Micro Stock Agencies, διαδικτυακή διάθεση φωτογραφιών και πνευματικά δικαιώματα

Re: Micro Stock Agencies

Μπράβο Βλάση, γενικά πάντως δεν ξέρω που πάει το πράμα, βλέπω πολύ προβληματισμό από μέρους αυτών που βγάζουν τα προς το ζείν βέβαια...

Χθές έφθασα τις 3.000 πωλήσεις στο SS, συγχωρήστε μου την ματαιοδοξία, έχω αρχίσει να γερνάω φαίνεται :jester:

Και εις ανωτερα Δημητρη!
Δεν υπαρχει τιποτα καλυτερο απο το να κανεις το χομπυ και το κεφι σου και να αποζημιωνεσαι και λιγο!

Ηθελα να ξερω που ακριβως χρησιμοποιουνται οι φωτογραφιες που αγοραζονται. Μπορεις να γνωριζεις ποιος τις αγοραζει και που τις χρησιμοποιει? Θα ηταν ενδιαφερον.

Μπράβο Βλάση, γενικά πάντως δεν ξέρω που πάει το πράμα, βλέπω πολύ προβληματισμό από μέρους αυτών που βγάζουν τα προς το ζείν βέβαια...

εσύ τα πας καλύτερα από μένα. Μην ξεχνάς ότι εγώ ξεκίνησα δυο και πλέον χρόνια πριν από σένα κι έχω πια μικρότερο portfoglio.

Και εις ανωτερα Δημητρη!
Δεν υπαρχει τιποτα καλυτερο απο το να κανεις το χομπυ και το κεφι σου και να αποζημιωνεσαι και λιγο!

Ηθελα να ξερω που ακριβως χρησιμοποιουνται οι φωτογραφιες που αγοραζονται. Μπορεις να γνωριζεις ποιος τις αγοραζει και που τις χρησιμοποιει? Θα ηταν ενδιαφερον.

Ευχαριστώ, ακριβώς έτσι γι αυτό και η γενική προσέγγιση παραμένει εξ αρχής η ίδια: τραβάω ότι μου άρεσε πάντα + 1-2 νέα πράγματα που με γαργαλάνε πού και πού. Ότι τους κάνει καλώς, ότι όχι δεν πειράζει, το κέφι μας κάνουμε.
Ποιός τις αγοράζει δεν μπορώ να ξέρω, αλλά από πού ναι, φαίνεται σε παγκόσμιο χάρτη - στο περίπου. -bye-

εσύ τα πας καλύτερα από μένα. Μην ξεχνάς ότι εγώ ξεκίνησα δυο και πλέον χρόνια πριν από σένα κι έχω πια μικρότερο portfoglio.

Το μικρότερο portfoglio δεν λέει τίποτα, μετράει κι η ποιότητα. Αναμεταξύ μας, κάποια στιγμή που θα βρώ χρόνο, θέλω να το "καθαρίσω" λίγο, φωτογραφίες που αφενός δεν πουλήσαν τίποτα ενώ είναι στην gallery 6+ μήνες, και επί πλέον δεν μου είναι και ιδιαίτερα αγαπητές...

Και κάτι τελευταίο, αν δεν με "έσπρωχνες" με το νήμα αυτό, δεν θα είχα ξεκινήσει ποτέ (πιστεύω ούτε κανείς άλλος φίλος), οπότε πρέπει να σε ευχαριστήσουμε άλλη μια φορά :worshippy::worshippy::worshippy:

Μπράβο, πολύ χαίρομαι για σας!
Μήπως μπορείτε να μου θυμίσετε κάθε πότε το SS στέλνει τις πληρωμές;

Κάθε αρχή του μήνα, με την προϋπόθεση ότι τον προηγούμενο έχεις πιάσει τα 100$! Πως τα πας, πουλάς τίποτα? Γενικώς να ξέρεις ότι οι πωλήσεις από ότι λένε οι επαγγελματίες είναι πεσμένες, κρίση γάρ...

Last edited:

Τις τελευταίες ημέρες πουλάω πάρα πολλά λουλούδια, στο FT π.χ. σήμερα φύγανε 4 μαζί, πολύ σπάνιο φαινόμενο γιατί (τουλάχιστον εγώ) στο συγκεκριμένο είμαι κυρίως για συναισθηματικούς λόγους...

