Μια μικρη βοηθεια.

18 June 2006
750
Ελληνικο
Εχω το εξης προβλημα παιδια,ο γιος μου ειναι 3 μηνων και του αρεσει τρομερα να βλεπει τηλεοραση,τωρα μην με ρωτησετε τι βλεπει:chinscratch: .Οταν τον βλεπουμε οτι καθετε και βλεπει τον γυρναμε αντιθετα και εκεινος γυριζει το κεφαλι του και οταν τον εμποδιζουμε εντελως γινετε πολεμος,δεν σταματαει το κλαμα.Ειδικα λατρευει το ποδοσφαιρο.Ειδαμε το ΑΕΚ-Λυλ ολο το πρωτο ημιχρονο:award: .Δεν ειμαι υπερβολικος οι γιαγιαδες του μου φωναζουν οτι εγω τον εμαθα αλλα εγω ποτε δεν τον εβαλα εξεπιτηδες να δει τηλεοραση.Οι πιο εμπειροι το εχουν αντιμετωπισει σε τοσο μικρη ηλικια ποτε?

Ο δικός μου αλλάζει τα κανάλια και παθιάζεται με την χοντρή στα διαφημιστικά του Μέγκα, έχουμε να μάθουμε πολλά ακόμη Ισίδωρε, μάλλον θα του κάνει εντύπωση το χρώμα, πές μας τώρα ότι είναι και LCD με ανάλυση 1920Χ1080p, Full HD, εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο μάλλον ο πιτσιρικάς ξέρει από High Definition, πιο καλά από εσένα!!!

ειναι LCD αλλα με χαμηλη αναλυση.Δεν ξερω τι γινετε παντως πρεπει να εξελισεται το ανθρωπινο dna τα μωρα πλεον κανουν απιθανα πραγματα σε αντιθεση με πριν 10-15 χρονια που θυμαμαι ανηψια μου και φιλων παιδια.

Η φωτεινότητα , η κίνηση και το χρώμα είναι που του κινούν την περιέργεια , αλλά σε λίγο καιρό που θα τα συνηθίσει θα ξεκολλήσει απο μόνος του γιατί δεν θα καταλαβαίνει και τίποτα άλλο. Όταν γίνει αυτό και θα απαιτεί να ασχολείσαι συνεχώς μαζί του θα λες τι καλά να καθόταν να έβλεπε λίγη tv να ξελασκάρω. Και όταν μετά απο πολύ καιρό σε 3,5 χρόνια περίπου θα ξανακολλήσει τότε την έκατσες γιατί θα καταλαβαίνει τι βλέπει (κινούμενα σχέδια) και θα τα βλέπεις και εσυ μαζί.

Re: Απάντηση: Μια μικρη βοηθεια.

Η φωτεινότητα , η κίνηση και το χρώμα είναι που του κινούν την περιέργεια ...

Συμφωνώ απολύτως με αυτό. Nομίζω όμως ότι θα πρέπει σιγά-σιγά και με κάποιους ίσως τρόπους να απεξαρτητοποιείται χωρίς να του μείνουν κιόλας αποθυμένα...

Ακριβώς έτσι είναι, αν και νομίζω ότι 3 μηνών δε βλέπουν ακόμη χρώματα-μόνο μαύρο, άσπρο-
αν θέλουμε τα παιδιά μας να μη βλέπουν tv, δυστυχώς ή ευτυχώς δε πρέπει
να βλέπουμε και εμείς.
Αυτά που προσέχω, είναι η απόσταση θέασης, φυσικά τι βλέπει και όταν βλέπει κάποιο dvd του μιλάω και προσπαθώ να του δώσω να καταλάβει τι βλέπει.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι, ν τυχόν δούμε ειδήσεις μαζί, στα παράθυρα που φωνάζουν όλοι και γίνεται χαμός ή κλείνει τ'αυτιά του ή αχίζει να φωνάζει και εκείνος.

