Microsoft Windows 10

Απάντηση: Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Με τα Windows 8.1 εδώ και 2 χρόνια δεν μου έχει χτυπήσει ιός η spyware σε κανένα υπολογιστή, με το αυθεντικό antivirus των Windows, και είναι και πανάλαφρο.
Για διαβασε εδω και εδω

Φίλοι μην παρασύρεστε από ότι γράφει κάθε ένα site και περιοδικό.

Το Defender είναι πανίσχυρο και αποτελεσματικό.

Δεν είναι αποτελεσματικό για τους παρακάτω χρήστες:

Αυτούς που πατάνε σε οποιαδήποτε διαφήμιση δουν και αποδέχονται μετά την εγκατάσταση διάφορων προγραμμάτων. Αποδέχονται την εγκατάσταση freeware παιχνιδιών, freeware δήθεν antivirus και προγραμμάτων που "βελτιώνουν" ταχύτητα, "καθαρίζουν" και γενικά κορροιδεύουν στην πραγματικότητα τον χρήστη. Όταν κάποιος αποδέχεται τέτοια προγράμματα φυσικά ο υπολογιστής του είναι αργός, και το χειρότερο αποστέλει συνεχώς πληροφορίες σε ύποπτους servers.

Aπό την εμπειρία μου τέτοιοι χρήστες είναι οι τζογαδόροι και οι εθισμένοι με xxx και αυτοί που θέλουν να κατεβάζουν mp3, ταινίες παιχνίδια και software παράνομα, και χωρίς πολλές γνώσεις γύρω από υπολογιστές. Γενικά τέτοιοι χρήστες είναι οι καλύτεροι πελάτες εργαστηρίων υπολογιστών.

Να δώσω ένα παράδειγμα στην απλή ζωή. Θα αγόραζε κάποιος ας πούμε ένα φάρμακο από ένα πλανόδιο πωλητή; Παράδειγμα σου λέει κάποιος στα φανάρια, πάρε αυτά τα χάπια και θα γίνεις καλά και εσύ θα τα πάρεις; Πως είναι δυνατόν για τον υπολογιστή να κατεβάζεις ότι να ναι και μετά να θέλεις να λειτουργεί καλά;

Μια δεύτερη άποψη που θα ήθελα να μου αντικρούσεις:
Είναι δυνατόν η Microsoft να έχει χειρότερο και κατώτερο τμήμα και ομάδα που ασχολείται με το antivirus της, από οποιαδήποτε άλλη εταιρία antivirus στον κόσμο; Για πιο λόγο; Και τι θα κέρδιζε να έχει ένα μη ασφαλές λειτουργικό;

Έστω ότι έχουμε ένα χρήστη που θέλει να μετατρέψει videos από το Youtube σε mp3. 99 στα 100 τέτοια προγραμματάκια είναι το λιγότερο spyware. Έχω δει υπολογιστές με Panda, με ΕSSET , με Νorton και φυσικά και με Microsoft Essentials ή Microsoft Defender και με κάθε λογής antivirus να έχει "φυτεμένα" τέτοια προγράμματα. Δεν σε σώζει το antivirus. Σε σώζει η γνώση, η μελέτη και η πείρα. Και φυσικά καθένας μας θα κάνει λάθη και πρέπει να μάθει να "ξεφυτεύει" τέτοια προγράμματα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

στα 7αρια πριν βαλω αντιβαιρους,μου ζητουσαν απο μονας τους.
Τι να κανω,να το βγαλω ή θα μου λεει οτι χρειαζομαι προστασια;

Εάν δεν έχεις κανένα άλλο antivirus εγκατεστημένο τα Windows 10 ενεργοποιούν τελείως αυτόματα το δικό τους antivirus που λέγεται Windows Defender. Για να το δεις και να αισθανθείς σίγουρος ότι δουλεύει γράψε μέσα στo search (στον φακό δίπλα από το start button) την λέξη Defender και μπες μέσα στο antivirus να δεις τι ακριβώς κάνει, και όλες τις λειτουργίες του.

μ'αυτο ειμαι τωρα,εχω εμφανη βελτιωση σε ολα,ειναι ταχυτερος,ανοιγει-κλεινει πιο γρηγορα,φορτωνει σελιδες πιο γρηγορα.
Φτανει βεβαια να ειναι και καλη η προστασια που προσφερει.
Δε ξερω μηπως πρεπει να κλεισουν και καποιες διεργασιες των win την ωρα που μπουταρει και που δεν ειναι απαραιτητες,για να μπαινει πιο γρηγορα.
Τωρα ειμαι στα 47''.

Έκανα αναβάθμιση από 7 σε ένα χρόνο και βάλε αν θελησω να κάνω φορματ θα μπορώ να τα περάσω ξανά δωρεάν;

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Μια δεύτερη άποψη που θα ήθελα να μου αντικρούσεις:
Είναι δυνατόν η Microsoft να έχει χειρότερο και κατώτερο τμήμα και ομάδα που ασχολείται με το antivirus της, από οποιαδήποτε άλλη εταιρία antivirus στον κόσμο; Για πιο λόγο; Και τι θα κέρδιζε να έχει ένα μη ασφαλές λειτουργικό;
Eγω προσωπικα δεν εχω εγκατεστημενο στα 7 κανενα antivirus, εαν ομως θελω να βαλω καποιο, εννοειτε, ποτε δεν θα εβαζα το essentials και το συγκεκριμενο site, σ'αυτα τα θεματα, ειναι thebest-κορυφη

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έκανα αναβάθμιση από 7 σε ένα χρόνο και βάλε αν θελησω να κάνω φορματ θα μπορώ να τα περάσω ξανά δωρεάν;
Μπορεις μεσα σε ενα μηνα αν δεν σου αρεσουνε, να ξαναπερασεις παλι τα 7, αλλιως λεγετε οτι χανεις την αδεια (των windows 7) μετα απο το μηνα.

Τα 7 ή τα 10; Για τα 7 ισχύει το κλειδί σου, για τα 10 η ενεργοποίηση θα γίνει αυτόματα εφόσον εγκατασταθούν στον ίδιο υπολογιστή (υπάρχει πάντρεμα 10 με το hardware id). ΔΕΝ θα μπορείς να τα βάλεις δωρεάν σε άλλον υπολογιστή που στο διάστημα του έτους δεν έχουν ενεργοποιηθεί.

Ευτυχώς που κλείνει.. Windows Update Settings -> Advanced Options -> Choose how updates are delivered

Εγώ το αφήνω στο On αλλά τικάρω την πρώτη επιλογή ώστε να παίρνει updates μόνο από την MS και το εσωτερικό LAN μου (και να μην στέλνει ποτέ data σε άλλους υπολογιστές στο internet).

Ευτυχώς που κλείνει.. Windows Update Settings -> Advanced Options -> Choose how updates are delivered

Εγώ το αφήνω στο On αλλά τικάρω την πρώτη επιλογή ώστε να παίρνει updates μόνο από την MS και το εσωτερικό LAN μου (και να μην στέλνει ποτέ data σε άλλους υπολογιστές στο internet).
Το κλεισατε ολοι και τωρα ο Λακης περιμενει.... :banane0:

Δύο προσεγγίσεις στο θέμα πόσο καλό μπορεί να είναι το antivirus της Μιcrosoft.

Έστω αγοράζεις ένα αυτοκίνητο. Έχει από την "μάνα" του τις ζώνες ασφάλειας. Εσύ μπορείς να κρατήσεις αυτές τις ζώνες ή να βάλεις κάποιες που θεωρείς καλύτερες. Έχουν δει τα μάτια μου και χρήστες να βάζουν πειρατικό antivirus.... Είναι δικαίωμα σου. Εμένα συμβουλή μου είναι ότι και με τις απλές ζώνες του εργοστασίου αν οδηγείς προσεκτικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Μάλιστα εγώ προσωπικά θα φοβόμουν περισσότερο να χρησιμοποιήσω ζώνες ασφαλείας που δεν έχουν δοκιμαστεί από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου.

O υπολογιστής είναι ιδιοκτησία καθενός και προσωπικό του αντικείμενο και έχει δικαιώμα να κάνει ότι θέλει σε αυτόν.

Δεύτερη προσέγγιση για αυτούς που έχουν περισσότερες γνώσεις για υπολογιστές.
Ποια εταιρία άραγε έχει μεγαλύτερο τμήμα και περισσότερο προσωπικό να ασχολείται με το antivirus της και τα προβλήματα ασφάλειας του λειτουργικού της Μιcrosoft;
Η Microsoft, η ΕSET, η Panda, η Νοrton;

Έστω αυτή τη στιγμή βγαίνει ένας νέος ιός, ή spyware, που καταστρέφει το λειτουργικό, ή υποκλέπτει στοιχεία από τους χρήστες.
Ποια εταιρία έχει την υποδομή, τους servers, και την δυνατότητα να μαθαίνει πρώτη την ύπαρξη και να δημιουργεί την υπογραφή του ιού ώστε να μπαίνει σε καραντίνα; Τι τάξη μεγέθους είναι κάθε μια από αυτές τις εταιρίες;

Είναι δυνατόν η Microsoft μια εταιρία δισ δολλαρίων να συγκρίνεται με εταιρίες που απλά κάνουν promotion τα προιόντα τους;
Έστω βγαίνει ένας νέος ιός. Πόσοι υπολογιστές αναφέρουν πρόβλημα στην Microsoft και πόσοι στην Panda ή την Νorton;

Η δική μου γνώμη είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του budget τους αυτές η εταιρίες σαν την Norton το καταναλώνουν σε διαφήμιση και επιδότηση των sites για διαφήμιση τους.

Έτσι κι αλλιώς είναι κοινό μυστικό ότι όλες οι εταιρίες antivirus και η Microsoft μαζί μοιράζονται τις υπογραφές των ιών.

Αν δεις έναν υπολογιστή με αυτά τα πληρωμένα antivirus, για να σε κάνουν να αισθάνεσαι ασφαλής πετάνε που και που μηνύματα, ότι τάχα απομόνωσαν την τάδε απειλή. Απλά δημιουργούν τον μύθο τους και τρέφονται από αυτόν δημιουργώντας φόβους στους χρήστες.

Όταν κάνω αριστερό κλικ στο εικονίδιο wireless δε μου βγάζει τη λίστα με τα διαθέσιμα δίκτυα. Έτσι δεν μπορώ να συνδεθώ σε κανένα, πλην του αρχικού. (Με δεξί κλικ αντίθετα εμφανίζεται το παραθυράκι "Αντιμετώπιση προβλημάτων - Άνοιγμα κέντρου δικτύου"). Γνωρίζει κανείς τι φταίει;

tnx Dim,ετσι το'κανα.

δυστυχώς συνεχίζονται οι πρακτικές του παρελθόντος και μάλιστα αναβαθμισμένες,
(και φυσικά οι ανταγωνιστές - gουγκλε και αππλε - δεν πάνε πίσω)

για μένα είναι λόγος να αναβάλλω την αναβάθμιση σε 10, μέχρι να μάθουμε περισσότερα

Ακόμα και μετά από απενεργοποίηση ρυθμίσεων, τα Win 10 στέλνουν δεδομένα στη MS

Το διάστημα που έχει ακολουθήσει την επίσημη κυικλοφορία των Windows 10, το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Microsoft είναι οι καταγγελίες που αναφέρουν ότι το λειτουργικό της σύστημα προχωρά στην αποστολή αρκετών προσωπικών στοιχείων, στους servers της εταιρείας.​

Όπως μαθαίνουμε, ακόμα και αν ο χρήστης έχει προχωρήσει στην απενεργοποίηση ρυθμίσεων που έχουν σχέση με την αποστολή αυτών των στοιχείων, το λειτουργικό σύστημα εξακολουθεί να αποστέλλει στοιχεία στους servers της Microsoft, αν και σε μικρότερο βαθμό.

Στα παραδείγματα περιλαμβάνεται η Cortana, η ψηφιακή βοηθός του λειτουργικού συστήματος, η οποία αν και απενεργοποιημένη μαζί με την αναζήτηση πληροφοριών μέσα από τη μπάρα εργασίας, στέλνει ένα αίτημα στην ιστοσελίδα bing.com για ένα αρχείο με την ονομασία threshold.appcache. Το αρχείο αυτό περιέχει πληροφορίες που έχουν σχέση με τη Cortana, με τη λειτουργία όμως να παραμένει απενεργοποιημένη. Το αρχείο αυτό όπως έχει διαπιστωθεί, περιλαμβάνει ένα τυχαίο αριθμό μηχανήματος, ο οποίος είναι ο ίδιος ακόμα και αν ο χρήστης προχωρήσει σε επανειλημμένες επανεκκινήσεις.

get-threshold-appcache.png

Άλλες περιπτώσεις μη εξουδιοδοτημένης αποστολής στοιχείων αποτελούν οι εφαρμογές MSN οι οποίες ανανεώνουν το live tile τους με την τελευταία είδηση, καθώς και η αποστολή στοιχείων στο server ssw.live.com, πιθανόν για στοιχεία που έχουν να κάνουν με την τηλεμετρία, το πως δηλαδη χρησιμοποιεί ο χρήστης τα Windows.

