ήταν κάτι παραπάνω από σχέδιο στο χαρτί.
ήταν κάτι σαν πρεστιζ.
ήταν κάτι τολμηρό, πολύ μπροστά απ την εποχή του καταπατώντας κάθε λογική του FFF.
Πχ κίνηση πίσω ουσιαστικά, μισός κινητήρας για τέτοιο αυτοκίνητο, εγκάρσιος κινητήρας, 6 κύλινδροι για 2000, τζάμι τζάμι τζάμι τζάμι 4.5 τετραγωνικά, πόρτες από άλλο πλανήτη, εξάγωνα (αν δεν κάνω λάθος πολλά εξάγωνα υιοθέτησε κι ο Κιούμπρικ ως σχεδίαση ένα χρόνο μετά) και τόσα ίσως άλλα.
ήταν ας πούμε, δεν σχεδιάζουμε μόνο ό,τι μας έρχεται στο νου στο χαρτί, αλλά ορίστε νάτο!
Νομίζω ό,τι άξιζε ήταν οι πόρτες, ήταν τόλμη, τόση τόλμη που δεν μπορούσε ίσως να σταθεί.
Και μη μου λέτε για ασφάλεια, εδώ κυκλοφοράνε τα smart και οι A-class χρειάστηκαν δυό τρια χρόνια να λύσουν το πρόβλημα του τάρανδου...
Ετσι .... ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι ! ...."για να είναι κάτι έργο τέχνης δεν πρέπει να έχει καμία χρήση ή λειτουργία πλην της ύπαρξής του".
Αναφέρεσαι σε εποχές όπου κάποια αυτοκίνητα δεν ήταν απλά μέσα διεκπεραίωσης ή μεταφοράς από το σημείο Α στο σημείο Β αλλά κάτι περισσότερο. Το να κρίνονται με το πόση κατανάλωση είχαν ή τι παθητική ασφάλεια διέθεταν ή αν ήταν πρακτικά είναι ενδεικτικό των σημείων των τωρινών καιρών όπου ο Picasso ή ο Pollock θα καταττάσσονταν στα σκουπίδια.
Νομίζω το 2009 όταν το Top Gear (o Clarckson δηλαδή) δοκίμασε την Alfa Romeo 8c έβγαλε το συμπέρασμα ότι το αυτοκίνητο δεν είναι καλοφτιαγμένο, πρακτικό, έχει κακή μετάδοση εξάιτίας των ηλιθίων paddleshifts αλλά και ούτε ιδιαίτερα γρήγορο για τον κινητήρα τους. Η παρουσίαση κατέληγε στο ότι αυτό που έφτιαξε η Alfa Romeo είναι απλά ένα έργο τέχνης αιτιολογώντας το από την ρήση ενός εφόρου της γκαλερί Tate που είχε πει στον Clarckson ότι "για να είναι κάτι έργο τέχνης δεν πρέπει να έχει καμία χρήση ή λειτουργία πλην της ύπαρξής του". Και αυτό ακριβώς ήταν η 8c και το όχημα του εν λόγω νήματος.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.