Microsoft Windows 10

Κάτι ακόμα...
Τον ssd που χρησιμοποιώ τώρα στο laptop (Samsung 840 evo) τον έχω κάνει κλώνο από τον κανονικό δίσκο που είχε μέσα ο υπολογιστής.
Αυτό το έκανα γιατί δεν είχα άλλο τρόπο να κάνω update στο fw του δίσκου παρά μόνο με sata σύνδεση κ όχι μέσα σε case (δεν το αναγνωρίζει το πρόγραμμα της Samsung αν είναι σε case)
Το cloning έγινε μια χαρά, ο δίσκος μπήκε στο μηχανάκι και έγινε και το update στο fw.
Το μηχάνημα πλέον πάει αρκετά πιο γρήγορα... Έχω βάλει κ 8gb ram.
Θεωρείτε πως αν κάνω ένα φορματ και clean install θα πάει ακόμα πιο καλά;
Ο παλιός hdd είχε τα 10 από update 8.1.

Ευχαριστώ κ πάλι

Έχει βρει κανείς κάποια άκρη με το πως "ξυπνάμε" ένα λάπτοπ από hibernation χωρίς να πατάμε το power κουμπί?[/QUOTΜ

Αν κατάλαβα καλά όταν έχεις κλειστό την οθόνη του λαπτοπ .

Στο σήμα των win ρυθμίσεις -Σύστημα -παροχή ενεργείας και αναστολή λειτουργίας ...Όλα τα έχω ρυθμίσει ποτέ.

Δεν εννοούσα αυτό, όταν εγώ βάζω το λάπτοπ σε hibernation, στα 7άρια το "ξυπνούσα" πστώντασς οποιοδήποτε πλήκτρο ή κουνώντας το usb ασύρμστο ποντίκι. Στα 10άρια δεν το έχω επιτύχει.

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Κάτι ακόμα...
Τον ssd που χρησιμοποιώ τώρα στο laptop (Samsung 840 evo) τον έχω κάνει κλώνο από τον κανονικό δίσκο που είχε μέσα ο υπολογιστής.
Αυτό το έκανα γιατί δεν είχα άλλο τρόπο να κάνω update στο fw του δίσκου παρά μόνο με sata σύνδεση κ όχι μέσα σε case (δεν το αναγνωρίζει το πρόγραμμα της Samsung αν είναι σε case)
Το cloning έγινε μια χαρά, ο δίσκος μπήκε στο μηχανάκι και έγινε και το update στο fw.
Το μηχάνημα πλέον πάει αρκετά πιο γρήγορα... Έχω βάλει κ 8gb ram.
Θεωρείτε πως αν κάνω ένα φορματ και clean install θα πάει ακόμα πιο καλά;
Ο παλιός hdd είχε τα 10 από update 8.1.

Ευχαριστώ κ πάλι
Αν δεν βαριέσαι να τα ξαναστήνεις όλα, κάνε το. Εγώ (τώρα που δέχεται κατευθείαν τα serial numbers από τα windows 7, 8 και 8.1) το έκανα σε δύο μηχανήματα που προέρχοταν από αναβάθμιση από 7 και όχι μόνο είδα κάποια διαφορά στην ταχύτητα, αλλά μου έφτιαξε και ένα ψιλοπροβληματάκι που είχα

Χμμμ... Μάλιστα.. Θα το κάνω τότε.. Από την στιγμή που έχει γίνει το update σε 10 δεν ζητάει κάποιο serial ναι;
Ευχαριστώ!!!

Αφού το laptop σου ήρθε με 8.1, το serial number είναι στο bios και θα το διαβάσει από εκεί.
Αν για οποιοδήποτε λόγο το serial number βρίσκεται πάνω στην ετικέτα (αν πχ είχες 7), τότε θα βάλεις αυτό.

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Αφού το laptop σου ήρθε με 8.1, το serial number είναι στο bios και θα το διαβάσει από εκεί.
Αν για οποιοδήποτε λόγο το serial number βρίσκεται πάνω στην ετικέτα (αν πχ είχες 7), τότε θα βάλεις αυτό.
Το λάπτοπ ήταν με 8 κ πλέον δεν έχει Bios αλλά uefi.
Εννοείς το sn του υπολογιστή ή το κλειδί του λειτουργικού;;

Απάντηση: Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Το λάπτοπ ήταν με 8 κ πλέον δεν έχει Bios αλλά uefi.
Εννοείς το sn του υπολογιστή ή το κλειδί του λειτουργικού;;
Εννοώ το κλειδί του λειτουργικού.
Αλλά αν μου λες ότι είχε 8 τότε κατά πάσα πιθανότητα είναι ενσωματωμένο στο bios/uefi και θα το δει αυτόματα

Παιδιά ευχαριστώ πολύ!!

Στο μεταξύ αφού ακολούθησα αυτόν τον οδηγό για να απενεργοποιήσω (set to manual όπως λέει όχι disable) κάποιες διεργασίες των Win πλέον όταν ανοιγω τον υπολογιστή μου βγάζει μνμ "turn on win security center", παρά το ότι δεν θυμάμαι να έκλεισα κάποια διεργασία που να έχει σχέση με ασφάλεια!
Δεδομένου οτι χρησιμοποιώ Windows Defender και όχι κάποιο άλλο antivirus μήπως θα πρέπει να το ενεργοποιήσω;

(ελπίζω κάποια στιγμή να σταματήσω να ρωτάω... :) :) )

Παιδιά ευχαριστώ πολύ!!

Στο μεταξύ αφού ακολούθησα αυτόν τον οδηγό για να απενεργοποιήσω (set to manual όπως λέει όχι disable) κάποιες διεργασίες των Win πλέον όταν ανοιγω τον υπολογιστή μου βγάζει μνμ "turn on win security center", παρά το ότι δεν θυμάμαι να έκλεισα κάποια διεργασία που να έχει σχέση με ασφάλεια!
Δεδομένου οτι χρησιμοποιώ Windows Defender και όχι κάποιο άλλο antivirus μήπως θα πρέπει να το ενεργοποιήσω;

(ελπίζω κάποια στιγμή να σταματήσω να ρωτάω... :) :) )

Ο οδηγός αυτός που ακολούθησες λέει:
Windows Defender Service (If you don't use Windows Defender program)

πάντως ο defender δείχνει να λειτουργεί οκ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ο οδηγός αυτός που ακολούθησες λέει:
Windows Defender Service (If you don't use Windows Defender program)
Δεν τον απενεργοποίησα

Παιδιά επανέρχομαι....
Μετά από την αντικατάσταση του σκληρού δίσκου το λάπτοπ με ssd αγόρασα ένα caddy και τοποθέτησα τον δίσκο που είχε μέσα το μηχανάκι στη θέση του dvd drive όμως δεν φαίνεται πουθενά ο δίσκος ούτε στον file explorer ούτε στο disk manager.
Τσέκαρα και στο uefi και εκεί φαίνεται ο δίσκος...
Υπάρχει κάποια ρύθμιση που πρέπει να κάνω ώστε να δω τον έξτρα δίσκο;

Ευχαριστώ πολύ!!!!

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Παιδιά επανέρχομαι....
Μετά από την αντικατάσταση του σκληρού δίσκου το λάπτοπ με ssd αγόρασα ένα caddy και τοποθέτησα τον δίσκο που είχε μέσα το μηχανάκι στη θέση του dvd drive όμως δεν φαίνεται πουθενά ο δίσκος ούτε στον file explorer ούτε στο disk manager.
Τσέκαρα και στο uefi και εκεί φαίνεται ο δίσκος...
Υπάρχει κάποια ρύθμιση που πρέπει να κάνω ώστε να δω τον έξτρα δίσκο;

Ευχαριστώ πολύ!!!!
To BIOS τον βλέπει το νέο δίσκο ?

Στο power on, ανάβει κανένα λαμπάκι του caddy ?
Δοκίμασες να κάνεις boot από αυτόν το δίσκο ?

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Στο power on, ανάβει κανένα λαμπάκι του caddy ?
Δοκίμασες να κάνεις boot από αυτόν το δίσκο ?
Ναι ανάβει..
Πως να κάνω boot... Δεν είναι Bootable.
Αρχεία έχει..

Απάντηση: Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Ναι ανάβει..
Πως να κάνω boot... Δεν είναι Bootable.
Αρχεία έχει..
Ζητά να κάνει boot κι αν σου βγάλει μήνυμα ότι δεν βρίσκει boot sector κλπ θα πρέπει να κοιτάξεις στο λειτουργικό.
Δεν πιστεύω να είχες power on password στο δίσκο ή κανένα περίεργο encryption?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Ζητά να κάνει boot κι αν σου βγάλει μήνυμα ότι δεν βρίσκει boot sector κλπ θα πρέπει να κοιτάξεις στο λειτουργικό.
Δεν πιστεύω να είχες power on password στο δίσκο ή κανένα περίεργο encryption?
Βασικά είναι ο δίσκος που είχε μέσα ο υπολογιστής. Έχει κάποια partitions.
Το partition με το λειτουργικό το έχω σβήσει. Τον είχα βάλει σε εξωτερικό case..
Τα 2 τελευταία που λες δεν τα ξέρω ούτε έχω κάνει και τέτοιο.. Ελπίζω να μην ηταν τπτ ενεργοποιημένο από μαμά..
Επίσης ο δίσκος φαίνεται εδώ :
devmgmt.msc

Όμως δεν μπόρεσα να έχω αποτέλεσμα με καμιά από τις παρακάτω μεθόδους :
http://answers.microsoft.com/en-us/...e/11f1cf28-0320-4a5e-aabb-e66e13a7526b?auth=1

Στην 2ρη δεν λέει τι να κάνεις αφού πας στα properties του δίσκου..
Με την πρώτη έβγαλε κάποιο fix αλλά δεν είχε αποτέλεσμα..

Παιδιά και κυρίως stel67 ντρέπομαι για την αναστάτωση αλλά έκανα πατάτα ολκής...
Είχα βάλει λάθος δίσκο στο cuddy.... από Mac!!!
Συγγνώμη για τον χρόνο που σπαταλήσατε... αν μπορεί κάποιος admin ας σβήσει τις αναρτήσεις!

Ευχαριστώ και πάλι!