Μια σκεψη περι ανταγωνισμου στην αγορα των τηλεορασεων...

Παίδες, νέα τηλεόραση με 1η μέρα πρόβλημα αντικαθίσταται.....ΤΕΛΟΣ!!!!

Και πρωτο μηνα θα ελεγα εγω και ας τα βρει μετα το μαγαζι με την αντιπροσωπια.

Αν διαβασετε στο AVforums υπαρχουν ατομα που αλλαξαν δυο και τρεις τηλεορασεις επειδη ειχαν καποιο ψιλοπροβλημα ενω ενας απο Ολλανδια μου ελεγε οτι θα παρει την Α τηλεοραση και μετα απο μια εβδομαδα θα ζητησει αντικατασταση με την Β ωστε να κανει συγκριτικο για το ποια εχει καλυτερη εικονα!!!
Εννοειται οτι ειχε παραγγειλει online και δεν μπορουσαν να του πουν κουβεντα. "Δεν μου αρεσει παρτε την πισω" και τελος.

Και πρωτο μηνα θα ελεγα εγω και ας τα βρει μετα το μαγαζι με την αντιπροσωπια.

Αν διαβασετε στο AVforums υπαρχουν ατομα που αλλαξαν δυο και τρεις τηλεορασεις επειδη ειχαν καποιο ψιλοπροβλημα ενω ενας απο Ολλανδια μου ελεγε οτι θα παρει την Α τηλεοραση και μετα απο μια εβδομαδα θα ζητησει αντικατασταση με την Β ωστε να κανει συγκριτικο για το ποια εχει καλυτερη εικονα!!!
Εννοειται οτι ειχε παραγγειλει online και δεν μπορουσαν να του πουν κουβεντα. "Δεν μου αρεσει παρτε την πισω" και τελος.

Ειδικά για παραγγελίες on-line όπως τα λες είναι .... άμα δεν κάνει στον πελάτη γυρνάει πίσω αβλεπή....

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ....

1) Κούτα ΑΠΕΙΡΑΧΤΗ....
2) Άριστη κατάσταση

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ

Κι αν γινει ζημια κατα τη μεταφορα, τοτε τι γινεται?? Αντε να βγαλει ακρη μετα ο καταναλωτης...

Re: Απάντηση: Μια σκεψη περι ανταγωνισμου στην αγορα των τηλεορασεων...

Κι αν γινει ζημια κατα τη μεταφορα, τοτε τι γινεται?? Αντε να βγαλει ακρη μετα ο καταναλωτης...

Όταν σκάσει η παράδοση απλά δεν υπογράφεις μέχρι να διαπιστώσεις αν έχει χτυπήματα η κούτα....το πιο απλό και σύντομο!!!

Άμα έρθει χτυπημένη η τηλεόραση, πρέπει αμέσως να αντικατασταθεί !!!!

Ούτε συζήτηση...!!!

Σας το ξαναλέω πως όλα έχουν να κάνουν με τον λιανέμπορο αποπου αγοράζετε.....άμα είναι ΣΩΣΤΟΣ στην δουλειά του θα εξασφαλίσει εσάς τους Π Ε Λ Α Τ Ε Σ του και μετά θα κυνηγήσει ΜΟΝΟΣ του τον εκάστοτε προμηθευτή !!!!

Έτσι πρέπει να γίνονται οι δουλειές κύριοι ...

Συμφωνω φιλε psixakia. Αλλα ας πουμε την περιπτωση που καποιος φιλος παραγγειλει μεσω ιντερνετ μια τηλεοραση. Ερχονται, του αφηνουν το κουτι η μεταφορικη και φευγει. Εξωτερικα το κουτι δεν δειχνει να εχει κατι. Ουτε η τηλεοραση να εχει καποιο χτυπημα. Αλλα πολυ απλα μετα δεν παιζει! Τι κανει τοτε ο καταναλωτης? Εαν την στειλει πισω, θα εχει αλλαγη ή θα του πουνε οτι απλα θα παει για επισκευη? Επισης, πριν, να σημειωσω οτι και οι μεταφορεις απο τις διαφορες courier δυστυχως δεν εχουν τον χρονο να κατσουν να ανοιξεις το κουτι και να τσεκαρεις εαν το προϊον ειναι αθικτο. Σου το δινουν, υπογραφεις συνηθως και φευγουν (αυτο γινεται στο πλειστο των περιπτωσεων, ασχετα εαν ειναι σωστο ή οχι, απλα λεμε τι γινεται!). Και να παμε παλι στο θεμα μας. Εαν την στειλεις πισω, τα μεταφορικα ποιος τα πληρωνει??

Πάνο όλα αυτά που γράφεις έχουν να κάνουν με την ποιότητα της σχέσης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του πωλητή και του πελάτη...

όταν ψωνίζεις ΑΠΡΟΣΩΠΑ από το διαδίκτυο για να γλυτώσεις χρήματα έχεις όλους αυτούς τους κινδύνους που προανέφερες...τι να κάνουμε..ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του...

Νασο, συμφωνω απολυτα. Αλλα ομως το θεμα μας ενδιαφερει, γιατι και παρα πολλα απο τα μελη εδω μεσα παραγγελνουν απο ιντερνετικα καταστηματα, επειδη βρισκουν χαμηλοτερες τιμες. Μετα ομως τι γινεται οταν υπαρξει προβλημα???
Με το καταστημα της γειτονιας μας, ανω κατω θα την βρουμε την ακρη. Θα μιλησεις με καποιον τελος παντων τετ-α-τετ, προσωπο με προσωπο και στις περισσοτερες περιπτωσεις θα την βρεις την ακρη. Στην αλλη περιπτωση?

παντως ολες οι απαντησεις δειχνουν εναν φοβο να δωσουν τιμες στον οποιοδηποτε..
μαλλον η sony ντυθηκε αστυνομια και τους κυνηγαει για τις χαμηλες τιμες
+1
μάλλον κάποια μεγαλοκαταστήματα ...θα έλεγα ... έβαλαν χέρι στις αντιπροσωπίες γιατι χανουν πωλήσεις απο μικρότερα μαγαζιά που τους χαλόύν την πιάτσα στις τιμές.
Σωστα τι να κάνουν μετά να βγουν στην ζητιανιά. Καλύτερα να κλέβουν απο τον πελάτη.
Ρε με το :rifle: θα μας ξαναδείτε με αυτά που κάνετε.
Ιντερνετ και πάλι Internet για ενημέρωση και τιμές.:BDGBDGB53:

Ζήτο το club ......... Ζήτωωωωωωω!!!!:guitarist:

Νασο, συμφωνω απολυτα. Αλλα ομως το θεμα μας ενδιαφερει, γιατι και παρα πολλα απο τα μελη εδω μεσα παραγγελνουν απο ιντερνετικα καταστηματα, επειδη βρισκουν χαμηλοτερες τιμες. Μετα ομως τι γινεται οταν υπαρξει προβλημα???
Με το καταστημα της γειτονιας μας, ανω κατω θα την βρουμε την ακρη. Θα μιλησεις με καποιον τελος παντων τετ-α-τετ, προσωπο με προσωπο και στις περισσοτερες περιπτωσεις θα την βρεις την ακρη. Στην αλλη περιπτωση?

εξαρτάται από το πόσο φερέγγυο είναι το ιντερνετικό κατάστημα...υπάρχει πιθανότητα να την φας κανονικά...τα ξέρουμε..τάχουμε ζήσει ή διαβάσει...

Βρε παιδιά, το 'χω ξαναπεί , το μόνο που φοβούνται είναι μήπως αυτός που ρωτάει είναι ανταγωνιστής και ξεκινήσει να πουλάει φθηνότερα.

Και όχι μόνο... φοβούνται επίσης ότι κάποια από τις προμηθέυτριες εταιρίες ίσως προσπαθήσει να μάθει αν πουλάει σε χαμηλές τιμές και χαλάει την πιάτσα....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μια σκεψη περι ανταγωνισμου στην αγορα των τηλεορασεων...

Λογικο ειναι να θες να αγορασεις μια εκ των 5 τηλεορασεων και να μην σου λενε την τιμη της?

Οχι δεν του λεει αυτο, του λεει οτι εχω και τις 5 αλλα μονο για τις 2 μπορω να σου πω τιμη.

Εμπορας είναι ότι θέλει θα πει ... Σου λέει για τις 2 έχω τιμές ... Δεν είδα πουθενά να λέει ότι έχει και τις 5 ...

Καλες και αγιες οι επιστροφες του στυλ " αυτο το μοντελο με χαλαει " παρτο και φερε αλλο .............σε ποιον καταληγουν μετα ομως ?
a014.gif
Φορτωνοντε για τη Ζαμπια ας πουμε ?
Η αυτος που θα την παρει θα την πληρωσει λιγοτερο σαν ανοιγμενη κ.λ.π. ?

Καλες και αγιες οι επιστροφες του στυλ " αυτο το μοντελο με χαλαει " παρτο και φερε αλλο .............σε ποιον καταληγουν μετα ομως ?
a014.gif
Φορτωνοντε για τη Ζαμπια ας πουμε ?
Η αυτος που θα την παρει θα την πληρωσει λιγοτερο σαν ανοιγμενη κ.λ.π. ?

Stock House my friend !!!!!

Λιγότερα χρήματα, κ με αιτία απο κάτω να αναγράφεται....

Stock House my friend !!!!!

Λιγότερα χρήματα, κ με αιτία απο κάτω να αναγράφεται....

Τουτεστιν στην ελλαδα καποιοι ψωνιζουν Stock House χωρις να εχουν παρει μυρωδια ?
Γιατι εγω δεν εχω δει ουτε το Stock ουτε το House πουθενα και μαλιστα επειδη εχω ξεπερασει πληρως ανασφαλειες και γκαντεμιες θα μπορουσα να ειμαι ανετα πελατης ενος τετοιου Stock House .

Πηγα χθες στο Πλαισιο να αγορασω ειτε την PZ70(για μια ακομη φορα), ειτε την 428XD αλλα η πρωτη υπηρχε μονο σε display και οχι σε stock και η δευτερη ουτε σε display ουτε σε stock.....

Τον ρωταω ποσο μπορει να μου αφησει την PZ70 που ειχε στημενη εκει, μου ειπε 50 ευρω λιγοτερα γιατι επεμενε οτι ειναι σαν καινουρια(την εχουν τουλαχιστον 3 βδομαδες εκει)

Του λεω να μου φερει το τηλεκοντρολ για να δω το service menu(και κατ'επεκταση τις ωρες) και λεει οτι δεν γινεται γιατι δεν εχει....

Εν τω μεταξυ ο πιτσιρικας επεμενε οτι τα ξερει ολα σχετικα με τις τηλεορασεις γιατι το ζει καθε μερα εκει μεσα(η μπλουζα του εγραφε "εκπαιδευομαι για εσας":flipout: ). Προσπαθουσε να με πεισει οτι το contrast ratio 25000:1 της F86 την καθιστα αυτοματως καλυτερη απο οτιδηποτε υπαρχει στην αγορα. Μερικα επιχειρηματα ακομη ηταν οτι η Panasonic δεν εχει παραδοση στις τηλεορασεις :flipout: και οτι η Pioneer ξερει μονο απο στερεοφωνικα αυτοκινητου.

Κυριες και Κυριοι νομιζω οτι προκειται πραγματι περι ασυμμετρης απειλης, δεν ειναι δυνατον να ειναι τυχαιο οτι συναντω ολα τα φρουτα....:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

(δεν μιλαω για ολους).

Τουλαχιστον ειχε διπλα διπλα την F86 και την PZ70 να παιζουν τον ιδιο FULL HD υλικο και καταλαβα γιατι θελώ Plasma
(νομιζω οτι μολις ανοιξα το κουτι της Πανδωρας με αυτο που ειπα :flipout:)

Last edited:
Μερικα επιχειρηματα ακομη ηταν οτι η Panasonic δεν εχει παραδοση στις τηλεορασεις :flipout: και οτι η Pioneer ξερει μονο απο στερεοφωνικα αυτοκινητου.
:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :grinning-smiley-043 …σίγουρα δεν είναι ο κανόνας αλλά μάλλον έχουμε κουβεντιάσει με τον ίδιο πωλητή ;) λες να παρεξηγηθούν αν την επόμενη φορά τους πούμε ότι και εμείς από όσο ξέρουμε το Πλαίσιο δεν έχει παράδοση στiς τηλεοράσεις αλλά μονό στις μελανοταινειες και τους ραπιδοφορoυς :grinning-smiley-043

Πάνο όλα αυτά που γράφεις έχουν να κάνουν με την ποιότητα της σχέσης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του πωλητή και του πελάτη...

όταν ψωνίζεις ΑΠΡΟΣΩΠΑ από το διαδίκτυο για να γλυτώσεις χρήματα έχεις όλους αυτούς τους κινδύνους που προανέφερες...τι να κάνουμε..ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του...

Οταν ψωνιζεις απροσωπα απο το διαδικτυο, εχεις και επιπλεον προστασιες απο τον νομο. Του στυλ "παρ´την πισω γιατι δεν μου αρεσει". Απο κει και περα, τι σχεση εχει το αν ειναι ιντερνετικο με το καταστημα το αν χτυπηθει κατα την μεταφορα και ποτε (αν) το καταλαβεις? Δηλαδη τα στημενα καταστηματα δεν στελνουν τηλεορασεις με μεταφορικη? Τα ιδια δεν ισχυουν?

Ρε σεις, παρ´τε το χαμπαρι. Οι αγορες μεσω νετ ειναι το μελλον, ΟΛΟΙ θα αγοραζουν απο νετ και ο μονος λογος που αυτο δεν ειναι ηδη κανονας στην Ελλαδα ειναι οτι γενικα οι Ελληνες με το νετ δεν εχουν ιδιαιτερη σχεση (ακομα). Σπασμωδικες ηλιθιες κινησεις ή απατεωνιες με την εγγυηση το μονο που κανουν ειναι να απομακρυνουν πελατες.

Στο θεμα του χτυπηματος, δεν υπογραφεις παραλαβη μεχρι τουλαχιστον να ανοιξεις την κουτα και να βγαλεις εξω το αντικειμενο να το τσεκαρεις. Αν εχει προβλημα ο κουριερ να περιμενει, απλα δεν υπογραφεις παραλαβη. Μεγαλυτερο προβλημα τοτε. Στην χειροτερη υπογραφεις γραφοντας με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ οτι "παρεληφθη χωρις να ελεγθει η κατασταση της".

Οταν ψωνιζεις απροσωπα απο το διαδικτυο, εχεις και επιπλεον προστασιες απο τον νομο. Του στυλ "παρ´την πισω γιατι δεν μου αρεσει". Απο κει και περα, τι σχεση εχει το αν ειναι ιντερνετικο με το καταστημα το αν χτυπηθει κατα την μεταφορα και ποτε (αν) το καταλαβεις? Δηλαδη τα στημενα καταστηματα δεν στελνουν τηλεορασεις με μεταφορικη? Τα ιδια δεν ισχυουν?

Ρε σεις, παρ´τε το χαμπαρι. Οι αγορες μεσω νετ ειναι το μελλον, ΟΛΟΙ θα αγοραζουν απο νετ και ο μονος λογος που αυτο δεν ειναι ηδη κανονας στην Ελλαδα ειναι οτι γενικα οι Ελληνες με το νετ δεν εχουν ιδιαιτερη σχεση (ακομα). Σπασμωδικες ηλιθιες κινησεις ή απατεωνιες με την εγγυηση το μονο που κανουν ειναι να απομακρυνουν πελατες.

Στο θεμα του χτυπηματος, δεν υπογραφεις παραλαβη μεχρι τουλαχιστον να ανοιξεις την κουτα και να βγαλεις εξω το αντικειμενο να το τσεκαρεις. Αν εχει προβλημα ο κουριερ να περιμενει, απλα δεν υπογραφεις παραλαβη. Μεγαλυτερο προβλημα τοτε. Στην χειροτερη υπογραφεις γραφοντας με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ οτι "παρεληφθη χωρις να ελεγθει η κατασταση της".

Πολυ σωστα.

YΓ. Mακαρι να ηξερε η Pioneer απο στερεοφωνικα αυτοκινητου. Εχω ενα CD/MP3 player στο Polo της γυναικας μου και απο ποιοτητα κατασκευης ειναι για τα μπαζα.

Last edited:
Κυριες και Κυριοι νομιζω οτι προκειται πραγματι περι ασυμμετρης απειλης, δεν ειναι δυνατον να ειναι τυχαιο οτι συναντω ολα τα φρουτα....:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Και που είσαι ακόμη. Έχω δει φρούτα εγώ άπειρα. Αφού έχω πάψει να ρωτάω οτιδήποτε πλέον.Κι εσύ κόψε την πλάκα με τον εκπαιδευόμενο έτσι;:flipout::flipout::flipout:
Τουλαχιστον ειχε διπλα διπλα την F86 και την PZ70 να παιζουν τον ιδιο FULL HD υλικο και καταλαβα γιατι θελώ Plasma
(νομιζω οτι μολις ανοιξα το κουτι της Πανδωρας με αυτο που ειπα :flipout:
Γιατί δεν θα δουλέψεις PC πάνω στην τηλεόραση;:2thumb22sup:
Μην κρίνεις από την εικόνα που βλέπεις στα καταστήματα. Συνήθως τις αφήνουν όπως είναι με τις "out of the box" ρυθμίσεις και μπορεί η μία να είναι πολύ καλύτερη από την άλλη "out of the box".

Μην κρίνεις από την εικόνα που βλέπεις στα καταστήματα. Συνήθως τις αφήνουν όπως είναι με τις "out of the box" ρυθμίσεις και μπορεί η μία να είναι πολύ καλύτερη από την άλλη "out of the box".

Πολυ σωστα. Επισης καμια φορα βλεποντας μια τηλεοραση για πχ. 10 λεπτα μπορει να σχηματισουμε μια αποψη που δεν ειναι η ιδια αν την παρατηρησουμε για παραπανω. Εγω εχω πιασει το ευατο μου να την παταει πολλες φορες ετσι.