_tzo_
Banned
Η GH4 Γιάννη είχε θέμα με τον θόρυβο?
Μετά από ποιο iso?
Τα 800iso θεωρώ ως όριο για το μ4/3.
1600iso για το μαγειρεμένο iso της Fuji, που είναι κανονικά λιγότερο.
Πιο πάνω είναι λύσεις ανάγκης, με συμβιβασμούς.
Προσωπική μου άποψη.
Η GH4 Γιάννη είχε θέμα με τον θόρυβο?
Μετά από ποιο iso?
Τα 800iso θεωρώ ως όριο για το μ4/3.
1600iso για το μαγειρεμένο iso της Fuji, που είναι κανονικά λιγότερο.
Πιο πάνω είναι λύσεις ανάγκης, με συμβιβασμούς.
Προσωπική μου άποψη.
Λιγο προσοχη σε προχειρες αναζητησεις και συγκρισεις, ναι βλεπεις αλλα μαλλον δεν ξερεις τι διαβαζεις στο συγκεκριμενο, ο 7-14/4 ειναι ο κορυφαιος αδιαβροχος 4/3 φακος απο την σειρα SHG για το παλιο συστημα (ετος αναγγελιας του 2004), καποτε εκανε πολυ πανω απο 2000Ευρω και θεωρουνταν και ειναι ενας απο τους καλυτερους ευρυγωνιους φακους, στο μ4/3 εχει ανακοινωθει ο αδιαβροχος mZuiko 7-14/2.8 και τον περιμενουμε στο 2015 με τιμη σιγουρα πανω 1000E, εως τοτε ξεχνας οτι υπαρχει ο εξαιρετικος και μικρος Panasonic 7-14/4 (στο χιλιαρικο) που τον τσιμπας ανα ψαχθεις στα 800Ε απο εκει που τον πηρε ο tzo,
το ιδιο μαλλον βλεπεις και στον 9-18/4-5.6 (4/3 φακος) αλλα εδω οντως εχει βγει σε αναλογη τιμη και ο καινουργιος μικρος m43 9-18/4-5.6 που χανεται στην παλαμη σου σε μεγεθος, δυσκολα θα βρεις ευρυγωνιο σε τετοιο μεγεθος - βαρος.
Επισης εχω διαβασει απειρα ποστ και τεστ απο ανθρωπους που εχουν ταυτοχρονα ΕΜ1 και ΧΤ1, κανεις τους δεν εθαψε την μια για την αλλη, υπαρχουν υπερ και κατα εκατερωθεν και σιγουρα η διαφορα στην ποιοτητα της εικονας ειναι τετοια που δεν επηρεαζει την τελική επιλογη. Eνας απο τους πολλους : http://www.luminous-landscape.com/essays/cameras/two_weeks_with_the_olympus_e_m1.shtml
Προσωπικά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μου με το μ4/3 (e-pm2 + 14/2.5 + 45/1.8, GM1 + 12-32, GH4 + 7-14 + 42.5/1.2 + 100-300), o θόρυβος στα ψηλά iso θα με κρατήσει μακριά από το σύστημα.
να ανεβασω καμια φωτογραφια με iso 3200 και 6400 απο την x100s?
Το ίδιο σκέφτηκα και εγώ συνονόματε.
Το εμπιστευόμουν μέχρι 3200 σε auto iso (ούτως ή άλλως τόσο επιτρέπει η Fuji στο auto iso).
paИ-baL;1057206870 said:στην x100s ανεβαινεις μεχρι 6400 στο auto iso...
edit: tzo σε ότι αφορά το m4/3 συμφωνώ με τα όρια που θέτεις, και συμφωνούν και οι reviewers στα microstocks - που είναι πολύ ζόρικοι στο θέμα θόρυβος και ευκρίνεια 1:1.
Οποτε ο 7-14 f2.8 στο m4/3 ειναι 1 στοπ πιο φωτεινος απο τον φουτζι f4?
Οκ, αν ειναι ετσι εχω λαθος.. Γιατι ειδικα στο ευρυγωνιο δεν αναζητας το μικρο βαθος πεδιου.
Νομιζα οτι η αντιστοιχεια του f εχει να κανει και στο φως που λαμβανει.. Συγχωρατε με. :bang:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.