Micro Stock Agencies, διαδικτυακή διάθεση φωτογραφιών και πνευματικά δικαιώματα

Η adobe έδωσε 800 εκατομμύρια δολάρια για το Fotolia: http://www.cnet.com/news/adobe-buys-into-stock-art-business-lures-software-subscribers/

Στις πρώτες τους δηλώσεις οι υπεύθυνοι της εταιρείας, είπαν ότι ψάχνουν πως ακριβώς θα εντάξουν το πρακτορείο στις υπηρεσίες της πλατφόρμας CC. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι θα εξακολουθήσει να υφίσταται ως ανεξάρτητο microstock ανοιχτό σε όλους, ενώ παράλληλα θα διατίθενται "πακέτα" που θα συνδυάζονται με τις συνδρομές στα PS, Illustrator κ.λ.π. - με extra χρέωση φυσικά. Επίσης είναι βέβαιο ότι θα συνδυάζεται με το Behance, το κοινωνικό δίκτυο της Adobe στο οποίο γίνονται αυτόματα μέλη οι συνδρομητές του CC.

αυτα ειναι ποσα!
Αποτι καταλαβα αυτο δεν μας επηρεάζει αρνητικα απλα αλλαζει χερια.
Παντος εχω παρατηρησει πως ειναι λιγοτερο απαιτητικοί στις επιλογες τους κατα τον ελεγχο των φωτογραφιων

Για τα SS,FT,DT δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο, μήπως απλά βελτιώθηκες ως φωτογράφος και σου φαίνονται πιο εύκολα? Οι υπόλοιποι ναι, σχεδόν δέχονται ότι τους ανεβάσεις...

Δε θα το ελεγα μιας και ανεβαζω φωτογραφιες παλιες και νεες, βεβαια τις πηρα ξανα απο την αρχη γιατι μου ειχε πεσει ο σκληρος και εχασα παρα πολλες ( τωρα τις κραταω σε 2 HDD ) , αλλα απο οσες ειχα συμπληρωνω κιολας.
Οποτε ισως να καλυτερευσα στην επεξεργασια ...
Τη ισως δλδ , βλεπω παλια σωζόμενα jpg και λεω μα πως τις εκανα ετσι !
Ειχα ξεκινησει με το IS , εκει να δεις τσεκουρι. Απο τοτε εχω να βαλω , αν και μου εχει δωσει οσα και το DT παρολο που εχω μονο το 1/3

Απο καιρό ήθελα να ρωτήσω κάτι, γιατί πουλάει περισσότερο τό SS από τα άλλα FT,DΤ,BS.. ?
Αφού καί τα άλλα έχουν πακέτα συνδρομών, και αν δεν είναι καλή η προσφορά τους γιατί δεν κάνουν το ίδιο ή καλύτερη προσφορά από το SS ?
Μάς το αφήνουν μήπως γιά έκπληξη?

Διάβασα αρκετές σελίδες αλλά δεν έπεσα σε αυτό που θέλω να μάθω. Αν ανεβάσει κανείς πχ μια φωτογραφία για πούλημα, η οποία έχει επεξεργαστεί από ένα δωρεάν πρόγραμμα, υπάρχει θέμα αδειών;;

Είναι πολύ μπερδεμένο το θέμα, εξαρτάται από την άδεια παραχώρησης, δηλαδή αν το "δωρεάν" σημαίνει μόνο για προσωπική χρήση - όχι επαγγελματική. Αν είναι open source τότε δεν έχεις πρόβλημα. Όλα αυτά θεωρητικά, στην πράξη δεν νομίζω ότι θα ασχοληθεί κανείς...

Τωρα στις γιορτές ήλπιζα οτι θα είναι πιό μαλακοί στο SS αλλα απ'ο ότι φαίνεται βάλανε ένα άτομο εκει που τα σφάζει όλα , δέν ξέρω εσάς αλλά εμένα δέν μού περνάνε τίποτα εδώ και 1 εβδομάδα.Μήπως φταίει πού έγραψα πριν στο feedback την δυσαρέσκεια μου και με βάλανε στό μάτι?
Τώρα είδα και ενα θέμα με τίς κρατήσεις στήν πληρωμή, ήταν τελικά από ένα βίντεο πού πούλησα 23.70 μείον 30%(7.11) φόρο =16.59
Τό βίντεο στό BS το έχουν ξεφτιλίσει και το πουλάνε πιό κάτω και απο τήν φωτογραφία 0.15$ και κάποιοι συνεργάτες έχουν αποσύρει τά βίντεο τους απο εκεί.Οπως ξέρουμε είναι ιδιοκτησία τού SS το BS ,μάλον τό BS είναι το πειραματόζωο τους.

Είναι πολύ μπερδεμένο το θέμα, εξαρτάται από την άδεια παραχώρησης, δηλαδή αν το "δωρεάν" σημαίνει μόνο για προσωπική χρήση - όχι επαγγελματική. Αν είναι open source τότε δεν έχεις πρόβλημα. Όλα αυτά θεωρητικά, στην πράξη δεν νομίζω ότι θα ασχοληθεί κανείς...

οκ σε ευχαριστω πολυ :)

Το Σαββατοκύριακο ανέβασα στο SS περί τις 40 φωτογραφίες, από αυτές οι 15 ήταν λουλούδια και οι υπόλοιπες άλλα θέματα λιγότερο εμπορικά. Νωρίς το πρωί σήμερα Δευτέρα, μου ήρθε η ενημέρωση - πέρασαν οι ~30, εκ των οποίων 12 λουλούδια. Έβαλα στο ψαχτήρι την λέξη flower με επιλογή new, και βρήκα τις δικές μου στην... 3η σελίδα - μετά από μονοψήφιο αριθμό ωρών από την στιγμή της έγκρισης. Αυτά για να ξέρετε τι συμβαίνει με τις υπερφορτωμένες κατηγορίες. Οι υπόλοιπες (λιγότερο "ενδιαφέρουσες") ήταν στην πρώτη σελίδα.

Ευχαριστω Δημητρη για τη πληροφορια , οι " λιγότερο ενδιαφέρουσες " ομως λογικα δε πουλανε κιολας οποτε και στη πρωτη να μενουν για καιρο το ιδιο ειναι, δε ξερω , υπαρχουν αγοραστες που ψαχνουν μονο νεες φωτογραφιες και οχι απο λεξεις κλειδια ;
Να πω και εγω την εμπειρια μου απο το FT που ανεβαζω τους τελευταιους 3 μηνες πως εχω πουλησει σε μια μονο εμφανιση και μου εχει κανει εντυπωση . Τα στατιστικα μου βεβαια ειναι τραγικα , μιας και σε 3 μηνες που ανεβαζω και συνεχιζω περι τις 2450 φωτογραφιες εχω πουλήσει μονο 26 φορες !!!

Αυτά για να ξέρετε τι συμβαίνει με τις υπερφορτωμένες κατηγορίες. Οι υπόλοιπες (λιγότερο "ενδιαφέρουσες") ήταν στην πρώτη σελίδα.

καλησπερα σε ολη την παρεα
εχω γινει μελος στο istockphoto, περασα το πρωτο ''τεστ'' που ειχε κατι ερωτησεις, εχω ανεβασει κ καποιες φωτογραφιες.
τωρα μου εβγαλε το tax interview, μπορει καποιος να με βοηθησει τι να προσεξω για να μη κανω καμια μ... ??

Στο istock δεν είμαι, αλλά συνήθως οι φόρμες είναι παντού ίδιες οπότε συμπληρώνεις ως εξής:

1. Ονοματεπώνυμο όπως είναι στο έγγραφο που θα σκανάρεις για να τους στείλεις (διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίου τύπου)
2. Ν/Α
3. Individual
4. Την διεύθυνσή σου
5 - 8. Κενά
9. Τσεκάρεις το a. ...Greece
10. ...according to article 7... κενό... images and other... και στο explain the reasons... According to article 7 of Tax treaty with Greece

Τα υπόλοιπα κενά

Σήμερα πούλησα στο SS μιά φωτο 48$ στην κατηγορια single & other downloads.Το ανώτερο ποσο νόμιζα οτι ηταν στο SS περιπου στα 27$ σε Enhanced.
Εχει σχέση με δικαιώματα αυτη η πώληση?
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τις κατηγορίες πωλήσεων?

Το βρήκα , αλλά δεν κατάλαβα και πολλά πράγματα
Single & Other Downloads

For single images, test products, and new products involving per-image sales, images will pay out starting at 20% of the sale price. These sales will be listed in the Single & Other Downloads column on your Download Stats page.

Ευχαριστώ, να 'χαμε μια τετοια μέρα παρα μέρα θα ηταν οτι έπρεπε.

πάντως τώρα γλυκάθηκες, έτσι δεν είναι;
Εντάξει καλη περίπτωση αλλά είπαμε αυτα συμβαίνουν σπανίως, πάντως είναι ενα ερέθισμα για να υπάρχει συνέχεια.Δούλεψα πολύ, σε ένα χρόνο ανέβασα στο SS περίπου 5000 αρχεία και γίναν αποδεκτά μέχρι τώρα 1680 (μόνο για εικόνες).

Last edited: