Micro Stock Agencies, διαδικτυακή διάθεση φωτογραφιών και πνευματικά δικαιώματα

API partner σημαίνει ότι στο site του σου εμφανίζει απευθείας οτιδήποτε έχει μέσα στο site του το Fotolia, χωρίς να αποκτά ουσιαστικά πρόσβαση στα δικά σου αρχεία. Είναι σαν δεύτερη φάτσα του fotolia. Τα αρχεία σου παραμένουν στο αρχικό site.
Το Fotolia παίρνει λογικά κάποια πληρωμή για αυτό.

Ευχαριστω dstil , οταν το πρωτοειδα πιστεψα οτι ειναι απο site το οποιο πουλαει επιπλα ! :) Γιατι στο σελιδα που μπηκα ειχε ως μπροστινο θεμα επιπλα , μετα καταλαβα οτι πρεπει να ειναι site που κανει εκτυπωσεις , ειναι και Τσεχικο παναθεμα το

Οσοι δε λαβανε εμαιλ απο SS να ενημερωσω πως πλεον η ελαχιστη ανάληψη ειναι στα 35 ευρω και οχι στα 75 που ητανε αρχικα

Ευχαριστω dstil , οταν το πρωτοειδα πιστεψα οτι ειναι απο site το οποιο πουλαει επιπλα ! :) Γιατι στο σελιδα που μπηκα ειχε ως μπροστινο θεμα επιπλα , μετα καταλαβα οτι πρεπει να ειναι site που κανει εκτυπωσεις , ειναι και Τσεχικο παναθεμα το

Οσοι δε λαβανε εμαιλ απο SS να ενημερωσω πως πλεον η ελαχιστη ανάληψη ειναι στα 35 ευρω και οχι στα 75 που ητανε αρχικα

πρέπει να το δηλώσουμε όμως...

Αφου ολοκλήρωσα με το FT με 7500 φωτογραφίες και 89% αποδοχή, άρχισα να ανεβάζω στο SS εδώ και 3 μέρες και με τις πρώτες 450 και αποδοχή αισθητά μικρότερη ίσως στο 80%-75% πούλησα ήδη 50 φωτογραφίες ... !!!

Τελικά το SS πουλάει καλά και ελπίζω να μην ειναι απλά τυχαίο το γεγονός. Ειμαι παρόλα αυτα σε δίλημμα , να ανεβάσω σε έντονο ρυθμό ολες τις φωτός και να τις ολοκληρώσω σε ενα μήνα ή να το τρενάρω και να ανεβάζω ανα διαστήματα ωστε να υπάρχουν πάντα νέες φωτός απο το λογαριασμό μου

ΔΕΝ είναι τυχαίο γεγονός, οι πωλήσεις στ SS είναι μακράν οι περισσότερες από όλα τα πρακτορεία. Να το πας σιγά-σιγά για να έχεις συνέχεια "φρέσκο" πράμα...

edit: Δώσε κάποιο link να δούμε τα έργα σου!

Last edited:
Ετσι λεω να και εγω και θα ειναι και ποιο ανετα για μενα γιατι ε και κολακαιρακι ωρα για νεες φωτογραφιες

Σου στελνω pm

Σήμερα μου ηρθε η σκεψη να δω ποιες ειναι οι τιμες στο SS οταν καποιος αγοραζει συνδρομη και ποια τα ανταποδοτικά σε εμας.

Και βλεπω πως σε μια συνδρομή για ενα μηνα κοστιζει 199$ και μπορει να παρει 750 φωτογραφιες .
Εαν υποθεσουμε πως καποιος παρει απο εμενα 750 φωτογραφιες το ποσο που θα λαβω θα ειναι: 0,33Χ750= 247,50$ αρα το SS βαζει απο τη τζεπη του 48,50$ !!!
Με αλλα λογια βασιζονται στο οτι ενα μεγαλο μερος των αγοραστων δεν εξαντλεί τις 750 φωτογραφιες ;

Θεόδωρε οι μισές πωλήσεις μου στο SS (σε αξία) είναι OnDemand,Enhanced & Single and others. Από αυτές βγάζει τα λεφτά...

Με αφορμή ένα σχόλιο σε ένα θέμα....
Αν σε κάποιο γεγονός (π.χ. ιδιωτική αθλητική διοργάνωση), υπάρχει επίσημη κάλυψη και συμβόλαιο του διοργανωτή με κάποιο φωτογράφο για αποκλειστική κάλυψη,
μπορώ εγώ ως ερασιτέχνης να τραβήξω τις δικές μου και να τις ανεβάσω στο ίντερνετ?

Ή θεωρείται πως παραβιάζει δικαιώματα του επαγγελματία;
Διότι έχω ακούσει κάποια παράπονα στο παρελθόν με τη δικαιολογία που δε θα αγοράσουν τις φωτογραφίες που σκοπεύει να πουλήσει.
Εγώ ως θεατής έχω δικαίωμα να φωτογραφίσω ότι θέλω και να το ανεβάσω σε facebook/flickr και λοιπά διαδικτυακά μέρη;

Με αφορμή ένα σχόλιο σε ένα θέμα....
Αν σε κάποιο γεγονός (π.χ. ιδιωτική αθλητική διοργάνωση), υπάρχει επίσημη κάλυψη και συμβόλαιο του διοργανωτή με κάποιο φωτογράφο για αποκλειστική κάλυψη,
μπορώ εγώ ως ερασιτέχνης να τραβήξω τις δικές μου και να τις ανεβάσω στο ίντερνετ?

Ή θεωρείται πως παραβιάζει δικαιώματα του επαγγελματία;
Διότι έχω ακούσει κάποια παράπονα στο παρελθόν με τη δικαιολογία που δε θα αγοράσουν τις φωτογραφίες που σκοπεύει να πουλήσει.
Εγώ ως θεατής έχω δικαίωμα να φωτογραφίσω ότι θέλω και να το ανεβάσω σε facebook/flickr και λοιπά διαδικτυακά μέρη;

Από τη στιγμή που διεξάγεται σε ιδιωτικό χώρο, και σου το έχει επισημάνει πριν τη διεξαγωγή ο διοργανωτής κι όχι ο φωτογράφος, ναι αυτό ισχύει! Απαγορεύεται είτε η δημοσίευση φωτογραφιών, είτε ακόμη και η λήψη τους!

Ναι όταν είναι ιδιωτικός δε γίνετε αλλα δε ξερω για τι περιπτωση που δεν ειναι εσωτερικος αλλα εξωτερικος χωρις περιφραξη τη ισχύει , μου φαινετε οτι μπορεις

Με εχουν κυνηγήσει καποιες φορές, ειχα να κανω και με λιμενικο σε λιμανι ! μου ειπανε οτι ειναι εμπορικο και δεν επιτρεπετε αλλά αν κανω 30 βηματα πισω ειναι ενταξει !
Τους λεω μα που ακριβως ειναι ανοιχτό απο παντου και δεν εχει και καμια σήμανση , τελικα το τρεναρα για 10 λεπτα αλλα μου τα πρήξανε και εφυγα εντελώς

Μια απορία μου δημιουργήθηκε τελευταία.
Τα σπίτια εξωτερικά που τυχαίνει να φωτογραφίζουμε ειτε ολόκληρα ειτε μέρη τους μπορει να δημιουργηθεί θεμα ιδιως αν αυτες μπουνε σε τοπικους καταλογους ; στα στοκατζιδικα δεν εχουνε θεμα αλλα δε ξερω αν υπαρχει όντως καποιος περιορισμος

Καλα το IS δε παίζετε ! ειχα να ανεβασω απο το 2010 και ξέχασα το τρελο κόψιμο που παίζει . Μάλιστα ημουν και τέρμα προσεκτικός, αλλα λόγους οπως οτι εβαλα σε τιτλο οτι η παραλια εχει μπλε σημαια το εκλάμβανε οτι ειναι ιδιωτική και θελει αδεια ! ε δε το περιμενα.

Μη ζορίζεσαι, πρόσφατα έπεσα σε χατζάρα στο SS που μου έκοψε μια δωδεκάδα ολόκληρη. Τις ξανανέβασα με αλλαγή ονόματος στο μεθεπόμενο "πακέτο" και πέρασαν όλες... Τα έχουμε ξαναπεί, άβυσσος η ψυχή των reviewers!

Μη ζορίζεσαι, πρόσφατα έπεσα σε χατζάρα στο SS που μου έκοψε μια δωδεκάδα ολόκληρη. Τις ξανανέβασα με αλλαγή ονόματος στο μεθεπόμενο "πακέτο" και πέρασαν όλες... Τα έχουμε ξαναπεί, άβυσσος η ψυχή των reviewers!

εγώ να δεις. Μου έκοψαν δυο 50άδες ολόκληρες, για soft issues and white balance. Τις υπέβαλα ξανά και μου τις ξαναέκοψαν για Property issues. Εκανα dispute διότι υπαρχουν ήδη στο SS ίδιεσ χωρίς Property rights και πήρα ΟΚ. Όταν τις ξανάστειλα ξανακόπηκαν για soft issues & white balance.

Μου ζητάνε σε realase αριθμό σε οδο και τους λεω ειναι χωριο δεν εχει αριθμους , ακομη απαντηση δεν ελαβα :)

Να ρωτησω κατι . Έχω ένα φίλτρο hoyda 77mm skylight 1b HMC εδω και χρονια απο ενα μεταχειρισμενο φακο που ειχα παρει και ητανε πανω .

Ακριβως δε ξερω τι κανει δε ασχολήθηκα με φίλτρα , διαβασα οτι περιοριζει τα highlights καθαριζει καπως τη μουνταδα και δινει ποιο ζεστο χρωμα

Θα κερδισω κατι ή θα μου δημιουργήσει προβλημα στα στοκαδικα ;

Γειά σας, να ρωτησω οι πληρωμές αυτη την περίοδο με paypal γίνονται κανονικά?