Re: Microsoft: “We’ll support Blu-ray
Όσο σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός δεν θα πάρει το CL... τα πάντα γίνονται μεν, αλλά όχι τόσο εύκολα.
Το κατάλαβα με έναν συνδυασμό γνώσεων και λογικής …πρόσεξε.
1)Οι ταινίες HD-DVD μπορούν να γίνουν copy-paste σε BD χωρίς να αλλάξουν ουσιαστικά το encoding και χωρίς να χάσουν ποιότητα.
2)Αν αλλάξουν encoding θα χαλαστούν χρήματα, και αν τους βγει και χειρότερο θα χάσουν πωλήσεις σε BD.
3)Συνήθως δεν είναι βλάκες οι παραγωγοί και τους αρέσει το χρήμα.
Οπότε συνδυάζω τα παραπάνω μαζί με απλή λογική, και βγάζω το συμπέρασμα ότι πρέπει να υπάρχουν πολύ ιδιαίτεροι λόγοι για να μην βγει τουλάχιστον ισάξια.
"
τα πάντα γίνονται μεν, αλλά όχι τόσο εύκολα"
Αρα δεν έχεις ιδέα, ούτε για το βαθμό δυσκολίας ούτε για τις διαδικασίες, ούτε για το ενδεχόμενο κόστος, ούτε και για οτιδήποτε άλλο ...
Γνώσεις και λογική ... ΟΚ λοιπόν, για να δούμε ....
1) Το έχεις κάνει ποτέ εσυ με τα χεράκια σου ? Αν ναι, τότε καλώς. Αλλιώς είναι σπέκουλα....
2) Αν το κόστος αλλαγής encoding ΔΕΝ είναι αμελητέο, τότε το περιθώριο κέρδους μειώνεται. Ξέρεις εσύ κανένα που να μπορεί να κερδίσει 10 και να αποφασίζει να κερδίσει 5 ? Εγω πάντως ΔΕΝ ξέρω. Αλλα και αμελητέο να είναι το κόστος, πάλι δεν υπάρχει εγγύηση οτι τα studios θα ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι.... Δεν τιθεται πάντως ζήτημα "χειρότερο" ή "καλύτερο" γιατι πλέον ΔΕΝ υπάρχει μέτρο σύγκρισης (αφού όπως και σύ λες, προτιμάς να συγκρίνεις όμοια πράγματα) μιας και το format είναι πλέον ένα και μοναδικό. Στο σερβίρουνε, και είτε έτσι είτε αλλιώς απο κεί θα πάρεις γιατι αλλού ΔΕΝ έχει !
3) Οι παραγωγοί, επειδή ακριβώς είναι φιλαργυροι, δεν κοπτονται να δώσουν ποιότητα αν είναι να κοστίσει. Ο τσάμπας πέθανε εδώ και καιρό, και there's no such thing as a free lunch. Και με το μονοπώλιο που υπάρχει πλέον, δεν τους καίγεται καρφί τι ποιότητα θα δώσουν.
Με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που ξεκίνησες εσύ ξεκίνησα κι εγώ. Εγω το πήγα επιχειρηματικά αυστηρά, και εσυ μόνο με προσευχές αφού το κριτήριο που βαφτίζεις "ισάξια" δεν υπάρχει μιας και το format είναι πλέον μονοπωλιακό.
Αν αυτά είναι τα στοιχεία, τότε τη βάψαμε ...
Για σκέψου το λιγάκι ! Φέρε τον εαυτό σου στη θέση του CEO ενός studio και πες μου ΕΣΥ τί θα έκανες ....