Micro Stock Agencies, διαδικτυακή διάθεση φωτογραφιών και πνευματικά δικαιώματα

Re: Micro Stock Agencies

Δεν γνωρίζω αν είμαι χαρακτηριστικό παράδειγμα, αλλά τα enhanced που πούλησα από τότε που ξεκίνησα (10 μήνες), είναι μόλις 7...

Υπάρχουνε άλλοι που πουλάνε 6-9 το μήνα για τη πλάκα. Εγώ δεν έχω πουλήσει ούτε ένα; :frusty:

Ένας παράγοντας μπορεί να είναι το μέγεθος των φωτογραφιών, κάτι που πρόκειται να αλλάξω από τώρα.

εγω συνολικα εχω πουλησει για 7 δολαρια μεσα σε 3 μηνες απο 20 φωτος , και μονο μια ηταν enhanced. Ολο λεω να ανεβασω και αλλες και ολο το αναβαλω:)

Ο Βλάσης, στην αρχή του νήματος τα λέει αναλυτικά. Βάλτε ένα (έστω στοιχειώδες) πλάνο, και προσπαθήστε να το τηρήσετε, αλλοιώς δεν...

Περισσότερο θα πρέπει να στοχεύσετε σε παράγοντες που μπορείτε να επηρεάσετε άμεσα π.χ. "θα ανεβάζω τουλάχιστον 20 φωτογραφίες κάθε ΣΚ, ή Δευτέρα αν λείπω", και αντιμετωπίστε την υπόθεση σαν personal assignment. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους :a0210:

Υπάρχουνε άλλοι που πουλάνε 6-9 το μήνα για τη πλάκα. Εγώ δεν έχω πουλήσει ούτε ένα; :frusty:

Ένας παράγοντας μπορεί να είναι το μέγεθος των φωτογραφιών, κάτι που πρόκειται να αλλάξω από τώρα.

Υπάρχουνε άλλοι, που το έχουν για επάγγελμα και βγάζουν 500.000$ τον χρόνο, με studio, βοηθούς κ.λ.π.

Και με 200.000 $$$ θα 'μουν ικανοποιημένος...

...

Κανένα νέο από το μέτωπο του Veer και του Canstock?
Έχετε πουλήσει ποτέ έστω μια φωτογραφία μέσω αυτών;

Για μένα τα πιο άχρηστα είναι

1. Veer
2. Canstockphoto
3. 123rf

Τώρα άνοιξα λογαριασμό στο crestock να πάρω μια ιδέα...

Last edited:

Περίμενα τρεις ημέρες να εγκριθεί δουλειά 4 ημερών για να πέσω στο μαχαίρι με το poor lighting (SS)...

Μου τις έκοψε όλες (φωτογραφίες με διαφορετικές φωτιστικές συνθήκες...)

Έκοψαν αγαπημένες μου φωτογραφίες που βγήκαν ακριβώς όπως ήθελα.

13176323.jpg

13189313.jpg

13189310.jpg

13189319.jpg

13107248.jpg

Έμαθα πως οι inspectors είναι απλοί άνθρωποι που έχουνε το ίδιο χόμπι με εμάς, δουλεύουνε από τα σπίτια τους και πληρώνονται 0,05 / photo.

Δεν ξέρω πως ακριβώς χρηματοδοτούνται τέτοιου είδους επιχειρήσεις...

Έχω υποψίες πως το shutterstock ελέγχει τις πωλήσεις τουλάχιστον για τα νέα μέλη.

Συμβαίνει κάθε πρώτη εβδομάδα να έχω περίπου 30% περισσότερες πωλήσεις και την αμέσως επόμενη το ίδιο με 1-2 φωτογραφίες λιγότερο. Μετά την τρίτη πάλι 30% περισσότερο και την τέταρτη μείον μια - δυο φωτογραφίες. Αν τυχόν βρείτε χρόνο κοιτάξτε το στα δικά σας στατιστικά να μου πείτε αν γινότανε και σε εσάς αυτό τους πρώτους μήνες.

Δεν νομίζω, απλώς είναι δύσκολο για τους νέους να "ανέβουν" στην κλίμακα αξιολόγησης, + το γεγονός ότι στις δημοφιλείς κατηγορίες υπάρχουν φωτογραφίες που έχουν εκατοντάδες έως χιλιάδες κατεβάσματα. Έτσι εμείς οι καινούριοι, για να πουλάμε πρέπει να ανεβάζουμε συνεχώς φωτογραφίες για να είμαστε επίκαιροι. Πιθανολογώ ότι με το πέρασμα του χρόνου, και αφού θα έχουμε άνω των 1.000 φωτογραφιών στην gallery μας, θα υπάρχει κάποια μικρή βελτίωση...

Βασικά το most popular έχει να κάνει με το πόσες φωτογραφίες πουλήθηκαν στον μικρότερο χρόνο και όχι μόνο με το πλήθος των downloads.

Θέλω να πιστεύω πως κάποια στιγμή θα αρχίσω να πουλάω κ εγώ extended licences.

δεν χρειάζετε να φτάσετε εκεί. Αρκεί να ανεβείτε πολύ σε μια λέξη κλειδί. Π.χ. στη λέξη Halkidiki στις 50 πρώτες, οι 9 είναι δικές μου. Άρα είναι πολύ πιο εύκολο να πουλήσω Χαλκιδική.

Γενικός κανόνας λοιπόν... βρίσκουμε λέξεις κλειδιά ειδικού ενδιαφέροντος! Thanks Βλάση :a0210:

Τελικά χωρίς να το επιδιώξω, έχω καμιά δεκαριά φωτογραφίες στις 50 most popular σε δυο-τρεις κατηγορίες... το θέμα είναι αν οι κατηγορίες είναι popular :chinscratch: