Microsoft Windows 10

@BIOS εμένα μου αρέσουν τα 10αρια. Πολύ στρωτά, δεν μου έβγαλαν ούτε ένα πρόβλημα.
Αυτό που μου κακοφάνηκε είναι το νέο office. Λες και αυτός που το έφτιαξε, χρησιμοποιούσε ασπρόμαυρο μόνιτορ.
Μπορεί να είναι πιο ξεκούραστο στο μάτι, αλλά παραείναι flat.

Aν εξαιρέσουμε το βίντεο δεν βρήκα κάτι που να μην δούλευε σωστά (σε έμένα). Εχω μια ένσταση με το άνοιγμα παραθύρων - τυχαίνει να ανοίξω 2 παράθυρα και το 2ο αν και είναι το τελευταίο που άνοιξα, να μένει κρυμμένο πίσω απο το 1ο (αντί να εμφανιστεί στο προσκύνιο) - αλλά αυτό συμβαίνει random και δεν μπορώ να υπολογίσω που μπορεί να οφείλεται. Αυτό με τα on-off κουμπιά δεν με βολεύει καθόλου - ρυθμίσεις που τις έκανες σε ένα παράθυρο, τώρα πρέπει να πατήσεις κουμπάκι και να μπείς σε υπομενού, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να χάνεται η μπάλα αν κάτι δεν σου κάθεται καλά. Εχω πάντα την αίσθηση οτι κάτι έχω αφήσει αρύθμιστο και οτι αυτόβουλα τα windows παρεμβαίνουν να με βοηθήσουν, να μου προτείνουν, να με καθοδηγήσουν, να με συνδέσουν, κλπ... περισσότερο απ' όσο θα ήθελα και παρά το οτι απομονώνω τέτοιες βοήθειες όποτ τις πετυχαίνω. Το UI φαίνεται να σχεδιάστηκε τόσο flat και φτωχό σαν να ήθελαν να γλυτώσουν επεξεργαστική ισχύ... Για κάποιους σαν εμένα που δεν βάζουν backgroung εικόνες, υπάρχουν μόνο 16 - ολογράφως δεκαέξι - χρώματα για desktop background εκ των οποίων τα μισά είναι μη λειτουργικά (κόκκινο, κίτρινο ρόζ, κλπ)... Μα. σοβαρά τώρα, 16 χρώματα το 2015 ? Τα win95 πριν 20 χρόνια, είχαν 16mil... :)
Κάτι μου λέει οτι αυτά θα αλλάξουν στο μέλλον με την μορφή updates αλλά προς το παρόν με γεμίζουν ανασφάλεια οτι κάτι έχω ξεχάσει ή δεν μου τα έχει πει όλα η ms... Αισθάνομαι οτι βρίσκομαι και δουλεύω μέσα σε μια σελίδα του facebook και χάνω λάδια απο παντού... :)))

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Γνωριζει κανεις πως η γραμμη εργασιων γινετε διαφανης; γιατι δεν μπορω να βρω κατι (εχουνε τα περισσοτερα desktop linux διαφανεια...και δεν εχουνε τα 10;):huh2:

Δεξί κλικ στο desktop, διάλεξε personalize μετά colors, και ενεργοποίησε την επιλογή "make sart, taskbar and action center transparent"

Η εφαρμογή Photos σας αργεί;
Σε μένα δεν εμφανίζει τα thumbnails για μερικούς φακέλους και συνέχεια κάνει refresh.
Δηλ. κάθε φορά που μπαίνω σε έναν φάκελο πρέπει να ανανεώνει τις φωτο και τα thumbnails, αντί να τα θυμάται...
Και κατα τη διάρκεια αυτών των refresh βλέπω τη χρήση της CPU να κορυφώνεται...

Η εφαρμογή Photos σας αργεί;
Σε μένα δεν εμφανίζει τα thumbnails για μερικούς φακέλους και συνέχεια κάνει refresh.
Δηλ. κάθε φορά που μπαίνω σε έναν φάκελο πρέπει να ανανεώνει τις φωτο και τα thumbnails, αντί να τα θυμάται...
Και κατα τη διάρκεια αυτών των refresh βλέπω τη χρήση της CPU να κορυφώνεται...

Καλησπερα !

Εχεις μπει καθολου στο store των win για να κανεις αναβαθμιση στις εφαρμογες?

Ειναι το βελακι στο πανω μερος ...Πρωσοπικα εχω ρυθμισει το store στις εφαρμογες να κανω εγω οποιαδητε αναβαθμιση .

Παίδες ερώτηση... έχω κάνει αναβάθμιση στα 10 και θέλω να περάσω έναν ssd στο laptop και να κάνω clean install.
Έχω ήδη φτιάξει usb stick με το εργαλείο της ms.
Το θέμα είναι το uefi θα με αφήσει να κάνω boot από το stick;
Πρέπει πριν να κάνω κάποια ρύθμιση;
Dell inspiron είναι το laptop.
Ευχαριστώ!!

