Microsoft Windows 10

τα apps ειναι το δυνατο σημειο του ios.... δεν ειναι το ιδιο.
Σε ενα ταμπλετ ζητας ταχυτητα κι ευχρηστια..... κι αυτο ερχεται μεσα απο τα apps.

Kαι οπως ειπα , υπαρχει και ο σοβαρος περιορισμος της μετακινησης των apps σε καρτα.
Τι να το κανω το laptop-tablet αμα μου αφηνει 6 GB ελευθερα !
Me 2-3 apps γεμισε και αμα θελεις να βαλεις και παιχνιδια (πολυ σημαντικο για μενα και τ ανηψια μου! :p ) αστα να πανε.

Τεσπα... τα win 10 ειναι σιγουρα προς τη σωστη κατεθυνση, σε 1-2 χρονια θα ειναι πιο ωριμα και πληρη , οποτε τα ξαναλεμε τοτε ...-bye-

Last edited:
Εγω πάντως δεν τα εγκατέστησα ακόμα.
Σε 2-3 μήνες που θα έχουν στρώσει σε σημαντικό βαθμό και εξαλειφθεί τα οποία bugs θα τα βάλω ως dual boot με τα 8.1.
Ετσι κι αλλιως ειναι δεδομένο οτι το επόμενο τρίμηνο η MS θα βομβαρδίζει με συνεχόμενα updates σχεδόν σε καθημερινή βαση που θα αποτελέσουν την βαση για το επόμενο μεγαλο update RedStone που θα βγει σε 2 φάσεις(άνοιξη-φθινοπωρο 16) που θα μπουν επιπλέον features.

Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης απο την στιγμή που 1 έτος περιθώριο για αναβαθμιση έχουμε.

Απο εκει και πέρα προσωπικά αρκετές αλλαγές σε tablet/touch mode μου ξενίζουν και θεωρώ οτι εχει υποβαθμιστεί η εμπειρία χρήσης σε επίπεδο UI.
Τα gestures έχουν περιοριστεί σημαντικα,χρήσιμα features και functionality έχουν χαθεί και υποβαθμιστεί η όλη εμπειρία.
Χαρακτηριστικα αναφέρω.
1. Το Vertical scrolling ειναι χάλια σε αντιθεση με το horizontal ειτε σε landscape ειτε portrait mode σε tablet mode
Ειναι λιγότερο πρακτικό και παράλληλα μη φιλικό σε χρηση και ειδικότερα οταν τα κρατάς σαν tablet.

Και στο ios και στο android παντα το scrolling ειναι horizontal που ειναι πιο βολικό και πρακτικός τρόπος ανάμεσα σε app.
2. Η έλλειψη full screen mode ειτε γενικα σε tablet mode ειτε στον Edge browser.
Η διατήρηση της taskbar σε tablet mode ειναι ξένο σώμα.
Και στον edge λείπουν τα gestures οπως το swipe back/forward και σαν UI ειναι λιγότερο touch friendly.

3. Η Notification Center εχει ελλείψεις πχ δεν μπορεις να αυξομειώσεις την φωτεινότητα οπουδήποτε θες οπως στην charm bar απο το 0-100%
Εχει μονο 25-50-75-100% φωτεινότητα.
Ενδιάμεσα οχι,πρέπει να πας αναγκαστικα στις ρυθμίσεις οθονης.
Επίσης έπρεπε να εχει power button toggles(shutdown-restart-sleep) οπως στην charm bar.

4.Εχει αχρηστευτεί εντελώς το hardware windows button(η μόνη του χρησιμότητα στα 10 ειναι οταν εισαι σε desktop mode το πατάς και σου βγάζει το start menu η σε sleep mode και θες να ξυπνήσεις την συσκευη)
Ενω στα 8.1 εκανες εναλλαγή μεταξυ desktop και tablet mode πολυ πιο απλά πρακτικά και βολικά.

Και το χειρότερο η εναλλαγή μεταξυ desktop και tablet mode γίνεται μονο μεσω Notification Center και πουθενά άλλου.
Ενω στα 8.1 γινόταν ειτε με gestures απο πανω η απο τα δεξιά ειτε πατώντας το windows button ειτε on screen ειτε hardware ειτε με ενα απλό αλλα εξαιρετικά πρακτικό desktop tile στην start screen.

5.Αλλος ένας τομέας που εχει υποβαθμιστεί ειναι η θεση για να κλείσεις το tablet όπου εχει παει κάτω γωνία αριστερά που ειναι ο μόνος τρόπος πλέον και που λιγότερο πρακτικός και φιλικός ειναι σε tablet χρηση.
Ενω στα 8.1 ηταν πανω δεξιά που βόλευε περισσοτερο οταν κρατάς ενα windows tablet οπως επισης στην charm bar επιπλέον επιλογή.

Αυτα τα βασικα αρνητικά σε επίπεδο UI που διέκρινα σε tablet/touch mode.

Υπάρχουν και αλλα μικρότερα αλλα σημαντικα για αρκετούς πχ καμία βελτίωση στο touch keyboard σε tablet mode.
Σε ios και android η εμπειρία χρήσης με το touch πληκτρολόγιο ειναι ανώτερη.
Ούτε καν την εναλλαγή γλώσσας δεν έχουν φτιάξει.

Με λίγα λόγια η MS μας λέει να συνεχίσουμε να αγοράζουμε ipad η android για tablet χρηση πολυ περισσοτερο απο οτι πριν.
Άντε πριν υπάρχει έλλειψη σε app αλλα προστέθηκε και η υποβαθμισμένη εμπειρία χρήσης σε tablet/touch mode σε σχεση με τα 8.1.

Εχω την εντύπωση οτι αυτοί που αποφάσισαν αυτές τις αλλαγές η δεν έχουν πιάσει η δουλέψει καθολου Surface tablet η ενδιαφέρονταν κυρίως πως θα μαζέψουν όλους τους 7-XP χρήστες στα Windows 10 και αυτους ήθελαν περισσοτερο να ικανοποιήσουν με τα 10 που στην ουσια ειναι μια αναβαθμιση των 7 κυρίως.

Το tablet/touch mode ειναι πολυ περισσοτερο σαν διακοσμητικό στοιχείο και οχι ουσιαστική δομή στα Windows 10

Το Continium mode θα ειχε στην τελική πολυ περισσοτερο νόημα σε μια εναλλαγή 8.1 tablet/touch mode με κάποιες μικρο βελτιώσεις πχ interactive live tile η παραπάνω customization πχ στην lock screen και σε Windows 10 desktop mode.

Οσο για τα app που λείπουν που αναφέρθηκε ναι μεν υπολείπεται απο android/ios που ειναι λογικό αλλα απο την αλλη στα windows ειναι απλά ενα + επιπλέον σαν μια δεύτερη επιλογή και οχι το βασικό συστατικό για ενα ολοκληρωμένο λειτουργικο και οχι απλά mobile που ειναι αυςτηρα το ios η android.

Το Gmail η youtube που αναφέρθηκε πολυ απλά υπάρχουν τρίτες εφαρμογές και πληρέστερες απο μια official της Google και για το Gmail άνετα χρησιμοποιείς το ενσωματωμένο Mail app των windows όπου πχ εγω εχω μεσα 2 hotmail και 1 gmail account που δεν του λείπει τιποτα απο την αντιστοιχη Gmail εφαρμογη σε ios η android.

Εγω πάντως μπόλικες εφαρμογές που εχω σε ipad η android κινητο τα εχω στα windows.
Πχ
Euronews
In.gr
Cnet.news
Bbc
Sky news
Meteo earth hd
Acccuweather
Weather Pro
Torrex pro(για κατέβασμα torrent εξαιρετικο που ειναι και media player παράλληλα)
Tuneln
Aspahalt 8
Bejeweled HD
Tapatalk
Viber
N7player music player
Gom player(εξαιρετικός media player)
Cyber link Power media player(εξαιρετικός εξισου media player)
My tube(εξαιρετικός YouTube app)
Beautiful background(εξαιρετική εφαρμογη στο ίδιο στυλ με 500 firepaper με αυτόματη ανανέωση lock screen wallpaper background που ορίζεις καθε ποτε θα ανανεώνεται)
Metro commander pro(Αρίστος file manager)
Drawboard PDF(top of the top εφαρμογη για γραφίδα)
Πρωτοσέλιδα εφημερίδων
Download music MP3
OneNote
Film closet(εξαιρετική εφαρμογη στυλ IMDB που ειναι και media player με υποστηριξη ελληνικών υπότιτλων)
Plex(ο γνωστός σε android-ios-εξαιρετικός και εδω)

Ολα αυτα τα χρησιμοποιώ και τα εχω καρφιτσωμένα στην start screen σχεδόν το 90% των εφαρμογών που εχω σε ipad τα βρισκω και σε Windows app.
Στην ουσια μου λείπει μονο sport app πχ gazetta.gr η sportfm η sport24 που εχω και σε android.

Για να μην λεμε οτι υπάρχει φτώχεια και μιζέρια στο windows store που δεν στέκει.

εγω παλι, το 90% των apps που εχω στο ipad δεν τα εχω σε win tablets.... εξαρταται τι χρησιμοποιει ο καθενας.και οχι, δεν ειναι το ιδιο να χρησιμοποιεις browser σε tablet mode... για να εχεις youtube, gmail clients πχ.

Και ακομα και αυτες που υπαρχουν , ειναι πολυ κατωτερες... πχ flipboard, cnn , bbc, κλπ

εγω παλι, το 90% των apps που εχω στο ipad δεν τα εχω σε win tablets.... εξαρταται τι χρησιμοποιει ο καθενας.και οχι, δεν ειναι το ιδιο να χρησιμοποιεις browser σε tablet mode... για να εχεις youtube, gmail clients πχ.

Και ακομα και αυτες που υπαρχουν , ειναι πολυ κατωτερες... πχ flipboard, cnn , bbc, κλπ
Cnn,bbc σε καμία περιπτωση κατώτερες.
Για Gmail client χρησιμοποιώ οπως είπα την ενσωματωμένη των windows που ειναι app οχι μεσω browser.
Και για youtube επισης σε app αναφέρθηκα οχι μεσω browser.
Αλλο αν δεν ξέρεις η δεν τα χρησιμοποιείς η δεν σε καλύπτουν σε αυτα που θες εσυ προσωπικά και αλλο δεν υπάρχουν λύσεις η προτάσεις.

Οπως είπα ακόμα στα Windows τα app ειναι ενα + οχι το βασικό συστατικό το Α και το Ω δηλαδη οπως στο ios.

Διαφορετικη φιλοσοφία ειναι τα windows διαφορετική το ios.
Το ενα ειναι ολοκληρωμένο λειτουργικο το αλλο απλά εφαρμογο κεντρικό που χωρις εφαρμογές ειναι στην ουσια ενα άδεια-ανάπηρο λειτουργικο ενω στα windows και εφαρμογές να μην εχει καν ειναι 100% full λειτουργικά αξιοποιήσιμο.

Στα λέω αυτα για να μην κρίνεις απο την ιδια σκοπιά και τα 2 διοτι ειναι μέγα σφάλμα.

το καθε ενα το κρίνεις με τις ιδιαιτερότητες του αυςτηρα για να βγάλεις πιο σωστό συμπέρασμα και προς την πιο σωστή κατεύθυνση.

Last edited:
Cnn,bbc σε καμία περιπτωση κατώτερες.
Για Gmail client χρησιμοποιώ οπως είπα την ενσωματωμένη των windows που ειναι app οχι μεσω browser.
Και για youtube επισης σε app αναφέρθηκα οχι μεσω browser.
Αλλο αν δεν ξέρεις η δεν τα χρησιμοποιείς η δεν σε καλύπτουν σε αυτα που θες εσυ προσωπικά και αλλο δεν υπάρχουν λύσεις η προτάσεις.

Οπως είπα ακόμα στα Windows τα app ειναι ενα + οχι το βασικό συστατικό το Α και το Ω δηλαδη οπως στο ios.

Διαφορετικη φιλοσοφία ειναι τα windows διαφορετική το ios.
Το ενα ειναι ολοκληρωμένο λειτουργικο το αλλο απλά εφαρμογο κεντρικό που χωρις εφαρμογές ειναι στην ουσια ενα άδεια-ανάπηρο λειτουργικο ενω στα windows και εφαρμογές να μην εχει καν ειναι 100% full λειτουργικά αξιοποιήσιμο.

Στα λέω αυτα για να μην κρίνεις απο την ιδια σκοπιά και τα 2 διοτι ειναι μέγα σφάλμα.

το καθε ενα το κρίνεις με τις ιδιαιτερότητες του αυςτηρα για να βγάλεις πιο σωστό συμπέρασμα και προς την πιο σωστή κατεύθυνση.

Ετσι ακριβώς είναι.
Το surface 3 (το απλό) ειναι ενα απιστευτο πολυεργαλείο που σε σώζει σε οτιδήποτε μπορει να σου προκύψει.Εδω εγώ με το πρώτο surface pro (i5/4gb ram) κανω παπαδες (εκανα και πιο πριν βασικά :p )

Γιάννη σε σχέση με την τιμή που ανέφερες σε απάντηση σου νωρίτερα, το air 2 64gb ξεκινάει απο τα 600+ , και το 128αρι απο 710+ ...

Κρίνοντας απο την αγγελία σου , τα συμπεράσματα σου τα εβγαλες απο το φθηνο asus που εχει μόλις 1gb ram...
Χαίρομαι ιδιαιτερα που μπηκες στην διαδικασία ( να δοκιμάσεις για ακομη μια φορά την αλλη πλευρά) αλλα εβγαλες λάθος συμπεράσματα , οχι μονο απο τις επιδοσεις του asus , αλλα και συγκρινοντας ανομοια πράγματα μονο απο την σκοπιά ενος ipad user.

Μα το ειπα ξεκαθαρα, δεν ηταν τα lag το προβλημα.... Το προβλημα ηταν οι κακες εφαρμογες, οι ελλειψεις στο app store για τις δικες μου αναγκες, και η αδυναμια εγκαταστασης των εφαρμογων στη καρτα.

Μα το ειπα ξεκαθαρα, δεν ηταν τα lag το προβλημα.... Το προβλημα ηταν οι κακες εφαρμογες, οι ελλειψεις στο app store για τις δικες μου αναγκες, και η αδυναμια εγκαταστασης των εφαρμογων στη καρτα.

Εφαρμογές σε full windows δεν ειναι μονο το app store.Τις "κανονικές" εφαρμογές , το νέο περιβάλλον των windows 10 τις εχει κανει πολύ πιο εύχρηστες σε windows mode.
Δεν μπορούσες να εγκαταστήσεις στην κάρτα , γιατι το οικονομικό tablet που δοκίμασες, ειχε πολύ μικρό χώρο (δεν το ονομάζω καν δισκο μιας και ειναι flash drive αν δεν κάνω λάθος).Ακομα και το φθηνιαρικο που δοκίμασες , προσφέρει ασυγκριτα περισσότερες multimedia δθνατότητες απο οποιοδήποτε ios/android tablet.
Αν παρεις windows tablet με πενάκι , θα ξεχάσεις οτι αλλο υπάρχει , και θα σου ειναι αδιάφορο σε μεγάλο βαθμό το tablet mode .

