Μια Φάση Αφιερωμένη Στον Ήχο.

wind

AVClub Enthusiast
14 November 2006
988
GLYFADA
Μετά από την έντονη παρότρυνση γνωστών και φίλων, αποφάσισα να προχωρήσω στην εγκατάσταση γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος αποκλειστικά για το σύστημα.
Για καλώδιο επιλέχτηκε αυτό, το όποιο είναι 3 αγωγών μονόκλωνο από χαλκό υψηλής καθαρότητας και κρυογεννημένο με κοστος περιπου 10 δολαρια το μετρο.

http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=71549&d=1318534891

Attachments

• romex.jpg
    romex.jpg
    30.1 KB · Views: 143
Re: ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΗΧΟ.

Ο αρχικός προβληματισμός είχε να κάνει με την διαδρομή του καλωδίου.
Τελικά αποφάσισα να αποφύγω το σκάψιμο και να τρέξω το καλώδιο σε εξωτερικά κανάλια.
Αφού βρήκα κανάλια στο χρώμα του ξύλου που ταίριαζε, ξεκίνησα την εγκατάσταση.
Το καλώδιο είναι εξαιρετικά δύσκαμπτο και με προβλημάτισε στις γωνίες, αλλά τελικά κατάφερα και το έφτασα στον πινάκα.

Άνοιξα τον πινάκα και ήμουν έτοιμος να ξεκινήσω τις συνδέσεις αλλά τελικά η χρήση ράβδου με την οποία ενώνονται οι ασφάλειες με τις φάσεις με ανάγκασαν να καλέσω τον μάγο ηλεκτρολόγο κύριο Τρύφωνα και καλά έκανα.
Αφού μετρήσαμε τις 3 φάσεις, διαλέξαμε αυτήν με την μεγαλύτερη τάση και την ρίξαμε στην ασφάλεια που ήδη τροφοδοτούσε το σύστημα η οποία είναι απλού τύπου (όχι αυτόματη). Να σημειώσω ότι η συγκεκριμένη φάση είναι πλέον αποκλειστικά για το σύστημα και δεν τροφοδοτεί τίποτα αλλά, δηλαδή το υπόλοιπο σπίτι ηλεκτροδοτείται από τις 2 άλλες φάσεις.
Το μονό που μοιράζεται με τις άλλες φάσεις είναι το ρόλε ηλεκτροπληξίας το όποιο θα ταχτοποιηθεί τις επόμενες ήμερες μαζί με την εγκατάσταση ξεχωριστής γείωσης αποκλειστικά για το σύστημα.
Το καλώδιο τερματίστηκε προσωρινά με πολύμπριζο βιομηχανικού τύπου και το όλο εγχείρημα δοκιμάστηκε με ένα πορτατίφ το όποιο λειτούργησε και έτσι προχώρησα στην σύνδεση των συσκευών.

Μπραβο ! σωστη κινηση.
Μπορω παρκαλω να μαθω απο που προμηθευτηκες το καλωδιο;

Συμπεράσματα προς το παρόν.
Δυναμικά ταχύτητα και έλεγχος χαμηλού βελτιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Η μεσαία περιοχή σε αντρικές φωνές απέκτησε εντονότερη τρισδιάστατη υπόσταση.
Σε γυναίκειες φωνές εμφανίζεται λίγο ´´ειδωλο´´ αλλά με εντονότερη τρισδιάστατη παρουσία.
Τα πατίνια σκλήρυναν ελαφρά αλλά απέκτησαν άλλο όγκο.
Η τεράστια διάφορα, αφόρα τις αρμόνικες.
Είναι όλες εκεί !!! και δεν βιάζονται να φύγουν.

Η συνολική απόδοση του συστήματος είναι σαφώς βελτιωμένη.
Δεν ξέρω αν οφείλεται στο συγκεκριμένο καλώδιο η στην διάφορα διατομής από το απλό ηλεκτρολογικό (3χ5,5 περίπου έναντι 3Χ2,5).

