Michell GyroDec η αναγέννηση.

analog-jimaras

AVClub Addicted Member
16 February 2012
2,592
Έχω 1-2 ερωτήσεις.
Μέτρηση βάρους οκ, μέτρηση ενδοτικότητας ?
Θα μου θυμίσεις αυτό τον τύπο.

analog-jimaras

AVClub Addicted Member
16 February 2012
2,592
A σωστά, μου το έχει στείλει και ο Vlad αυτό στο παρελθόν.
Τα νούμερα μου για μια κεφαλοβελονα είναι τα ακόλουθα
Resonance Freq[Hz

8.569

Desired Cart. CU

2.753

(Total)Effective Mass needed[gr]

4.222

Μετά?

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,405
Αγιοι Αναργυροι
A σωστά, μου το έχει στείλει και ο Vlad αυτό στο παρελθόν.
Τα νούμερα μου για μια κεφαλοβελονα είναι τα ακόλουθα
Resonance Freq[Hz

8.569

Desired Cart. CU

2.753

(Total)Effective Mass needed[gr]

4.222

Μετά?

το Resonance Freq 8.560 έχει νόημα.. τα υπόλοιπα, δεν υπάρχει περίπτωση.

Disired Cart CU = επιθυμητή ενδοτικότητα.. υπάρχει περίπτωση να σου ζητήσει ενδοτικότητα 2.753 cu ;;;
δεν υπάρχει κεφαλή με τόσο χαμηλή ενδοτικότητα !
θα ήταν το κίτρινο koni !!

Total Effective Mass needed = η συνολική ενεργή μάζα που χρειάζεται
δλδ όλα πάνω (στον βραχίονα).. κεφαλή , βίδες , παξιμάδια ...
με 4.222 (προφανώς γραμμάρια), είναι από δύσκολο έως απίθανο να ισχύει κάτι τέτοιο

analog-jimaras

AVClub Addicted Member
16 February 2012
2,592
Στο μπλε Tonearm Resonance Calculator
To πρώτο πεδίο το (Τοtal T) τι είναι?
Νομίζω όλα τα υπόλοιπα πεδια τα κατανοώ.

analog-jimaras

AVClub Addicted Member
16 February 2012
2,592
Σε αυτό το σημείο καλό είναι να τονίσω για όσους ο βραχίονας τους δεν έχει αποσπώμενο headshell να μην κάνουν πειράματα βάλε βγάλε κεφαλές (οπως εγω) γιατί τελικά θα καταστρέψουν τα πιν των καλωδίων του βραχιονα, ακριβώς όπως και έπαθα. Το μόνο καλό είναι ότι τον unipivot τον περνεις στο χέρι με δύο κινήσεις, οπότε πήγε ξανά στα χέρια αυτών που τα μάτια βλέπουν καλά για κολλήσεις, ώστε να μπουν νέα κλιπς.

• Like
Reactions: westsound

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,405
Αγιοι Αναργυροι
μία φορά θα κάνεις μέτρηση με την κάθε κεφαλή (πάνω στον βραχίονα) .. φυσικά αφαιρείς το αντίβαρο που ρυθμίζει το βάρος ανάγνωσης.

φυσικά πρέπει να ξέρεις την ενδοτικότητα της κεφαλής για να συμπληρώσεις το ανάλογο "νταμάκι" (Cartridge Compliance[cu])

Total T + cart Mass[gr] = Total (συνολική)
Τ (Tonearm δλδ βραχίονας) + cart (cartridge δλδ κεφαλή)
Μass (μάζα) [gr] σε γραμμάρια

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,763
127.0.0.1
Σε αυτό το σημείο καλό είναι να τονίσω για όσους ο βραχίονας τους δεν έχει αποσπώμενο headshell να μην κάνουν πειράματα βάλε βγάλε κεφαλές (οπως εγω) γιατί τελικά θα καταστρέψουν τα πιν των καλωδίων του βραχιονα, ακριβώς όπως και έπαθα.

Δεν υπάρχει λόγος να βγάλεις την κεφαλή.
Μία φορά θα μετρήσεις τον βραχίονα, χωρίς κεφαλή, μετά την κεφαλή και τις βίδες με την ησυχία σου και είσαι ok.
Αν η βελόνα έχει προστατευτικό, την μετράς και με την κεφαλή επάνω.
Δεν θα αλλάξει μάζα ο βραχίονας ποτέ. :unsure:

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,241
Kως
Σε αυτό το σημείο καλό είναι να τονίσω για όσους ο βραχίονας τους δεν έχει αποσπώμενο headshell να μην κάνουν πειράματα βάλε βγάλε κεφαλές (οπως εγω) γιατί τελικά θα καταστρέψουν τα πιν των καλωδίων του βραχιονα, ακριβώς όπως και έπαθα. Το μόνο καλό είναι ότι τον unipivot τον περνεις στο χέρι με δύο κινήσεις, οπότε πήγε ξανά στα χέρια αυτών που τα μάτια βλέπουν καλά για κολλήσεις, ώστε να μπουν νέα κλιπς.
Ωχ..

• Haha
Reactions: vlad66

AUDIOLYTIC

AVClub Fanatic
13 August 2010
10,327
Δεν υπάρχει λόγος να βγάλεις την κεφαλή.
Μία φορά θα μετρήσεις τον βραχίονα, χωρίς κεφαλή, μετά την κεφαλή και τις βίδες με την ησυχία σου και είσαι ok.
Αν η βελόνα έχει προστατευτικό, την μετράς και με την κεφαλή επάνω.
Δεν θα αλλάξει μάζα ο βραχίονας ποτέ. :unsure:
Mιχαλη, καλυτερα ειναι να ζυγιζει τη συνολικη ε.μ με την κεφαλη στο βραχιονα, και στη σωστη θεση. Αλλη ενδειξη θα δειξει η ζυγαρια αν η κεφαλη ειναι πισω ή πιο μπροστα στο headshell , και αλλη αν μετρησει τα μερη ξεχωριστα. Τα σημειωνει καπου και τα εχει οποτε τα χρειαστει.
Οταν ζυγισεις τα μερη ξεχωριστα, το συνολο ειναι μεγαλυτερο απο οτι οταν ζυγισεις με την κεφαλη στο βραχιονα.
Και φυσικα θα ζυγισει χωρις αντιβαρο και με το antiskating off.

