Micro Stock Agencies, διαδικτυακή διάθεση φωτογραφιών και πνευματικά δικαιώματα

Re: Micro Stock Agencies

Συνολικά μέχρι τώρα ποιά είναι τα στατιστικά σου στο SS? Δηλαδή πόσες έχεις Online και πόσες πωλήσεις έχεις ανά μήνα;

Στατιστικά, τρίχες.Έχω κλείσει μήνα στό σούτερστούκ με 110 εικόνες καί 3 πωλήσεις όλες.

Στατιστικά, τρίχες.Έχω κλείσει μήνα στό σούτερστούκ με 110 εικόνες καί 3 πωλήσεις όλες.

δεν είσαι άσχημα. Ο Δεκέμβριος παραδοσιακά είναι ο χειρότερος μήνας των πωλήσεων. Να θυμάσαι ότι τα έντυπα που χρησιμοποιούν τις φωτο για εικονογράφηση ετοιμάζονται τουλάχιστον 2-3 μήνες πριν την εποχή τους. Ήρεμα και συνεχίζουμε...

Μού πέρασε ή ιδέα αυτή γιά τόν Δεκέμβριο αλλά δέν φανταζόμουν τόσο.Νά σαι καλά.
Εντωμεταξύ μερικές από αυτές πού κόπηκαν τίς ανέβασα μέ κάποιες παραλλαγές σήμερα σύνολο 9 καί σήμερα εγκρίθηκαν.:blink:

Ο Δεκέμβριος και ο Αύγουστος είναι οι χειρότεροι μήνες. Για τις απορρίψεις μην ζορίζεσαι, όπως βλέπεις είναι και σε ποιόν reviewer θα πέσεις...

Νά ρωτήσω κάτι άλλο,όταν βάζω διάφορες λέξεις π.χ. από πόλεις ή νησιά π.χ. καβάλα-σαντορίνη δέν τίς δέχεται , στήν αναζήτηση όμως υπάρχουν αποτελέσματα, γιατί γίνεται αυτό?

Απλά τις θεωρεί λάθος επειδή δεν υπάρχουν στα Αγγλικά, αλλά μπορείς να τις αφήσεις μέσα και να συνεχίσεις την διαδικασία υποβολής.

Δέν τό ήξερα από τήν αρχή αλλά ευτηχώς δέν είναι αργά.Καλή χρονιά.

Τρελοκομείο αυτός ο μήνας, εγκεφαλικό θα πάθω....

Έστειλα 92 φωτο μετά τις γιορτές και απορρίφιθηκαν οι 91(!!!!!!!) από τις οποίες οι 78 με το ίδιο σκεπτικό. White balance is not correct. Όλες. Ακόμη κι αυτές που ήταν magic light (και το έγραφα) και εκείνες με το Blue hour (και το έγραφα).

Οι πωλήσεις αυτό το μήνα είναι ακόμη χαμηλά, αλλά πήρα μια μέρα και δυο αγορές των 28 usd και μου ήλθε πολύ καλά Πρώτη φορά μου συνέβη δυο μαζί τον ίδιο μήνα!!

Τώρα έχω στείλει για έγκριση 46 και περιμένουν ακόμη 79. Άντε να δούμε....

Έχουνε πλάκα αυτοί που κάνουνε την κριτική στα shutterstock + dreamstime.

Τους trollάρω κι εγω λίγο κάποιες φορές, αλλά όχι ότι δεν το τραβάει ο οργανισμός τους.

Έστειλα 8 φορές την ίδια εικόνα με διαφορά ημερών.
4 δεκτές
4 απορριφθείς

οι απορριφθείσες δικαιολογίες κάθε φορά διαφορετικές.
Μια white balance incorrect ( που δεν ήταν, φώτο με white card ήταν :D )
μια out of focus
μια bad composition
και μια bad lighting conditions

ήμαρτον :D

Μόλις έφαγα κι εγώ μια "πόρτα" 12 στις 12, λουλουδάκια από το ίδιο σετ που έχω στην gallery και ψιλοπουλάνε συμπαθητικά. Όλες poor lighting and/or w/b... Θα ήθελα να ξέρω που το βλέπουν το w/b χωρίς άσπρο πουθενά και με εξωτερικό φως ημέρας. Κάτι παίζει...

Για να πάρω και εγώ μυρωδιά.
Ανεβάζεται σε διαφορετικά site την ίδια φωτογραφία ή υπάρχει πρόβλημα?

μπορούμε να σηκώσουμε την ίδια φωτογραφία εκτός αν έχουμε υπογράψει συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας. Προσωπικά δεν το έχω κάνει με κανένα πρακτορείο.

Απάντηση: Micro Stock Agencies

Απλα 'πρεπει' να απορριψουν ενα ποσοστο καθε μερα-ντε και καλα οτι κανουν 'ελεγχο'- οποτε γραφουν οτι τους κατεβει στο κεφαλι εκει την στιγμη.
Προχωρατε ακαθεκτοι...

Re: Απάντηση: Micro Stock Agencies

Εχω νέα....

Από τις 46 απέρριψαν τις 12 και έκαναν δεκτές τις 34. Και μάλιστα με υποβολή μέσα στο ΣΚ. Άρα αυτό που μας έλεγε ο Δημήτρης, ότι κάποιος που δουλεύει ΣΚ είναι πολύ μικρότερο κοφτήρι δείχνει να ισχύει. Φυσικά εκτός από μια νυχτερινή που κόπηκε λόγω grain, όλες οι άλλες ήταν για Poor Lighting--Image has exposure issues and/or incorrect white balance και για Composition--Image is poorly composed and/or poorly cropped.

Μιλώ για το Shutterstock πάντα. Με το Fotolia και το Istock θα ασχοληθώ αυτή την εβδομάδα.

Πάντως θα ήθελα να δώσω μια συμβουλή. Κάντε ένα πλάνο εργασίας σε βάθος χρόνου π.χ. έξι μήνες και κρατήστε το. Και μην επενδύετε κόπο μόνο σε ένα πρακτορείο. Τα άλλα είναι πιο εκλεκτικά σε σχέση με το SS και δεν πουλούν τόσο καλά, αλλά πληρώνουν κι αυτά.

Και για να έχετε κάποια στοιχεία σας λέω τα δικά μου. Στο fotolia στο οποίο είμαι μέλος από το 2008 έχω υποβάλει 2461 φωτογραφίες. Έγιναν δεκτές οι 759. Έχω πληρωθεί, δηλαδή έχω πουλήσει τουλάχιστον ένα αντίτυπο από τις 528. Μου φαίνεται ότι δεν είναι άσχημα. Κάπου εκεί είναι και τα οικονομικά στοιχεία του istock και του 123rf. Στο Shutterstock έχω περάσει τις 10.000 πωλήσεις. Κι όχι μόνο αυτές των 0,25 που στη συνέχεια αυξάνουν το ποσό που σου δίνουν και φθάνουν μέχρι το 0,36. Από τις premium πωλήσεις έχω εισπράξει σχεδόν 1000 δολάρια. Άρα συνολικά δεν είναι άσχημα τα ποσά.

Τα δικά μου πλάνα είναι μέχρι το Πάσχα να έχω φθάσει τις 1400 φωτογραφίες στο Shutterstock, τις 1000 στο Fotolia, τις 350 στο Istockphoto και τις 800 στο 123rf. Επίσης στόχος μου είναι να παίρνω κατά μέσο όρο 120 ευρώ (κι όχι δολάρια) το μήνα. Μέχρι σήμερα είμαι στα 100 ευρώ το μήνα (μ.ο.)

Τρελοκομείο αυτός ο μήνας, εγκεφαλικό θα πάθω....

Έστειλα 92 φωτο μετά τις γιορτές και απορρίφιθηκαν οι 91(!!!!!!!) από τις οποίες οι 78 με το ίδιο σκεπτικό. White balance is not correct. Όλες. Ακόμη κι αυτές που ήταν magic light (και το έγραφα) και εκείνες με το Blue hour (και το έγραφα).

Οι πωλήσεις αυτό το μήνα είναι ακόμη χαμηλά, αλλά πήρα μια μέρα και δυο αγορές των 28 usd και μου ήλθε πολύ καλά Πρώτη φορά μου συνέβη δυο μαζί τον ίδιο μήνα!!

Τώρα έχω στείλει για έγκριση 46 και περιμένουν ακόμη 79. Άντε να δούμε....

Μεγάλο κόψιμο τρώω καί εγώ κυρίως στά τοπία.Ενώ βλέπω ανεβασμένα λιγότερα ενδιαφέροντα.Ή συνήθης δικαιολογία κοψίματος είναι pοοr lighting.
Τί διάλο καμένες τίς θέλουν τίς φωτό ?
Εσύ τί θέματα ανεβάζεις, κάποια συγκεκριμένη κατηγορία?
Περίμενα σάν καινούργιος τόν Ιανουάριο γιά νά δώ πωλήσεις αλλά καί αυτός ό μήνας απογοήτευση.Είμαι σχεδόν στόν δεύτερο μήνα μέ 260 εικόνες (οί αποριφθέντες άλλες τόσες καί παραπάνω)καί σύνολο κερδών 8.75$.Τόν Δεκέμβριο 6 καί μέ 16 πωλήσεις τόν Ιανουάριο μέχρι τώρα.Δέν ξέρω τί λέτε εσείς γιά μένα είναι άσχημα.Ίσως μπήκα στό παιχνίδι αργά, τί νά πώ...