Microsoft Surface Pro 3 [2014]

Re: Microsoft Surface Pro 3

Δεν βασιζομαι και πολυ στην δικη του ψυξη alex. Φετος το καλοκαιρι το laptop μεσα σε 5 λεπτα με την ζεστη που ειχε η χαλκιδικη ανεβαζε στροφες μονο που ηταν στο desktop. Μετα απο καθαρισμα του ανεμιστηρα το φαινομενο μειωθηκε αλλα οταν ο αερας που τραβαει εχει θερμοκρασια 35- 40 βαθμους δεν το σωζει χωρις επιπλεον ψυξη. Και μονο που εχει ανεμιστηρα δεν γλιτωνεις το μπουκωμα απο σκονες με τον καιρο.

Last edited:

Δεν βασιζομαι και πολυ στην δικη του ψυξη alex. Φετος το καλοκαιρι το laptop μεσα σε 5 λεπτα με την ζεστη που ειχε η χαλκιδικη ανεβαζε στροφες μονο που ηταν στο desktop. Μετα απο καθαρισμα του ανεμιστηρα το φαινομενο μειωθηκε αλλα οταν ο αερας που τραβαει εχει θερμοκρασια 35- 40 βαθμους δεν το σωζει χωρις επιπλεον ψυξη. Και μονο που εχει ανεμιστηρα δεν γλιτωνεις το μπουκωμα απο σκονες με τον καιρο.

Επειδή σαν υλικό κατασκευής χρησιμοποιείται ένα κράμα από αλουμίνιο και μαγνήσιο αυτό συμβάλει να αποβάλει την θερμότητα σχετικά γρήγορα όπως με τα iPad.
Από την άλλη βέβαια έχουμε εδώ να κάνουμε για υπολογιστή,αρα οι θερμοκρασίες λογικο είναι να ανεβαίνουν πιο συχνά,αλλα όχι σε ενοχλητικό επιπεδο με ελαφριά προς μέση χρήση.
Πρακτικά τώρα εφόσον το έχεις ξαπλα σε επίπεδη επιφανεια μπορείς να βάλεις κάτι από κάτω όταν το ζοριζεις με πιο απαιτητικές εργασίες,αλλα όπως και να το κάνουμε δεν μπορείς να τις αποφύγεις τις θερμοκρασίες λογικο όπως καταλαβαίνεις από την φυση του προϊόντος αυτου όπως αντίστοιχα σε άλλα υβριδικά με τέτοια specs η ultrabook και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έτσι κι αλλιώς είναι συνηθισμένα να λειτουργούν και σε υψηλές θερμοκρασίες όλα αυτά τα προϊόντα ανάλογα βέβαια και με την χρήση που κανεις.

Μαθαίνεις να ζεις δηλαδή, η αναγκαίο κακό είναι να το πω και αλλιώς.
Τώρα μελλοντικά με τους νέους επεξεργαστές θα το δούμε στην πορεία.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αντίστοιχα τραβάει το υλικό και το κρύο τους χειμερινούς μήνες το tablet όπως το έζησα με το 2 το χειμώνα που τα ίδια υλικά κατασκευής και στο 3 είναι.

Re: Απάντηση: Microsoft Surface Pro 3

μπορείς να γράψεις ένα κείμενο σε portrait mode?εννοώ έχει καλή ακρίβεια ο στυλός ή πρεπει να είσαι σε landscape?Βολεύει να το κρατάς σε portrait οπως το ipad και να σερφάρεις στο ίντερνετ?

απάντα στο λαό που περιμένει να μάθει λεπτομέρειες

εσένα σου έστειλαν το tablet χωρίς καμένα πίξελ και εμένα θα μου στείλουν με καμένο πίξελ.έτσι πάει

Τι έγινε τελικά παρελαβες την ταμπλεταρα.
Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από εσένα :D
Με προσοχή το Unboxing διότι βλέπω να παθαίνεις κάνα πολιτισμικο σοκ με ότι αντικρισεις(ευχάριστο εννοώ) :rolleyes:

Αυριο μαλλον παραλαμβάνω κι εγω ενα i5 128.... αναμένετε εντυπώσεις κι απο εμένα!

Καλορίζικο με το καλό να μπεις με το δεξί!
Από που έκανες το έκανες παραγγελία.

ΥΓ:Οσο για τον τυπο,από τη στιγμή που λέει ότι είχε το 2 και το 3 δεν τον ικανοποίησε,εδω σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.
Όπως επίσης ότι έβγαλε το συμπέρασμα ότι η θύρα φόρτισης είναι εκεί για να στηρίζει τη γραφίδα,επισης σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.
Και το αποκορύφωμα συνδεδεμένο με το πληκτρολογιο και ενώ ο κάθε λογικός άνθρωπος θα κανει εναλλαγές μεταξύ εφαρμογών χρησιμοποιώντας το touchpad και το ποντίκι, μας λέει ότι δεν μπορεί να αγγίξει την taskbar με το δάχτυλο!!!
Εφόσον τον βολέψε το XPS που δεν έχει ούτε γραφίδα και που σαν tablet αναγκαστικά τρως στην μάπα το πληκτρολόγιο και συνολικά 1.2 κιλά και είναι ικανοποιημένος ενώ δεν συνιστά το surface εδώ τι να πούμε.
Άσε που το 16:9 του xps δεν κανει ούτε μια για έστω υποφερτη χρήση tablet ποσο μάλλον με 1.2 κιλά.

Μάλλον μπερδεψε τις ανάγκες του και πως θα τις καλύψει καλύτερα, διότι πολύ καλύτερα θα καλυπτόταν με ένα μη αφής ultrabook για την χρήση που θα κανει,μιας και η αφή και γραφίδα άχρηστη του είναι.

Το να έχει αρνητικά μια πρόταση είναι απόλυτα φυσιολογικό άλλα το να μην ξέρεις πως να χρησιμοποιήσεις η ποιος ο σκοπός που το αγόρασες σταθμίζοντας θετικά και αρνητικά και έχοντας μάλιστα την εμπειρία χρήσης του pro 2 είναι ακόμα χειρότερο.

Απάντηση: Microsoft Surface Pro 3

παιδιά παρέλαβα δευτέρα

όλα καλά.

έχω πάθει μεγάλη πλάκα

στεναχωρέθηκα για τα λεφτά που έδωσα για το surface pro πριν 6 μήνες(550 ευρώ)

πριν παραλάβω διάβασα λίγο tablet pc reviews forums και αγχώθηκα με όσα γράφανε κάποιοι για hover lag ,αυξημένη πίεση για να γράφεις,οθόνη που παραμορφώνεται και πολλά άλλα αρνητικά

ευτυχώς στην πραγματικότητα δεν παρατήρησα τίποτα από όλα αυτά και αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως αυτοί που γράφουν σε αυτά τα φόρουμ τα παίρνουν και τα γράφουν επίτηδες

το hover lag είναι μια παπαρι@ και μισή.Δε με ενοχλεί και δε μπορώ να το καταλάβω καν όταν γράφω σημειώσεις που είναι και η ουσία.πάει αυτό το αγχος.

η οθόνη είναι πολύ στιβαρή ακόμα και όταν ακουμπάς και τα δυο χέρια πάνω για να γράψεις και το κυριότερο μπορείς να γράψεις με εξερετική ακρίβεια πάνω στην οθόνη σε κάθετη θέση της οθόνης όπως σε ένα κανονικό τετράδιο.

η συσκευή έχει ήδη βγάλει τα λεφτά της απλά δεν το ξέρει αν λάβουμε υπόψη τα πανάκριβα ιατρικά βιβλία που γλυτώνω να αγοράσω επειδή τα έχω σε pdf.

για όσους ενδιαφέρονται για επεξεργασία pdf και annotation προτείνω το καλύτερο πρόγραμμα ever για αυτή τη δουλειά που λέγεται bluebeam revu και δουλεύει άψογα με το surface pro 3 (το είχα ένα άγχος αυτό).Mόνο αρνητικό η υψηλή τιμή του προγράμματος(200 ευρώ η πιο απλή έκδοση και δεν παίζει να βρεις και σπασμένο)

αυτά προς το παρών

είχα αγχωθεί λίγο γιατί λέω για να έστειλαν στο φίλο μου τον alextrela οι γερμαναράδες το καλό surface θα κάνουν φουστιά σε μένα αλλά όλα καλά

alex μέχρι πότε έχει εγγύηση η συσκευή σου?

εγώ το έκανα εγγραφή online και μου έβγαλε εγγύηση μέχρι 10 δεκεμβρίου 2015

παιδιά παρέλαβα δευτέρα

όλα καλά.

έχω πάθει μεγάλη πλάκα

στεναχωρέθηκα για τα λεφτά που έδωσα για το surface pro πριν 6 μήνες(550 ευρώ)

πριν παραλάβω διάβασα λίγο tablet pc reviews forums και αγχώθηκα με όσα γράφανε κάποιοι για hover lag ,αυξημένη πίεση για να γράφεις,οθόνη που παραμορφώνεται και πολλά άλλα αρνητικά

ευτυχώς στην πραγματικότητα δεν παρατήρησα τίποτα από όλα αυτά και αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως αυτοί που γράφουν σε αυτά τα φόρουμ τα παίρνουν και τα γράφουν επίτηδες

το hover lag είναι μια παπαρι@ και μισή.Δε με ενοχλεί και δε μπορώ να το καταλάβω καν όταν γράφω σημειώσεις που είναι και η ουσία.πάει αυτό το αγχος.

η οθόνη είναι πολύ στιβαρή ακόμα και όταν ακουμπάς και τα δυο χέρια πάνω για να γράψεις και το κυριότερο μπορείς να γράψεις με εξερετική ακρίβεια πάνω στην οθόνη σε κάθετη θέση της οθόνης όπως σε ένα κανονικό τετράδιο.

η συσκευή έχει ήδη βγάλει τα λεφτά της απλά δεν το ξέρει αν λάβουμε υπόψη τα πανάκριβα ιατρικά βιβλία που γλυτώνω να αγοράσω επειδή τα έχω σε pdf.

για όσους ενδιαφέρονται για επεξεργασία pdf και annotation προτείνω το καλύτερο πρόγραμμα ever για αυτή τη δουλειά που λέγεται bluebeam revu και δουλεύει άψογα με το surface pro 3 (το είχα ένα άγχος αυτό).Mόνο αρνητικό η υψηλή τιμή του προγράμματος(200 ευρώ η πιο απλή έκδοση και δεν παίζει να βρεις και σπασμένο)

αυτά προς το παρών

είχα αγχωθεί λίγο γιατί λέω για να έστειλαν στο φίλο μου τον alextrela οι γερμαναράδες το καλό surface θα κάνουν φουστιά σε μένα αλλά όλα καλά

alex μέχρι πότε έχει εγγύηση η συσκευή σου?

εγώ το έκανα εγγραφή online και μου έβγαλε εγγύηση μέχρι 10 δεκεμβρίου 2015

Άντε καλορίζικο και Καλόδουλευτο!
Μην δίνεις τόσο αυξημένη σημασία στα φορούμ του εξωτερικού διότι οι περισσότεροι που γράφουν,μπαίνουν μεσα για να γράψουν τα προβλήματα που ενδεχόμενος εχουν και οχι να πουν ποσο καλό το μηχάνημα ειναι.

Και εν πασει περιπτωση οςοι εχουν κάποιο σοβαρό θεμα δεν αποτελεί σημάδι οτι σκαρτο ειναι γενικώς και αόριστος η συγκεκριμένη υλοποίηση,αλλα πολυ πιθανός να εχουν πέσει σε ελλατωματικη συσκευη.

Ε ας κανουν χρηςη του DOA που οι Αμερικάνοι πιο ευνοϊκή μεταχείριση εχουν ετςι κι αλλιως διότι το πανε σε ενα απο τα δεκάδες ms store και φεύγουν με καινουργιο.
Αλίμονο δηλαδή.

