ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΠ ΚΟΡΝ - ΘΕΡΜΟΥ ΑΕΡΑ Η' ΜΕ ΛΑΔΙ-ΒΟΥΤΥΡΟ ?

IOCTL

New member
25 September 2011
58
Home Cinema χωρίς ΠΟΠ ΚΟΡΝ δεν γίνετε!

Υπάρχουν όμως 2 ειδών popcorn home makers:

Οι πρώτες είναι αυτές που βάζεις το καλαμπόκι και το φτιάχνει με ζεστό αέρα. Οι τιμές τους κυμαίνονται απο 15 έως 50 και το μεγεθός τους είναι ιδιαίτερα μικρό.

retropopcorn-lge.jpg

Η δεύτερη κατηγορία είναι οι μηχανές που φτιάχνεις το καλαμπόκι με λάδι ή βούτυρο όπως αυτές του Cinema.
Το κόστος ξεκινάει απο 100 , το μεγεθός τους είναι μεγαλύτερο ενώ δύσκολα τις βρίσκεις στην Ελλάδα.

31ei%2BPGzIdL._SL500_AA300_.jpg

Το μέγα ερώτημα είναι οτι στην πρώτη περίπτωση (αυτές του θερμού αέρα) , έχω ακούσει οτι η γεύση του ποπ-κορν δεν έχει καμμία σχέση με αυτή του Cinema και είναι στην ουσία άγευστα.

Έχει αγοράσει κανείς και εαν ναι , να μας πει τις εντυπώσεις του. :ears:

χαχααχα απιστευτος συντονισμος.

Προχθες δοκιμασα συσκευη με τον ζεστό αέρα. Καμμια σχέση με το ποπ κορν που γνωρίζουμε. Ειναι φυσικά ποιο υγιεινό αλλά άγευστο (δε κολλαει το αλάτι) και ήταν σαν λάστιχο στα δόντια,.

Την συσκευή στην δεύτερη φώτο την εχω μπανίσει ήδη κι εγώ στο γνωστό Ebay! νομίζω οτι είναι αυτό που ζητάμε αλλά πιάνει πολύ χώρο γμτ!
Επίσης βάζουν μια σκόνη βουτύρου-χρωστικής αλλά για κανένα λόγω δε θα έβαζα τέτοιο πράγμα στο σπιτικό ποπ κορν.

Re: Απάντηση: ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΠ ΚΟΡΝ - ΘΕΡΜΟΥ ΑΕΡΑ Η' ΜΕ ΛΑΔΙ-ΒΟΥΤΥΡΟ ?

Παιδία το πιο απλό είναι ενα κατσαρολακι με ελάχιστο λάδάκι και έτοιμο το pop corn!1 Εκτός και αμα τα παραπανώ τα θέλετε και για show!!!:)

Παιδία το πιο απλό είναι ενα κατσαρολακι με ελάχιστο λάδάκι και έτοιμο το pop corn!1 Εκτός και αμα τα παραπανώ τα θέλετε και για show!!!:)

εεε είναι και το εφφέ , αλλά και είναι λίγο φασαρία με κατσαρόλες κλπ.

Εχω μια μηχανη ζεστου αερα, αγορασμενη εδω και δυο χρονια. Ευτυχως την ειχα παρει αρκετα φθηνα, μια που εχει δουλεψει δυο-τρεις φορες ολες και ολες, για δυο λογους:
Ο πρωτος ειναι οτι κανει σαν αεροπλανο, ξεπερναει ανετα σε db τον απορροφητηρα και την ηλεκτρικη σκουπα! Ο δευτερος και κυριοτερος οτι το ποπ-κορν που φτιαχνει (οσο εν πασει περιπτωση πεσει μεσα στο μπολακι και δεν εκτοξευτει τριγυρω) ειναι μαλακο και αγευστο. Αν μαλιστα το αφησεις και λιγο να κρυωσει... δεν τρωγεται με τιποτα. Δοκιμασα και με συσκευασμενο αλλα και με χυμα καλαμποκι, αποτελεσμα μηδεν...

Καλυτερα ποπ-κορν στο κατσαρολακι με προσθηκη ελαιολαδου/βουτυρου ή απο ειδικη συσκευασια στο φουρνο μικροκυμματων.

Πραγματι, ωραιο θεμα.
Μιας και εγω το εχω αρκετα προσπαθησει, οι φθηνες μηχανες που δοκιμασα ειναι για πεταμα.
Και μιας και μεγαλη δε χωραει....
ανακαλυψα σε γνωστο σουπερμαρκετ αυτα!!!
http://www.orville.com/

Θεικα!! Ειδικα με τυρι δεν παιζονται... τα συνιστω ανεπιφυλακτα!!!

Ασε που μυριζει ολο το σπιτι και φτιαχνει και σινε ατμοσφαιρα :P

Επειδή έχω εντρυφήσει στο θέμα η αποδοτικότερη λύση είναι η κατσαρόλα. Αλλά όχι όποια και όποια, θέλει καλή με χοντρό πάτο.
Έχουν περάσει από τα χέρια μου διάφορες μηχανές, αυτές ζεστού αέρα δε λένε τίποτα. οι άλλες στιλ cinema λένε αλλά είναι τσιμπημένες.
Το μυστικό είναι στο βούτυρο και το αλάτι. Έχω βρει προμηθευτή που εφοδιάζει κινηματογράφους και αγοράζω επαγγελματικές συσκευασίες (10kg βούτυρο και 1kg άλας τη φορά) και έχει πολύ καλή γεύση. Επίσης ένα τρικ είναι να χρησιμοποιείς αποκλειστικά μια κατσαρόλα για το ποπ κορν και να της κάνεις μόνο επιφανειακό και όχι πλήρες καθάρισμα. Επίσης αξίζουν για δοκιμή και τα αλάτια που μπορείς να βρεις στο ebay.

