλω πάνω μου κάποιο από τα ταμπελάκια που ανέφερες παραπάνω (αριστερός, αντικαπιταλιστής, αντιθρησκευόμενος)?? Έχεις την εντύπωση ότι μπορώ να κολλήσω στο κατά πόσο η ιστορία του Μίθρα ομοιάζει με του Χριστού?? Δεν έχω ανάγκη το zeitgeist να με οδηγήσει στην αθεΐα ή την πίστη.

Έχω, όμως, απαίτηση από τους κρατούντες να βγουν και να διαψεύσουν τη λειτουργία του οικονομικού μας συστήματος που αποφασίζει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει.....

Απάντηση: Re: Μια διάλεξη που ίσως σας ενδιαφέρει....

Έχω, όμως, απαίτηση από τους κρατούντες να βγουν και να διαψεύσουν τη λειτουργία του οικονομικού μας συστήματος που αποφασίζει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει.....

Μα γιατί να τη διαψεύσουν; Αφού δεν ήταν και κρυφό ότι αυτό είναι το οικονομικό μας σύστημα.

Re: Απάντηση: Re: Μια διάλεξη που ίσως σας ενδιαφέρει....

Μα γιατί να τη διαψεύσουν; Αφού δεν ήταν και κρυφό ότι αυτό είναι το οικονομικό μας σύστημα.

Διονύση πάμε μαζί στην Ομόνοια άυριο το πρωί και όποιον βλέπουμε θα του λέμε, "κάτσε να δείς πως δουλεύει το οικονομικό σύστημα"......

Εγώ κόβω το ......... μου, οι 80 στους 100 δεν θα έχουν ιδέα....

Κεφαλαιοκρατία έχουμε. Όποιος κατέχει το κεφάλαιο έχει και την εξουσία. Οι διαχειριστές και δημιουργοί του χρήματος επηρεάζουν τις πολιτικές αποφάσεις. Όλοι για χρόνια θεωρούσαμε δεδομένο ότι οι πόλεμοι των ΗΠΑ στην μέση ανατολή γίνονται για οικονομικούς λόγους. Ανανέωση των οπλικών αποθεμάτων, άνοιγμα νέων αγορών για την ανάπτυξη των εταιρειών με την επέκταση των αποθεμάτων πρώτων υλών και εξεύρεση φτηνότερου εργατικού δυναμικού. Ανάλογες διακυμάνσεις των μετοχών των εμπλεκόμενων εταιρειών κ.α. ήταν πάντα γνωστή η βαρύτητα των δηλώσεων των διοικητών των κεντρικών τραπεζών αλλά και των επενδυτικών και τραπεζικών οίκων.

Re: Απάντηση: Μια διάλεξη που ίσως σας ενδιαφέρει....

Κεφαλαιοκρατία έχουμε. Όποιος κατέχει το κεφάλαιο έχει και την εξουσία. Οι διαχειριστές και δημιουργοί του χρήματος επηρεάζουν τις πολιτικές αποφάσεις. Όλοι για χρόνια θεωρούσαμε δεδομένο ότι οι πόλεμοι των ΗΠΑ στην μέση ανατολή γίνονται για οικονομικούς λόγους. Ανανέωση των οπλικών αποθεμάτων, άνοιγμα νέων αγορών για την ανάπτυξη των εταιρειών με την επέκταση των αποθεμάτων πρώτων υλών και εξεύρεση φτηνότερου εργατικού δυναμικού. Ανάλογες διακυμάνσεις των μετοχών των εμπλεκόμενων εταιρειών κ.α. ήταν πάντα γνωστή η βαρύτητα των δηλώσεων των διοικητών των κεντρικών τραπεζών αλλά και των επενδυτικών και τραπεζικών οίκων.

Και πότε κουνήθηκε κανείς, να πέι ρε παιδιά ποιούς στηρίζουμε??

Ποιοί μας τα παίρνουν??

Πως δημιουργείται το χρήμα απο το χρέος??

Γιατί το υποστηρίζουμε??

Για να γίνει λοιπόν δυσνόητο τα παλικάρια, ανακάλυψαν "όρους" για να μην μπορεί κανείς να βγάλει άκρη.....

Και ένα ντοκιμαντέρ σου λέει, "μεγάλε έτσι δουλεύει το πράγμα".......και μόνο για αυτό αξίζει να το δούν όλοι....

Μήπως λοιπόν δεν πιστεύουμε ότι μπορεί ο κόσμος να αλλάξει??

Μήπως παραιτηθήκαμε??

Kουραστήκαμε να ζούμε??

Και δεν αναφέρομαι στο zeitgeist...μιλάω γενικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μια διάλεξη που ίσως σας ενδιαφέρει....

Διονύση πάμε μαζί στην Ομόνοια άυριο το πρωί και όποιον βλέπουμε θα του λέμε, "κάτσε να δείς πως δουλεύει το οικονομικό σύστημα"......

Εγώ κόβω το ......... μου, οι 80 στους 100 δεν θα έχουν ιδέα....

Πιθανόν. Πόσοι όμως από όσους είδαν το ντοκυμανταίρ δεν περιορίστηκαν σε αυτό και προχώρησαν και έψαξαν και οι ίδιοι τις λεπτομέρειες αυτού του συστήματος. Γιατί από τους περισσότερους που έχω ακούσει να συζητάνε για αυτό περιορίζονται μόνο σε αυτό και το έχουν "ευαγγέλιο". "Δες το zeitgeist τα εξηγεί όλα" . Δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει "είδα το zeitgeist και σκέφτηκα, κάτι παίζει εδώ; μας δουλεύουν όλους και άρχισα να ψάχνομαι".
Από όλους τους χώρους στους οποίους κοινωνικοποιούμε μόνο εδώ, τώρα κάνω συζήτηση με αφορμή και πέρα από αυτό. Πάντοτε όλοι άρχιζαν και τέλειωναν στην ταινία.