Μια ερώτηση που με τυρανάει χρόνια...

τα καλωδια που δεν εχουν διαφορετικο χρωμα παρα μονο στο ένα απο τα δυο ένα σημαδι τετοιο: > > >
;

Aυτο ειναι το σημαδι που σου ελεγα ....αρα πρεπει και τα δυο καναλια να ειναι με την ιδια ακριβως συνδεσμολογια.

Aυτο ειναι το σημαδι που σου ελεγα ....αρα πρεπει και τα δυο καναλια να ειναι με την ιδια ακριβως συνδεσμολογια.

Δυστυχώς για εμενα, συνδεσμολογια ελέγχθηκε και ...μηδεν εις το πηλίκον. "Θαμπός" ήχος χωρις υψηλές σαν ακούς ΜP3 128K και με εκουαλαιζερ παω σε hd!

Last edited:
Υποθετω επισης, οτι εχεις δοκιμασει να συνδεσεις την πηγη σου και σε αλλες εισοδους του ενισχυτη σου και οτι το interconnect σου ειναι της προκοπης με σωστα βυσματα!!.

Κύττα, αρχικά ειχα επανω cd nad δεν θυμαμαι το μοντελο αλλα κοντα στα 500 ευρω. Prolink συνδεσεις. Τωρα εχω dock station NAD με ipod (εδωσα και 150 ευρω να το παρω και ακομη δεν εχω καταλαβει γιατι τοσο και τι κανει σε σχεση με ένα απλό "καρφι")και αρχεια όσο παει το DAC της φορητης συσκευης: 24bit/48Hz.

Ισω το οτι περιεγραψα τον ηχο ως φλατ δεν ειναι ακριβες: Υψηλες κυρίως δεν παιρνω!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να ρωτησω κάτι: Οι αντιστασεις μεταξυ ενισυχτη και ηχειων (των 4, 8 ή αλλο ομ), εχουν καποια σημασια;

Η ισχύς του ενισχυτη έχει σημασία; Τι σημαινει αυτη η ασυμβατοτητα που ακουω και διαβαζω κατα καιρους. Διαβαζω συνεχως πχ. για απαιτητικα ηχεια με δυσκολο ταιριασμα.

Επειδη ειναι παρακινδυνευμενες οι διαγνωσεις εξ αποστασεως και μιας και εισαι καινουργις στο φορουμ θα σου προτεινα το εξης.
Ελα στα γενεθλια του φορουμ ή στο φεστιβαλ ακουστικων να γνωριστεις απο κοντα με κανα παιδι και εφοσον αποκτηθει οικιοτητα και εμπιστοσυνη, προχωραμε παρακατω.
Αν εισαι επαρχια κατσε λιγο εδω μεσα διαβασε ρωτα και παλι παμε παρακατω.
Περιμενε λοιπον λιγο ακομα πριν εκταμιευσεις, γιατι μπορει να υπαρχει καποιο προβληματακι που λυνεται με ελαχιστο κοστος.

Φίλε μου stelvo αυτό που ήθελα να πω είναι πως ο χώρος σου είναι απλά ... τ ε ρ ά σ τ ι ο ς... κι έτσι όπως τον περιγράφεις (μεγάλες επιφάνειες χωρίς κουρτίνες/τζαμαρίες) μου ακούγεται υπερβολικά δύσκολος για ν' ακούσεις οτιδήποτε σωστά...

Βέβαια με το eq κάτι θα παλεύεται αλλά και πάλι δύσκολο πολύ θα είναι... από την άλλη κατανοώ το θέμα 'παντρεμένος' (όπως κι εγώ) και δε θα πω άλλα! -bye-

Στον χώρο που περιγράφεις,τα πριμα έπρεπε να κάνουν πάρτι,να μην ακούς τίποτα άλλο!
Σίγουρα λειτουργούν τα τουίτερ;

Και κάτι ακόμα:
Το eq,πως το χρησιμοποιείς;
Όλα στο μηδέν και μόνο χαμηλωνοντας ελπίζω,έτσι;

Re: Απάντηση: Μια ερώτηση που με τυρανάει χρόνια...

