Μια ερώτηση που με τυρανάει χρόνια...

προς το παρν ακουω αυτο http://www.hdtracks.com/johann-sebastian-bach-six-sonatas-for-violin-and-piano

Καλή συνέχεια!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

επειγουσα ερωτηση: μπορω να μαθω που βρεθηκε αυτη η κριτική του ενισχυτη με αυτη τη φρασεολογία; Ειναι εντυπωσιακό πως ερμηνευει την πραγματικότητα

Το δύσκολο δεν ήταν η κριτική και φρασεολογία, άλλα ο εντοπισμός και η διάγνωση του κυρίως προβλήματος γιατί υπάρχουν φαίνεται αρκετά. Το ρίσκο ήταν να αποφασίσω αν πράγματι ήταν ο ενισχυτής η κάτι άλλο.. φυσικά πήρες την απάντηση που κατά βάθος πίστευες άλλα τα πράγματα δεν ήταν τόσο άπλα, για αρκετό διάστημα πίστευα ότι ήταν θέμα κώφωσης και κατά πόσο είναι δυνατή κάποια θεραπεία. :tongue:

Σιγά μην αλλάζει μόνο τη συχνότητα στα 16KHz το συγκεκριμένο slider. Η αμέσως προηγούμενη είναι στα 8KHz. Με τι Qfactor δουλεύει;
Ενας λόγος ακόμα. ..
Αυτα επηρεάζουν με κωδωνοειδεις καμπυλες....

Ενας λόγος ακόμα. ..
Αυτα επηρεάζουν με κωδωνοειδεις καμπυλες....

Ένας λόγος για ποιο πράγμα; Εγώ το έγραψα σε σχέση με τη διαφορά μόνο στα 16KHz. Και απ' ό,τι βλέπω και το slider των 8KHz χρησιμοποιείται από το φίλο. Άρα μιλάμε και για πιο κάτω συχνότητες από τα 8KHz.

Το EQ που έχει είναι για να διορθώνει την απόδοση του συστήματος (συμπεριλαμβανομένου του χώρου). Δεν είναι ακριβές αυτό που γίνεται αλλά εφ' όσον υπάρχει, καλύτερα που υπάρχει.

Το ιδιο πραγμα λεμε.
Ομως η επεμβαση ειναι ουσιαστικα το επι πλέον σταδιο προενισχυσης που ζωντανευει την αδιάφορη παρουσία του ενισχυτή.

Το ιδιο πραγμα λεμε.
Ομως η επεμβαση ειναι ουσιαστικα το επι πλέον σταδιο προενισχυσης που ζωντανευει την αδιάφορη παρουσία του ενισχυτή.

ακριβως! ΑΡΑ: Τι να προσέξω σε επόμενη αγορά ενισχυτή για τα ηχεία που ηδη διαθέτω;

Για να ζωντανέψει η συζήτηση θα σου ελεγα να πάρεις από εναν μπερυ στο καναλι αλλα ας το αποφυγουμε.
Παίζεται βασικά αν τα ηχεία μπορούν νά κουνησουν 100τμ ...
Θα ψάξεις για ενισχυτές που αποδίδουν 100 σίγουρα στα 8 και 200 στα 4. Φυσικά θα ψαξεις πιο πριν το ταιριασμα της πηγής σου με την είσοδο

Για να ζωντανέψει η συζήτηση θα σου ελεγα να πάρεις από εναν μπερυ στο καναλι αλλα ας το αποφυγουμε.
Παίζεται βασικά αν τα ηχεία μπορούν νά κουνησουν 100τμ ...
Θα ψάξεις για ενισχυτές που αποδίδουν 100 σίγουρα στα 8 και 200 στα 4. Φυσικά θα ψαξεις πιο πριν το ταιριασμα της πηγής σου με την είσοδο

OK! Εχαριστώ πολύ!

Αισιόδοξο σε βρίσκω. Τα Wharfedale 9.6 σε 100τ.μ. ; Με τίποτε.

Δεν έχω θέμα να γεμισει ο χώρος

Αισιόδοξο σε βρίσκω. Τα Wharfedale 9.6 σε 100τ.μ. ; Με τίποτε.
Ηθελα να μην απογοητεύσω ....

OK! Εχαριστώ πολύ!

Δεν έχω θέμα να γεμισει ο χώρος
Αμα θες να ακούσεις μουσική πρέπει να γεμίσει ο χώρος. Δηλ το ηχείο να μπορεί να κινήσει τον ογκο του αέρα του δωματίου

δεν έχεις κάποιο φίλο ή γνωστό να σου δανείσει ένα ενισχυτή με επαρκή ρεύμα τουλάχιστον 2*100 και να ησυχάσεις ;θα ξέρεις τι ζητάνε τα ηχεία σου στο χώρο σου .

