Microsoft Surface Pro 3 [2014]

τοσες σελιδες βρε γραφω -bye- ... ειχα πριν το dell venue pro 11 και τωρα το sufrace pro 3!

Βασικο μου μηχανημα φυσικα παραμενει το mbp 15" .... αλλα παντα ψαχνομαι και δοκιμαζω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ξερει κανεις γιατι σε sleep mode καταναλωνει τοση ενεργεια?
Αφησα το sp3 γεματο (100%) για 5-6 ωρες και η μπαταρια ηταν στο μισο οταν το ανοιξα!

Δεν είναι φυσιολογικό.
Εμένα maximum ένα 1.5-2 ώρες που το αφήνω σε αναμονή ένα 4-5% να μου φάει.
Παραπάνω δεν το αφήνω εφόσον δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω για παραπάνω ώρες,αλλά κάνω shutdown.

Μάλλον τα 10αρια φταίνε διότι και άλλοι χρήστες που αναβαθμισαν είχαν αυξημένη κατανάλωση σε sleep mode.
Και όχι μόνο αλλά και πιο μειωμένη αυτονομία είχαν συνολικά.

Το Pro 3 κακά τα ψέματα ήταν και είναι πιο αρμονικά δεμένα με τα 8.1 διότι και το λειτουργικό είναι σε πιο ώριμη φάση αλλά και οι drivers και το αρμονικό δέσιμο software-hardware.

Αλλιώς μια δεύτερη πιθανότητα κάποια οι κάποιες εφαρμογές να τρέχουν μόνιμα στο παρασκηνιο.

Τσεκάρε στο task manager αν υπάρχει τίποτα ύποπτη κίνηση η και το start up, απενεργοποίησε ότι είναι περιττό.

Από την άλλη βέβαια μην έχεις προσμονή να έχεις sleep mode αλα iPad.

Ούτε τα windows ούτε και το hardware της Intel ιδιαίτερα με Intel Core CPU με τους ανάλογους drivers είναι optimized σε τόσο υψηλό βαθμό.

Πχ οι Bay Trail όπως και οι Cherry Trail όπως έχω στο Surface 3 έχουν πιο ανώτερη συμπεριφορά σε sleep mode και πιο κοντά σε iPad είναι από ότι η απόσταση Intel core με iPad

οταν μπαινει σε sleep και το ξαναξυπναω, μου ζηταει συνεχως κωδικο, παρολο που τοεχω απενεργοποιησει απο τα settings....γινεται τιποτα γι αυτο ?

βρηκα μια προχειρη λυση γι αυτο....

Go to Edit Group Policy (just use the default search/cortana, it'll find it for you)
Computer Configuration > Administrative Templates > Control Panel > Personalization
Now click on the right side on Do not display the lock screen, and enable this setting.

οταν μπαινει σε sleep και το ξαναξυπναω, μου ζηταει συνεχως κωδικο, παρολο που τοεχω απενεργοποιησει απο τα settings....γινεται τιποτα γι αυτο ?

Σαν κάτοχος Surface pro 4 από την πρώτη μέρα επιβεβαιώνω την άποψη του φίλου alextrela ότι μάλλον το θέμα σου σχετίζεται με τα windows 10.Αλλά κάνε έλεγχο και στα power option να δεις τι πρόγραμμα ενέργειας τρέχεις και δοκίμασε τις ρυθμίσεις.

το θεμα μου ειναι οτι μαλλον παρα-ασχολουμαι με τα win10 ! :p

Τεσπα.... ειναι πολυ νεο λειτουργικο και του δινω καποιο χρονο.... το ιδιο θεμα το εχουν και πολλοι αλλοι, οποτε βρηκα καποια προσωρινη λυση απ αυτους.

ΥΓ... το θεμα του battery drain παντως ειναι απο τα πιο σημαντικα. Στο MBP 15" , σε αντιστοιχο standby mode, εχω μια πτωση 10% , ενω στο SP3 60-70% (χωρις να τρεχει καποιο προγραμμα εμφανως) !
Εχω κλεισει wifi kai onedrive
Θα το ψαξω κι αλλο βεβαια....

τι εννοείται με το sleep?αν είναι η αναστολή λειτουργίας 60-70% είναι πάρα πολύ,παλιά στο laptop και τώρα στο tablet σε 11 ώρες ζήτημα αν επεφτε 4-5% η μπαταρία

δεν κλεινω ποτε κανενα μηχανημα, mbp kai ipad μενουν παντα σε sleep mode για μερες , χωρις θεμα.

Τεσπα, θα το ψαξω λιγο ακομα, γιατι ειναι πολυ σημαντικο για μενα.
Στη δουλεια μου, δεν μπορω να το κλεινω και να το ξαναανοιγω, θελει καποιο χρονο και αυτο με καθυστερει πολυ.

Καθε προταση-tip δεκτα!

ΥΓ... να πως επισης οτι το SP3 ηρθε απο τη μανα του με τα win 10 pro (ειναι μολις ενος μηνος μηχανημα).

Re: Απάντηση: Microsoft Surface Pro 3 [2014]

και γιατι δε το σβηνεις τελειως;
ετσι κι αλλιως σε 10'' φανταζομαι οτι ξαναμπουταρει.
Ετσι δεν ειναι;
Για την ακρίβεια 6-7" απο τη στιγμή που πατήσεις το power button:p
Εγω παντα το κλείνω αν δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω πανω απο 2ωρο.

Παρα όλα αυτα οι χρόνοι που αναφέρει με το battery drain ειναι πολυ υπερβολικοί.

Σίγουρα κατι τρέχει απο πίσω αδικαιολόγητα.

ψαχνοντας στο ινετρνετ, πολλοι εχουν το ιδιο θεμα με το battery drain σε sleep mode...

Εχοντας απενεργοποιησει τα παντα στο startup και οχι μονο , εχω κλεισει τον online λογαριασμο μου με και μπαινω με local account, εκλεισα ολα τα online services (onedrive - onenote - icloud) , ακομα και τα adobe services , teamviewer kai skype services , καταφερα να κερδισω ενα μερος της "χασουρας".

Εκει που ειχα 60% χασουρα , μεσα σε 6-8 ωρες sleep ,τωρα εχω 30% περιπου.... οχι και ασχημα, αλλα ουτε και το επιθυμητο.

Σιγουρα τα 10αρια χρειαζονται κι αλλο optimization.... το ψαχνω ακομα .

ψαχνοντας στο ινετρνετ, πολλοι εχουν το ιδιο θεμα με το battery drain σε sleep mode...

Εχοντας απενεργοποιησει τα παντα στο startup και οχι μονο , εχω κλεισει τον online λογαριασμο μου με και μπαινω με local account, εκλεισα ολα τα online services (onedrive - onenote - icloud) , ακομα και τα adobe services , teamviewer kai skype services , καταφερα να κερδισω ενα μερος της "χασουρας".

Εκει που ειχα 60% χασουρα , μεσα σε 6-8 ωρες sleep ,τωρα εχω 30% περιπου.... οχι και ασχημα, αλλα ουτε και το επιθυμητο.

Σιγουρα τα 10αρια χρειαζονται κι αλλο optimization.... το ψαχνω ακομα .

Μήπως εχεις το Hello recognition στο on σε επίπεδο λειτουργικού;
Διοτι έξω αναφέρουν οτι και απο εκει έχουν battery drain(για το Pro 4/Book βέβαια) αλλα εφόσον φοράς 10αρια ισως και εδω επηρεάζει αρνητικά.

Επισης πέρασες την τελευταία αναβάθμιση των Windows;

δεν εχω ουτε hallo, Ουτε Cortana....

Χtες το βραδυ εκανε κι αλλη αναβαθμιση - δε μπορεις να κανεις κι αλλιως ! :p

Θα δω πως θα παει σημερα.

ΥΓ... βρηκα (απο το battery - sleep report του Powercfg) , οτι και καποιο αλλο service to "ενοχλει" , που εχει σχεση με το microphone και realtek drivers.
Καποιοι εξω λενε οτι εχουν το ιδιο θεμα , το εκαναν uninstall και περασαν χειροκινητα τους παλαιοτερους drivers με καλα αποτελεσματα . Θα το δοκιμασω κι αυτο και επανερχομαι....

καιμια ερωτηση.... χρησιμοποιω το Onenote για καποιες σημειωσεις κλπ , αλλα πως μπορω να κανω export-share το σημειωμα αυτο σαν Image - pdf ή κατι παρομοιο ?
Στο share μενου δεν εχει παρα μονο facebook-mail κλπ

δεν εχω ουτε hallo, Ουτε Cortana....

Χtες το βραδυ εκανε κι αλλη αναβαθμιση - δε μπορεις να κανεις κι αλλιως ! :p

Θα δω πως θα παει σημερα.

ΥΓ... βρηκα (απο το battery - sleep report του Powercfg) , οτι και καποιο αλλο service to "ενοχλει" , που εχει σχεση με το microphone και realtek drivers.
Καποιοι εξω λενε οτι εχουν το ιδιο θεμα , το εκαναν uninstall και περασαν χειροκινητα τους παλαιοτερους drivers με καλα αποτελεσματα . Θα το δοκιμασω κι αυτο και επανερχομαι....

καιμια ερωτηση.... χρησιμοποιω το Onenote για καποιες σημειωσεις κλπ , αλλα πως μπορω να κανω export-share το σημειωμα αυτο σαν Image - pdf ή κατι παρομοιο ?
Στο share μενου δεν εχει παρα μονο facebook-mail κλπ
Χρησιμοποίησε την desktop version πχ OneNote 2013 που εγω εχω.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ΥΓ: καλή ιδεα να δοκιμάσεις κάποια προηγούμενα έκδοση driver και βλεπεις.

ΥΓ: Δυστυχώς με την OneNote version για τα 10 εχει υποβαθμιστεί η εμπειρία χρήσης σε σχέση με τα 8.1 οπου είχες την δυνατότητα share σε PDF για αυτο χρησιμοποίησε την desktop έκδοση η αν χρησιμοποιώντας πχ μια τριτη εφαρμογή πχ bulzip PDF reader ετσι ώστε στο share να στο βγάλει εικονικά ως εκτύπωση για να μπορείς πχ να το αποθηκευεις στην touch version.

Δοκίμασε ετσι μπορεί να πιάσει και για την 10 touch version.

Last edited:
που το βρισκεις αυτο ?
Εμενα εχει μονο τα metro app σαν default .....

Εγω εχω την full έκδοση office home and student 2013 desktop version εγκατεστημένα που χρησιμοποιώ κυρίως.

Δες και εδω ενα article για την metro version μήπως και καταφέρεις αυτο που θες.
http://answers.microsoft.com/en-us/...s/9f3953a5-1d80-447c-b124-e339fc7b1dcf?auth=1

Ωχ... δε θελω το office , χρησιμοποιω το δωρεαν open office, και απ οτι καταλαβα δε γινεται να εχεις σα deafult epilogh στα 10αρια την desktop εκδοση με click sto pen... μπαχαλο !!!
Α ρε microsoft..... :smash:

Ωχ... δε θελω το office , χρησιμοποιω το δωρεαν open office, και απ οτι καταλαβα δε γινεται να εχεις σα deafult epilogh στα 10αρια την desktop εκδοση με click sto pen... μπαχαλο !!!
Α ρε microsoft..... :smash:

Γίνεται και αυτο να ορίσεις ως default την desktop version ακόμα και με το surface pen να ανοίγει.
http://oh365eh.itgroove.net/2015/09/28/setting-onenote-desktop-as-default-version-in-windows-10/
https://www.thurrott.com/uncategorized/5358/windows-10-tip-choose-the-right-onenote-app

το δοκιμασα και δε γινεται δυστυχως....δεν δουλευει!
Παρ ολο που το ορισα σαν default, ακομα το παλιο ανοιγει με click στο Pen.
Eκανα και 1-2 Restart μηπως... αλλα δεν !

Και δευτερον, δεν μ αφηνει το onenote desktop να δημιουργησω καποιο Note εκτος κι αν ειναι ΜΟΝΟ στο onedrive! Τοπικα δε μ αφηνει να κανω τιποτα.... θα το σπασω μου φαινεται!

το δοκιμασα και δε γινεται δυστυχως....δεν δουλευει!
Παρ ολο που το ορισα σαν default, ακομα το παλιο ανοιγει με click στο Pen.
Eκανα και 1-2 Restart μηπως... αλλα δεν !

Και δευτερον, δεν μ αφηνει το onenote desktop να δημιουργησω καποιο Note εκτος κι αν ειναι ΜΟΝΟ στο onedrive! Τοπικα δε μ αφηνει να κανω τιποτα.... θα το σπασω μου φαινεται!

Στα σχόλια απο κατω(τρίτο σχόλιο χρήστη ) απο το δεύτερο link που σου έβαλα εχει registry tweak να ορίσεις το desktop ως προεπιλογή.

Σε λίγο καιρό θα πάρεις master στην εξειδίκευση στην registry στα Windows:flipout::p

Εδω

Well I managed to find a workaround for getting the Desktop OneNote to launch when you click the Surface 3 pen's top button or the "note" tile in the action centre.

It requires uninstalling the Universal OneNote (as per my first comment) and then editing the registry to change the "onenote-cmd" key to execute the Desktop OneNote program. This means that clicking the pen button or tapping the "Note" tile in the action centre both launch Desktop OneNote.

1. Uninstall Universal OneNote by starting an elevated PowerShell session and running the following command.
Get-AppxPackage *OneNote* | Remove-AppxPackage

2. Launch regedit and go to HKEY_CLASSES_ROOT\onenote-cmd

3. Create a new Key "Shell"

4. Under shell create a new key "Open"

5. Under open create a new key "Command"

6. Under command edit the (Default) REG_SZ entry and enter path to the OneNote desktop executable. The easiest way I found was to open up the "OneNoteDesktop\Shell\Open\Command" registry key that was right below the onenote-cmd key and copy the string from there (without the /hyperlink "%1" ending) to the entry.

Of course all the usual disclaimers about playing with the registry etc apply.

Details from this forum conversation (http://answers.microsoft.com/e...