κάντε κλικ εδώ και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Συμφωνώ ότι αυτά με τον αέρα είναι χάλια-μούφα (κι ας είναι τα πιό υγειηνά).

Αυτές του σινεμά, θέλουν όγκο και καθάρισμα = φασαρία

Εχω βολευτεί με τα έτοιμα σακουλάκια που τα βάζεις στο μικροκυμάτων και ξεμπερδεύεις και μοιάζουν στην γεύση με αυτά του σινεμά. Βέβαια όλα αυτά κατά καιρούς έχουν κριθεί ακατάλληλα, αλλά εδώ που τα λέμε τα βούτυρα και τα αλάτια τι είναι; κατάλληλα ; :nounder:

Εχω βολευτεί με τα έτοιμα σακουλάκια που τα βάζεις στο μικροκυμάτων και ξεμπερδεύεις και μοιάζουν στην γεύση με αυτά του σινεμά. Βέβαια όλα αυτά κατά καιρούς έχουν κριθεί ακατάλληλα, αλλά εδώ που τα λέμε τα βούτυρα και τα αλάτια τι είναι; κατάλληλα ; :nounder:
\

λιγο λαδάκι μόνο για το ψήσιμο και αλατάκι (χωρις βουτυρο) σίγουρα είναι καλύτερο απο αυτές τις αηδίες που βάζουν στα σακουλάκια μέσα για nuke. Ναι είναι ωραία τα άτιμα αλλά παραείναι plastic.

Κι εγώ ψηφίζω τις συσκευασίες για τον φούρνο μικροκυμάτων.
Εύκολα και γρήγορα,με το λαδάκι τους και το αλατάκι τους είναι ότι πιο
κοντά στην παραδοσιακή κατσαρόλα η οποία έχει φασαρία και
μυρίζει όλο το σπίτι.Συν το ότι πρέπει να είσαι πολύ καλός στο κούνημα για να μην σου κολλήσουν.
Αν καταλαβαίνετε τι εννοώ.:Banane0::Banane0::Banane0:

Κι εγώ ψηφίζω τις συσκευασίες για τον φούρνο μικροκυμάτων.
Εύκολα και γρήγορα,με το λαδάκι τους και το αλατάκι τους είναι ότι πιο
κοντά στην παραδοσιακή κατσαρόλα η οποία έχει φασαρία και
μυρίζει όλο το σπίτι.Συν το ότι πρέπει να είσαι πολύ καλός στο κούνημα για να μην σου κολλήσουν.
Αν καταλαβαίνετε τι εννοώ.:Banane0::Banane0::Banane0:

που τα βρίσκουμε αυτά? Με ενδιαφέρει η παραδοσιακή γεύση των cinema.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΠ ΚΟΡΝ - ΘΕΡΜΟΥ ΑΕΡΑ Η' ΜΕ ΛΑΔΙ-ΒΟΥΤΥΡΟ ?

που τα βρίσκουμε αυτά? Με ενδιαφέρει η παραδοσιακή γεύση των cinema.

Σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

Σκλαβενίτης έχει τα πιό ωραία, είναι σε κάτι μπλε κουτάκια σε συσκευασία με 3 σακουλάκια μέσα.

Προσέξτε να πάρετε την original γεύση γιατί υπάρχουν και τα γλυκά (μπλιάχ).

Αυτά παίρνω κι εγώ. :a0210:

Εδώ απαγόρευσαν το ηλεκτρονικό άτμισμα!!! Και το τσιγάρο πωλείται ελεύθερα και με τις ευλογίες τους!
Αλλά ας μην σας χαλάσω το θέμα ! :HTEHETH63::offtopic: :rofl:

->και εγώ φτιάχνω ποπ-κορν με αγνό λάδι και αλατάκι σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο (και λίγο κόκκινο πιπέρι κάποιες φορές για να γίνουν πικάντικα!)

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΠ ΚΟΡΝ - ΘΕΡΜΟΥ ΑΕΡΑ Η' ΜΕ ΛΑΔΙ-ΒΟΥΤΥΡΟ ?

Πραγματι, ωραιο θεμα.
Μιας και εγω το εχω αρκετα προσπαθησει, οι φθηνες μηχανες που δοκιμασα ειναι για πεταμα.
Και μιας και μεγαλη δε χωραει....
ανακαλυψα σε γνωστο σουπερμαρκετ αυτα!!!
http://www.orville.com/

Θεικα!! Ειδικα με τυρι δεν παιζονται... τα συνιστω ανεπιφυλακτα!!!

Ασε που μυριζει ολο το σπιτι και φτιαχνει και σινε ατμοσφαιρα :P
Strato από ποιο φίλε supermarket γιατί μόνο του Σκλαβενίτη έχω βρει