Microsoft Windows 10

εδω και μερες, σε pc με windows 10 και ολες τις αναβαθμισεις, αρχισε να μην μπορει να μπει σε καποια site o chrome kai o edje !

Δεν ειναι συγκεκριμενα site, αλλωτε το κανει και με το avclub, to youtube, το facebook klp.

Καποιες φορες ¨ξεκολαει" , αλλες φορες μουλαρωνει εντελως για πολλες ωρες !

Απο αλλα μηχανηματα, κυριως κινητα και ταμπλετ μπαινω κανονικα στα ιδια site.

Kαμια ιδεα ?

ΥΓ... δεν εχω αλλαξει κατι στο μηχανημα, απο hardware ή software .... συνδεση εχω vdsl vodafone.

εδω και μερες, σε pc με windows 10 και ολες τις αναβαθμισεις, αρχισε να μην μπορει να μπει σε καποια site o chrome kai o edje !

Δεν ειναι συγκεκριμενα site, αλλωτε το κανει και με το avclub, to youtube, το facebook klp.

Kαμια ιδεα ?

ΥΓ... δεν εχω αλλαξει κατι στο μηχανημα, απο hardware ή software .... συνδεση εχω vdsl vodafone.
Υποψιάζομαι το τελευταίο security update Φεβρουαριου διοτι και εγω παρατηρω σε αρκετα site χρονοκαθυστερηση ειτε σε ανοιγμα ειτε σε ανανεωση οχι ομως με τις ωρες αλλα απο 10-30 δευτερολεπτα εως 2-3 maximum λεπτα κάθε φορά.

Πριν το update αυτου του μηνα δεν ειχα τετοιο περιστατικό.

Παντως και στα 8.1 το παρατηρησα εξισου αλλα σε πιο ελαφρυ βαθμο που τα δουλεύω εξίσου.

Υπομονη καναα 20ημερο να βγει του Μαρτιου μηπως και εξαλειφθεί το θέμα.

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Kαμια ιδεα ?

Σ´ εμένα δεν βλέπει δύκτιο και τον server μόλις το ανοίγω.
Και κατά ένα περίεργο τρόπο μόλις κάνω restart όλα είναι μια χαρά. Πλέον το ξέρω και μου έχει γίνει - εκνευριστική - συνήθεια. Ανοίγω το HTPC κι αμέσως κάνω restart.

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Kαμια ιδεα ?

WiFi ή καλώδιο ?
μηπως έχεις αλλάξει DNS server ή βαλει proxy?

Βρε παίδες, δεν φταίνε τα Win10 για όλα αυτά που αναφέρονται στις προηγούμενες αναρτήσεις....γιατί αν έφταιγε το λειτουργικό θα είχαμε όλοι μας τα συγκεκριμένα προβλήματα με τα Win10...και επειδή ΔΕΝ τα έχουμε αυτά τα προβλήματα, ψάξτε αλλού για το τι φταίει!!!! Εδώ δεν είχαμε πρόβλημα στο φόρτωμα ιστοσελίδων με τα Vista, είναι δυνατόν να μην μπορεί ένα λειτουργικό σαν τα Win10 να φορτώνει ιστοσελίδες....για σκεφτείτε το καλύτερα.

Το antivirus το κοιτάξατε καθόλου μήπως θέλει κανένα update?
Έχετε κάνει κανένα disk clean up πρόσφατα ζητώντας του να σβήσει τις προηγούμενες versions των windows, τα παλιότερα recovery points κλπ?
Κανένα trim στους SSD μέσα από το disk optimization?
Τις τελευταίες 10 ημέρες έκανα update στο τελευταίο level των 10 και τα 4 (!!!) thinkpads μου (2 x220, x240, T470) και κάνοντας τα παραπάνω όλα δουλεύουν σφαίρα!
Σε όλα πριν ή αμέσως μετά το update έγινε update αυτόματα και το antivirus (McAfee στα x240, T470, Kaspersky στα x220).
Δώστε λίγο χρόνο στο λειτουργικό να "στρώσει".

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Έχετε κάνει κανένα disk clean up πρόσφατα ζητώντας του να σβήσει τις προηγούμενες versions των windows, τα παλιότερα recovery points κλπ?
Τις τελευταίες 10 ημέρες έκανα update στο τελευταίο level των 10 και τα 4 (!!!) thinkpads μου (2 x220, x240, T470) και κάνοντας τα παραπάνω όλα δουλεύουν σφαίρα!
Σε όλα πριν ή αμέσως μετά το update έγινε update αυτόματα και το antivirus (McAfee στα x240, T470, Kaspersky στα x220).

Και πως τα κάνεις όλα αυτά που αναφέρεις;;

Απάντηση: Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Και πως τα κάνεις όλα αυτά που αναφέρεις;;
Το upgrade των windows 10 στο fall creators update, το έκανα με το windows upgrade assistant:

https://www.digitalcitizen.life/how-get-anniversary-update-today-windows-10-update-assistant

Ποιο antivirus έχεις?

Η παράγραφος για το Disk clean up: https://www.cnet.com/how-to/quick-ways-to-clear-up-drive-space-in-windows-10/

Για το trim: https://support.microsoft.com/en-us/help/4026701/windows-defragment-your-windows-10-pc

Για το antivirus, εξαρτάται από το ποιο χρησιμοποιείς. Το Kaspersky γίνεται update από μόνο του. Το McAfee με το update security.

Last edited:
Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

απ το Μάρτιο στρώνει....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Το upgrade των windows 10 στο fall creators update, το έκανα με το windows upgrade assistant:

https://www.digitalcitizen.life/how-get-anniversary-update-today-windows-10-update-assistant

Ποιο antivirus έχεις?

Η παράγραφος για το Disk clean up: https://www.cnet.com/how-to/quick-ways-to-clear-up-drive-space-in-windows-10/

Για το trim: https://support.microsoft.com/en-us/help/4026701/windows-defragment-your-windows-10-pc

Για το antivirus, εξαρτάται από το ποιο χρησιμοποιείς. Το Kaspersky γίνεται update από μόνο του. Το McAfee με το update security.

Σε ευχαριστώ. Θα τα κοιτάξω με τη πρώτη ευκαιρία. Antivirus windows defender και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. εμένα μου ληρθε ειδοποίηση και έκανα την αναβάθμιση

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Τα event logs λένε τίποτα?
Τα specs του PCιού?
Η δουλειά του χρηστη δεν ειναι να ασχολείται με event logs

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Η δουλειά του χρηστη δεν ειναι να ασχολείται με event logs
Σωστά.
Το τι σημαίνει χρήστης είναι όμως σχετικό.
Αν είσαι ο μέσος χρήστης στις ΗΠΑ κάθε 3 χρόνια αλλάζεις PC και τα προβλήματα τα λύνει το καινούργιο hardware και το fresh installation.

Defrag σε SSD δεν ενδείκνυται πάντως. Bάλτε ένα CCleaner να καθαρίσει registry και τη σαβούρα κυρίως των browsers, cache κλπ που πιά τρώνε απίστευτο χώρο. Τα κινητά ιδίως γεμίζουν μονο απο τις cache...

Εγω όπως ειπα το παρατήρησα και σε 8.1 με Φλεβάρη security patches απο MS.
Πριν δεν το ειχα.
Αρα τι κανει νιαου νιαου στα κεραμίδια.:rolleyes:

Εννοείται τακτικά κανουμε clear cache browser,ούτε ενδιάμεσα κάποια αλλαγή κάναμε ειτε σε hardware ειτε σε software.

Δεν το κάνει συνέχεια αλλά αραιά και που εμφανιζεται στο ξεκάρφωτο.