Re: Απάντηση: Re: Αυτό το μοντέλο τι λέει?
Αν θες να μοιάζεις με μεταπολεμικό φωτορεπόρτερ έχει καλώς

κάπως έτσι τις έβλεπα και εγώ όταν πρωτοασχολήθηκα με τις μηχανές στα τέλη της 10ετίας του 80 που τελείωνα το σχολείο τότε.
Υπήρχαν οι canon eos, nikon f, olympus ΟΜ που τις θεωρούσα κούκλες (και συνεχίζουν να μου αρέσουν πολύ). Από την άλλη έβλεπα τις rolleiflex που κάνανε και μια περιουσία και έλεγα πως είναι δυνατόν κάποιος να πάρει αυτό το πράγμα και να βγει στο δρόμο.
Σήμερα συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν είναι καθόλου όμορφες αλλά μου αρέσουν πολύ οι φωτογραφικές μηχανές γενικότερα. Εννοώ από μηχανολογικής πλευράς, το πως λειτουργούν. Μη γελάτε βρε, κανείς δεν είναι τέλειος...

Θα θελα να χρησιμοποιήσω μια τέτοια μηχανή, να τραβήξω ένα φιλμάκι. Οι φακοί τους πολλές φορές είναι ευχάριστη εκπληξη.
Οι επιλογές σήμερα σε τέτοιες μηχανές είναι αρκετές. Εκτος από τη rollei που στοιχίζει, υπάρχουν οι yashica 124, oi mamiyaflex, ενώ έχει και η Olympus την olympusflex και η minolta την autocord.
Υπάρχουν ακόμη οι flexaret, τσέχικες μηχανές που φτιάχνονται από το εργοστάσιο της Meopta. Μην περιμένετε απότ τις flexaret φινίρισμα και λεπτομέρεια αλλά έιναι συμπαθητικές μηχανές, δείτε και μια
φωτογραφία για του λόγου το αληθές.
Ο φακός της είναι μια τσέχικη έκδοση του γνωστού tessar, ακετά πετυχημένη λένε.