- 16 February 2012
- 2,592
Την ενδοτικοτητα την λεει ο κατασκευαστης.Έχω 1-2 ερωτήσεις.
Μέτρηση βάρους οκ, μέτρηση ενδοτικότητας ?
Θα μου θυμίσεις αυτό τον τύπο.
A σωστά, μου το έχει στείλει και ο Vlad αυτό στο παρελθόν.
Τα νούμερα μου για μια κεφαλοβελονα είναι τα ακόλουθα
Resonance Freq[Hz
8.569
Desired Cart. CU
2.753
(Total)Effective Mass needed[gr]
4.222
Μετά?
Σε αυτό το σημείο καλό είναι να τονίσω για όσους ο βραχίονας τους δεν έχει αποσπώμενο headshell να μην κάνουν πειράματα βάλε βγάλε κεφαλές (οπως εγω) γιατί τελικά θα καταστρέψουν τα πιν των καλωδίων του βραχιονα, ακριβώς όπως και έπαθα.
Ωχ..Σε αυτό το σημείο καλό είναι να τονίσω για όσους ο βραχίονας τους δεν έχει αποσπώμενο headshell να μην κάνουν πειράματα βάλε βγάλε κεφαλές (οπως εγω) γιατί τελικά θα καταστρέψουν τα πιν των καλωδίων του βραχιονα, ακριβώς όπως και έπαθα. Το μόνο καλό είναι ότι τον unipivot τον περνεις στο χέρι με δύο κινήσεις, οπότε πήγε ξανά στα χέρια αυτών που τα μάτια βλέπουν καλά για κολλήσεις, ώστε να μπουν νέα κλιπς.
Mιχαλη, καλυτερα ειναι να ζυγιζει τη συνολικη ε.μ με την κεφαλη στο βραχιονα, και στη σωστη θεση. Αλλη ενδειξη θα δειξει η ζυγαρια αν η κεφαλη ειναι πισω ή πιο μπροστα στο headshell , και αλλη αν μετρησει τα μερη ξεχωριστα. Τα σημειωνει καπου και τα εχει οποτε τα χρειαστει.Δεν υπάρχει λόγος να βγάλεις την κεφαλή.
Μία φορά θα μετρήσεις τον βραχίονα, χωρίς κεφαλή, μετά την κεφαλή και τις βίδες με την ησυχία σου και είσαι ok.
Αν η βελόνα έχει προστατευτικό, την μετράς και με την κεφαλή επάνω.
Δεν θα αλλάξει μάζα ο βραχίονας ποτέ.![]()
Αν σε μια κεφαλή δεις για παράδειγμα 11,5Hz Συχνότητα Συντονισμού και θελήσεις να την κατεβάσεις, θα μπορέσεις με το τελευταίο πλαίσιο κάτω να δεις πόσα γραμμάρια πρέπει να προσθέσεις στην Συνολική Ενεργή Μάζα.Κατανοητό ποια νούμερα μπαίνουν που. Μη κατανοητό τι κάνω με τα αποτελέσματα.
Γιατι να το κανει αυτο ;Αν καταφέρεις να "φέρεις" όλες τις κεφαλές σου σε μια ΣΣ περίπου ίδια για όλες, τότε θα μπορείς να πεις με σιγουριά ότι αυτή είναι καλύτερη από την άλλη και πάει λέγοντας...
GP500 έχουμε και οι 2..@vlad θα μπορούσες να μου γράψεις τα νούμερα που βγάζει ο δικός σου βραχίονας με πχ τη philips gp500 mkii που εχουμε και οι δυο?