Πάντως από ποσότητα ρεύματος είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Περιμένω να περάσουν 4-5 ήμερες για πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Συμπεράσματα προς το παρόν.
Δυναμικά ταχύτητα και έλεγχος χαμηλού βελτιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Η μεσαία περιοχή σε αντρικές φωνές απέκτησε εντονότερη τρισδιάστατη υπόσταση.
Σε γυναίκειες φωνές εμφανίζεται λίγο ´´ειδωλο´´ αλλά με εντονότερη τρισδιάστατη παρουσία.
Τα πατίνια σκλήρυναν ελαφρά αλλά απέκτησαν άλλο όγκο.
Η τεράστια διάφορα, αφόρα τις αρμόνικες.
Είναι όλες εκεί !!! και δεν βιάζονται να φύγουν.

Η συνολική απόδοση του συστήματος είναι σαφώς βελτιωμένη.
Δεν ξέρω αν οφείλεται στο συγκεκριμένο καλώδιο η στην διάφορα διατομής από το απλό ηλεκτρολογικό (3χ5,5 περίπου έναντι 3Χ2,5).

Πάντως από ποσότητα ρεύματος είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Περιμένω να περάσουν 4-5 ήμερες για πιο ασφαλή συμπεράσματα.

μωρε δεν έμεινε και τίποτα ανεπηρέαστο....

ε τότε να το σκεφτώ σοβάρα....

Απάντηση: ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΗΧΟ.

Μειώθηκε η αντίσταση της παροχής και για αυτό το λόγο βελτιώθηκαν τα δυναμικά και η ταχύτητα του συστήματος.
Βεβαια, το EMI/RFI βρίσκει πιο εύκολα το δρόμο για το σύστημα αφού η χαμηλότερη αντίσταση σε συνδυασμό με την μειωμένη χωρητικότητα των αγωγών δεν λειτουργούν πλέον ως φίλτρα αποκοπής των υψηλών συχνοτήτων.
Κάποια στιγμή θα το αισθανθείς αφού οι υψηλές συχνότητες και τα συριστικά θα αρχίζουν να ενοχλούν ελαφρώς .

Last edited:
Re: Απάντηση: ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΗΧΟ.

Μειώθηκε η αντίσταση της παροχής και για αυτό το λόγο βελτιώθηκαν τα δυναμικά και η ταχύτητα του συστήματος.
Βεβαια, το EMI/RFI βρίσκει πιο εύκολα το δρόμο για το σύστημα αφού η χαμηλότερη αντίσταση σε συνδυασμό με την μειωμένη χωρητικότητα των αγωγών δεν λειτουργούν πλέον ως φίλτρα αποκοπής των υψηλών συχνοτήτων.
Κάποια στιγμή θα το αισθανθείς αφού οι υψηλές συχνότητες και τα συριστικά θα αρχίζουν να ενοχλούν ελαφρώς .

Τα πρωτα συμπερασματα συνηγορουν σε αυτα που γραφεις.
Την χαμηλοτερη αντισταση την καταλαβαινω,
λογω μεγαλυτερης διατομης. Σωστα?
Την μειωση της χωρητικοτητας δεν την καταλαβαινω.
Αν δεν βαριεσαι, μου το εξηγεις.

Μεγειές!!!

...και που να "στρώσει" και το καλώδιο...

είσαι σίγουρος για την καθολική ανάταση του ήχου?
Τι είχες πιεί όταν έκανες την ακρόαση? :ADFADF1:

Έχω και κάτι κονέ στη ΔΕΗ, άμα είναι να το πάμε το καλώδιο στον υποσταθμό ! :)

(σε πειράζω από τη ζήλεια μου...) -bye-

Aμαν σε σταυρωσαμε για να το αποφασισεις αλλα επιτελους κουνησες τον Κ...λο σου και βγηκε αποτελεσμα

Aγαπητε η διατομη καλωδιου που επελεξες τροφοδοτει την ηλεκτρικη κουζινα, φανταζομαι θα στο ειπε και ο ηλεκτρολογος.( 6mm^2 για την ακριβεια, εξου και η δυσκαμψια του )

Νομίζεις οτι ο Μάρκος δεν το τρώει το φαγητό του?
Με γειες Βλάση!!!!

Υ.Γ. Sorry δεν ειναι για αυτό που νομίζετε....
πάρε και εναν πυροσβεστηρα για καλό και για κακό:BDGBGDB55: