Microsoft Windows 10

τι παπαρια εκανε παλι η microsoft Κι εβγαλε τη δυνατοτητα για μετακινηση-εγκατασταση των win apps sd card?
Το ειχε ενεργοποιημενο σε προηγουμενη εκδοση και το εβγαλε στη τελικη... γιατι ?
Σε μικρα tablet-netbook Κλπ ειναι πολυ βασικη δυνατοτητα αυτη ! :violent-smiley-030:

θα γίνει ξανά διαθέσιμη μεχρι το τέλος της χρονιάς

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

www.reddit.com/r/windows/comments/3eyrre/fix_for_the_80240020_error_when_trying_to_install/
τωρα πρεπει να δουλευει γιατι το τσεκαρα
Ωραίος..
Τελικά το όλο θέμα ήταν να σβήσω τα περιεχόμενα αυτού του φακέλου " C:\Windows\SoftwareDistribution\Download" και αμέσως η εντολή ενεργοποίησε το download των Windows.
Τώρα τα κατεβάζω για το laptop και αν πάνε και εδώ όλα καλά όπως στο helix σειρά έχει ο πύργος οπου έχω πιο πολλά για τεσταρισμα.

Εγω παντος ακομα δεν τα εχω βαλει. Σε διπλανο φορουμ για υπολογιστες διαβαζω πολλά προβλήματα οσο αφορα για τα windows 10.
Θα περιμένω κανενα δίμηνο.

Τελικά απλά κατεβάζοντας πάλι το εργαλείο της Μ έκανε την εγκατάσταση και κράτησε όλα τα αρχεία εκτός του Speecy.

Για τα drivers είχα το driver boost 2 που έκανε upgrade ότι χρειαζόταν . Ο Edge γρήγορος μεν αλλά ειδικά στα favourites είναι άστα να πάνε οπότε Chrome.

Στο restart έκανε ένα μεγάλο update και λειτούργησε αψογα αφού μου ζήτησε να καταργήσω το samsung recovery που είχε το laptop .Κάτι έκανε με το display αφού είναι όλα πιο ζωντανά.

Ερωτώ λοιπόν : Τα 10αρια έχουν κάτσει πάνω στα 7αρια με ότι αυτό συνεπάγεται αν δεν έχεις κάνει clean install ?

Γι αυτό που λες με την γερμανική γλώσσα. Μετά δεν μπόρεσες να γυρίσεις τα Windows πάλι στα αγγλικά; έχω κι εγώ laptop γερμανικό όπως εσύ.
Ευχαριστώ.

Γυρίζουν εύκολα κατεβάζοντας το αντίστοιχο language pack σε ότι γλώσσα θέλεις.

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Εγω παντος ακομα δεν τα εχω βαλει. Σε διπλανο φορουμ για υπολογιστες διαβαζω πολλά προβλήματα οσο αφορα για τα windows 10.
Θα περιμένω κανενα δίμηνο.
Σε αλλους εχουνε προβληματα, σε αλλους λειτουργουνε μια χαρα, εγω που τα περασα σε vitrual, δεν εχω κανενα προβλημα, μονο "γκρινιαξε" λιγο που περασα τον firefox, αντι του edge, αλλα δεν πανε να χτυπιουνται..:laugh:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ερωτώ λοιπόν : Τα 10αρια έχουν κάτσει πάνω στα 7αρια με ότι αυτό συνεπάγεται αν δεν έχεις κάνει clean install ?
Εχουνε δημιουργησει ενα φακελλο windows old, που αν δεν μεινεις ικανοποιημενος το πολυ σε ενα μηνα επιστρεφεις παλι στα 7αρια

Αν θελω να κανω clean install, πρεπει να αγορασω το product key;
Με το toolακι κατεβασω την εκδοση σε usb bootable.
Κανω format και bootαρω απο το usb.
Εκει δεν θα μου ζητησει activation key;

Oxι, τα windows 10 για την ωρα ενεργοποιουνται με το hardware id του παρων υπολογιστη, μονο με upgrade απο windows 7 η 8, αυθεντικα

Re: Απάντηση: Re: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Σε αλλους εχουνε προβληματα, σε αλλους λειτουργουνε μια χαρα, εγω που τα περασα σε vitrual, δεν εχω κανενα προβλημα, μονο "γκρινιαξε" λιγο που περασα τον firefox, αντι του edge, αλλα δεν πανε να χτυπιουνται..:laugh:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εχουνε δημιουργησει ενα φακελλο windows old, που αν δεν μεινεις ικανοποιημενος το πολυ σε ενα μηνα επιστρεφεις παλι στα 7αρια

δεν υποτιθετε ομως αφου κανεις upgrade να κρατησει τις παλιες εφαρμογες που ειχες?γιατι ξερεις ποσο βαριεμε να περναω παλι εφαρμογες απο την αρχη?αστα καλοκαιριατικα κιολας

Re: Απάντηση: Re: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

δεν υποτιθετε ομως αφου κανεις upgrade να κρατησει τις παλιες εφαρμογες που ειχες?γιατι ξερεις ποσο βαριεμε να περναω παλι εφαρμογες απο την αρχη?αστα καλοκαιριατικα κιολας

ποιος σου είπε οτι δεν θα τις κρατήσει?

Τα πέρασα και εγώ μέσω upgrade από 8.1
Πολυ ασταθή το λειτουργικό, ο edge είναι δύσχρηστος,ειδικά όσον αφορά τα bookmarks, πιο βαρύ από τα 8 & 8.1

Υπάρχει τρόπος για clean install αντί για upgrade; Έχω αυθεντικά 7άρια, αλλά δεν μπορώ να κάνω upgrade γιατί τα έχω εγκαταστήσει σε ενσωματωμένη ssd 24gb, και δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος για αναβάθμιση.

Τα πέρασα χθές σε παλιό λαπτόπ με 7 pro χωρίς κανένα πρόβλημα ,περίπου μισή ώρα το κατέβασμα ,αφού εγκατέστησα ενα προγραμματάκι πού υπήρχε
Προχθές προσπαθησα μέσα από το εικονίδιο της μπάρας και δεν τελείωσε ποτέ το κατέβασμα
Οπτικά είναι σαφώς πιό <συμβατά> μέ τα 7 ,σε σχέση μέ τα 8
Από πλευράς επιδόσεων σχεδόν τα ίδια με τα 7 ,τουλάχιστον σε βασικές λειτουργίες

σε tablet mode που μ ενδιεφερε κυριως ειναι (παλι) απογοητευτικα... λιγες και κακογραμμενες εφαρμογες, σε σχεση με Ipad.
Σαφως με περισσοτερες δυνατοτητες σα laptop , αλλα η εμπειρια χρησης ειναι το ιδιο κακη με το παρελθον.

Ελλειψη δυνατοτητας μετακινησης των εφαρμογων στη καρτα η δευτερη βασικη μου ελλειψη ... χωρις αυτη δε γινεται να βαλεις ουτε 2-3 εφαρμογες της προκοπης επισης.

Ο edge γρηγορος αλλα ελλειπης και πολυ buggy , ο chrome πληρης, αλλα βαρυς... πολυ βαρύς !

Πολυ λιγο για φορητος , πολυ λιγο για tablet (asus transformer T100) ... οποτε επιστρεφεται οπως ηρθε!

σε tablet mode που μ ενδιεφερε κυριως ειναι (παλι) απογοητευτικα... λιγες και κακογραμμενες εφαρμογες, σε σχεση με Ipad.
Σαφως με περισσοτερες δυνατοτητες σα laptop , αλλα η εμπειρια χρησης ειναι το ιδιο κακη με το παρελθον.

Ελλειψη δυνατοτητας μετακινησης των εφαρμογων στη καρτα η δευτερη βασικη μου ελλειψη ... χωρις αυτη δε γινεται να βαλεις ουτε 2-3 εφαρμογες της προκοπης επισης.

Ο edge γρηγορος αλλα ελλειπης και πολυ buggy , ο chrome πληρης, αλλα βαρυς... πολυ βαρύς !

Πολυ λιγο για φορητος , πολυ λιγο για tablet (asus transformer T100) ... οποτε επιστρεφεται οπως ηρθε!

E καλα, διάλεξες και εσυ το φθηνιάρικο tablet.
Για τρέξε στο surface 3/3 pro και σιγουρα θα εχεις αλλη εμπειρία.
Τα windows 10 δεν ειναι κλειστό λειτουργικό τυπου ios,android , οποτε μη κανεις ανομοιες συγκρίσεις.Οι δυνατότητες ειναι απεριόριστες.
Τα windows 10 οντως εχουν καποια μικρά θεματάκια , αλλα ειναι ενα τεράστιο βήμα εμπρος σε σχέση με οτι ειχε βγάλει.
Θεωρώ οτι οτι προβληματακι υπάρχει θα λυθεί συντομα με updates.

τα ειδα και σε surface pro 3!
Σαφως ειναι καλυτερη εμπειρια, αλλα θελεις 1000 ευρω!
Και επιπλεον το θεμα με το app store δεν εχει λυθει... οι εφαρμογες ειναι κακες και δυστυχως δεν υπαρχουν ακομα και για βασικες λειτουργιες (πχ για gopro - sony alpha cameras , κλπ)
Περιμενα οτι θα εχουν βγει πια αρκετες και θα ειναι πιο καλογραμμενες... αλλα δυστυχως δεν!

YΓ... δεν ηταν τοσο lag η χρηση σε ταμπλετ, αυτο που με αποοητευσε ειναι οι 2 παραπανω αδυναμιες του λειτουργικου και του app store, αυτα θ αργησουν πολυ να λυθουν, αν λυθουν.
Δεν εξαρτωνται απο τη Microsoft Μονο, αλλα τη γενικοτερη αποδοχη του λειτουργικου σα Mobile platform. Αυτη τη στιγμη, καλως ή κακως , ios kai android κυριαρχουν κατα πολυ σε tablet - mobile αγορα και δεν αναμενεται να αλλαξει συντομα αυτο.

ΥΓ2... εδω δεν υπαρχουν ακομα επισημες εφαρμογες για Gmail και Youtube ! :smash:

Last edited:
Έχεις Browser, τι να τα κάνεις τα apps;;;
:)
Πέρα από την πλάκα το windows tablet που έχω 2 και κάτι χρόνια τώρα δουλεύει μονίμως σαν laptop με το πληκτρολόγιο συνδεδεμένο. Ακόμη και σαν tablet που το έχω ελάχιστες φορές, ποτέ δεν ψάχνω για apps, αλλά τα τρέχω όλα μέσω του browser...τα apps εξάλλου νομίζω ότι είναι ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι τα website να γίνουν αρκετά έξυπνα για αυτόματο resizing και οι συσκευές να τρέχουν πλήρεις browsers (και ήδη πλησιάζουμε προς τα εκεί). Ή θα έχεις site ή θα είσαι πλήρης εφαρμογή...και φυσικά όταν μπεις σε αυτό τον ειρμό σκέψης άντε βγάλε άκρη με το debate apps vs. applications.
Δεν μου μοιάζουν πάντως συνολικά βαρύτερα από τα 8.1 στους desktop υπολογιστές που τα έχω τρέξει.