Πρέπει να μπεις στο uefi και να θέσεις σαν boot device priority την επιλογή usb device.
Διαφορετικά αυτή τη στιγμή λογικά σαν πρώτη επιλογή είναι σε hard disk oπότε θα μπουτάρει το λειτουργικό από το σκληρό σου και θα μπεις κανονικά στα windows.
Δεν ξέρω τι μάρκα είναι η μητρική σου αλλά κάπου θα έχει επιλογή boot-> κάτι σχετικό με device priority όπου θα πρέπει να βάλεις σαν πρώτη επιλογή το usb.
Αφού ολοκληρώσεις την εγκατάσταση ξαναγυρίζεις κανονικά όπως ήσουν

Ευχαριστώ πολύ... Τελικά είναι οκ! Με τον στικακι μπορώ να μπω στο μενού εγκατάστασης.. Παλιότερα θέλοντας να δοκιμάσω να έχω Dual boot με Linux δεν με άφηνε να εγκαταστήσω αλλά τώρα με τα Win είναι οκ. Το δοκίμασα και ξεκινά εγκατάσταση...

Καλησπερα !

Εχεις μπει καθολου στο store των win για να κανεις αναβαθμιση στις εφαρμογες?

Ειναι το βελακι στο πανω μερος ...Πρωσοπικα εχω ρυθμισει το store στις εφαρμογες να κανω εγω οποιαδητε αναβαθμιση .
Δεν χρειάζεται το Store γιατί η συγκεκριμένη είναι από τις βασικές εφαρμογές (built-in) των 10.
Δηλ. είναι από αυτές που έχω επιτρέψει να αναβαθμίζονται αυτόματα στο background (Settings > Privacy > Background apps).

Άλλες built-in που δεν χρησιμοποιώ (πχ Ειδήσεις, Sway, Money, Groove Music, κλπ) τις έχω βγάλει τελείως από το Powershell.
Ωστόσο η Photos μου αρέσει πολύ έτσι όπως χειρίζεται και εμφανίζει τις φωτογραφίες.
Αλλά αργεί πολύ (7-8") μέχρι να δείξει τα thumbnails, κάθε φορά που μπαίνω σε έναν φάκελο (την πρώτη φορά το καταλαβαίνω αλλά όχι τις επόμενες).
Μπορεί να φταίει το Auto-Enhance που έχω ενεργό... Δεν θα έπρεπε να κάνει refresh τόσο συχνά πάντως.

Δεν χρειάζεται το Store γιατί η συγκεκριμένη είναι από τις βασικές εφαρμογές (built-in) των 10.
Δηλ. είναι από αυτές που έχω επιτρέψει να αναβαθμίζονται αυτόματα στο background (Settings > Privacy > Background apps).

Άλλες built-in που δεν χρησιμοποιώ (πχ Ειδήσεις, Sway, Money, Groove Music, κλπ) τις έχω βγάλει τελείως από το Powershell.
Ωστόσο η Photos μου αρέσει πολύ έτσι όπως χειρίζεται και εμφανίζει τις φωτογραφίες.
Αλλά αργεί πολύ (7-8") μέχρι να δείξει τα thumbnails, κάθε φορά που μπαίνω σε έναν φάκελο (την πρώτη φορά το καταλαβαίνω αλλά όχι τις επόμενες).
Μπορεί να φταίει το Auto-Enhance που έχω ενεργό... Δεν θα έπρεπε να κάνει refresh τόσο συχνά πάντως.

Σίγουρα ειναι μια βασική εφαρμογή των win η οποία όμως αναβαθμίζεται και αυτη στο store όπως και η αλληλογραφία κτλ.

Τέτοιο προβλημα που αναφέρεις δεν αντιμετώπισα όμως τις φωτογραφίες που ειχα αποθηκεύσει στο I phone δεν μπορούσα να τις περάσω στην συγκεκριμένη εφαρμογή και με την αλληλογραφία ειχα προβλημα .

Απενεργοποίησα τις αυτόματες αναβαθμίσεις στο store και δεν αντιμετωπίζω προβλήματα ...Όμως οι αναβαθμίσεις γίνονται συχνά πυκνά όπως σωστά περιγράφεις και θα πρέπει να μπαίνεις συνεχεια στο store .

Έχει βρει κανείς κάποια άκρη με το πως "ξυπνάμε" ένα λάπτοπ από hibernation χωρίς να πατάμε το power κουμπί?

Έχει βρει κανείς κάποια άκρη με το πως "ξυπνάμε" ένα λάπτοπ από hibernation χωρίς να πατάμε το power κουμπί?[/QUOTΜ

Αν κατάλαβα καλά όταν έχεις κλειστό την οθόνη του λαπτοπ .

Στο σήμα των win ρυθμίσεις -Σύστημα -παροχή ενεργείας και αναστολή λειτουργίας ...Όλα τα έχω ρυθμίσει ποτέ.

Πάντως κάνοντας την διαδικασία στο επόμενο ρισταρτ εφαρμογές που είχα και καλά ξεφορτωθεί πάλι υπάρχουν στο start menu/όλες οι εφαρμογές....

Δεν συμβαίνει σε μένα αυτό.

Έτρεξες το powershell σαν admin;
Έβαλες την παράμετρο -allusers ( Get-AppxPackage -allusers PackageFullName | Remove-AppxPackage );

Δεν συμβαίνει σε μένα αυτό.

Έτρεξες το powershell σαν admin;
Έβαλες την παράμετρο -allusers ( Get-AppxPackage -allusers PackageFullName | Remove-AppxPackage );
Ωπ μάλλον αυτό φταίει.. Μάλλον την παράμετρο allusers δεν την έδωσα... Θα ξαναδοκιμάσω σήμερα.. Ευχαριστώ και πάλι

Ωπ μάλλον αυτό φταίει.. Μάλλον την παράμετρο allusers δεν την έδωσα... Θα ξαναδοκιμάσω σήμερα.. Ευχαριστώ και πάλι

Το -allusers το βάζεις για να αφαιρεθούν τα apps από όλους τους χρήστες του PC.
Κοίτα, ο παραπάνω οδηγός δουλεύει 100%. Eίναι πολύ δημοφιλής και υπάρχει παντού! Αλλά μάλλον πρέπει πρώτα να κάνεις άλλες πιο βασικές ρυθμίσεις...
Eίμαι σχεδόν σίγουρος ότι για να μην σου εμφανίζονται ξανα μετά το restart όπως είπες, πρέπει πρώτα να αλλάξεις στις Ρυθμίσεις τον τρόπο που γίνονται οι ενημερώσεις (Choose how updates are installed). Tα 10 θεωρούν αυτές τις built-in εφαρμογές ως βασικότατες και αν δεν τις βρει τις ξαναβάζει. Γι' αυτό και σε κάποιες από αυτές (πχ Movies & TV ή Groove Music) δεν σου δίνει την επιλογή να τις απεγκαταστήσεις με τον κλασσικό τρόπο (δεξί κλικ > uninstall).
Εγώ πριν τον οδηγό αυτόν είχα εφαρμόσει πολλούς άλλους για να κλείσω υπηρεσίες που δεν χρειάζομαι (Win+R > services.msc), κάτι τηλεμετρίες, data collection, auto-updates, κλπ. Επίσης στα background apps (Settings > Privacy) κλείσε αυτές που δεν χρησιμοποιείς και μετά προσπάθησε να τις αφαιρέσεις με το powershell.
Ξεκίνα οπωσδήποτε από εδώ και εδώ...

Last edited:
Το -allusers το βάζεις για να αφαιρεθούν τα apps από όλους τους χρήστες του PC.
Κοίτα, ο παραπάνω οδηγός δουλεύει 100%. Eίναι πολύ δημοφιλής και υπάρχει παντού! Αλλά μάλλον πρέπει πρώτα να κάνεις άλλες πιο βασικές ρυθμίσεις...
Eίμαι σχεδόν σίγουρος ότι για να μην σου εμφανίζονται ξανα μετά το restart όπως είπες, πρέπει πρώτα να αλλάξεις στις Ρυθμίσεις τον τρόπο που γίνονται οι ενημερώσεις (Choose how updates are installed). Tα 10 θεωρούν αυτές τις built-in εφαρμογές ως βασικότατες και αν δεν τις βρει τις ξαναβάζει. Γι' αυτό και σε κάποιες από αυτές (πχ Movies & TV ή Groove Music) δεν σου δίνει την επιλογή να τις απεγκαταστήσεις με τον κλασσικό τρόπο (δεξί κλικ > uninstall).
Εγώ πριν τον οδηγό αυτόν είχα εφαρμόσει πολλούς άλλους για να κλείσω υπηρεσίες που δεν χρειάζομαι (Win+R > services.msc), κάτι τηλεμετρίες, data collection, auto-updates, κλπ. Επίσης στα background apps (Settings > Privacy) κλείσε αυτές που δεν χρησιμοποιείς και μετά προσπάθησε να τις αφαιρέσεις με το powershell.
Ξεκίνα οπωσδήποτε από εδώ και εδώ...
Σε ευχαριστώ πολύ...!!!! Θα τα κοιτάξω όλα αυτά

να ρωτήσω ... υπάρχει τρόπος να αλλάξω την γλώσσα του συστήματος σε Αγγλικά γιατί δεν είναι εύκολο να εντοπίσω όλες αυτές τις υπηρεσίες με τους ελληνικούς τους τίτλους...