YΓ. Σε ταμπλέτα , τελείωσα με ios/android.Θα κρατησω μονο το air για την γυναίκα μου.Πλέον μονο windows λύσεις , για να μπορώ να κανω τα πάντα , παντού.Και αν βγει και surface pro smartphone (φημολογείται έντονα, με full windows) θα πάω και σε αυτό ...
YΓ2.Χωρίς να γνωρίζω , σίγουρα καποια στιγμή θα βγει και macbook σε μορφή ταμπλέτας ...

Last edited:
Δεν εχω δει προβλήματα . Μάλιστα ο ήχος ακούγεται πιο δυνατά στο laptop απο πριν. Δεν ξερω αν με το upgrade περασε άλλους drivers , αλλα ολα πηγαίνουν ρολόι . Τόσο απροβλημάτιστο λειτουργικο είχα να δω απο τα 7, τα οποία αφήνει πισω σε γενικές γραμμές .

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Σας έχει χάσει drivers από τότε που τα εγκαταστήσατε ή δεν πήρατε χαμπάρι ?

Στο tablet ενώ υπήρχαν κανονικά drivers για τον Atom στα 8.1, αρκετές συσκευές στα 10 ήταν με default driver της MS με κυριότερο πρόβλημα αυτό της κάρτας γραφικών γιατί δεν έσβηνε στο sleep την οθόνη, απλά της χαμήλωνε τελείως τη φωτεινότητα με συνεπακόλουθο ξεφόρτισμα.
Η λύση τελικά δεν ήταν και πολύ δύσκολη, αποσυμπίεση όλου του πακέτου των drivers για 8.1 στο σκληρό και μετά για τις συσκευές που ήθελα έκανα update driver, έδινα το αντίστοιχο path και απροβλημάτιστα έκανε εγκατάσταση. Τώρα όλα δουλεύουν, αν και με την κάρτα γραφικών υπάρχουν κάποια μικρά θεματάκια που όμως δεν είναι τέτοια που να σκεφτώ να γυρίσω στα 8.1. Το αν θα βγάλει επίσημα νέους drivers η intel για cloverfield δεν έχω ιδέα, αλλά και έτσι καλά είναι.
Στα 8.1 είχα φτάσει σε ένα σημείο που τα βαριά website σερνόντουσαν και κυρίως το facebook ανεξαρτήτως browser. Ο Edge είναι στη σωστή κατεύθυνση για χρήση σε οθόνη αφής και είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα. Εκεί όμως που είδα βελτίωση είναι όταν εγκατέστησα την developer edition του firefox. Αυτή στις τελευταίες εκδόσεις σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις multitasking στον browser. Ο Atom αν και πολύ αδύναμος έχει 4 threads και με τη χρήση τους τώρα στον firefox τα πράγματα βελτιώθηκαν ορατά (όσο υπάρχει βέβαια flash ακόμη δεν θα λυθούν ποτέ).
Όσο για τα apps για windows μπορώ να κρίνω μόνο σε σχέση με το κινητό που τρέχει windows mobile, γιατί το tablet πρακτικά του συμπεριφέρομαι σαν laptop. Το μόνο app από αυτά που χρησιμοποιούσα σε andrοid και λείπει είναι αυτό του ...lidl για να κατεβάζω τα φυλλάδια προσφορών να βρούμε κανένα εργαλείο σε Pdf.
Ένα επίσης λίγο αστείο, ήμουν την προηγούμενη παρασκευή σε ένα ωραίο μπαράκι, είχε βάλει ένα τραγούδι που είχαμε να ακούσουμε χρόνια και δεν θυμόταν κανείς από την παρέα πιο ήταν, οπότε βγήκαν κινητά για να μας δώσει λύση το Shazam. Το αστείο ήταν μεταξύ όλων των υλοποιήσεων της εφαρμογής (έπαιζαν και android και iPhone στην παρέα) μόνο στο windows mobile έβγαζε παράλληλα με την αναγνώριση του τραγουδιού τους στίχους σε μορφή καραόκε που ήταν απόλυτα συγχρονισμένο με το τραγούδι όπως έπαιζε. Μου έκανε εντύπωση και το είπα στους άλλους και έψαχναν να δουν που είναι κρυμμένη αυτή η δυνατότητα τόσο στο android όσο και στο iphone και τελικά απλά δεν υπήρχε. Αυτό το λέω ως παράδειγμα ότι υπάρχει στροφή από developers για την πραγματική υποστήριξη της windows πλατφόρμας και πια είναι κοντά με τις άλλες...

Δεν εχω δει προβλήματα . Μάλιστα ο ήχος ακούγεται πιο δυνατά στο laptop απο πριν. Δεν ξερω αν με το upgrade περασε άλλους drivers , αλλα ολα πηγαίνουν ρολόι . Τόσο απροβλημάτιστο λειτουργικο είχα να δω απο τα 7, τα οποία αφήνει πισω σε γενικές γραμμές .

Και σε εμένα φαίνεται να βελτιώθηκε ο ήχος! Πώε εξηγείται αυτό άραγε;

Τί εννοεί ο ποιητής ,όταν μου βγάζει μήνυμα " δυστυχώς δεν μπορεί να εκτελέσει τα windows 10 γιατί δεν υπάρχουν υποστηριζόμενες συσκευές δικτύωσης ". Καμία βοήθεια παιδιά; Sony vaio vgn fz21z του 2008 . Τώρα έχω windows 7 64 bit

Τσέκαρε από τους οδηγούς των 7 ποιος είναι ο κατασκευαστής και το υλικό για την κάρτα wifi & ethernet, και δες αν ο κατασκευαστής δίνει οδηγούς για τα windows 10.

Τσέκαρε από τους οδηγούς των 7 ποιος είναι ο κατασκευαστής και το υλικό για την κάρτα wifi & ethernet, και δες αν ο κατασκευαστής δίνει οδηγούς για τα windows 10.
Ευχαριστώ για την απάντηση σου

Τελικά απενεργοποίησα την ασυρματη κάρτα δικτύου και κάνει την αναβάθμιση σε w10.

Από ποιον κατασκευαστή είναι η κάρτα του ασύρματου δικτύου; Συνήθως τα vaio έχουν intel.

Πράγματι Intel είναι. Δεν βρήκα drive.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το λάπτοπ είναι σε σταθερό σημείο και έτσι χρησιμοποιώ το Ethernet , πήρα την απόφαση να κάνω την αναβάθμιση χωρίς αυτήν μέχρι να βγάλουν νέους drivers

Πάντος αναβάθμιση δεν έκανε με τίποτα μέχρι που απενεργοποίησα την συγκεκριμένη συσκευή.

Πράγματι Intel είναι. Δεν βρήκα drive.

Το δικό μου (το αγόρασα το 2010) έχει centrino advanced-N 6200 AGN. Δεν δοκίμασα να αναβαθμιστώ, ακόμα 7 έχω. Αν και είχα αγοράσει άδεια για τα 8, δεν έκανα την αναβάθμιση.

Είπα να τα δοκιμάσω αν και ευχαριστημένος με τα 7 αλλά τα βαρέθηκα. Να έχω και κάτι να ασχοληθω ,τώρα στην άδεια, μια και μένουμε σπίτι.

Η κάρτα είναι η intel wireless wifi link 4965agn

Ψιλοάσχετο, αλλά ειδήμων του χώρου μου πρότεινε σε λάπτοπ με 4 γίγα μνήμη και 64άρη επεξεργαστή να βάλω 32άρια, γιατί θα τρέχουν πιο ομαλά. Τι λέτε εσείς;