Micro Stock Agencies, διαδικτυακή διάθεση φωτογραφιών και πνευματικά δικαιώματα

Re: Micro Stock Agencies

Το HDR εννοείς; Βγάζεις 2-3 φωτογραφίες με τρίποδο, με σταθερό διάφραγμα και εστίαση. Στην πρώτη πχ. φωτομετράς για τον ουρανό και στην άλλη για το γρασίδι. Έπειτα τοποθετείς τις φωτογραφίες σε διαφορετικά layers στο photoshop και σβήνεις τα τμήματα της εικόνας για τα οποία δεν φωτομέτρησες.

Όσο αφορά τα χρώματα, το έντονο μπλε του ουρανού μπορείς να το πετύχεις με: Hue ή Blue filter ή Replace color ή curves. Το ίδιο φυσικά και για το γρασίδι.

Έπειτα δημιουργείς ένα Vignette effect (άλλη ιστορία...) και τέλος παίζεις με dodge & burn σε όποια σημεία της φωτογραφίας το επιθυμείς.

Tο μυστικό μιας καλής commercial φωτογραφίας είναι να παρουσιάζει την πραγματικότητα όπως θα ήτανε εξιδανικευμένη και όχι όπως απλά αποτυπώνεται από τον φακό. Το αντίθετο ισχύει για τα macrostocks...

Πλησιάζει ένας χρόνος που ασχολούμαι με το άθλημα των microstocks, και πλέον έχω 1006 φωτογραφίες ανεβασμένες στο SS. Έχω πουλήσει 1650, άρα μέσο όρο 1,64 πωλήσεις ανά φωτογραφία. Θα μπορούσε να είναι καλύτερα, αλλά και πολύ χειρότερα...

Μια χαρά μου ακούγεται, Δημήτρη. Στο μέλλον θα τα πας ακόμα καλύτερα!

Thanks παιδιά, θα γράψω περισσότερα, αλλά αυτό το ΣΚ έχω πολλή δουλειά, οπότε μπαίνω μόνο για λίγο...

Μπράβο με ξεπέρασες. Εγώ έχω ακόμη 956 φωτογραφίες και 7187 πωλήσεις στο SS. Στο FT έχω 698 φωτογραφίες και έχω κάνει 858 πωλήσεις, τις 454 με συνδρομή και τις 390 με ανεξάρτητη πώληση. Για τα άλλα τρία μπορώ να δω και να σας πω.

Α, και μια έκπληξη....

Αν δεν συμβεί κάτι έκτακτο, υπάρχει η πιθανότητα το ερχόμενο Σάββατο να έχουν λήξει όλα όσα έκτακτα ανέλαβα αυτούς τους μήνες και πλέον να έχω και πάλι τη δυνατότητα να δω την οικογένειά μου, να κάνω γενέθλια στα παιδιά μου (που τους τα χρωστώ) να δω και τη γυναίκα μου. Και πού ξέρετε... ίσως κοιμηθώ κιόλας και σε 10-12 μέρες από τώρα έχω και πάλι τη δυνατότητα να πιάσω μηχανή στα χέρια μου.

Μπράβο ρε παιδιά, είναι πολύ καλό όταν ανταμείβεστε για την καλή δουλειά που κάνετε.

Εγώ έχω να φωτογραφίσω περίπου 15 ημέρες επειδή ψιλοβαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια. Αντ' αυτού "στρώθηκα" και σχεδίασα μια υπερευαίσθητη συσκευή για High Speed Photography με σκοπό να φωτογραφίσω με δημιουργικό τρόπο διάφορα πράγματα να σπάνε τη στιγμή ή λίγο μετά της πρόσκρουσης.

Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον!!! Θέλουμε δείγματα, όταν με το καλό ξεκινήσεις...

σήκωσα 14 φωτογραφίες στο FT και μόπηκαν όλες αβλεπί (έτσι νομίζω) μέσα σε δέκα (10) λεπτά.

έχω στείλει και 51 φωτογραφίες στο SS και περιμένω...

LOL

Μη στεναχωριέσαι Βλάση, έχει τύχει και σε μένα ακριβώς όπως το λες. Στο SS θα κάνουν καλύτερη "δουλειά".

Δημήτρη είχα ένα ατύχημα με τον υπολογιστή μου (έπεσε καταλάθος στη γροθιά μου) οπότε όταν αλλάξω δίσκο θα ανεβάσω όλες τις σχετικές πληροφορίες.

εγω στελνω λιγες και συνηθως κοβονται ολες
αλλα σε καθε site για διαφορετικους λογους κοβονται
αν και πολλες φορες ακομα και αν την ξαναανεβασω στο ιδιο site θα κοπει για διαφορετικους λογους,αρχιζω να βαριεμαι

τα χειροτερα:
2 φωτο το Ζαππειο Μεγαρο,ανεβασμενες μαζι,και μονες τους,οχι δηλαδη μεσα σε καποιο πακετο
η μια περναει η αλλη κοβεται για property release

σε αλλo παλι site το Ζαππειο κοβεται γιατι μου λεει φαινονται προσωπα(απο μακρυα) και δεν μπορει να μπει RF
την ξαναστελνω editorial και κοβεται γιατι μου λεει οτι βαζοντας editorial περιορισεις τις πωλησεις,να την ανεβασω RF
την ξαναβαζω RF και κοβεται για white balance η poor light δενθυμαμαι

Αντ' αυτού "στρώθηκα" και σχεδίασα μια υπερευαίσθητη συσκευή για High Speed Photography με σκοπό να φωτογραφίσω με δημιουργικό τρόπο διάφορα πράγματα να σπάνε τη στιγμή ή λίγο μετά της πρόσκρουσης.
Αν θέλεις, μπορείς να μας περιγράψεις στο σχετικό θέμα τι trigger έφτιαξες;

Κοίτα Beavlis, εδώ μου ζήτησαν release για ένα λευκό πιάτο με μακαρόνια σε άσπρο φόντο, για το Ζάππειο δεν θα ζητούσαν;

NassosT η συσκευή μου είναι αυτή:

normal_syskeyi.jpg

με ευαισθησία πεσίματος καρφίτσας (βλέπε διπλό ενισχυτή και high quality microphone κινητής τηλεφωνίας), αυτόματη προστασία από reflash (αν έχεις ασχοληθεί με HSP καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι αυτό), πολύ καλό φίλτρο ώστε να προσλαμβάνει κατά το μέγιστο δυνατό μόνο τους ωφέλιμους, απότομους ήχους πχ. θα φιλτράρει την κανονική μου ομιλία (φωνή) αλλά όχι και το "τακ" που θα κάνει μια καρφίτσα καθώς προσκρούει στο πάτωμα και τέλος isolation του flash από τη συσκευή.

Περισσότερα όταν φτιάξω το PC μου...

PS: Σήμερα είχα μια πώληση στο Canstockphoto! :Ο
PS2: Εκπλήρωσα και το στόχο για τη πρώτη μου πληρωμή στο SS :P

Last edited:

PS: Σήμερα είχα μια πώληση στο Canstockphoto! :Ο
PS2: Εκπλήρωσα και το στόχο για τη πρώτη μου πληρωμή στο SS :P

1.Είδες που δεν με πίστευες?
2.Δήλωση στην εφορία, γρήγορα... :flipout::flipout::flipout:

NassosT η συσκευή μου είναι αυτή:
:2thumb22sup:
Άμα πιάνουν τα χέρια σου από ηλεκτρονικά...
Εμένα, για να καταλάβεις, μου πήρε 5 μέρες να συναρμολογήσω το έτοιμο κιτ...

Δημήτρη, αν πληρωθούμε ποτέ από το CSP να με χέσ... :damnyou:

Είχα την τύχη να ασχολείται ένας μεγαλύτερος φίλος μου κι έτσι ξεκίνησα κατασκευάζοντας μια κάρτα ήχου με αντιστάσεις (Disney Card) σε ηλικία 8 ετών. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τα 'χα παρατήσει ώσπου χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω εργαλεία και εξαρτήματα για κάποιες stock φωτογραφίες.

stock-photo-integrated-circuits-used-as-background-69025159.jpg
stock-photo-diy-electronics-on-breadboard-raster-68961979.jpg

stock-photo-yellow-multimeter-and-probes-red-black-on-white-background-72428767.jpg
stock-photo-electronic-circuits-diy-isolated-on-white-background-69769885.jpg

Τώρα σχεδιάζω άλλες δύο συσκευές που έχουν άμεση σχέση με τη φωτογραφία...

Last edited:

Τώρα σχεδιάζω άλλες δύο συσκευές που έχουν άμεση σχέση με τη φωτογραφία...

Τον fotoopa, τον συνταξιούχο ηλεκτρονικό και ερασιτέχνη φωτογράφο από το Βέλγιο με τις diy συσκευές για high speed και insect close-up phtography ίσως να τον ξέρεις (σίγουρα έχεις δει κάποιες φωτογραφίες του).
Αν όχι, ίσως αυτό να σε εμπνεύσει...

Ρε παιδια... με βαση τα παραπανω περι τεχνικων υποβοηθηματων... μια τοσο αρτια τεχνικα φωτογραφια... σε τι ειδους πελατη απευθυνεται?

Ή ολα γινονται, απλως και μονο για να βγαλεις ενα συγκεκριμενο ειδος φωτογραφιας, που αλλοιως δεν μπορεις να εχεις με πιο απλο τροπο?

Ilias καθένας όπως την δει! Εγώ είμαι του άλλου άκρου... ούτε φλάς δεν έχω! Προς το παρόν...