Microsoft Windows 10

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Νομίζω πως ναι αν είναι μέσα σε ένα μήνα. Μετά όχι.
Το κακό με αυτή τη νοοτροπία είναι ότι αν πάθει κάτι η motherboard πάνε και τα windows. Επίσης δεν έχει ανακοινωθεί ακριβώς τι αλλαγές μπορείς να κάνεις στο hardware μέχρι να σου αρνηθεί την ενεργοποίηση. Μετά βέβαια υποθέτω ότι θα υπάρχει τηλεφωνική ενεργοποίηση

Απ' ότι ξέρω ισχύει ότι ίσχυε εδώ και 10+ χρόνια. Αν σου χαλάσει το motherboard σε συναρμολογούμενο PC παίρνεις τηλ την MS και σου τακτοποιούν το θέμα.

Αν πάθει κάτι επώνυμο PC (ή laptop) μιλάς με τον κατασκευαστή του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Μα ανέκαθεν (από XP και πέρα αν θυμάμαι καλά, δηλαδή από τότε που εμφανίστηκε το activation) το κλειδί που αγόραζες ήταν για ένα συγκεκριμένο PC, εκτός αν αγόραζες retail άδεια (πράγμα που σχεδόν κανείς δεν έκανε μιας και αυτή είχε (και έχει) παρανοϊκό κόστος..).

Οπότε δεν έχει αλλάξει κάτι.

Μπορεί να έχεις δίκιο σε αυτό, αν και σε vista έχω βάλει κλειδί σε άλλο υπολογιστή.
Πάντως δεν ξέρουμε τι θα γίνει αν αλλάξεις σκληρό δίσκο. Καλά, για μητρική δεν το συζητάμε!

Βασικά η MS λέει ότι έχεις πολύ περιορισμένο αριθμό επιτρεπτών activations, όχι ότι μετά το πρώτο κλειδώνει.. Οπότε, και δεύτερη φορά συνήθως αφήνουν. Αλλά από ένα σημείο και πέρα κλειδώνει και πρέπει να μιλήσεις με MS. Εννοείται όλα αυτά αφορούν εγκατάσταση σε έναν υπολογιστή..

Εγώ έκανα τα παρακάτω :

Άλλαξα την ημερομηνία στο Computer π.χ 31 και ξετσέκαρα τον συγχρονισμό με τον διακομιστή του Internet στις Ρυθμίσεις παραμέτρων της ώρας Internet.
Έτρεξα σε command prompt την εντολή wuauclt.exe /updatenow στο c:\windows\system32.

Στον έλεγχο για updates άρχισε να κατεβάζει τα Windows προς εγκατάσταση και στην συνέχεια έκανα upgrade.

Λοιπον ενω μου εβγαζε οτι δεν μπορουσε να κανει update me code error 80244019 με τον τροπο αυτο αρχισε να κατεβαζει τα windows 10.

Λοιπον ενω μου εβγαζε οτι δεν μπορουσε να κανει update me code error 80244019 με τον τροπο αυτο αρχισε να κατεβαζει τα windows 10.

Μην ξεχάσεις μετά τα Upgrade να ξανατσεκάρεις τον συγχρονισμό ...

Κατέβασε τους Drivers της κάρτας γραφικών από το site της εταιρείας για τα W10 και κάνε Clean Install.
Μετά στην πήγαινε στην διαχείρισης συσκευών και δες εάν έχουν εγκατασταθεί όλοι οι οδηγοί στις συσκευές.
Εάν υπάρχουν συσκευές με (!) κάνε δεξί κλικ με το mouse και επέλεξε Κατάργηση Εγκατάστασης της Συσκευής/ών και μετά κάνε Ανίχνευση για Αλλαγές Υλικού για να τις εγκαταστήσει ξανά.

Σε 3 μηχανήματα έχω 3 διαφορετικές εμπειρίες.
Στο surface pro δεν μπορώ να εγκαταστήσει.
Στο desktop μπήκαν και ενεργοποιήθηκαν κανονικά.
Στο laptop hp folio ενώ έχουν μπει κανονικά ,δεν έχουν ενεργοποιηθεί. Ίσως έχει να κάνει ότι ή μετάβαση έγινε από τα 7 ,αυθεντικά πάντα. Μου βγάζει μήνυμα να ξαναδοκιμασω αργότερα ή ότι αργότερα θα το κάνει μόνο του αυτόματα.

Δείχνει πολύ καλοσχεδιασμένο λειτουργικό με μια πρώτη ματιά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Σ´ ευχαριστώ πολύ Αντουάν... Βέβαια δεν βλέπω να λέει κάπου για τον Media Browser, απο μια γρήγορη ματιά μιλάει φωτογραφίες και αναπαραγωγή video γενικώς, και μάλιστα με αρκετά προβλήματα.

Μπαμπη δεν ξερω για τον media browser αλλα για κατι media player και τα συναφη στην εκδοση Ν δεν περιλαμβανονται.
Οποτε ΔΕΝ αναβαθμιζεις σε εκδοση που περιεχει το γραμμα Ν στο τελος.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης, ατομα που δεν τους εκανε ενεργοποιηση με το upgrade πατησαν επαναλαμβανομενα 6-7 φορες την ενεργοποιηση και επιασε. Κολλουσαν οι servers λογω χιλιαδων χρηστων. ? Δεν ξερω.
Τελος, για αποτυχια αναβαθμισης απο οτι λενε σε ορισμενες περιπτωσεις οφειλεται και ο κρυφος τομος των 100 MΒ που ειχαν δημιουργησει τα windows κατα το σεταπ.
Υπαρχει λυση και για αυτο το error αν γκουγκλαρετε.

αν το βαλω στο desktop-server του σπιτιου , θα το βλεπει δικτυακα το HTPC που εχει win 7 pro ?
Λεω να τα δω λιγο, αλλα μη γινει καμια στραβη και χασω το δικτυο ....

Last edited:
Εμένα δεν με θέλει προς το παρόν, σε λαπτοπ... μόλις 11 ετών, δεν αφήνει εγκατάσταση από win8.1 γιατί δεν υπάρχουν drivers της κάρτας γραφικών. Σοβαρά ; Οι τελευταίοι επίσημοι της ati είναι... για τα Vista αλλά με χακεριες, ας είναι καλά ο γουγλης, το έφτασα στα 8.1. Σε σταθερό που σε άλλο δίσκο τρέχουν win10 insider δεν κάνει τίποτα μετά την προετοιμασία εγκατάστασης. Που θα πάει θα βρω λύση...

Λοιπόν αίσιο τέλος και στα δύο μηχανάκια, έκανα εγκατάσταση upgrade από το . iso της miscosoft και ησυχασα. Το μόνο που πρέπει τώρα είναι να βρω σωστους drivers γραφικών για το laptop, γιατί οι generic της Microsoft σερνονται...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αν το βαλω στο desktop-server του σπιτιου , θα το βλεπει δικτυακα το HTPC που εχει win 7 pro ?
Λεω να τα δω λιγο, αλλα μη γινει καμια στραβη και χασω το δικτυο ....

Σε home server, ένα αδύναμο Intel D510 που έχει win10 insider build, δεν είχα θέμα με άλλα pc που έτρεχαν 8αρια.

καλησπερα τα windows 10 pro-n τι ειναι?εγω εχω τα 8.1 pro εκανα reserve για τα 10 αρια αλλα ακομα δεν μου εχει ερθει ειδοποιηση.
ενω περναει κανονικα το τεστ οτι μπορουν να εγκατασταθουν τα 10 στον υπολογιστη μου.

κοιταξα κατι σελιδες ποιο πισω που υπαρχει να το κατεβασεις απο την σελιδα τς ms και εκει ειδα επιλογη για 10 αρια pro-n

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/upgrade-to-n

What's an N edition of Windows?

N editions of Windows 8.1 and Windows 8 don't include media-related technologies like Windows Media Player or Camera. To play or create audio CDs, digital media files, and video DVDs; organize content in a media library; create playlists; convert audio CDs to digital media files; view artist and title information of digital media files; view album art of music files; transfer music to personal music players; or record and play back TV broadcasts after Windows 8.1 or Windows 8 is installed, you'll need to install a media player and other software from Microsoft or another company.

Internet Explorer 11 in N editions of Windows 8.1 doesn’t include media features like adaptive streaming or Digital Rights Management (DRM) playback. To add these features, you’ll need to download and install the Media Feature Pack for N and KN versions of Windows from the Microsoft Download Center, as well as an app that uses PlayReady DRM from the Windows Store, such as the Xbox Music app or Xbox Video app. The app must be installed to specifically turn on DRM features, while all other media features are installed with the Media Feature Pack.

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/upgrade-to-n

What's an N edition of Windows?

N editions of Windows 8.1 and Windows 8 don't include media-related technologies like Windows Media Player or Camera. To play or create audio CDs, digital media files, and video DVDs; organize content in a media library; create playlists; convert audio CDs to digital media files; view artist and title information of digital media files; view album art of music files; transfer music to personal music players; or record and play back TV broadcasts after Windows 8.1 or Windows 8 is installed, you'll need to install a media player and other software from Microsoft or another company.

Internet Explorer 11 in N editions of Windows 8.1 doesn’t include media features like adaptive streaming or Digital Rights Management (DRM) playback. To add these features, you’ll need to download and install the Media Feature Pack for N and KN versions of Windows from the Microsoft Download Center, as well as an app that uses PlayReady DRM from the Windows Store, such as the Xbox Music app or Xbox Video app. The app must be installed to specifically turn on DRM features, while all other media features are installed with the Media Feature Pack.

φιλε μου δεν ξερω τοσα καλα αγγλικα και δεν τα καταλαβαινω ολα,αμα τα κατεβασω απο την ms να βαλω καλυτερα τα pro?μιας που ειχα pro 8.1 και οχι pro-n?

Προσωπικά θα περίμενα λίγο εώς αρκετά μέχρι να στρώσουν οι παιδικές ασθένιες. Ήδη στέλνουν patches & bug fixes

Σε 3 μηχανήματα έχω 3 διαφορετικές εμπειρίες.
Στο surface pro δεν μπορώ να εγκαταστήσει.
Στο desktop μπήκαν και ενεργοποιήθηκαν κανονικά.
Στο laptop hp folio ενώ έχουν μπει κανονικά ,δεν έχουν ενεργοποιηθεί. Ίσως έχει να κάνει ότι ή μετάβαση έγινε από τα 7 ,αυθεντικά πάντα. Μου βγάζει μήνυμα να ξαναδοκιμασω αργότερα ή ότι αργότερα θα το κάνει μόνο του αυτόματα.

Δείχνει πολύ καλοσχεδιασμένο λειτουργικό με μια πρώτη ματιά.

Παντού ολα καλα τελικά.και η ενεργοποίηση έγινε, και η εγκατάσταση στο surface pro (έπρεπε να κάνω το κόλπο με την εντολή στο dos prompt, και μετά εγκατάσταση απο τον installer)
Εξαιρετικές εντυπώσεις και κανένα πρόβλημα ως τώρα.

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Μέχρι πότε έχουμε το περιθώριο να τα εγκαταστήσουμε δωρεάν,σαν αναβάθμιση παλαιότερου λειτουργικού της MS;

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Σύμφωνα με αυτά που έχει ανακοινώσει η Microsoft μόλις γίνει η αναβάθμιση θα γίνει αυτόματη ενεργοποίηση των win 10 για το συγκεκριμένο μηχάνημα. Μετά υπάρχει διορία ενός μήνα για να γυρίσει οποίος θέλει στο παλιό του λειτουργικό. Από εκεί και πέρα ακυρώνεται το κλειδί του προηγούμενου λειτουργικού και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Καθαρή εγκατάσταση των win 10 μπορεί να γίνει πλέον μόνο στον συγκεκριμένο υπολογιστή και η ενεργοποίηση γίνεται αυτόματα χωρίς κλειδί μια και έχει περαστεί αυτόματα η συσχέτιση του μηχανήματος με τα win 10 στους servers της Microsoft. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να σιγουρευτούμε ότι μετά την αναβάθμιση έχει γίνει και η ενεργοποίηση πριν κάνουμε format για καθαρη εγκατασταση , γιατί αυτές τις μέρες λόγω φόρτου των servers της Microsoft, η ενεργοποίηση μπορεί να μην γίνει αμέσως...

Tην πάτησα εγω. Στο νεο pc π μολις πηρα σπίτι... πηγα να κανω εγκατασταση τα 10, πέρασαν κανονικα ,αλλα το key των win8 δεν έχει συσχετιστει με το νεο συστημα κ δε μπορω να τα ενεργοποιήσω. Πρεπει να περασω τωρα τα 8, να ενεργοποιηθουν, και απο πάνω να βαλω τα 10 ή να κανω clean installation.... πόσο βαριέμαι αυτη την διαδικασία....

Last edited: