Microsoft Windows 10

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Ψιλοάσχετο, αλλά ειδήμων του χώρου μου πρότεινε σε λάπτοπ με 4 γίγα μνήμη και 64άρη επεξεργαστή να βάλω 32άρια, γιατί θα τρέχουν πιο ομαλά. Τι λέτε εσείς;
Που το στηριζει αυτο; Η 64bit τεχνολογια εχει εξελιχθει στα οικιακα desktop. Πλεον δεν υπαρχει προβλημα ουτε στις 32bit εφαρμογες που τρεχουν σε αυτα. Εγω παντως εβαλα 64bit win10 χωρις να αλλαξω κατι στη RAM και δεν βλεπω κατι αρνητικο στην επιδοση.

Έκανα upgrade πριν 2 μέρες από 8 σε win 10 σε ένα Sony Vaio μικρό. Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν ουδέτερες προς αρνητικές. Μετά από χρήση 2 ημερών, ίσως τα συνήθισα περισσότερο και δεν μου κακοφαίνονται τόσο. Ίσως είχα μεγαλύτερες προσδοκίες και δεν μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος. Μου δίνουν την εντύπωση ότι είναι φτιαγμένα για mobile συσκευές. Δεν μπορώ να πω ότι βελτίωσαν κάτι. Οι μόνες διαφορές που αφορούν το start menu, τον Edge και κάποιες ελάχιστες στη γραμμή εργασιών, δεν νομίζω ότι προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο. Άντε να πω ότι ο Edge για browser των windows είναι σχετικά γρήγορος και σίγουρα σφαίρα σε σχέση με τους απαράδεχτους προηγούμενους explorer. Πέραν αυτού δεν νομίζω ότι πέτυχε κάτι ιδιαίτερα θετικό η αναβάθμιση. Αντίθετα, μου δίνουν την αίσθηση ότι είναι κάπως "βαρύτερα". Κατά τα άλλα δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με drivers, ούτε και με το Wi-Fi όπως αναφέρθηκε από κάποιους. Αν και έχω ένα θέμα με τη μεταβολή της φωτεινότητας της οθόνης, καθώς δεν αλλάζει με τίποτα ότι κι αν επέλεξα, πιστεύω ότι θα βρω την άκρη. Ψάχνω πάντως να πιαστώ από κάπου και να μην επιστρέψω πίσω στα 8.

Τελικά μετά την αναβάθμιση σε w10 ενεργοποιησα την κάρτα WiFi και ως θαύματος δουλεύει τέλεια ,κανένα προβλήμα . βλέπει κανονικά όλες τις συσκευές

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης το WiFi και το Bluetooth μπορώ και τα διαχειριζομαι από το εικονιδιο κέντρο ειδοποιησεων!!

Ανανεωμένα 8.1 , παρά κάτι ουσιαστικα νέο,ακόμα το ψάχνω για να βρω το διαφορετικό . προς στιγμής ότι έχω τρέξει δουλεύει χωρίς πρόβλημα . Είδομεν

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

[/COLOR]Ανανεωμένα 8.1 , παρά κάτι ουσιαστικα νέο,ακόμα το ψάχνω για να βρω το διαφορετικό . προς στιγμής ότι έχω τρέξει δουλεύει χωρίς πρόβλημα . Είδομεν

Όσο τα δουλεύω τόσο βλέπω ότι τα νέα Windows είναι 8.1 με νέο skin

Ψιλοάσχετο, αλλά ειδήμων του χώρου μου πρότεινε σε λάπτοπ με 4 γίγα μνήμη και 64άρη επεξεργαστή να βάλω 32άρια, γιατί θα τρέχουν πιο ομαλά. Τι λέτε εσείς;
Τα 32bit είναι ταχύτερα και καταλαμβάνουν λιγότερη ram. Όμως συνήθως σου διαθέτουν 3GB ram (σε κάποιες περιπτώσεις 3,25, σπανιότατα 3,5).
Αν με την χρήση που κάνεις χρειάζεσαι πάνω από 2GB ram, τότε 64bit, καθώς στο όχι πολύ μακρινό μέλλον ίσως δεν θα σου φτάνουν τα 3.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

To λένε στο pcsteps ότι τα 64άρια έχουν αξία από 6 gb και πάνω, στα 4 gb τα 32άρια λέει έχουν καλύτερη διαχείριση μνήμης.

Τα 64ρια θα βάλεις.Από 4gb ram και άνω κερδίζει σε διαχείριση διαθέσιμης μνήμης

Επέστρεψα στα 8άρια και μπορώ να πω με σιγουριά πλέον ότι είναι αρκετά ελαφρύτερα σε σχέση με τα 10άρια.

Εγώ πάντως δεν διαπίστωσα καμία πτώση ταχύτητας σε σχέση με τα 7αρια ... και ο IE είναι το ίδιο γρήγορος με τον Edge ..

Επέστρεψα στα 8άρια και μπορώ να πω με σιγουριά πλέον ότι είναι αρκετά ελαφρύτερα σε σχέση με τα 10άρια.

Για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις, πως ακριβώς μέτρησες την ελαφρύτητα, γιατί μέχρι στιγμής είσαι ο πρώτος που το λέει και καθώς ασχολούμαι επαγγελματικά με υπολογιστές, είσαι ο πρώτος που αναφέρεται σε ελαφρύτητα και δεν ξέρω πως μετράς το μέγεθος.
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση γιατί έχω μιλήσει με πολλούς με ολοκαίνουργιους υπολογιστές αλλά και με πολύ παλιούς και όλοι ύστερα από τις απαραίτητες 3-4 επανεκινήσεις, και τις ενημερώσεις είναι ενθουσιασμένοι με τα 10 σε ταχύτητα εκκίνησης κλεισύματος, ανοίγματος των εφαρμογών και ακόμα και με την απλότητα του περιβάλλοντος.

Σε 3 δικούς μου υπολογιστές με windows 7 και με 8.1 μετά την αναβάθμιση τα πάντα λειτουργούν πιο γρήγορα. Χρονομετρήσεις με το χέρι σε δευτερόλεπτα όχι με benchmarks.

Μήπως έχεις κάποια δυσλειτουργία στο σύστημα σου; Μήπως τρέχει κάτι περίεργο με κάποιο πρόγραμμα που έχεις παράδειγμα antivirus ή κάτι άλλο;

Ερώτηση...
Έχω αναβαθμίσει ένα νετμπουκ που έχει μάξιμουμ μνήμη 2 γιγα μείον αυτά που τρώει η κάρτα γραφικών οπότε μιλάμε για περίπου 1,5-1,6 γιγα καθαρά με τα Pro (γιατί είχα κατεβάσει την insider έκδοση για δοκιμή) 64 bit. Το μηχανάκι δουλεύει καλά θα κερδίσω κάτι αν εγκαταστήσω 32bit έκδοση. Υπάρχει περίπτωση τα 32bit home να είναι ποιο κατάλληλα και αν ναι μπορώ να τα εγκαταστήσω με clean install χωρίς να έχω θέμα ενεργοποίησης; Γιατί λογικά έχω ενεργοποίησει την προ έκδοση 64 bit με αυτό το hardware....

Eφ'οσον εχεις 2 giga ram κανονικα με λειτουργικο 32bit, θα ειναι πιο γρηγορος, γιατι τα 64 bit, θελουνε τουλαχιστον 4 giga ram. Eιδικα, αν εγκαταστησεις καποιο antivirus, λογικα θα σου γονατισει το συστημα, γιατι τα περισσοτερα antivirus τρωνε αρκετη ram.
Για να εχεις ενεργοποιησει τα pro, πρεπει πριν να ετρεχες τα 7 ultimate, η pro, οποτε δοκιμαζεις και εαν δεν στα ενεργοποιει, τοτε λογικα εχει κλειδωσει στα pro.

Για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις, πως ακριβώς μέτρησες την ελαφρύτητα, γιατί μέχρι στιγμής είσαι ο πρώτος που το λέει και καθώς ασχολούμαι επαγγελματικά με υπολογιστές, είσαι ο πρώτος που αναφέρεται σε ελαφρύτητα και δεν ξέρω πως μετράς το μέγεθος.
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση γιατί έχω μιλήσει με πολλούς με ολοκαίνουργιους υπολογιστές αλλά και με πολύ παλιούς και όλοι ύστερα από τις απαραίτητες 3-4 επανεκινήσεις, και τις ενημερώσεις είναι ενθουσιασμένοι με τα 10 σε ταχύτητα εκκίνησης κλεισύματος, ανοίγματος των εφαρμογών και ακόμα και με την απλότητα του περιβάλλοντος.

Σε 3 δικούς μου υπολογιστές με windows 7 και με 8.1 μετά την αναβάθμιση τα πάντα λειτουργούν πιο γρήγορα. Χρονομετρήσεις με το χέρι σε δευτερόλεπτα όχι με benchmarks.

Μήπως έχεις κάποια δυσλειτουργία στο σύστημα σου; Μήπως τρέχει κάτι περίεργο με κάποιο πρόγραμμα που έχεις παράδειγμα antivirus ή κάτι άλλο;

εμενα παντως ειναι πιο αργα απ'τα 7αρια,για να κανει μπουτ,θελει 1λεπτο!!!
Με ssd δισκο ενω πριν ηθελε κατι παραπανω απο μισο λεπτο.

Χθές, ενώ πήγαιναν μια χαρά ,μετά από επανεκκίνηση δεν έμπαιναν με τίποτα . κολλούσαν μετά το λογότυπο . μετά από 6 φορές μπήκαν και δουλεύουν μια χαρά . Τρόμαξα δεν έχω και ISO.

Πως μπορώ να τα έχω στο USB stick για κάθε ενδεχόμενο?

Χθές, ενώ πήγαιναν μια χαρά ,μετά από επανεκκίνηση δεν έμπαιναν με τίποτα . κολλούσαν μετά το λογότυπο . μετά από 6 φορές μπήκαν και δουλεύουν μια χαρά . Τρόμαξα δεν έχω και ISO.

Πως μπορώ να τα έχω στο USB stick για κάθε ενδεχόμενο?

Μάλλον έπαθες αυτό