Micro Stock Agencies, διαδικτυακή διάθεση φωτογραφιών και πνευματικά δικαιώματα

Re: Micro Stock Agencies

Σήμερα ήρθε το μήνυμα και σε μένα. Ok then... until 15th

Μήπως ξέρεις κανείς που θα βρω ένα template με RF contract licence ώστε να μπορώ να δίνω φωτογραφίες με υπογεγραμμένες άδειες χρήσης Royalty-Free, εκτός πρακτορείων;

Επίσης εχθές ξεκίνησα μια σελίδα στο Facebook για τα High Speed Photography Triggers μου και δίνω μια συσκευή δωρεάν κάθε εβδομάδα. Όποιος θέλει μπορεί να κάνει εκεί ένα "Like" http://www.facebook.com/pages/HSF-TRIGGERS-The-High-Speed-Photography-Tools/206639306073457?sk=wall

Μήπως ξέρει κανείς που θα βρω ένα template με RF contract licence ώστε να μπορώ να δίνω φωτογραφίες με υπογεγραμμένες άδειες χρήσης Royalty-Free, εκτός πρακτορείων;

Τι είναι αυτό, για πες μας και μας :-)

Η γραπτή άδεια Royalty-Free που δίνεις στον αγοραστή όπου περιγράφει τους όρους χρήσης της φωτογραφίας.

Α, μάλιστα! Η περιγραφή που μας δίνουν τα πρακτορεία τροποποιημένη κατάλληλα δεν κάνει? Αν βρείς έτοιμη, με ενδιαφέρει κι εμένα πάντως...

Ναι κάτι τέτοιο... σε απλουστευμένη μορφή... με νομικό χαρακτήρα πάντα. Συνήθως τα συμβόλαια των πρακτορείων είναι ολόκληρα κατεβατά. Εγώ θα ήθελα κάτι να χωρά σε Α4 όπως τα model releases. Προσπάθησα να βρω κάποιο έτοιμο template στο διαδίκτυο χωρίς όμως επιτυχία.

Απάντηση: Micro Stock Agencies

Γειάς και από μένα . Τώρα διάβασα λίγο πιο αναλυτικά και σοβαρά το θέμα και λέω να δοκιμάσω μια εγγραφή και εγώ για αρχή και βλέπουμε.
Πήρα αρκετές πληροφορίες από το θέμα αλλά μια πρόταση για το που να ξεκινήσω αφού ο εξοπλισμός μου φτάνει μέχρι 12mp και έχω μόνο ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.
Όπως επίσης αν έχω συγκατάθεση μοντέλου πως θα γίνει να την στείλω ψηφιακά σε αυτούς ?

Re: Απάντηση: Micro Stock Agencies

Γειάς και από μένα . Τώρα διάβασα λίγο πιο αναλυτικά και σοβαρά το θέμα και λέω να δοκιμάσω μια εγγραφή και εγώ για αρχή και βλέπουμε.
Πήρα αρκετές πληροφορίες από το θέμα αλλά μια πρόταση για το που να ξεκινήσω αφού ο εξοπλισμός μου φτάνει μέχρι 12mp και έχω μόνο ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.
Όπως επίσης αν έχω συγκατάθεση μοντέλου πως θα γίνει να την στείλω ψηφιακά σε αυτούς ?

τα 12 ειναι οκ
Εγω βγαζω φωτογραφια το εντυπο συγκαταθεσης μοντελου και το στελνω

Re: Απάντηση: Micro Stock Agencies

Το καλύτερο πρακτορείο όπως έχεις ήδη καταλάβει είναι το ShutterStock. Τα 12mp είναι υπέρ αρκετά, απλά διάβασε τα βασικά στο "εκπαιδευτικό" τέστ που πρέπει να απαντήσεις πρίν δεχτούν τις φωτογραφίες σου για έλεγχο. Φλάτ φωτισμός (απαγορεύονται "μαύρες" σκιές, καψίματα), θόρυβος, κακή εστίαση είναι λόγοι άμεσης απόρριψης. Τα θέματα σου πρέπει να είναι χρήσιμα σε διαφημιστές, αν αυτό λέει κάτι...

Από σήμερα μπορούμε να δημιουργούμε προσωπικές φωτογραφικές συλλογές (Sets) στο Shutterstock και να τις προωθούμε μόνοι μας πχ. σε κοινωνικά δίκτυα, διανέμοντας έναν υπερσύνδεσμο.

Καλό και τα στατιστικά που σου βγάζει λένε πολλά για όσους το βλέπουν επαγγελματικά...

Μπά, μιά από τα ίδια, αλλά το portfolio μου δεν έχει πολύ πράμα για γιορτές. Κάτι μελομακάρονα μόνο, ένα - δυό τσουρέκια, κάτι κεριά με ρολόγια στο 12 παρά πέντε...

Επίσης μια απ' τα ίδια. Όμως εντάξει, δεν έχω και καθόλου χρόνο για να ασχοληθώ. Με πλάκωσαν τα triggers...

Δεν έχω πιάσει ακόμα το κατοστάρικο, οπότε θα μας πει ο Βλάσης...

Δημήτρη, το ελάχιστο ποσό πληρωμής για το Fotolia είναι $50 και όχι $100.

Ο.κ. αλλά άστα εκεί που είναι καλύτερα, να έχουμε και συνάλλαγμα :rifle: