...Για τον ίδιο λόγο, η fuji που είναι μετά βίας μισό σκαλί πάνω σε φωτογραφική ποιότητα απορρίπτεται, μια και οι φακοί της είναι πολύ καλοί αλλά φωτιά και λαύρα, ας πούμε ο ευρυγώνιος 10-24 που θα με ενδιέφερε, τιμάται 1.000 παρά κάτι ψιλά.
Για εμένα που μου αρέσουν οι Fuji (xm1-xe1 κλπ) και:
1) Θέλω μια mirrorless για δεύτερη μηχανή με προτεραιότητα την καλή ποιότητα εικόνας. Επιπέδου DX ας πούμε. πχ D7000 με τον 35 1.8G που είχα μέχρι πρόσφατα. (Ναι, την πούλησα...)
2) Δεν σκοπεύω να επενδύσω σε φακούς, θέλω έναν και καλό. Προτεραιότητα σε φακούς θα έχει πάντοτε το πρώτο μου σύστημα που ελπίζω να αποκτήσω σύντομα και θα είναι FX. (Να, το αποφάσισα...)
3) Οι κιτ της Fuji αν και απ' ό,τι διαβάζω είναι εξαιρετικοί μου φαίνονται "αρκούδες" (μπορεί να κάνω λάθος, δεν τους έχω δει απο κοντά) και θα προτιμούσα κάτι πιο μικρό (πχ pancake ή άντε και λίγο μεγαλύτερο)
4) Να αποδίδει όσο το δυνατόν καλύτερα jpeg ώστε να μη χρειάζονται ιδιαίτερο post proccecing
Υπάρχει κάτι καλό σε x-mount που να με καλύπτει χωρίς να χρειαστεί να δώσω μια περιουσία στην Fuji; Είτε για να το δουλεύω αποκλειστικά, είτε σε συνδυασμό με τον κιτ. Κατά προτίμηση κάτι προς wide και ας είναι και prime. Κάτι γύρω στα 35mm ας πούμε που για street καταστάσεις και ταξίδια είναι μια χαρά.
υ.γ. Την Sony RX100 την απέρριψα γιατί αν είναι να πάω σε compact προτιμώ την Ricoh GR που έχει ακριβώς όλα όσα θέλω σε ποιότητα, χαρακτηριστικά και εργονομία.
υ.γ.2. Η Ricoh GR που έχει ακριβώς όλα όσα θέλω σε ποιότητα, χαρακτηριστικά και εργονομία, έχει και μια τιμή που αν αποφασίσω να ανέβω εκεί προτιμώ να έχω τη δυνατότητα να αλλάζω φακούς έστω κι αν περιοριστώ μόνο στον συνδυασμό kit+prime.
υ.γ.3. Φίλε etsap με συγχωρείς που "χώνομαι" στο θέμα σου, αλλά όπως βλέπεις η "εφηβεία" είναι μεταδοτική...
EDIT
Παρεπιπτόντως, σήμερα αργά το βράδυ και αύριο σε amazon.fr και .uk η GR σε προσφορά, τιμή άγνωστη.
Ώπα...