Edit: ενώ έγραφα έφυγε κι άλλο ένα :-)

Last edited:

Κάθε μέρα έχω πωλήσεις όμως σε αντίθεση με το παρελθόν, τα νούμερα μικρότερα. Το Veer θα αρχίσει να πουλά συνδρομές, το istock δεν ξέρω τι έκανε αλλά άρχισε να μαζεύει όλους τους τσιγκούνηδες που αγοράζουν XS, το Fotolia έχει χαλάσει προ πολλού...

Σε γενικές γραμμές έχω σταματήσει να ασχολούμαι συστηματικά με το σπορ.

Τα νούμερα είναι καλά, αλλά το έχουν ρίξει όλοι στις συνδρομές, αυτόν τον μήνα on demand μονο 4, enhanced 0. Οπότε πληρωμή τον άλλο μήνα... Τι είχαμε, τι χάσαμε :cool4:

Κάθε μέρα έχω πωλήσεις όμως σε αντίθεση με το παρελθόν, τα νούμερα μικρότερα. Το Veer θα αρχίσει να πουλά συνδρομές, το istock δεν ξέρω τι έκανε αλλά άρχισε να μαζεύει όλους τους τσιγκούνηδες που αγοράζουν XS, το Fotolia έχει χαλάσει προ πολλού...

Σε γενικές γραμμές έχω σταματήσει να ασχολούμαι συστηματικά με το σπορ.

το καλό είναι ότι έχουμε φθάσει σε αυτό το επίπεδο, ώστε ακόμη κι αν μείνουμε ανενεργοί, μικρή μεγάλη είσπραξη, πάντως είσπραξη υπάρχει. Δεν σωζόμαστε με αυτά, αλλά στο σύνολο τα πράγματα αλλάζουν. Π.χ. εγώ πλέον μόνο από το SS έχω κάνει πλήρη απόσβεση της αξίας της D700 (και του ΦΠΑ) παρότι δεν το είχα πληρώσει.

με άλλα λόγια είναι σαν να την αγόρασα με πίστωση 3 ετών...

Μπράβο παίδες συγχαρητήρια και πάντα πολλές πωλήσεις...

Να πω και γω με τη σειρά μου, από το SS αυτόν τον μήνα θα γίνει η πρώτη μου πληρωμή, έχω καιρό να ανεβάσω βέβαια και το portfolio μου σχετικά φτωχό (87 εικόνες)...

Το Dt ψιλοκινείται με μέσο όρο 3-4 εικόνες την βδομάδα...

Το ft είτε έχω ανεβάσει είτε όχι το ίδιο και το αυτό...

Το istock ελάχιστα πράγματα...

Άσχετο, σήμερα για κάποιο λόγο στο SS μου εμφανίζει στα stats, το πεδίο Gross Earnings ίδιο με του ALL-TIME TOTALS, δηλαδή γράφουν και τα δύο το ίδιο χρηματικό ποσό.

Στο Gross Earnings δεν θα 'πρεπε να δείχνει το χρηματικό ποσό που δεν έχει εισπραχθεί; Χμ...

Άσχετο, σήμερα για κάποιο λόγο στο SS μου εμφανίζει στα stats, το πεδίο Gross Earnings ίδιο με του ALL-TIME TOTALS, δηλαδή γράφουν και τα δύο το ίδιο χρηματικό ποσό.

Στο Gross Earnings δεν θα 'πρεπε να δείχνει το χρηματικό ποσό που δεν έχει εισπραχθεί; Χμ...

bug και σε μένα το ίδιο

Πενία τέχνας κατεργάζεται... και όπως λες Rhino, το Veer ξεκινάει συνδρομές, με κακούς όρους για τους μη exclusive, οπότε τα μεγάλα νέα (λέμε τώρα...) είναι ότι το ShutterStock για πρώτη φορά ξεκίνησε από προχθές πωλήσεις μεμονωμένων φωτογραφιών http://buzz.shutterstock.com/updated-royalty-schedule
Αν δείτε τα στατιστικά σας έχει προστεθεί η σχετική στήλη...

Δεν νομίζω αλλά σίγουρα θα 'ναι μια καλή δικαιολογία για να καθυστερήσουν οι πληρωμές. Πολλές αλλαγές στα microstock agencies. Ποιο από αυτά δεν θα αντέξει πρώτο τον ανταγωνισμό; Χμ...

Σίγουρα πληρωνόμαστε κάθε 1η του μήνα από το SS; Δεν ήρθε τίποτα στο paypal...