Στον χώρο που περιγράφεις,τα πριμα έπρεπε να κάνουν πάρτι,να μην ακούς τίποτα άλλο!

Και κάτι ακόμα:

Πολύ σωστά, αυτό λογικά θα έπρεπε να συμβαίνει...

Re: Απάντηση: Μια ερώτηση που με τυρανάει χρόνια...

Καλησπέρα!
Μήπως έχεις αφαιρέσει τους βραχυκυκλωτήρες απο τις μπόρνες των ηχείων?
Αν όχι, τότε μάλλον είναι καμμένα τα tweeters.

Επειδη ειναι παρακινδυνευμενες οι διαγνωσεις εξ αποστασεως και μιας και εισαι καινουργις στο φορουμ θα σου προτεινα το εξης.
Ελα στα γενεθλια του φορουμ ή στο φεστιβαλ ακουστικων να γνωριστεις απο κοντα με κανα παιδι και εφοσον αποκτηθει οικιοτητα και εμπιστοσυνη, προχωραμε παρακατω.
Αν εισαι επαρχια κατσε λιγο εδω μεσα διαβασε ρωτα και παλι παμε παρακατω.
Περιμενε λοιπον λιγο ακομα πριν εκταμιευσεις, γιατι μπορει να υπαρχει καποιο προβληματακι που λυνεται με ελαχιστο κοστος.

Συνφωνώ, αποδεχομαι και ευχαριστώ.

Πολύ σωστά, αυτό λογικά θα έπρεπε να συμβαίνει...

Πρίμα έχω υπεραρκετα όντως, οχι ομως με τον ενισχυτη μονο του - αυτο ειναι το προβλημα!

Καλησπέρα!
Μήπως έχεις αφαιρέσει τους βραχυκυκλωτήρες απο τις μπόρνες των ηχείων?
Αν όχι, τότε μάλλον είναι καμμένα τα tweeters.

τα tweeters αποδιδουν τελεια αλλα με την ενισχυση του εκουαλαιζερ. Τα ηχεία, έστω και έτσι, δειχνουν πολύ μεγαλες δυνατοτητες.

Και κάτι ακόμα:

το εκουαλαιζερ το χρησιμοποιω με σχημα κοιλης καμπυλης όχι κυρτης δηλαδή ελαφρως ενισχυμενα μπασα πριμα και χαμηλωμενα μεσαια.

Απάντηση: Re: Μια ερώτηση που με τυρανάει χρόνια...

Συνφωνώ, αποδεχομαι και ευχαριστώ.

Πρίμα έχω υπεραρκετα όντως, οχι ομως με τον ενισχυτη μονο του - αυτο ειναι το προβλημα!

τα tweeters αποδιδουν τελεια αλλα με την ενισχυση του εκουαλαιζερ. Τα ηχεία, έστω και έτσι, δειχνουν πολύ μεγαλες δυνατοτητες.

το εκουαλαιζερ το χρησιμοποιω με σχημα κοιλης καμπυλης όχι κυρτης δηλαδή ελαφρως ενισχυμενα μπασα πριμα και χαμηλωμενα μεσαια.
Απαράδεκτη η χρήση equalizer

Re: Απάντηση: Re: Μια ερώτηση που με τυρανάει χρόνια...

Αγαπητέ μου Leo, για αυτο το λογο ανοιξα αυτή τη συζήτηση...

Ναι άλλα με την τοποθέτηση σου ότι τα ηχεία έχουν άριστα πρίμα πράγμα που δεν το ξέρεις, είναι σαν να κατευθύνεις τις απαντήσεις που θέλεις πάρεις σε άλλες καταστάσεις.
Όπως και να έχει, ο κάθε ενισχυτής συμπεριφέρεται διαφορετικά ανάλογα με τα ηχεία, και δεν υπάρχουν έτοιμες τυποποιημένες απαντήσεις.

Για αρχή θα πρέπει να εξαφανίσεις το equalizer από το σύστημα και να προσέξεις την σωστή τοποθέτηση των ηχείων. Εκτός και αν θεωρείς ότι στην τελική σου αρέσει έτσι, και δεν υπάρχει θέμα προς συζήτησι.

Επίσης να εξετάσεις πολύ σοβαρά το γεγονός τις πιθανότητας να συνήθισες το δυναμικό ήχο που παίρνεις από τα τονισμένα μπάσα και πρίμα, και οτιδήποτε άλλο σου φαίνεται μουντό και άχαρο.

Ναι άλλα με την τοποθέτηση σου ότι τα ηχεία έχουν άριστα πρίμα πράγμα που δεν το ξέρεις, είναι σαν να κατευθύνεις τις απαντήσεις που θέλεις πάρεις σε άλλες καταστάσεις.
Όπως και να έχει, ο κάθε ενισχυτής συμπεριφέρεται διαφορετικά ανάλογα με τα ηχεία, και δεν υπάρχουν έτοιμες τυποποιημένες απαντήσεις.

Για αρχή θα πρέπει να εξαφανίσεις το equalizer από το σύστημα και να προσέξεις την σωστή τοποθέτηση των ηχείων. Εκτός και αν θεωρείς ότι στην τελική σου αρέσει έτσι, και δεν υπάρχει θέμα προς συζήτησι.

Επίσης να εξετάσεις πολύ σοβαρά το γεγονός τις πιθανότητας να συνήθισες το δυναμικό ήχο που παίρνεις από τα τονισμένα μπάσα και πρίμα, και οτιδήποτε άλλο σου φαίνεται μουντό και άχαρο.

Κρατάω το "Όπως και να έχει, ο κάθε ενισχυτής συμπεριφέρεται διαφορετικά ανάλογα με τα ηχεία, και δεν υπάρχουν έτοιμες τυποποιημένες απαντήσεις. " Αυτο λεω και εγω: δεν ειναι βέλτοστοι ολοι οι συνδυασμοι ηχειων ενισχυτων και τα δικα μου σιγουρα δεν "δενουν" για καποιο λογο, απαιτουν τα ηχεία καποιο χαρακτηριστικο που δεν το εχει ο ενισχυτης μου.

Η συνήθεια σε ενα ειδος ηχου ειναι γεγονός, αλλα εφ οσον με οποιοδηποτε τροπο μπορω να κανω το ηχειο να "κελαηδήσει" και αυτο το πετυχαίνει, τοτε αναγκαστικά παω στον ενισχυτη ή τα καλωδια (που τα εξετασα και αποκλειστηκαν).

Ειναι γεγονος οτι ενα σωστο συστημα δεν εχει την αναγκη υποβοηθησης/αλλοιωσης συχνοτητων. Ετσι παιζει ΑΨΟΓΑ ο AS 300 με Wharfedale Modus 19 ετων (το 2ο συστημα γραφειου που εχω).

Αλλα τι να κάνω; Την πατησα που απο αλλου πηρα τα ηχεια και απο αλλου τον ενισχυτή και οταν ακουσα τα ηχεια ηταν τελεια στο μαγαζι. Τον ενισχυτη τον δοκιμασα στο σπιτι...

Last edited:
Βρε ......μπας και είσαι πριμάκιας και μας το κρύβεις:-D
Για πέρνα μια βόλτα από το φεστιβάλ ακουστικών να δούμε τι ήχος σου αρέσει και μετά το ξανασυζητάμε.
Αν αρέσκεσε στα πριμα, υπάρχουν ηχεία εκεί έξω με πρίμο που ξυρίζει κόντρα, γενειάδα παππά!!!