Απάντηση: Re: Μια μικρη βοηθεια.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι, ν τυχόν δούμε ειδήσεις μαζί, στα παράθυρα που φωνάζουν όλοι και γίνεται χαμός ή κλείνει τ'αυτιά του ή αχίζει να φωνάζει και εκείνος.

Ο μικρός σου περισότερο μυαλό πρέπει να έχει από αυτούς :Banane0:

Έχω ακούσει το εξής. Ότι οι ήχοι που ακούει το έμβρυο όσο βρίσκεται στην μήτρα, είναι αυτοί που ταυτίζονται με την ηρεμία και τη χαρά στις αισθήσεις του μωρού, όταν αυτό γεννιέται. Αν ας πούμε η μητέρα του μικρού έβλεπε τηλεόραση πολλές ώρες την ημέρα κατά την εγκυμοσύνη της, είναι πολύ πιθανό ο μικρός ακούγοντας τώρα την TV να ξανανιώθει το αίσθημα που είχε όταν ήταν έμβρυο. Εγώ το έπαθα με την μουσική. Επειδή ακούγοταν πολύ κλασσική μουσική στο σπίτι όταν η μητέρα μου ήταν έγγυος, κοιμόμουν μονο αν με νανούριζαν με κλασσικά κομμάτια. Ακόμα και με Μπετόβεν ή Βάγκνερ!

Μια είναι η λύση. Κλείστε εντελώς την τηλεόραση. Πάψτε να βλέπετε κι εσείς. Μόνο έτσι. Αλλιώς να βλέπουν οι γονείς και να μη βλέπει το μωρό, δε λέει...

Ισίδωρε,τι ακριβώς σε φοβίζει από την συμπεριφορά του μωρού;
Δεν παθαίνει τίποτα το παιδάκι,απλά κάνει ότι κάνουμε κι εμείς.

εχω ακουσει αν τα μωρα βλεπουν πολυ τηλεοραση η γενικα φωτεινες κινουμενες εικονες για πολυ ωρα μπορει να παρουσιασουν επιληψια .........

ειναι αληθες ;;;;;;;

εχω ακουσει αν τα μωρα βλεπουν πολυ τηλεοραση η γενικα φωτεινες κινουμενες εικονες για πολυ ωρα μπορει να παρουσιασουν επιληψια .........

ειναι αληθες ;;;;;;;

Έτυχε να είμαι σε μια κουβέντα με έναν ειδικό στην επιληψία ιατρό του "Παίδων" ο οποίος έλεγε ότι σε καμία περίπτωση δεν φταίει η τηλεόραση η το playstation- που παλαιότερα είχε κατηγορηθεί- για τις επιληπτικές κρίσεις των παιδιών.
Απλά σε ένα παιδί που πάσχει ήδη από επιληψία,ακόμη και η πεντάλεπτη ενασχόλησή του,μπορεί να αναδείξει την επιληψία.

Απλα Σωκρατη μηπως δεν κανει καλο για τα ματια του.Οσο για την γυναικα μου στην εγκυμοσυνη της εβλεπε πολυ λιγο τηλεοραση οπως και κανει γενικα στην ζωη της ,δεν της αρεσει.Λενε οτι οι τηλτορασεις lcd δεν εχουν ακτινοβολια σαν τις crt ισχυει?

Ναι....

Αλλά σε κάθε περίπτωση, προσπάθησε το μωρό να μη βλέπει τηλεόραση σε μικρή ηλικία. Δεν θα πρέπει να τη βάλει στην καθημερινότητά του. Τώρα, αν αυτό δημιουργεί αισθήματα στέρησης και σε εμάς, ναι έχεις δίκιο.

Είχα με το γιο μου (τώρα 5,5 ετών) μεγάλη κόντρα για την τηλεόραση και τη μουσική. Εμείς κρατούσαμε σταθερά κλειστή την τηλεόραση (για εβδομάδες ολόκληρες) και εκείνος δεν ανεχόταν ΚΑΘΟΛΟΥ να ακούει ο μπαμπάς του μουσική. Σε σημείο που εγώ χάλασα το ρελέ του διακόπτη που ανοίγει την τηλεόραση και εκείνος να μου εξολοθρεύσει την κεφαλή του πικάπ (απλά είδα ότι ο βραχιόνας δεν ήταν πλέον στη θέση του και η κεφαλή (SUMIKO BLUE POINT SPECIAL) απουσίαζε. Φυσικά εκείνος είχε την πρωτοβουλία κινήσεων. Τον επόμενο μήνα και μετά από ένα καλό καβγά, εγώ επέμενα να ακούσω μουσική. Εκείνος πολύ απλά πήγε στην κουζίνα, πήρε ένα μαχαίρι και μου είπε "μπαμπά, κοίτα" και μου έσκισε το ένα μιντρέιτζ. CUSTOM MADE της EPOS τα μεγάφωνα, δεν υπάρχουν ως ανταλλακτικά εκτός Μεγάλης Βρετανίας, δεν επισκευάστηκαν ποτέ. Εγώ έκοψα τη μουσική (εντελώς) κι εκείνος βλέπει περίπου 12-15 ώρες τηλεόραση την εβδομάδα (και καθόλου στις διακοπές) και πάντα με κάποιον δίπλα του.

Τώρα μαλώνουμε για το αυτοκίνητο.....

Πάντως Ισίδωρε να ξέρεις ότι όταν θα μεγαλώσει -σε κανένα χρόνο δηλαδή- το μόνο πράγμα που θα μπορέσει να του αποσπάσει την προσοχή από την τηλεόραση είσαι εσύ και η γυναίκα σου.
Αν του διαθέσετε το χρόνο σας,να είσαι σίγουρος ότι θα προτιμήσει εσάς από την τηλεόραση.

Δεν κανουμε αλλη δουλεια Σωκρατη μου.Μολις γυρισουμε απο τις δουλειες μας μονο με το μωρο ασχολουμαστε.Απλως οταν παει το ματι του εκει κολαει.Εχουμε και το αλλο προβλημα που ειναι και λιγο πιο σοβαρο με το αυτοκινητο.Στις αρχες εκλαιγε οταν σταματουσε μετα ομως απο μια μεγαλη βολτα δεν το θελει ουτε στο γκαραζ.Μιλαμε για πολυ κλαμα.Σημερα η γυναικα μου τον εβαλε για λιγο οπως ηταν το αυτοκινητο μεσα στο γκαραζ.Μπροστα δεν κλαιει μολις ομως μπει πισω χαμος.
Παντως Βλασση πολυ εντονη προσωπικοτητα ο γιος σου.

ο δικός μου ο μικρός (14 μηνών) μονίμως όταν μας βρίσκει να βλέπουμε τηλεόραση, μας την κλείνει. Αδύνατο να παρακολουθήσεις έτσι, κάτσε-σήκω. Επίσης κάτι έχει με τα ηχεία μου. Όταν μπουσουλούσε πήγαινε και μασουλούσε τα καλώδιά τους. Τώρα χώνεται από πίσω τους και κρύβει τις πιπίλες του στις οπές του reflex. Μάλλον τη βρίσκει με το ηχοαπορροφητικό, τι να πω...

Ο δικος μου (4 ετων) στην αρχη ούτε γυριζε να την κοιταξει...

Μετα περασε ενα σταδιο που "χαζευε" μπροστα της.

Μετα από αρκετες προσπάθειες η λύση ήταν:

1ον Να μην βλεπουμε εμεις όταν δεν πρεπει να δει αυτος

2ον Να βλεπει καποιες στιγμες, σαν επιβραβευση καποιων ενεργειών του.

Περισσοτερο προτιμα να βλεπει προϊστορικα ζωα και γενικα dvd του στυλ Καθημερινης του Σαββατου...

Εννοειται ότι βλεπει και τον Ολυμπιακό!!!:flipout: