Micro Stock Agencies, διαδικτυακή διάθεση φωτογραφιών και πνευματικά δικαιώματα

Εμένα δέν μού ανοίγει τό λίνκ.
Δέν πουλάμε γενικώς άν καί είμαι στό φοτόλια έχει πέσει ψόφος.Στό SS έχω φτάσει στίς 780 καί έχω κάνει μέχρι τώρα μόνο 37$ , από τόν Δεκέμβριο.
Τό βίντεο πουλάει? Ή μόνο οί πολύ επαγγελματικές δουλειές ?

Last edited:
Είμαι εντελώς ακατάλληλος να απαντήσω για το βίντεο, δεν τραβάω ούτε για προσωπική χρήση, οπότε... Όσο για το Link μόλις το τσέκαρα, δουλεύει κανονικά με chrome browser, μήπως έχεις κάποιο θέμα?

Εμένα δέν μού ανοίγει τό λίνκ.
Δέν πουλάμε γενικώς άν καί είμαι στό φοτόλια έχει πέσει ψόφος.Στό SS έχω φτάσει στίς 780 καί έχω κάνει μέχρι τώρα μόνο 37$ , από τόν Δεκέμβριο.
Τό βίντεο πουλάει? Ή μόνο οί πολύ επαγγελματικές δουλειές ?

για μένα αυτός ο μήνας ξεκίνησε επίσης πολύ καλά. Ήδη έχω πουλήσει 50 αξίας 32,89 usd.

Ναι τωρα μου ανοίγει δέ ξέρω τί είχε πάθει.Δέν ξέρω καλά αγλλικά αλλά απ ότι κατάλαβα τό πράγμα ευτελίζεται όσο αφορά τήν αμοιβή τής εικόνας.
Καί τό έπαιζαν εκλεκτικοί στό φοτόλια αλλά δέν τούς έκατσε.Εμείς είμαστε τά πειραματώζωα τους τελικά.
Πές μας κάτι παραπάνω γιά τό θέμα.

για μένα αυτός ο μήνας ξεκίνησε επίσης πολύ καλά. Ήδη έχω πουλήσει 50 αξίας 32,89 usd.
Τά έχω χαμένα δέν ξέρω ποιά είναι ή συνταγή.Αυτή τήν εποχή εκμεταλεύομαι αυτά πού δίνει ή φύση , όχι εμπορικά
θέματα υποθετω αλλά από τήν άλλη ή λέξη flowers είναι από τίς πρώτες στίς αναζητήσεις.Ίσως είναι ή τύχη τού καθενός..

Κι εγώ καλά πάω, είμαι στα 35$ στο SS, και ψιλοπουλάω και στα άλλα. Όσο για τις λέξεις-κλειδιά, προσοχή είναι δίκοπο μαχαίρι. Όσες είναι πρώτες σε αναζήτηση έχουν τρελλό ανταγωνισμό, flowers, backgrounds κ.λ.π. πρέπει να ανεβαίνουν χιλιάδες την ημέρα, οπότε πρέπει να είσαι πραγματικά ξεχωριστός! Προσπάθησε να βρείς κάτι διαφορετικό, ειδικά αν σε τραβάει ως θέμα. Μπορεί να μην έχει πολύ ζήτηση, αλλά αν είσαι μόνος σου - ή σχεδόν - θα πουλήσεις "με το ζόρι"...

Η αλήθεια είναι ότι εχω θέματα μέ μεγάλο ανταγωνισμό αυτά πού ανέφερες, μέτά τήν άνοιξη τό ξαναβλέπω αλλιώς τό πράγμα.
Ευχαριστώ.

μάλλον αυτό είναι το πρόβλημά σου.

π.χ. για μένα η φωτο που έχει πουληθεί περισσότερο είναι αυτή http://www.shutterstock.com/pic.mhtml?id=21473920 . Είναι μια φωτο από την Πρίστινα στο Κόσσοβο. Αισθητικά άχαρη και με κακές καιρικές συνθήκες. Και τραβηγμένη -surprise, surprise- με μια ταπεινή cdompact , την Fuji F20, διετίας τότε. Όμως το Κόσσοβο είναι σπάνιο θέμα, και δεν μπορείς να έχεις πανοραμική άποψη. Εκεί από όπου τράβηξα εγώ είναι σχεδόν το μόνο σημείο με θέα, έχει δίπλα το σπίτι του πρωθυπουργού. Πόσοι θα μπορέσουν να φωτογραφήσουν χωρίς να τους πάρουν σηκωτούς; Για μένα έτυχε....
Συνολικά έχει πουληθεί 109 φορές και μου έχει φέρει 66,32 δολάρια (δεν ήταν όλες οι πωλήσεις των 0,25, αλλά και των 20 δολαρίων).