Last edited:

analog-jimaras

AVClub Addicted Member
16 February 2012
2,592
Κατανοητό ποια νούμερα μπαίνουν που. Μη κατανοητό τι κάνω με τα αποτελέσματα.

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,405
Αγιοι Αναργυροι
Κατανοητό ποια νούμερα μπαίνουν που. Μη κατανοητό τι κάνω με τα αποτελέσματα.
Αν σε μια κεφαλή δεις για παράδειγμα 11,5Hz Συχνότητα Συντονισμού και θελήσεις να την κατεβάσεις, θα μπορέσεις με το τελευταίο πλαίσιο κάτω να δεις πόσα γραμμάρια πρέπει να προσθέσεις στην Συνολική Ενεργή Μάζα.
Προϋπόθεση να μπορέσει μετά το αντίβαρο να σου δώσει το επιθυμητό βάρος ανάγνωσης..
Αν δεν μπορέσει, τότε θα δεις μέχρι που μπορείς να κατεβάσεις την ΣΣ.. και μετά με επανάληψη θα δεις σε ποιά ΣΣ είναι η κεφαλή σου..
Αν την φτάσεις στα 9-9,5Hz ok, δεν ασχολείσαι περαιτέρω...
Αν την φτάσεις κάπου στα 8-8,5Hz είσαι άρχοντας!!

Αν καταφέρεις να "φέρεις" όλες τις κεφαλές σου σε μια ΣΣ περίπου ίδια για όλες, τότε θα μπορείς να πεις με σιγουριά ότι αυτή είναι καλύτερη από την άλλη και πάει λέγοντας...

AUDIOLYTIC

AVClub Fanatic
13 August 2010
10,327
Εξαρταται ποιον πινακα απο τους τρεις θα χρησιμοποιησεις. Ο καθενας σου δινει διαφορετικο αποτελεσμα, αναλογα με το τι εχεις, τι θελεις να μαθεις ή τι χρειαζεσαι.

AUDIOLYTIC

AVClub Fanatic
13 August 2010
10,327
Αν καταφέρεις να "φέρεις" όλες τις κεφαλές σου σε μια ΣΣ περίπου ίδια για όλες, τότε θα μπορείς να πεις με σιγουριά ότι αυτή είναι καλύτερη από την άλλη και πάει λέγοντας...
Γιατι να το κανει αυτο ;
Για να το κανει αυτο με κεφαλες διαφορετικης ενδοτικοτητας, χρειαζεται πολλη δουλεια, αξεσουαρ και παει λεγοντας ( ασε που σιγουρα δεν γινεται με ολες ) , και σαφως αν οι κεφαλες εχουν διαφορετικες ενδοτικοτητες, δεν θα δουλεψουν καλα ολες με την ιδια συχνοτητα συντονισμου .

analog-jimaras

AVClub Addicted Member
16 February 2012
2,592
@vlad θα μπορούσες να μου γράψεις τα νούμερα που βγάζει ο δικός σου βραχίονας με πχ τη philips gp500 mkii που εχουμε και οι δυο?

analog-jimaras

AVClub Addicted Member
16 February 2012
2,592
Όλα καλά επιτέλους το βρήκα. Έλεγα να μη βγάλω το βραχίονα και να πάρω τα νούμερα από το manual και να προσθέσω το βάρος της κάθε κεφαλής. Όταν βγήκε όλος ο Βραχίονας και τον ζυγισα συνολικά ειδα οτι το λάθος μου ήταν μεγάλο.
Τα αποτελέσματα λοιπόν που με οδηγούν πιο κοντά στο 8-8.5 Ηz είναι ακριβώς ότι λένε και τα αυτιά μου.
Clearaudio Virtuoso 8.4
Golenote Vasari Gold 8.9
A&R Cambridge - Jico sas 9.1
Linn K9 9.3
Να σημειωθεί παρακαλώ ότι τα δύο πρώτα νούμερα βγήκαν ακριβώς με το βάρος ανάγνωσης που είχα βγάλει με το αυτί και έχω σημειώσει στο χαρτί για κάθε κεφαλή.
(Καλά ντε το βρήκα στο internet και έπαιξα (+, -)
😆

Last edited:

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,405
Αγιοι Αναργυροι
@vlad θα μπορούσες να μου γράψεις τα νούμερα που βγάζει ο δικός σου βραχίονας με πχ τη philips gp500 mkii που εχουμε και οι δυο?
GP500 έχουμε και οι 2..
Ίδιο βραχίονα δεν έχουμε για να έχει νόημα αυτό που ζητάς..

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,241
Kως
Δημήτρη κάνε τους λογαριασμούς με αυτόν τον αξεπέραστο δίσκο.
East meets west -Kroken Band /Nigel Kenendy -Jovano-Jovante.
Αφού ακούσεις με όλους τους τύπους ,άκου και με το αυτί σου και πές μας που κολλάει η φυσικότητα των οργάνων ,με ποιους συνδυασμούς.
Αν υπάρχουν παρακλήσεις του αυτιού με τ αποτελέσματα των τύπων και αν αυτοί μπορούν ν αγνοηθούν.

Επειδή μεγάλωσα μ αυτό και το παίζω που και που.