Απάντηση: Re: Μία γνώμη στη δεύτερη εφηβεία του Ηλία
Αυτα που μου λειπουν απο την G5 (καλομαθε η γρια στα συκα θα πειτε...) ειναι:
α) η χειροκινητη εστιαση. Πρακτικα ΔΕΝ εχει.
β) καλυτερη συμπεριφορα στα ψηλα ISO (υπερβολες θα μου πειτε...)
γ) πιο πρακτικο σωμα. Τα πληκτρα της ειναι flat με το σωμα και δεν τα βρισκεις με την αφη.
δ) PDAF για AF Tracking
ε) αισθηση σωματος (λιγο tupperware τα πλαστικα της, αν και καλοσυναρμολογημενα)
Απο την αλλη, η αισθηση ελευθεριας που μου δινει, με γοητευσε, γι αυτο θελω να την επεκτεινω.
Οπως ειπα και στο αλλο νημα, μια ΕΜ1 με πληρως σπαστη οθονη θα ηταν ιδανικη, λογω της κατασκευης της, αλλα και της ποικιλιας/τιμης των φακων.
Μια πιο ομορφη/σουλουπωμενη/οικονομικη GH4 δηλαδη .
Ας ξεκινήσω ανάποδα απο το τελευταίο, full σπαστή οθονη λίγο δύσκολο μιας και εχει μείνει μονο η GH4 και η G6 απο σώματα, αν κανεις παραχώρηση σε απλή σπαστή υπάρχουν κι αλλες επιλογές.
Αίσθηση σωματος, πολλα πλήκτρα, πρακτικό ποιοτικό σωμα, πλήκτρα που δεν ειναι flat: ΕΜ1, GH4,GX7 με αδιαβροχοποιηςη όλες και σταθεροποιηςη η EM1 5 αξόνων και η GX7 2 αξόνων. PDAF σημεία μονο η ΕΜ1 αλλα σε CAF - Αf tracking και η GH4 δεν νομιζω οτι διαφέρει πολυ, βεβαια ειναι σε αλλη τιμη...
Καλύτερη συμπεριφορά στα ISO εχουν και οι τρεις σε σχέση με την G5 αλλα δεν ξερω τα όρια σου...
Αυτο με την χειροκίνητη εστίαση δεν το κατάλαβα πράγματι εκτος και αν εννοείς τον 12-32 που δεν εχει ροδέλα χειροκίνητης εστιασης, τελος πάντων όλες οι παραπάνω εχουν μεγενθυνση και FP ως βοηθήματα και μεγαλύτερα και πολυ καλύτερα EVF που βοηθούν στην χειροκίνητη εστίαση και την κάνουν παιχνίδι, το σημαντικό πλεονέκτημα της ΕΜ1 ειναι οτι σταθεροποιεί καθε χειροκινητο φακο που θα της βαλεις και σε βιντεο.
Απο ζουμ φακους που να καλύπτουν την max εςτιακη υπάρχουν τέσσερις , οι δυο Panasonic 14-140 που ειναι μονόδρομος αν η μηχανη δεν εχει σταθεροποιηςη, απο τους οποίους θα απέφευγα τον παλιο λογω βάρους μεγέθους, και ο Olympus 14-150 , Ταmron 14-150, ο τελευταίος δεν εχει πολυ κυκλοφορήσει αλλα ειναι αξιόλογος, φθηνότερα θα βρεις τον ΖUIKO.
Προταςη μου αν μείνεις στο μ43 και θελεις κατι σε ζουμ φθηνό και καλο ειναι μια και εχεις τον εξαιρετικό 12-32 να παρεις τον φθηνό κιτ 40-150 της Ολυ και τα επιπλεον χρήματα να πανε για ενα ενα σωμα με σταθεροποιηςη, θα εχεις πολυ καλυτερα αποτελεσματα και απο τους τρεις και δεν θα θυσιάζεις βαρος μέγεθος.
Στην πορεία που θα γλυκαθείς κιαλλο θα τσιμπήσεις και καναδυό φωτεινους φθηνούς prime και θα δεις οτι μπορεις να παίξεις πολυ και με το DOF...:ADFAD2:
Y.Σ
Δυςτυχως δεν ειμαι ψαράκι, στο τελος του μήνα μπαίνουν δυναμικά τα κριάρια και τα σπάνε :violent-smiley-030: