Micro Stock Agencies, διαδικτυακή διάθεση φωτογραφιών και πνευματικά δικαιώματα

Αν και ειναι πολυ νωρις να δω πως πουλάνε τα 3 στοκαδικα ( SS IS FT ) θα ελεγα οτι μεχρι τωρα το IS πουλαει καλύτερα απο ολα, σε σχεση τις διαθέσιμες φωτός απο τις τετραπλάσιες του FT που έχει τις περισσότερες και του SS που εχει τις τριπλάσιες και ερχετε δευτερο. Το IS πουλαει καλα μεσο PP ( Thinkstock - Getty ) και οχι απο το site του που σχεδον δεν υπαρχουν πωλησεις.
Συνεχίζω με DT και να ολοκληρώσω με τους 4 μεγαλους οπως τους τοποθετεί το microstockgroup

SS - μαζικες αποστολες με μικρες περιγραφες , ευκολια στα keywords . Περίεργοι στις αποδοχες
IS - με το deepmeta προγραμμα τους βαζεις μικρες περιγραφες αλλά ιδιαίτερα προσεκτικά keywords που τρωνε αρκετη ωρα στελνεις μαζικα τις φωτος οταν τις εχεις ετοιμες .
Μεσα απο το site ειναι μια μια και είναι σκότωμα δε λεει . Ιδιαίτερα αυστηροί στις αποδοχες , τις ψειριζουνε
FT - μαζικες αποστολες με μικρες περιγραφες . Περνανε σχεδον ολες
DT - Μεγαλες περιγραφες που κατανταει χαζο , τις προσθετεις μεσα απο το site τους μια μια που ειναι χρονοβορο . Τις δεχονται σχετικα ευκολα εκτος και αν ειναι πολλες απο το ιδιο θεμα που πεφτει ψαλιδι

Θα ηθελα τις αποψεις σας για 123rf και ιδιαιτερα για Bigstockphoto και Canstockphoto αν συνεργάζεται καποιος

Δυστυχώς εδω και 6 μερες το SS εχει βαλει κατι τεράστια preview ( 1500 pix ) με ενα σχεδον ανύπαρκτο watermark, στα forums τα λενε και περνουν φωτια αλλα το μαγαζι δε κανει τιποτε να το αλλαξει
Εγω εχω προσωρινά κλεισει τις φωτος μεχρι να αλλαξει κατι ελπιζοντας να λογικευτούνε, στo σιτε δυστυχώς δε μπαινουν μονο επαγγελματιες που αγοραζουν αλλα και αυτοι που κλεβουν και δυστυχώς το google κραταει ολες αυτες τις φωτογραφιες με αποτελεσμα με μια απλη αναζητηση καποιου να στις προσφερει χωρις καν να μπεις στο site

Δίκιο έχεις, μάλιστα αν το ψάξεις οι παλιότερες φωτογραφίες έχουν καλύτερο watermark ενώ οι πιο πρόσφατες εντελώς "αραχνοϋφαντο"! Μμμμ... ζόρια :chinscratch:

Πραγματικα δε βλέπω λογο για όλη αυτη την αναστάτωση με εκτεθειμένες εκατομμύρια φωτογραφίες. Εχουν ευθύνη προς τους φωτογράφους και τη δουλειά τους και οπως γρήγορα ανεβηκε σε πρωτο site ετσι μπορει να πεσει. Το να δωσουν με ενα σωστο τροπο μεγαλα previews ( πχ zoom in ) δεν ειναι και τιποτε πυρηνική φυσική, πολλα sites το εχουνε.
Οσοι θελουν ας στειλουνε ενα email , εγω το εκανα ηδη με το φτωχα μου αγγλικά

Έστειλα κι εγώ, να δούμε τι θα γίνει... Επίσης δεν ξέρω αν κλείνοντας τις φωτογραφίες "κλείνει" και το preview, δώσε κάποιο link να τσεκάρουμε - γιατί τις δικές μου εξακολουθώ να τις βλέπω (λογικό).

Λογικά μεχρι τωρα θα εχουν κλείσει , θελει κάποιο χρόνο να κλείσει.

http://www.shutterstock.com/pic.mhtml?id=43884817

Οι συζητήσεις
http://forums.submit.shutterstock.com/topic/87012-updated-shutterstock-watermark/
http://forums.submit.shutterstock.com/topic/86995-new-preview-on-images/

Η "προστασία"
http://image.shutterstock.com/z/stock-photo-selection-of-nuts-on-the-local-market-249628942.jpg
http://image.shutterstock.com/z/stock-photo-grunge-background-greens-330318908.jpg

Το κακο ειναι οτι σε μια τεράστια φωτογραφία ειναι ευκολο σε καθε υδατογράφημα η αφαιρεση του, θα δεις παραδειγματα στο forum του SS

Εδω οι υπογραφές , η ελληνική ειναι δικη μου :)
https://secure.avaaz.org/en/petitio...es_copyrights_of_contributors_by_Shutterstock

Μα τέτοια αλαζονεία απο το SS δε τη περίμενα

Μήπως το κανανε για να προσελκυσουν επισκεπτες?Ελπιζω να ειναι προσωρινο.Παντως οι πωλησεις ειναι πεσμενες απο τον Σεπτεμβριο, τουλαχιστον σε μενα.Το φορουμ γιατι το χαλασανε αραγε

Last edited:
Βρηκα τι θα κανουμε για διαμαρτυρια θα τις ανεβαζουμε με δικο μας υδατογραφημα :devil-smiley-029:
Περα απο την πλακα καλο θα ειναι αυτο τον καιρο να μην ανεβαζουμε νεες εικονες ωστε να προβληματιστουν στο ςς , μετα βλεπουμε.

Μήπως το κανανε για να προσελκυσουν επισκεπτες?Ελπιζω να ειναι προσωρινο.Παντως οι πωλησεις ειναι πεσμενες απο τον Σεπτεμβριο, τουλαχιστον σε μενα.Το φορουμ γιατι το χαλασανε αραγε

Και παλι δεν εχει λογικη , δεν ειναι καποιο ξεπεσμενο site για να προσελκύσουν επισκεπτες με αυτο το τροπο , υπαρχουν αλλοι τροποι

Οι πωλησεις πραγματι ειναι πολυ πεσμενες και γιαυτο το εκλεισα το δικο μου, δε θα χασω και τπτ σοβαρο ποσο, ελπιζοντας παντα οτι θα το αλλαξουν τη προσφατη ανοησια τους
Το φορουμ δε το θυμαμαι το παλιοτερο ιδιαιτερα, το νεο τους δουλευει αρκετα καλα θα ελεγα εκτος τα spam robots που ειναι αρκετα

Μολις τωρα τσεκαρα το portfolio μου γιατι γινονται καποιες ανωμαλιες στο σαιτ π.χ. απο τις 2010 εικονες μου εμφανιζει μονο 149 στην σελιδα συνεργατη αλλα κατα τα αλλα εμφανιζονται ολες κανονικα .Ισως αυτο συμβαινει γιατι μπορει ηδη να κανουν εργασιες στο σαιτ και βλεπω οτι δεν υπαρχει το preview
που υπηρχε αλλα ειναι οπως παλια.Για τσεκαρετε το και εσεις.

Το φτιάξανε, βάλανε ένα "Shutterstock" νααααα... στην μέση + χιαστί γραμμές. Εγώ ξεκλείδωσα και συνεχίζω κανονικά!

edit: και το επαναληπτικό μοτιβο shutterstock στο preview!

edit2: ψάχνοντας καλύτερα βλέπω ότι οι καινούριες μου φωτογραφίες - όσες ανέβηκαν αυτή την εβδομάδα - είναι εντάξει. Οι παλιές επίσης είναι εντάξει, αλλά κάποιες πρόσφατες - ενός μηνός περίπου - έχουν ακόμα το ανύπαρκτο. Πιθανόν ξεκινήσαν από τις φρέσκες και πάνε προς τα πίσω , ή μπορεί μια - δυό φουρνιές να μείνουν ως έχουν...

Last edited:
OK, φωνη λαου οργη θεου.Για το φορουμ να πω το παλιο ειχε πολλα θεματα και πληροφοριες που ηταν χρησιμες, ισως για την διευθηνση οι πολλες συζητησεις δεν ηταν χρησιμες , ποιος ξερει...

Καλησπέρα και από μένα,

Διαβάζω το thread από την αρχή (είμαι κάπου στην 69η σελίδα ακόμα) και συνεχίζω, απλά είπα να ποστάρω για να χαιρετήσω κιόλας.

Μετά από πολύ διάβασμα λοιπόν ανέβασα και εγώ 10 φωτογραφίες την εβδομάδα που μας πέρασε (είπα να ξεκινήσω από το Shutterstock). Μέσα σε 5 ώρες έγιναν δεκτές οι 9 από τις 10 (στη μία φαινόταν η καμπύλη από ένα λογότυπο, που το είδαν και πως το κατάλαβαν με εξέπληξε). Στη συνέχεια, την επόμενη μέρα ανέβασα άλλες 14 και έγιναν δεκτές οι 12. Τώρα έχω 21 και έχω στείλει άλλες 7 για review και περιμένω... Από πωλήσεις τίποτα ακόμα. Δεν είναι και εποχιακές είναι η αλήθεια... Μάλλον πρέπει να αρχίσω να τραβάω στολίδια και χριστουγεννιάτικα δέντρα... Πάντως μέχρι εκεί που διάβασα από ότι λέγατε είναι δύσκολο να σε δεχτούν. Μάλλον έχουν αλλάξει τα πράγματα (διαβάζω τα σχόλια του thread από το 2013 ακόμα)...

Anyway, καλώς σας βρήκα!

Δημήτρης

το portfolio μου για όποιον θέλει να δει:

http://www.shutterstock.com/cat.mht...sort_method=popular&sort_method=newest&page=1

Καλώς ήρθες στο AVClub! Τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει, απλά οι φωτογραφίες που βλέπω είναι τεχνικά άρτιες και η θεματολογία ενδιαφέρουσα για τα microstocks. Πωλήσεις θα έρθουν σιγά-σιγά, εφόσον συνεχίσεις να ανεβάζεις. Λάβε υπόψη σου ότι το SS έχει φτάσει τους 80.000 contributors και πάνω από 70 μύρια φωτογραφίες! Όπως καταλαβαίνεις οι 100 φωτογραφίες είναι σταγόνα στον ωκεανό, νομίζω ότι θα χρειαστείς καμιά 500αριά για να αρχίσεις να πουλάς κάποια αξιόλογα νούμερα... Καλά κουράγια!

Thanks Δημήτρη! Έχω το κουράγιο και την υπομονή για να συνεχίσω να τραβάω. Μέχρι τα χριστούγεννα θέλω να έχω ξεπεράσει τις 100 και να έχω και αρκετές εποχιακές. Έχω μετατρέψει το γραφείο του σπιτιού σε στούντιο και φωνάζει η γυναίκα! Ελπίζω να έχει αποτέλεσμα η όλη διαδικασία! χαχα

Αυτή η θεματολογία πουλάει και στα υπόλοιπα microstocks; Λέω να γραφτώ σιγά σιγά σε όλα...

Το πουλάνε είναι λίγο σχετικό, αλλά γενικά ναι. Τις εποχικές καλό είναι να τις ανεβάζεις από νωρίς (2-3 μήνες πριν) και να ρίχνεις και καμιά "υπενθύμιση" στον μήνα.

edit: μην γραφτείς σε όλα, αυτά που αξίζουν πέραν του SS είναι τα εξής ολίγα: IStock, Fotolia, 123RF και Stocksy - στο τελευταίο δύσκολα μπαίνεις αλλά από ότι ακούγεται αξίζει.