Βρε ......μπας και είσαι πριμάκιας και μας το κρύβεις:-D
Για πέρνα μια βόλτα από το φεστιβάλ ακουστικών να δούμε τι ήχος σου αρέσει και μετά το ξανασυζητάμε.
Αν αρέσκεσε στα πριμα, υπάρχουν ηχεία εκεί έξω με πρίμο που ξυρίζει κόντρα, γενειάδα παππά!!!

κρυπτο-πριμακιας! lol

Απάντηση: Re: Μια ερώτηση που με τυρανάει χρόνια...

κρυπτο-πριμακιας! lol

Καθόλου κρυπτοπριμάκιας...είναι ηλίου φαεινότερον ότι έχει εθιστεί σ'αυτόν τον τρόπο ακρόασης.
Πρέπει ν'ακούσει για αρκετό καιρό ένα ισορροπημένο σύστημα και μετά ν'αρχίσει τις συγκρίσεις!

Καθόλου κρυπτοπριμάκιας...είναι ηλίου φαεινότερον ότι έχει εθιστεί σ'αυτόν τον τρόπο ακρόασης.
Πρέπει ν'ακούσει για αρκετό καιρό ένα ισορροπημένο σύστημα και μετά ν'αρχίσει τις συγκρίσεις!
Α γεια σου!!!!
Επειδη δεν τον ξερουμε τον ανθρωπο,τον αφησαμε λιγο να ξαποστασει πριν την ολομετωπη επιθεση:flipout:

Μου πηρε χρονια να καταλαβω οτι δεν ακουγα υψηλες αλλα ξυσιμο και κοντρα ξουρισμα.
Οταν πηγαινα σε ξενα σπιτια το πρωτο πραμα που εκανα, ηταν να βαλω τερμα τα πριμα.
Ωσπου πηγα σε ενα λογικο χριστιανο που τα ειχε ολα φλατ και οταν πηγα να τα πειραξω,παρολιγο να μου κοψει το χερι.
Μετα απο πλυση εγκεφαλου (ναναι καλα ο φιλαρακος μου) εμαθα σιγα σιγα να ακουω ανθρωπινα.
Οταν πηρα το πρωτο μου ενισχυτη χωρις μπασα πριμα,μου πηρε μηνες να ξεσυνδεσω το eq που ειχα καβαντζα (δεν μου φτανανε το πριμα του ενισχυτη....ηθελα εξτρα δοση:smash:)
Παντως το χουϊ του eq μου εμεινε.
Περηφανα στεκεται στο ρακ ενα ψηφιακο eq2496....αυτη την φορα ομως για να γλυκαινω τις μεσαιες....μπασα πριμα στο 0....αμ πως:flipout:

η περιγραφή του χώρου, οι διαστάσεις, ο τρόπος στησίματος (από την περιγραφή), η επιλογή ηχείων για τον χώρο, αλλά και η "επιμονή" στην χρήση eq (αλλά και η εντύπωση ότι με το eq στον χώρο που περιγράφηκε με τα όσα προβλήματα εγγυμονεί η χρήση του) δείχνουν αρκετές και επαναλαμβανόμενες αστοχίες που έχουν ως αποτέλεσμα την μη ικανοποίηση του ακροατή.

αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.
πιό λιανά.
τα ηχεία είναι μικρά για τον χώρο.
Ο χώρος άτσαλος και ασύμμετρος.
Το στήσιμο των ηχείων άγνωστη παράμετρος (νομίζω ακόμα δεν αναφέρθηκε ή μου διέφυγε)
Η συνέργεια ηχείων και ενισχυτή μου είναι επίσης άγνωστη.
Τέλος ....
όταν κάτι "έρχεται" με eq είτε ο χώρος και το στήσιμο είναι απαράδεκτα είτε ως ακροατές είμαστε λαθος μαθημένοι στην ακρόαση