Micro Stock Agencies, διαδικτυακή διάθεση φωτογραφιών και πνευματικά δικαιώματα

Το shutterstock πάει ανάλογα με τις κ*υλες του καθενός εκεί μέσα.
Μπορεί να σου απορρίψουνε φώτο που την έχουνε δεχτεί 3 και 4 φορές :D

Μπορεί να σου κόψουνε για δικαιώματα photo που υπάρχουν 30 όμοιές της στο site τους :D

Γενικότερα οι τύποι είναι ολίγον τι ΓΤΠ.

Αυτό να λέγεται, εμένα μου κόψανε φωτογραφία που πούλαγε καλά σε άλλα. Μετά από μήνες την ανέβασα ξανά, πέρασε, πούλαγε καλά μέχρι που πούλησα τα δικαιώματα μέσω Dreamstime και την απέσυρα από παντού. Οι γενικές κατευθύνσεις πάντως παραμένουν...

Οι τύποι έκοψαν photo που θα πωλούταν άνετα από την Nikon για sharpness photo sample για διαφήμιση του φακού τους :D
Focus stacked landscape, 4 focus distances, 6 frames ( για να χρησιμοποιηθεί σε όλο το κάδρο το κέντρο του φακού και να μην χρησιμοποιηθούν τα λιγότερο ακριβή άκρα ) στο διάφραγμα που σπέρνει ο φακός...

Φυσικά στα άλλα πρακτορεία την έχουνε δεχτεί με την 1η, σε ένα από αυτά μάλιστα είχε μπεί και στα featured photos :D
Στα φωτογραφικά site με ρωτάγανε πως έβγαλα την photo τόσο sharp παντού... το shutterstock λέει... soft focus ( LOL ).

( την 2η φορά που την υπέβαλλα... το ίδιο ακριβώς αρχείο... είχε φαίνεται τέλειο focus, αλλά κάπου στην διαδρομή χάθηκε το custom set με wb card White Balance... :D )

Τριτη κ φαρμακερη!! Δεχτηκαν 7 απο τις 10 που εστειλα!! Οι 7 λοιπον ειναι πλεον διαθεσιμες στα ψαχτηρια ή πρεπει να κανω κατι επιπλεον;; Διαβασα για τους καταλαγους που αναφερθηκαν πιο πριν αλλα αυτο μαλλον ειναι για επιπλεον προωθηση...
Επισης μπορω να δω ποσα κλικ εχουν οι φωτο μου;; ψαχτηκα με ολες τς ρυθμισεις που βρηκα αλλα δεν εβγαλα ακρη...

Τριτη κ φαρμακερη!! Δεχτηκαν 7 απο τις 10 που εστειλα!! Οι 7 λοιπον ειναι πλεον διαθεσιμες στα ψαχτηρια ή πρεπει να κανω κατι επιπλεον;; Διαβασα για τους καταλαγους που αναφερθηκαν πιο πριν αλλα αυτο μαλλον ειναι για επιπλεον προωθηση...
Επισης μπορω να δω ποσα κλικ εχουν οι φωτο μου;; ψαχτηκα με ολες τς ρυθμισεις που βρηκα αλλα δεν εβγαλα ακρη...

στο SS δεν μπορείς . Αυτό γίνεται στο FT, IS.

το χειρότερο που μπορώ να πάθω!

Παιδιά θέλω να ρωτήσω, ποιό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να πάθει κανείς, από τη χρήση ενός Micro Stock Agency? Χρήση όταν λέω εννοώ να είναι κανείς contributor και να πάει κάτι στραβά... τι μπορεί να πάει στραβά;

Φαντάζομαι κάτι νομικό. Έχω δεί τα κατεβατά των όρων που πρέπει κανείς να συμφωνήσει και το έχω πάρει με φόβο το θέμα, μήπως και δεν διαβάσω κάτι και την πατήσω... καταλαβαίνεις!

Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος που να ξέρει, πως συμπληρώνεται η tax form του fotolia? Μου φαίνονται αλαμπουρνέζικα!

1. Ονοματεπώνυμο όπως είναι στο έγγραφο που θα σκανάρεις για να τους στείλεις (διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίου τύπου)
2. Ν/Α
3. Individual
4. Την διεύθυνσή σου
5 - 8. Κενά
9. Τσεκάρεις το a. ...Greece
10. ...according to article 7... κενό... images and other... και στο explain the reasons... According to article 7 of Tax treaty with Greece

Τα υπόλοιπα κενά

Ξερει κανεις τι παιζει με το crowdshare? Μου εχουν στειλει στο flickr για αυτο το site αλλα δεν πολυκαταλαβα τι παιζει

Το σλογκαν " share your work. get donations " μου κάνει πως κάνεις δωρεάν διάθεση οτι ειναι αυτο που εχεις να μοιραστείς και περιμένεις αν θα σου κάνουν δωρεά

Το σλογκαν " share your work. get donations " μου κάνει πως κάνεις δωρεάν διάθεση οτι ειναι αυτο που εχεις να μοιραστείς και περιμένεις αν θα σου κάνουν δωρεά

εχει λογικη αυτο που λες ;)

Όντως άβυσσος... για αυτήν http://www.shutterstock.com/pic.mhtml?id=201901192 πήρα 99.51 δολάρια τον περασμένο μήνα, η ακριβότερη που έχω δώσει εκτός από μια που παραχώρησα τα δικαιώματα πέρυσι. Να 'ναι καλά οι άνθρωποι να αναβαθμίζουμε τον εξοπλισμό μας που και πού! :ernaehrung004:

Και εγώ έδωσα ενα λουλούδι για 51$ ρεκόρ για μένα αλλά η &%&&@ η ζωη δεν μ αφησε να το χαρώ εχασα τον γατούλι μου εκεινη την μέρα.
Εχω συμπληρώσει 165$ και δεν πληρωθηκα ακόμα.Κάθε 15 δεν πληρώνουν?

Αν συμπληρώσεις 100$ και άνω έως το τέλος του μήνα, πληρώνεσαι στις 15 του επόμενου.