Από χθες, την εμφάνιση του στο Διαδίκτυο έχει κάνει ένα μικρό εργαλείο, το οποίο επιτρέπει την πραγματική απενεργοποίηση των σχετικών ρυθμίσεων των Windows 10 στα οποία οφείλεται η αποστολή των προσωπικών στοιχείων.

687474703a2f2f692e696d6775722e636f6d2f415638627444632e676966

Download "Disable Win Tracking"

[via] . [via]
(Sent from Galaxy S6)

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Είναι ιδέα μου ή μετά τα πρώτα windows updates που εγκαταστάθηκαν ψιλο-βάρυνε το λειτουργικό?

Η Microsoft μπορεί να ελέγχει τον υπολογιστή για πειρατικά παιχνίδια

Μέχρι στιγμής το Windows 10 λαμβάνει καλές κριτικές (σε γενικές γραμμές) για την χρηστικότητα και τις
λειτουργίες του, ωστόσο, η ανακάλυψη της ιστοσελίδας WinBeta πιθανότατα θα δυσαρεστήσει αρκετούς
χρήστες. Όπως αναφέρεται στους Όρους Χρήσης του νέου λειτουργικού συστήματος, η Microsoft έχει το
δικαίωμα να ελέγχει το σύστημα μας για την ύπαρξη πειρατικών παιχνιδιών ή τη χρήση μη εξουσιοδοτη-
-μένων περιφερειακών συσκευών.​

Μια πρώτη σκέψη είναι ότι η Microsoft προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να καταπολεμήσει το φαινόμενο
“σπασίματος” των Xbox 360/Xbox One, καθώς και τις πειρατικές εκδόσεις Microsoft Office, αλλά αυτό
δεν σημαίνει ότι δεν θα “ρίχνει” μια ματιά και σε λογισμικό άλλων εταιρειών, όπως για παράδειγμα το
Adobe Creative Cloud και μουσικά προγράμματα.

Πάντως, δεν ξεκαθαρίζεται αν σκοπεύει να “καταδίδει” τους πειρατές ή αν απλά θα κλειδώνει τα
πειρατικά παιχνίδια-προγράμματα.

windows_10_counterfeit_check.jpg

[via] . [via]
(Sent from Galaxy S6)

Last edited:
Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Είναι ιδέα μου ή μετά τα πρώτα windows updates που εγκαταστάθηκαν ψιλο-βάρυνε το λειτουργικό?

Μάλλον πιο πολύ σε beta χαρακτηρίζονται ακόμα τα 10αρια εως περάσουν 2-3 μήνες εως στρώσουν.
Τον Οκτώβριο αναμένεται το πρώτο ας το πούμε με την παλιά ορολογία service pack των 10.

Όχι τυχαία λέγανε πέρσι τον Σεπτέμβριο που ανακοίνωσαν τα 10 ότι το φθινόπωρο φέτος θα κυκλοφορούσαν στην τελική τους έκδοση για να αλλάξουν ημερομηνία και να επισπεύσουν την κυκλοφορία για τον Ιούλιο.

Τα έβαλα ως dual boot με τα 8.1 και ο Edge έχει ακόμα δουλειά,το store πολλές φορές με κρέμασε,τα Windows update σαν να μην εγκςθιςτουςαν τα update κανονικα και ξαφνικά ενώ όλα λειτουργούσαν εως τότε σχετικά καλά,ξαφνικά μια ημέρα δεν μου έβγαλε το μήνυμα στην εκκίνηση ποιο από τα 2 λειτουργικά να μπω μέσα και ούτε καν στα 8.1 έμπαινα.

Ευτυχώς μετά από αρκετά restart που έκανε κατάφερα και μπήκα στα 8.1 και έσβησα τα 10 εντελώς μην μου κάνει τίποτα θέματα μελλοντικά και να ελαχιστοποίησω τα πιθανά θέματα.

Προς τα Χριστούγεννα θα τα ξανά βάλω πλέον.