Ηθελα να μην απογοητεύσω ....

Αμα θες να ακούσεις μουσική πρέπει να γεμίσει ο χώρος. Δηλ το ηχείο να μπορεί να κινήσει τον ογκο του αέρα του δωματίου

Το είπα κι εγω λίγα ποστ πριν αλλά μαλλον δεν ελήφθη υπ´ όψιν.
Και δεν ειναι 100,ειναι 160 τ.μ. όπως διευκρίνισε ο φίλος.

Κι αν κανεις σκεφτεί πως για πάνω από 60 τ.μ. η focal προτείνει τα grand utopia,πείτε με υπερβολικό.

Το είπα κι εγω λίγα ποστ πριν αλλά μαλλον δεν ελήφθη υπ´ όψιν.
Και δεν ειναι 100,ειναι 160 τ.μ. όπως διευκρίνισε ο φίλος.

Κι αν κανεις σκεφτεί πως για πάνω από 60 τ.μ. η focal προτείνει τα grand utopia,πείτε με υπερβολικό.

Καθόλου υπερβολικός,καθόλου υπερβολικός!!

Για 100-160 m2, αν θέλουμε να ακούγονται σωστά και να γεμίζει ο χώρος, χωρίς εν τω μεταξύ να ξοδέψουμε και αστρονομικά ποσά, προσωπικά θα κατέφευγα σε λύσεις από τον επαγγελματικό χώρο.

Αυτοενισχυόμενα κόρνας με 10ιντσο τουλάχιστον Woofer.
Ούτε τα ποιοτικά επαγγελματικά είναι φθηνά, κάθε άλλο. Είναι όμως μερικές τάξεις μεγέθους οικονομικότερα από κάποια Wilson, Rockport, Focal Grande Utopia κλπ., που θα χρησιμοποιουνταν με συμβατικές Hi-Fi/Hi-End λύσεις.

Σε συμβουλεύω λοιπόν να το σκεφτείς πολύ σοβαρά και να το ψάξεις και προς αυτή την κατεύθυνση.

Να προσθέσω κάτι ακόμα: Ένας τόσο μεγάλος χώρος απαιτεί μελέτη οπωσδήποτε προκειμένου να ελεγχθεί η ηχητική συμπεριφορά του. Είναι σαν ένας μικρός συναυλιακός χώροςεδώ που τα λέμε. Η μελέτη του χώρου και η επακόλουθη ακουστική φροντίδα αποτελούν επίσης σοβαρά πρόσθετα έξοδα.
Δε μας κοστίζει ευτυχώς τίποτα να τα αναφέρουμε και να τα βάλουμε στη συζήτηση! :laugh:

Ο χώρος είναι τεράστιος. Ίσως κάτι σε xls215 με κάποιον βαρβάτο ενισχυτή να έκανε τη δουλειά. Ευτυχώς τα συγκεκριμένα έχουν υψηλή ευαισθησία αλλά προφανώς χρειάζονται και ρεύμα για να κουνηθούν σωστά

Δεν περνας και μια βολτα απο την εκθεση ακουστικων; αν ο NAD εχει εξοδο ακουστικων θα σκαρφαλωσεις σε ποιοτητα πολυ φτηνα.

Δεν περνας και μια βολτα απο την εκθεση ακουστικων; αν ο NAD εχει εξοδο ακουστικων θα σκαρφαλωσεις σε ποιοτητα πολυ φτηνα.

αυτο το τελευταιο μου αρεσε!

κυττατε, εμενα ο ηχος με γεμιζει - να καλυτερευσει θελω!!! 100ρηδες ενισχυτες καμια προταση σε εμπορικα ονοματα; Δεν προκειται να σχοληθω με ακραιες καταστασεις. Θέλω απλως καλύτερο ήχο, με ενδιαφερει ολύ αλλα έχω και αλλα ενδιαφεροντα

φλερταρω με τον as 1000 yamaha...

ο χρονος που μπορω να αφιερωσω είναι το 1/20 τω χρηματων που θελω/μπορω να δωσω. Αρα ουτε δοκιμες ουτε δανεικα μηχανηματα. Παω , ακουω, παίρνω!

Εν τω μεταξυ δεν γνωριζω μαγαζια που μπορουν να μου δωσουν μη αστρονομικη λυση

Α! Κανα 1000ρικο λεω να δωσω...

ευχαριστω και πλαι για την βοήθεια! Στερνη μου γνωση...