Σε θετικά που βρήκες σε πρώτη φάση προσυπογράφω,ενα αρνητικό που βρήκα οτι σε live streaming(αθλητικών γεγονότων μέσω συγκεκριμένης exe app και απο browser εξιςου)οτι ζεστένεται αρκετα και οτι κανει θόρυβο το fan.
Το περίεργο ειναι οτι σε YouTube streaming και παρακολουθηςη video δεν υπαρχει τέτοιο θεμα.

Registration που ακριβώς έκανες,για δωσε link διότι οταν εγω πήγα στη σελίδα υποστήριξη/εγγύηση δεν μου έβγαζε επιλογή το Pro 3.
http://www.microsoft.com/surface/de-de/support/register

Πάντως για 15 ημέρες εως λήξη το DOA δεν κάνω registration.

Σε θετικά που βρήκες σε πρώτη φάση προσυπογράφω,ενα αρνητικό που βρήκα οτι σε live streaming(αθλητικών γεγονότων μέσω συγκεκριμένης exe app και απο browser εξιςου)οτι ζεστένεται αρκετα και οτι κανει θόρυβο το fan.
Το περίεργο ειναι οτι σε YouTube streaming και παρακολουθηςη video δεν υπαρχει τέτοιο θεμα.

Μηπως το πρωτο sreaming κανει χρηση flash ενω σε youtube html5; Αν ναι, να το θεωρησεις λογικο το ζορισμα με το flash.

Μηπως το πρωτο sreaming κανει χρηση flash ενω σε youtube html5; Αν ναι, να το θεωρησεις λογικο το ζορισμα με το flash.

Σωστά ειναι και αυτή η παράμετρος που δεν την σκέφτηκα,αλλα οφείλω να πχ οτι στο Pro 2 δεν είχα τέτοιοι θεμα με live streaming,ναι μεν ζεστενοταν,κάπως πιο ελαφρός όμως και ούτε μια στιγμη άκουγα το fan τα τρέχει και να δουλεύει και ούτε μια φορα με ενόχλησε.

Μήπως ειναι το τίμημα για την πιο λεπτή κατασκευή η κάτι κανει να ανεβάζει υπερβολικές στροφές η GPU για αυτο και το fan.

Εχει βγει ενα νεα firmware update που δεν το εχω κανει ακομα,για να δουμε μπας και περιοριστεί η εξαλυφθει εντελώς.

Εννοείται ούτε στο Thinkpad 8 εχω τέτοιο θεμα.

Παρέλαβα και χαζέυω,, τι ipad air και note 10αρια λέμε..... +οτι σε κατι τέτοιες συσκευές καταλαβαίνει κανείς την αξία των 8 ακόμα καλύτερα...
το μηχανάκι είναι άψογο πραγματικα με καποια αξεσουαρ laptop + tablet replacement. Περισσότερα οταν θα ειμαι ήρεμος...

Εδώ οι βελτιώσεις που φέρνει το firmware update για το tablet.
http://www.microsoft.com/surface/en-us/support/install-update-activate/pro-3-update-history

September 2014 updates
The following updates will be listed as “System Firmware Update – 9/9/2014” when you view your update history.

Note
When Surface updates are provided via the Windows Update service, they are delivered in stages to Surface customers. As a result, not every Surface will receive the update at the same time, but the update will be delivered to all devices. If you have not received the update then please manually check Windows Update later.
-Surface Pro UEFI update (v3.10.250.0) improves system experience and enhances overall system stability, including Wi-Fi.
-Surface Pro Embedded Controller Firmware update (v38.6.50.0) enhanced support for system performance and user experience, including thermostat icon on boot.
-Surface Pro System Aggregator Firmware update (v3.9.350.0) increases the overall system reliability and compatibility with a Surface cover.
-Surface Integration driver update (v2.0.1102.0) enhances user experience, including Wi-Fi stability.
-Surface Wi-Fi and Bluetooth driver update (v15.68.3055.107) improves Wi-Fi/ Bluetooth reliability and system stability, and significantly enhances the user experience.

Παρέλαβα και χαζέυω,, τι ipad air και note 10αρια λέμε..... +οτι σε κατι τέτοιες συσκευές καταλαβαίνει κανείς την αξία των 8 ακόμα καλύτερα...
το μηχανάκι είναι άψογο πραγματικα με καποια αξεσουαρ laptop + tablet replacement. Περισσότερα οταν θα ειμαι ήρεμος...

για το ipad air μην τα ισοπεδώνουμε και όλα.

κάνω με το surface pro επεξεργαδία pdf με το bluebeam revu και χρήση ocr για μετατροπή pdf απλό σε pdf με επεξεργασία κειμένου πράγμα που το ipad air θα μπορεί να το κάνει σε 7-8 χρόνια όπως το πάει η apple που δεν αυξάνει μνήμη από το 1 στα 4 gb τουλάχχιστων (όταν το κινητό galaxy note έχει 3 gb) και δεν αυξάνει την ισχύ του υπολογιστή

ΑΛΛΑ:

πάντα υπάρχει ένα "ναι μεν αλλά"

το uptodate ένα πρόγραμα που κάθε γιατρός που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει μαζί του ,στο ipad παίζει σφαίρα αλλά στο surface pro 3 πάει μεν σφαίρα αλλά δε μπορείς να δεις τα γράμματα καλά .Δε μεγαλώνουν από τις ρυθμίσεις του προγράμματος αρκετά με συνέπεια στο iphone 4s να μπορείς να το διαβάζεις άνετα και στο surface pro 3 να μη μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.Μόνο αν έχεις ίντερνετ και μπεις online στο site του uptodate

Με λίγα λόγια το surface είναι η ενσάρκωση όσων ονειρευόμασταν εδώ και τουλάχιστων 20 χρόνια που ασχολούμαστε με κομπιούτερ πολύ από εμάς αλλά πάσχει προς το παρών από υποστήριξη προγραμάτων(άργησε λίγο να ξυπνήσει η microsoft και έχεί μείνει πίσω)

για όποιον θέλει να γράφει σημειώσεις και να γράφει πάνω σε pdf όπως σε κανονικό βιβλίο έιναι η τέλεια λύση που χρόνια ονειρευόμασταν αλλά για desktop replacement ότι δεν είναι apple απλά δεν κάνει κατά την προσωπική μου εκτίμηση μιας και το hardware όσο καλό και να είναι πρέπει να συνοδεύεται από καλό software και σε αυτό τον τομέα η microsoft είναι χρόνια πίσω αν και εταιρία που είναι κατα κύριο λόγο εταιρία software και όχι hardware

το onenote βέβαια σαν πρόγραμμα σημειώσεων τα σπάει και νομίζω οτι μόνο και μόνο για το onenote και το bluebeam αξίζει κανείς να αγοράσει τη συσκευή και να την έχει μαζί με ένα macbook pro όπου θα είναι εγκατεστημένα όλα τα υπόλοιπα προγράμματα

για desktop replacement το surface θα έκανε μόνο αν έτρεχε OS Χ 10,8 or later...

Last edited:

Κάθε ενα λειτουργικό εχει τα θετικά και αρνητικά και παντα σε σχεση με το hardware και πως εχουν δέσει μεταξύ τους.
Εγω πάντως μια χαρά desktop/laptop replacement μου κανει το surface(δεν τα εχω ετςι κι αλλιως-τα εχω σουτάρει στο χρονοντούλαπο της ιςτοριας οριςτικα)μιας και ο μόνος παράγοντας που υστερεί ειναι τα παιχνίδια που εχω σταματήσει πολλά χρόνια να ασχολούμαι με pc γενικότερα.

Απλα το ipad συμπληρώνει(στις 8 ιντςες) και καλύπτει το υπόλοιπο κομματι ετςι ώστε με 2 tablet να είμαι καλυμμένος απο όλες τις πλευρές.

Το OS Χ πάντως δεν μου αρέσει πρωτα διότι ειναι πιο βαρύ σαν λειτουργικό(θες 8gb ram minimum),μπουταρει πολυ αργά και το ui μου ξένισε(λιγότερο οικείο και φιλικό μου φάνηκε)
Επίσης μια φορα οταν επιχείρησα να κάνω clean install μου φάνηκε πιο δύσχρηστη και χρονοβόρα η διαδικασία σε σχεση με windows
Αςε που αρκετα προγράμματα του απο το App Store ειναι επι πληρωμής και δεν θέλω να μπω στη λογική να με μαντρωσει και βεβαια δεν ξερω αν θα βρω αυτα που θέλω και χρησιμοποιώ στα windows δεκαετίες τώρα.

Μονο στα iPad μου ταιριάζει η Apple πουθενά αλλού.
Αμα βγάλει αφής OSX με active digitazer σε tablet form factor ίσως το δοκιμάσω.
Οπως ειναι τώρα οχι.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

As part of its Windows 10 press conference today, Microsoft's Joe Belfiore showed off a motion study of a new touchscreen mode for the operating system that's being developed specifically for use in hybrid (notebook-tablet) PCs called "Continuum."

No, the new mode has nothing to do with that cool sci-fi TV series about a cop from the future who comes to the present day to stop a group of future terrorists. Rather, its a mode that will allow Windows 10 to switch in between a regular desktop and a full tablet experience for 2-in-1 devices. Microsoft posted the motion study of Continuum (with no sound) on its YouTube site to show it off.

Basically, if you have a device like the Surface Pro 3 that has a keyboard attached, the UI in Windows 10 will work in desktop mode. If the keyboard is detached, or if it flips around to show just the touchscreen, Windows 10 will pop up an alert asking the user to go into tablet mode. If the user clicks "Yes". the UI switches so that Modern apps that were working in a windowed mode now take up the entire screen.

More importantly, the Start menu can also expand to fill the entire screen, in a way that's similar to the Start screen in Windows 8 and in Windows Phone. It definitely looks like it will be a solid compromise for users who still want the freedom to use both touchscreen and mouse-keyboard controls.

The "Continuum" mode won't be a part of the Windows 10 Technical Preview when it goes live on Wednesday, but it's likely to be included when Microsoft launches the consumer preview of the OS in early 2015.

Εδώ επίδειξη του tablet με Windows 10 Technical Preview.
Δεν συνίσταται η εγκατάσταση του διότι λείπουν βασικά tablet features τα οποία θα μπουν σταδιακά απο την consumer preview αρχές του 15 η πολύ περισσότερο στην τελική έκδοση στα μέσα του 15.
Ουσιαστικά και κυρίως δουλεύει μόνο με το desktop.

Some thoughts about Windows 10 Technical Preview on the Surface Pro 3
http://www.wpcentral.com/some-thoughts-about-windows-10-preview-surface-pro-3

Adobe offers better Windows 8.1 touch support for Photoshop CC and Illustrator CC
http://www.wpcentral.com/adobe-offe...touch-support-photoshop-cc-and-illustrator-cc

surface_adobe.jpg

Corel Painter 2015 on Surface Pro 3

Η οθόνη του ειναι η κορυφαία των κορυφαίων.
Microsoft's Surface Pro 3 wins plaudits for display, says researcher
Microsoft's newest 12-inch tablet has one of the best displays of any tablet out there, according to DisplayMate Technologies. That's no mean feat.
http://www.displaymate.com/Surface_Pro_ShootOut_1.htm
http://www.cnet.com/news/microsofts-surface-pro-3-wins-plaudits-for-display-says-researcher/

Ολα τα αλλα να χαμε να λέμε χωρίς τίποτα ουσιαστικό να λέμε!:violent-smiley-030::award:

Ούτε αναφορές για scaling που σε περιβάλλον windows θα έρθει στα ίσια του με τα 10,σε εφαρμογές πχ chrome το οτι ειναι άθλια το σερφάρισμα ειναι ευθύνη της Google,εδώ η desktop έκδοση της η βαρύτερη και ενεργειακά η χειρότερη απο τα αλλα τι να λέμε τωρα.

Όσο για το Photoshop χρησιμοποεί παλιά έκδοση όχι touch optimized που ακόμα δεν κυκλοφόρησε.:cool:

Btw:δεν το κατέχει το άθλημα θα έλεγα γενικότερα απο τον τροπο που απο την αρχή μας τα παρουσιάζει