Microsoft Windows 10

ρε παιδια,μου συμβαινει το εξης τρελο,χθες γυρισα το βραδυ στο σπιτι και βρηκα το πι σι ανοιχτο.
Ε,λεω,δε θα το εκλεισα σωστα κι επανεκκινησε.
Καθομαι καμια ωριτσα και δουλευω και παω να το κλεισω.
Παταω να κλεισει,κανει επανεκκινηση.
Ξαναπαταω,τα ιδια.
Δοκιμαζω σε σλιπ μοουντ,παλι τα ιδια.
Αναγκάστηκα να το βγαλω απ'το ρευμα.
Καμια ιδεα,του τι συμβαινει;

Δειτε εδω παιδια. Το πιο πιθανό:

I solved the problem...Go to "device manager" At keyboard HID and Mouse HID, also on Network adapter > power management, uncheck "allow this device to wake up computer".

Μάλλον κάποιο update που ήρθε μας επειρρεαζει, γιατί αυτό το κάνει και εμένα το pc από προχθές νομίζω. Δεν είναι ανάγκη να το βγάζεις από το ρεύμα, όταν κάνει restart και ενώ βρίσκεται στο post του bios, αν πατήσεις απλά το κουμπί και σβήνει.
Τσέκαρε και αυτό που λέει ο φίλος από πάνω...

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

ρε παιδια,μου συμβαινει το εξης τρελο,χθες γυρισα το βραδυ στο σπιτι και βρηκα το πι σι ανοιχτο.
Ε,λεω,δε θα το εκλεισα σωστα κι επανεκκινησε.
Καθομαι καμια ωριτσα και δουλευω και παω να το κλεισω.
Παταω να κλεισει,κανει επανεκκινηση.
Ξαναπαταω,τα ιδια.
Δοκιμαζω σε σλιπ μοουντ,παλι τα ιδια.
Αναγκάστηκα να το βγαλω απ'το ρευμα.
Καμια ιδεα,του τι συμβαινει;

Δαιμονισμός? :-)

μαλλον εγω εχω δαιμονιστει!:devil-smiley-029:
Οσο περναει ο καιρος,γινονται και χειροτερα τα κωλογουιντοους.
Εκει που επαιζα ενα παιχνιδακι στο φεισμπουκ με σχετικη ανεση στο φορτωμα των γραφικων,τωρα εχει γινει βαρυ κι ασηκωτο.

Πολλά προβλήματα με το Anniversary update!! Το δικό μου χθές αρνιόταν να bootαρει και σποσύνδεσα όλους τους δισκους για να ξεκινήσει..

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να θυμηθώ τα παλιά και να κάνω ένα clean install

α ναι,το επαθα και αυτο!
Εμενα δεν εβλεπε το δισκο και δε μπουταρε,αφου του ειχα κανει απντειτ.
Καποια στιγμη ομως πηγε το φαντασματακι για υπνο και το πι σι συνηλθε.

Στις αρχές του 2017 το Creators Update με έμφαση στη δημιουργία και το Mixed Reality

1zv4me1.jpg

Στη σημερινή εκδήλωση της Microsoft, ο Executive Vice President της Microsoft, Terry Myerson, ανακοίνωσε
ότι την ερχόμενη Άνοιξη, έρχεται η επόμενη έκδοση των Windows 10, στην οποία θα βρούμε «απαράμιλλους
νέους τρόπους για να δημιουργούμε και να παίζουμε, φέρνοντας νέες εμπειρίες για το δημιουργό που
κρύβουμε μέσα μας».

Η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας έχει την ονομασία Windows 10 Creators Update.
Στο κέντρο αυτής της έκδοσης βρίσκεται το 3D creation, με τον Terry Myerson να αναφέρει πως ενώ οι προη-
-γούμενες γενιές μεγάλωσαν με το 2D –και μεγάλωσαν μαθαίνοντας για το 3D- οι σημερινές μεγαλώνουν από
την αρχή με το 3D στο επίκεντρο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σειρά είχε η Megan Saunders η οποία είπε πως με την νέα έκδοση των Windows 10, το 3D θα είναι για όλους.
"Αν θέλουμε να κάνουμε το 3D creation να απευθύνεται σε όλους, θα πρέπει να είναι κάτι απλό, σαν να τραβάς
μία φωτογραφία" είπε.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της, η Megan Saunders ανακοίνωσε την εμπειρία Windows Capture 3D, την
οποία χρησιμοποίησε στο HP Elite x3 smartphone, για να σαρώσει τρισδιάστατα ένα κάστρο από άμμο που βρι-
-σκόταν στην σκηνή, και να αποθηκεύσει το τρισδιάστατο μοντέλο του στο κινητό. Μαζί με το Windows Capture
3D, η Megan Saunders ανακοίνωσε και το Paint 3D που θα περιλαμβάνεται στο Windows 10 Creator Update.

2yls7ck.jpg

Στη συνέχεια πρόσθεσε σε ένα λευκό καμβά στο Paint 3D μία φωτογραφία της μαζί με την κόρη της, ένα background
με την θάλασσα καθώς και το τρισδιάστατο μοντέλο του κάστρου που σάρωσε προηγουμένως με το HP Elite x3
smartphone νωρίτερα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια, οι χρήστες θα μπορούν να εξάγουν τις δημιουργίες από
το Minecraft και να τις κάνουν drop στο Paint 3D, και από εκεί να τις… εκτυπώνουν τρισδιάστατα με ευκολία.

Η Microsoft επίσης ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Trimble, τους δημιουργούς του SketchUp για να φέρουν την
τεχνολογία 3D modeling στα Windows 10. Στο Paint 3D app επίσης υπάρχει ένα pane με την ονομασία Community,
με την βοήθεια του οποίου, οι χρήστες μπορούν να βρίσκουν δημιουργίες από άλλους χρήστες. Όλες αυτές τις δημι-
-ουργίες, οι χρήστες μπορούν βεβαίως να τις δουν σε 360 μοίρες χρησιμοποιώντας το Hololens της Microsoft, ενώ
μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο PowerPoint. Σύμφωνα με την Saunders το Paint 3D είναι μόνο η αρχή, αφού
η Microsoft θα ενσωματώσει το 3D -και επομένως ανοίγονται δρόμοι για τα Virtual Reality, Augmented Reality
και Mixed Reality- σε πολλές από τις εφαρμογές της την επόμενη χρονιά.

Ένα από τα σημαντικότερα και χρηστικότερα χαρακτηριστικά του Creators Update είναι η προσθήκη των αγαπημένων
σας επαφών στη μπάρα εργασίας. Η λειτουργία αυτή θα δίνει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράτε με τα συγκεκριμένα
πρόσωπα από ένα και μόνο μέρος, ασχέτως την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε, είτε αυτή είναι το Facebook είτε το
Skype η κάποιος email client. Μάλιστα αν θέλετε να στείλετε ένα emoji στον χρήστη, αυτό θα εμφανιστεί απευθείας
στην επιφάνεια εργασίας του.

Σε ότι αφορά την έμφαση που δίνει η εταιρεία στην εικονική πραγματικότητα με την ενσωμάτωση της πλατφόρμας
Windows Holographic VR μέσα στα Windows 10, από την άνοιξη θα κυκλοφορήσουν διάφορα συμβατά VR συστήματα
στην αγορά από κατασκευαστές όπως η Dell, η HP, η Lenovo και η Asus. Όλα αυτά τα συστήματα θα ενσωματώνουν
την τεχνολογία inside-out tracking προκειμένου να εντοπίζουν την ακριβή θέση του χρήστη στο χώρο, κάτι που τα
συστήματα που κυκλοφορούν τώρα όπως το HTC Vive και το Oculus Rift, το επιτυγχάνουν μόνο μέσω εξωτερικών
αισθητήρων. Παράλληλα τα συστήματα αυτά θα δουλεύουν απευθείας χωρίς να χρειάζεται κάποια ρύθμιση,
όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα Hololens, ενώ το κόστος τους θα ξεκινά από τα $299 (274 ).

28u09yb.jpg

[via]

αλλα κολπα παλι χθες!
Εκτος του οτι γινεται ολο και πιο αργο το πι σι στα γραφικα των παιχνιδιων του φεισμπουκ(δε ξερω τι γινεται με αλλα παιχνιδια),μου κανε και το εξης παλαβο.
Παω να το κλεισω και μου κανει τη γνωστη επανεκκινηση,ε αφου ξανανοιξε λεω,κατσε να μπω στο φορουμ να δοκιμασω τη λυση που προαναφερθηκε.
Τσαφ κανει μια και μου σβηνει!
Αι σιχτιρ!

Η Google δημοσιοποιεί σοβαρό bug των Windows πριν το διορθώσει η Microsoft

Η τακτική είναι γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια, όσες εταιρείες ή ιδιώτες εντοπίζουν bugs σε λογισμικό, καλού-
-νται να το αναφέρουν στον κατασκευαστή χωρίς να το δημοσιοποιήσουν, κερδίζοντας είτε χρηματική ή ηθική
επιβράβευση, προστατεύοντας την ίδια ώρα άλλους χρήστες.

Για δεύτερη φορά μέσα στο 2016, η Google «σπάει» τη διαδικασία αυτή, δημοσιοποιώντας ένας σοβαρό bug του
Flash και των Windows 10, χωρίς η Microsoft να το έχει διορθώσει. Συγκεκριμένα το Google Threat Analysis
Group, ανακάλυψε μια σειρά από bugs στο Adobe Flash και το Windows kernel, τα οποία ήδη χρησιμοποιούσαν
κακόβουλα αρκετοί χρήστες δημιουργώντας malware για διάφορες επιθέσεις στον Chrome browser. Η Google
ενημέρωσε σχετικά την Adobe και τη Microsoft στις 21 Οκτωβρίου για την ανακάλυψή της, με την Adobe να
κυκλοφορεί την περασμένη Παρασκευή patch για το Flash.​

Αντιθέτως η Microsoft δεν είχε προχωρήσει σε κάποια κίνηση, με τη Google να προχωρά σε δημοσιοποίηση της
ευπάθειας των Windows 10 με αναλυτικό μήνυμα στο Google Security Blog, και με τον τίτλο «Αναφορά τρωτών
σημείων για την προστασία των χρηστών». Στο μήνυμα της η Google αναφέρει ότι πέρασαν 7 ημέρες από τότε
που ενημέρωσε τη Microsoft χωρίς η εταιρεία να έχει προχωρήσει στη κυκλοφορία κάποιας διόρθωσης, προσθέ-
-τοντας ότι «γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη ευπάθεια είναι πολύ σοβαρή γιατί ήδη χρησιμοποιείται κακόβουλα
από αρκετούς».

Το bug επιτρέπει σε κάποιον να «ξεφύγει» από το Windows Security Sandbox μέσα στο οποίο γίνεται η ασφαλή
εκτέλεση εφαρμογών, επιτρέποντας του να τρέξει προγράμματα ή εντολές στο Win32 subsystem έχοντας έτσι
πλήρη πρόσβαση σε ένα Windows σύστημα και με δικαιώματα administrator. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι για
να μπορέσει κάποιος να αξιοποιήσει το bug των Windows, θα πρέπει παράλληλα να εκμεταλλευτεί και την αντί-
-στοιχη αδυναμία του Flash. Σε περίπτωση που ο χρήστης έχει αναβαθμιστεί στην τελευταία έκδοση του Flash,
δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Από την πλευρά της πάντως η Microsoft εξέφρασε στην ιστοσελίδα VentureBeat την αντίθεσή της με την κίνηση
της Google θεωρώντας ότι η δημοσιοποίηση έγινε αρκετά γρήγορα κάτι που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους
χρήστες του λειτουργικού. Προσθέτει μάλιστα ότι «τα Windows είναι η μοναδική πλατφόρμα με πρόγραμμα
διερεύνησης αναφορών για θέματα ασφάλειας αλλά και με την κυκλοφορία προληπτικών ενημερώσεων
το ταχύτερο δυνατό για όσες συσκευές επηρεάζονται».

[via] . [via]

Windows 10 Creator’s Update

Last edited:
Καλά το πάει η ms με τα win τελευταία (πολύ τον έχω συμπαθήσει τον edge)