Δεύτερη φωτο σε δημοσιότητα η τυρόπιτα της πεθεράς μου. Αυτή http://www.shutterstock.com/pic.mhtml?id=8190886 .

Η πρώτη φωτό καταλαβαίνω έχει νά κάνει μέ τήν σπάνιότητα, ή δεύτερη υποθέτω μέ τήν παραδοσιακή κουζίνα.
Τό ανθοπωλείο πού έχω μάλον δέν είναι καλή επιχείρηση, αλλά νά πάρει.. 800 αρχεία είναι αυτά καί τά μισά μέ άλλα θέματα.
Κατά μέσο όρο πουλάω 30 τόν μήνα.Στά άλλα σταμάτησα νά ανεβάζω (εκτός στό BS ) τουλάχιστον γιά τήν ώρα.
Τέλος μέ τήν φύση θά αλλάξω πορεία.Ευχαριστώ.

Κάνε μια διαίρεση 800: 28.000.000 για να δεις τι ποσοστό στο σύνολο αποτελεί το portfolio σου. Στα main stream θέματα πρέπει να κάνεις εξαιρετική δουλειά για να ξεχωρίσεις, και ειδικά στο "βούτυρο". Τι εννοώ? Και μέσα στα λουλούδια ας πούμε, υπάρχει διαχωρισμός: στα τριαντάφυλλα γίνεται ο κακός χαμός - 4.500+ σελίδες, ενώ στις ντάλιες (ας πούμε) είναι πιο ήπια τα πράγματα - 140 σελίδες. Οι ντάλιες έχουν μικρότερη ζήτηση, αλλά ο ανταγωνισμός είναι 30 φορές μικρότερος! Αν σε ενδιαφέρει (πολύ) να πουλάς, ψάξε λίγο τι γίνεται με τα θέματα που σκέπτεσαι να ανεβάσεις. Εδώ http://www.picniche.com/ είναι και το γνωστό ψαχτήρι βάσει keywords.

Καλημέρα Πάνο, δεν ξεκινάς κι εσύ το άθλημα μπας και χρηματοδοτήσεις τίποτα αγορές? Θα γλυτώσεις και την γκρίνια... :flipout:

Γειά σας , στό καβάλα air show έβγαλα κάποιες φωτογραφίες μέ πολύ άγχος κόπο καί ορθοστασία γιατί πρέπει νά προλάβεις τήν αστραπιαία στιγμή.
Ανέβασα μερικές στό SS αλλά δέν τίς εγκρίνανε μέ αιτιολογία trademark.Υπάρχουν όμως πολλές στό SS.Τούς έστειλα μύνημα καί μού απάντησαν ότι θέλει
εξουσιοδότηση από κάποιον φορέα.Σάς έχει τύχει κάτι παρόμοιο?Μπορώ νά κάνω κάτι εκ τών υστέρων?Κάποια άτομα πού είναι μέλη στόν φωτ.όμιλο είχαν
εξουσιοδότηση γιά νά βρίσκονται σέ ειδικούς χώρους αλλά από εκεί καί πέρα δέν ξέρω..

Κατά βάση θέλει εξουσιοδότηση από τον κάτοχο του σήματος (τρέχα γύρευε). Εναλλακτικές λύσεις:

α) Σβήνεις τα trademarks αν μπορείς (το κάνω συχνά)
β) Τις ανεβάζεις ως editorial αλλά πρέπει να γράψεις ένα κειμενάκι όπου περιγράφεις τα στοιχεία του γεγονότος (δεν το κάνω ποτέ, βαριέμαι).

Είναι πολύ γνωστό, και μεγάλος ανταγωνιστής του flikr. Η διαφορά τους, και ο λόγος που πολλοί φωτογράφοι έφυγαν από το flikr και πήγαν στο 500px , είναι ότι στο 2ο δεν απεμπολείς τα δικαιώματά σου, και αν κάνεις λογαριασμό pro μπορείς να πουλάς. Το χύμα προέρχεται από το ότι ερασιτέχνες και επαγγελματίες πάνε "πακέτο" στην ροή των φωτογραφιών. Δεν το έχω δοκιμάσει λόγω έλλειψης χρόνου - αλλά ποτέ δεν είναι αργά...

Last edited: