Micro Stock Agencies, διαδικτυακή διάθεση φωτογραφιών και πνευματικά δικαιώματα

Re: Micro Stock Agencies

Άσχετο. Θέλω να φωτογραφίσω τις συσκευές μου και δεν μπορώ να το κάνω σωστά.... :slapface:

Βλέπετε η πρόσοψη των συσκευών είναι μαύρη (έως κατάμαυρη) γυαλιστερή και δημιουργούνται περίεργες αντανακλάσεις.

Το τελευταίο μου εγχείρημα φαίνεται στη παρακάτω φωτογραφία:
LASER_TRIGGER.jpg

Δοκίμασα να βάλω απέναντι από τη συσκευή μαύρο χαρτόνι, όμως η αντανάκλαση έρχεται και από κάτω προς τη πρόσοψη της συσκευής και το φόντο μου πρέπει να 'ναι λευκό...

Το Darkroom νέο εργαλείο του SS, με πολλά στατιστικά για τις πωλήσεις μας, με σημαντική παράμετρο τα keywords από τα οποία οδηγήθηκαν στην φωτογραφία οι αγοραστές. Εξαιρετικό!

Όσο καλοκαιριάζει τόσο αυξάνονται οι πωλήσεις φωτογραφιών που απεικονίζουν φαγητά και ποτά.

Ο Μάϊος πήγε καλά σε downloads και $$$... Ο Ιούνιος (και το καλοκαίρι γενικώτερα), συνήθως κινείται πτωτικά. Πέρισυ είχα ~100 φωτογραφίες ανεβασμένες, φέτος ~1100 - για να δούμε θα έχει διαφορά στις πωλήσεις?

Ο Μάϊος πήγε καλά σε downloads και $$$... Ο Ιούνιος (και το καλοκαίρι γενικώτερα), συνήθως κινείται πτωτικά. Πέρισυ είχα ~100 φωτογραφίες ανεβασμένες, φέτος ~1100 - για να δούμε θα έχει διαφορά στις πωλήσεις?

Καλη τυχη Δημητρη!! Let us know how it goes!

Ποσες περιπου ωρες επενδυσες, περισυ ας πουμε, τη βδομαδα για το micro stock hobby σου?

Περίπου 5 ώρες, αλλά χωρίς τις φωτογραφήσεις. Δεν τις υπολογίζω, γιατί τραβάω ότι μου αρέσει, όπως έκανα πάντα. Θέλω να πω, αν εξαιρέσουμε κάποιες φωτό που μου προέκυψαν σαν πεδίο πειραματισμού, οι υπόλοιπες είναι φωτογραφίες που θα τράβαγα για πάρτη μου. Λουλούδια, καρποί, πόρτες, μάντρες και Αρχιτεκτονική, κάποια τοπία, φαγητό (επιλεκτικά), θάλασσα και θαλασσινά, ζωντανά, μερικά αντικείμενα, αυτά. Ανθρώπινο στοιχείο προς το παρόν το κρατάω εγωιστικά μόνο για μένα και 2-3 παιδικούς φίλους μου και την οικογένειά μου.

Περίπου 5 ώρες, αλλά χωρίς τις φωτογραφήσεις. Δεν τις υπολογίζω, γιατί τραβάω ότι μου αρέσει, όπως έκανα πάντα. Θέλω να πω, αν εξαιρέσουμε κάποιες φωτό που μου προέκυψαν σαν πεδίο πειραματισμού, οι υπόλοιπες είναι φωτογραφίες που θα τράβαγα για πάρτη μου. Λουλούδια, καρποί, πόρτες, μάντρες και Αρχιτεκτονική, κάποια τοπία, φαγητό (επιλεκτικά), θάλασσα και θαλασσινά, ζωντανά, μερικά αντικείμενα, αυτά. Ανθρώπινο στοιχείο προς το παρόν το κρατάω εγωιστικά μόνο για μένα και 2-3 παιδικούς φίλους μου και την οικογένειά μου.

Σαφεστατος.
Νομιζα παντως οτι η ολη επεξεργασια απο την καρτα μνημης μεχρι να τα τιτλοποιησεις και να τα ανεβασεις θα σε κρατουσε περισσοτερο, φανταζομουν 10 ωρες τη βδομαδα για να εχεις τοσες φωτο φετος ανεβασμενες.

Στην αρχή τόσο ήταν, αλλά μετά έχοντας έτοιμα keywords, ο χρόνος μειώθηκε πολύ. Έχοντας ας πούμε τις λέξεις για τριαντάφυλο, όταν προέκυψε ντάλια, αλλάζοντας 3-4 λέξεις έκανα την δουλειά μου. Το ίδιο από Παρθενώνα σε Ερέχθειο, και ούτω καθ' εξής...

Σήμερα παρέλαβα κι εγώ τη πληρωμή από το SS, ωστόσο το paypal μου έστειλε ένα προειδοποιητικό μήνυμα σχετικά με το Limit... :FSGSFGS4:

Κανείς με εμπειρία Paypal Lift Limit???

PS: Πάντως τρόμαξα μη κλειδωθεί ο λογαριασμός μου και μετέφερα τα χρήματα που είχα.

Last edited:

Το Paypal σου βάζει όριο τα 2.500 / έτος και εφόσον το ξεπεράσεις κλειδώνεται ο λογαριασμός σου και τα χρήματα σου δεσμεύονται επ' αορίστου(!) έως ότου αποστείλεις από ταυτότητα μέχρι αναλυτική κατάσταση τραπεζικού λογαριασμό με φαξ και αποδείξεις πως δεν είσαι ο Αλ Καπόνε!

Πίστεψε με το SS δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο πρακτορείο.

Ανέβασε φωτογραφίες και θα δείς ΧΑΟΤΙΚΉ διαφορά από τους άλλους... Welcome on board!

Άντε περιμένουμε να δούμε! Και ρίξε αν θες μια ματιά στις συζητήσεις που κάνουμε γιατί με μαθηματική ακρίβεια κάποιο από τα επόμενα σου μηνύματα θα περιέχει τους όρους:

"Commercial / Stock Value?"
"White Balance?"
"Release???"

:ernaehrung004:

Επιτέλους είχα τη πρώτη μου πώληση στο Crestock :rifle:
Σας εύχομαι να μην μπλέξετε ποτέ με αυτό το πρακτορείο...

ας ξαναφέρω το θέμα στην επικαιρότητα.

Ο προηγούμενος μήνας ήταν καλός μήνας για τις πωλήσεις στα SS, FT, IS. Ειδικά το SS μου έδωσε 103 δολάρια με 129 πωλήσεις των 0,33 2 πωλήσεις των 2,48 μια των 10,07 και δυο (!!!!) των 28 δολαρίων (δεν είχα ποτέ μέχρι τώρα δυο 28άρες στον ιδιο μήνα). Κι αυτά ήταν με Portfoglio των 950 φωτογραφιών.

Ποιές ήταν οι 28άρες;
Η πρώτη ο Παρθενώνας με το νέο φωτισμό http://www.shutterstock.com/pic.mhtml?id=38860171

και η δεύτερη μια αδιάφορη λήψη του Ερζερούμ από το κάστρο http://www.shutterstock.com/pic.mhtml?id=5989729 .

Άρα επρόκειτο όχι για τυχαίες πωλήσεις, αλλά από μεγάλα έντυπα που ήθελαν τις συγκεκριμένες λήψεις.

Κι αυτός ο μήνας δείχνει να πηγαίνει καλά. Μέχρι τις 18/8 έχω 101 πωλήσεις των 0,33 τρεις πωλήσεις των 2,48 και μια του 1,07. Not bad at all. Βέβαια έχω αυξήσει και το μέγεθος του portfoglio σε 1063 εικόνες. Οι περισσότερες νέες φωτογραφίες προέρχονται από το Άγιο Όρος και κάποιες από την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, λίγες φαγητού (αγγινάρες λαδερές, τζατζίκι, κοτόπουλο, χταπόδια), άρα όχι τίποτε το ιδιαίτερο. Όποιος θέλει να δει το Portfoglio ας μπει στο http://shutterstock.com/g/vlas2000 .

Αυτό το μήνα θα πληρωθώ κι από το FT κι από το IS, άρα ο λογαριασμός στην τράπεζα αυξάνεται....

Επίσης θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι έχουν αρχίσει να εμφανίζονται μετά από καιρό οι διάφοροι freelancers photo editors για μεγάλα έντυπα, ταινίες, κλπ. (πραγματικά ή στη σφαίρα της φαντασίας).

Αυτό το μήνα είχα μια αίτηση (όχι μέσω microstocks αλλά απευθείας στο e-mail) από freelancer photo editor από τη Γαλλία που ζητούσε μια σειρά δέκα λήψεων από τους Βασιλικούς τάφους στη Βεργίνα, στη Μίεζα και στα Λευκάδια. Ήταν διατεθειμένη να προσφέρει αρκετά χρήματα γιατί επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για γαλλικό ντοκυμαντέρ ανεξάρτητης εταιρείας που θα προβληθεί με συμβόλαιο στο γαλλικό ARTE, στην ΕΤ1 και στους κινηματογράφους σε Γαλλία και Γερμανία με θέμα το Μέγα Αλέξανδρο.

Να μην τα πολυλογώ, ζήτησα να κάνω εκ νέου τη φωτογράφηση, και αυτοί να χρεωθούν την άδεια χρήσης που θα τους έδινε το ΤΑΠΑ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων). Δεν είχαν καμιά δυσκολία να μου (προ)πληρώσουν 1000 ευρώ, αλλά δεν ήθελαν να πληρώσουν στο ΤΑΠΑ και η δουλειά ναυάγησε. Το καλύτερο ήταν ότι στη συνέχεια επικοινώνησα με τον σκηνοθέτη και ο οποίος μου είπε ότι η photo editor επρόκειτο να χρεώσει στην παραγωγή 10.000 ευρώ ενώ θα έδινε σε μένα 1.000 άρα να γιατί δεν ήθελε να έχει σχέση με το ΤΑΠΑ.