Microsoft Windows 10

Ποιος είπε ότι ο δίσκος ssd δεν χρειάζεται σάρωση; Δεν μπορεί να χαλάσει το σύστημα αρχείων σε αυτούς; (Μπορεί).
Αν στο κάνει συχνά, κάτι συμβαίνει. Είτε αστοχία υλικού, είτε ιός.
(Defrag δεν πρέπει να γίνεται σε ssd δίσκους, αλλά από αυτό σε προστατεύουν τα windows. Αν κάνεις βελτιστοποίηση, θα κάνουν trim.)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Συμφωνώ απόλυτα, ευκαιρια να μαζεψει χρηστες το linux.

Εκεί πάλι υπάρχουν θέματα ευχρηστίας. Με κορυφή το ubuntu με όλα αυτά τα "δάνεια" από την apple.

Συμφωνώ απόλυτα, ευκαιρια να μαζεψει χρηστες το linux.
Αν κάνεις απλά πράγματα browsing κλπ οι σημερινές διανομές Λίνουξ σπέρνουν. Επίσης αν έχεις κάποιος παλιά λαπτοπ νετμπουκ με λίγη μνήμη 1-2 γιγα είναι η απόλυτη λύση.
Ενδεικτικά στο δικό μου νετμπουκ με 2 γιγα μείον 400 για την κάρτα τα 10αρια χρησημοποιουν κοντά στο ένα γιγα τα 7αρια κοντά στα 800 μεγαμπαιτ και το Λίνουξ μιντ που έχω στήσει μάξιμουμ 400 μιλάμε πάντα για idle. Οπότε πετάει με το Λίνουξ και έτσι όπως είναι οι σύγχρονες διανομές δεν χρειάζεται να εγκαθιστάς πολλά προγράμματα. Για τα βασικά δεν εγκαθιστάς τίποτα. Απλά θέλει και αυτό συνήθεια.

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Εκεί πάλι υπάρχουν θέματα ευχρηστίας. Με κορυφή το ubuntu με όλα αυτά τα "δάνεια" από την apple.
Για εναν καθημερινο χρηστη, που δεν ζηταει φρου φρου και αρωματα το linux ειναι η καλυτερη επιλογη, λιγο υστερει στα προγραμματα επεξεργασιας, (video, pdf κλπ), αν βελτιωθει και εκει δεν θα εχει κανενα λογο να βαλει windows, ενας οικιακος χρηστης. Τωρα αυτο που λες για την apple, αφηνει πολλα υπονοουμενα, οσο αναφορα..την

Απλά θέλει και αυτό συνήθεια.
Ναι, αλλα πολλοι δεν το εγκαθιστουνε λογω εμφανισης, αλλα τωρα με τα τελευταια desktop (plasma, selina κλπ.) και με τις 100αδες εναλλακτικες επιφανειες που μπορεις να εγκαταστησεις, μπορεις να κανεις το οποιοδηποτε λειτουργικο, 10 φορες καλυτερο...απο τα 10:p

Απλά θέλει και αυτό συνήθεια.
Παντως εγω τα 10 οσο καιρο τα ειχα...καθολου δεν τα συνηθισα, (πραγμα σπανιο για windows), αντιθετα και μ'αυτα που ακουγονται περι spying...τα σιχαθηκα.

ερωτηση θελω να βαλω τα 10 αρια στην γυναικα μου μιας που ο υπολογιστης της ειχε τα 7αρια ultimate 64bit με 2 giga μνημη ελεος και σερνοντουσαν.
κατεβασα το tool της microsoft λεω να της βαλω τα home 32 bit ομως.
παω να κανω καθαρη εγκατασταση μου ζηταει το κλειδι λογικα βαζω των 7 ε?το βαζω και μου λεει οτι δεν ισχυει μα πως?ειναι αυθεντικα αλλα ειναι OEM SOFTWARE.
τι κανω σε αυτην την περιπτωση?

Ξαναβάζεις το OEM λογισμικό από την αρχή, αναβαθμίζεις, ενεργοποιείς, και μετά κάνεις καθαρή εγκατάσταση των 10.

Ξαναβάζεις το OEM λογισμικό από την αρχή, αναβαθμίζεις, ενεργοποιείς, και μετά κάνεις καθαρή εγκατάσταση των 10.

πλακα κανεις ξανα τα 7αρια απο την αρχη?
αμα γυρισω προς τα πισω?γιατι τα 10αρια ηδη μπηκανε,γιατι αυτο?γιατι ηθελα 32 bit εκδοση και οχι 64 βιτ τα παλια ηταν 7αρια ultimate 64bit αλλα σερνοντουσαν γιαυτο κατεβασα το tool για να βαλω τα 32 βιτ

Τι να κάνουμε, αυτή είναι η σωστή διαδικασία. Τα 10 πρέπει να ενεργοποιηθούν επί αυθεντικών 7 ή 8.1. Ντάξει, δεν είναι και τίποτα φοβερό, ούτε ρυθμίσεις θα κάνεις, ούτε εγκατάσταση προγραμμάτων. Θα τα βάλεις, θα κάνεις upgrade σε 10, θα τα ενεργοποιήσεις και μετά θα κάνεις clean install. Μια-μιάμιση ώρα δουλειά. Το αν θα βάλεις 32 ή 64-bit δεν παίζει ρόλο, αρκεί να βάλεις τη σωστή έκδοση (Home ή Pro)

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Τι να κάνουμε, αυτή είναι η σωστή διαδικασία. Τα 10 πρέπει να ενεργοποιηθούν επί αυθεντικών 7 ή 8.1. Ντάξει, δεν είναι και τίποτα φοβερό, ούτε ρυθμίσεις θα κάνεις, ούτε εγκατάσταση προγραμμάτων. Θα τα βάλεις, θα κάνεις upgrade σε 10, θα τα ενεργοποιήσεις και μετά θα κάνεις clean install. Μια-μιάμιση ώρα δουλειά. Το αν θα βάλεις 32 ή 64-bit δεν παίζει ρόλο, αρκεί να βάλεις τη σωστή έκδοση (Home ή Pro)
η γυναικα μου εχει ultimate 7αρια 64 bit αλλα επειδη σερνοταν γιατι ειχε 2 γιγα μνημη επελεξα χειροκινητα να βαλω τα home 32 bit 10aria αλλα την εκανα την κουτσουκελα.
τι προτινεις?ξανα βαζω τα 7αρια κανω αναβαθμιση σε 10αρια τι?τα pro λογικα θα τα βαλει αυτοματα αφου θα γινει αναβαθμιση.
μετα?να βαλω χειροκινητα τα 10ρια pro αλλα σε 32 bit με καθαρη εγκατασταση?γιατι θα εχει βαλει αυτοματα τα 64 βιτ και δεν τα θελω αφου υστερει σε μνημη

Να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα για το spying. Tα Windows 10, "κατασκοπεύουν" την γεωγραφική θέση του χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι κατά την λειτουργία τους αποστέλεται στους servers της Microsoft, τα στοιχεία GPS αν το έχουμε ανοιχτό τα στοιχεία σύνδεση με κυψέλη 3g 4g και τα στοιχεία σύνδεσης με τον πάροχο internet.

Eξ ορισμού όλες οι συσκευές ΙOS (apple) και Android (Google) το έκαναν αυτό εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν βλέπω κανένα λόγο να ανησυχούν οι χρήστες, αφού σπάνια έχουν GPS τα laptop και τα PC, υπάρχουν σαφείς οδηγίες πως απενεργοποιείται αυτή η επικοινωνία.

Για ανθρώπους που εμπλέκονται με σκοτεινές υποθέσεις, καλό είναι να μη λειτουργεί το Geolocation. Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν χρησιμοποιούν Windows αυτοί.

Είναι πάντως κωμικό χωρίς να είναι κάποιος κατάσκοπος, κλέφτης, απατεώνας, κακόβουλος να φοβάται τα Windows 10 και να μένει στα 7 ή τα 8 ειδικά αν δεν ξέρει πως παρακολούθηση κάνει και το Google Chrome, ο internet explorer, o Firefox, το Google η (μηχανή αναζήτησης), το Yahoo, μέχρι και το κάθε site που μπαίνουμε.

βαλτε και την καμερα οπου με το Hello δεν παραμενει απενενεργοποιημενη.

https://iguru.gr/2015/08/24/50722/windows-10-windows-hello-camera/

Οσο περνουν οι μερες ολο και κατι καινουργια ξεφυτρωνουν. Υπηρεσιες που τις απενεργοποιεις και ξανα ενεργοποιουνται, αυτο με την καμερα τωρα....

Βεβαια και τα win 7 και 8 δεν εμειναν πισω. Με τελευταια updates και αυτα εχουν αυξησει την συλλογη δεδομενων και τηλεμετριας.
https://iguru.gr/2015/08/24/50729/windows-7-8-telemetry-updates/

Απάντηση: Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

τι προτινεις?ξανα βαζω τα 7αρια κανω αναβαθμιση σε 10αρια τι?τα pro λογικα θα τα βαλει αυτοματα αφου θα γινει αναβαθμιση.
μετα?να βαλω χειροκινητα τα 10ρια pro αλλα σε 32 bit με καθαρη εγκατασταση?γιατι θα εχει βαλει αυτοματα τα 64 βιτ και δεν τα θελω αφου υστερει σε μνημη

Αφού σου ενεργοποιήσει κανονικά τα 10 Pro 64-bit (έλεγξέ το μετά στις ιδιότητες συστήματος) μπορείς να περάσεις τα 10 Pro 32-bit χωρίς πρόβλημα (κι εγώ είχα 7 64-bit και μετά εγκατέστησα τα 10 και σε 32 και σε 64 δοκιμαστικά χωρίς να υπάρξει πρόβλημα ενεργοποίησης)

εχεις κανεις θεμα με τα p2p στον υπολογιστη μου και οχι της γυναικας μου δεν μπορω να γινω πλεον στα τορενταδικα connectable και απο τι ακουω απο διπλανο φορουμ ειναι θεμα μαλλον των 10 windows και σκεφτομε ειλικρινα να γυρισω στα 8.1 που εχω ενα μηνα περιθωριο να το κανω.στην ουσια τα 10αρια για καποιο λογο μπλοκαρουν τις πορτες που ανοιγεις.
εκατσα και τα εψαξα με τις γνωσεις που εχω ειδα καπου εχουν rules τα 10 αρια αλλα μια χαρα το utorent ηταν ηδη allow.
δεν μπορω κατι αλλο να σκεφτω

Ποιος είναι ο χρόνος που σας ανοίγει μετά την εγκατάσταση γιατί σε μένα από 1,8 λεπτά πήγε σε 1,2 λεπτά

Last edited:

Ποιος είναι ο χρόνος που σας ανοίγει μετά την εγκατάσταση γιατί σε μένα από 1,8 λεπτά πήγε σε 1,2 λεπτά

οταν το μετραγα με ενα προγραμμα,ηταν μεταξυ 47'' και 1'4''.

Διαβάζω ότι έξω προτείνουν clean install ακόμα και αν πάνε όλα καλά .
Μάλιστα λένε ότι έχει διαφορά και στο ξεκίνημα αλλά και αποσυμφόρηση από τα παλιά καλούδια.

Έχει κάνει κανείς clean inst να μας πει ?

Άρα από όσο κατάλαβα από τα προηγούμενα πρέπει να γίνει πρώτα η αναβάθμιση απο 8.1 και μετά να ξαναγίνει clean install;;;

Διαβάζω ότι έξω προτείνουν clean install ακόμα και αν πάνε όλα καλά .
Μάλιστα λένε ότι έχει διαφορά και στο ξεκίνημα αλλά και αποσυμφόρηση από τα παλιά καλούδια.

Έχει κάνει κανείς clean inst να μας πει ?

Έκανα ακριβως αυτή τη διαδικασία: όλα πήγαν ΟΚ με την αναβάθμιση από 8.1 x64 Pro σε 10 x64 Pro. Μετά από 4-5 ημέρες έκανα και clean install.
Είδα μεγάλη διαφορά αλλά μπορεί να οφείλεται στο ότι έχω SSD Samsung 840 Evo που έχει πρόβλημα με old data.
Δεν έχω μετρήσει με κάποιο πρόγραμμα την εκκίνηση αλλά σίγουρα είναι κάτω από λεπτό (i3-3220, 4gb RAM, 120GB SSD 840 Evo)

Ορισμενοι ισως παρατηρησουν καποια στιγμη το εξης προβλημα: Το start menu και η cortana να μην δουλευουν. (αν και η cortana στη χωρα μας δεν ειναι διαθεσιμη)

Προκειται για ενα bug οπου ακομα δεν εχει δοθει λυση με καποια διορθωση.

Αν σας εμφανιστει ομως μπορειτε να κανετε το εξης.
Θα επανεκκινησετε τον υπολογιστη σε safe mode και υστερα αλλη μια επανεκκινηση σε κανονικο mode και το προβλημα θα εχει σταματησει μεχρι να ξανα εμφανιστει τυχαια καποια στιγμη.

Μεχρι να το φτιαξουν, αυτος ειναι ο μπακαλιστικος τροπος.

Πάντως πρέπει να αναγνωρίσω πως τα συνεχή updates έχουν αποτέλεσμα. Ειδικά στο tablet με τον cloverfield πριν φύγω για διακοπές έπρεπε χειροκίνητα να περάσω τον driver των 8.1 και ακόμη και τότε δεν λειτουργούσε πχ καθόλου το store (δεν έκανε σωστό rendering). Επίσης είχε μερικά κολληματάκια σε ταχύτητα. Μετά τα τελευταία μαζικά updates η MS έφτιαξε το store (ενώ όλοι στο internet έπριζαν την Intel να βγάλει καινούργιους drivers) και τώρα η απόδοση είναι ίδια με τα 8.1 με τον ίδιο driver και το store όπως και όλες οι εφαρμογές από εκεί (πχ. παιχνίδια) δουλεύουν κανονικά (στην αρχή όλα κόλαγαν και μερικά δεν φόρτωναν καν).