Microsoft Windows 10

Για κολλήματα στο δίκτυο / internet κλπ , υπάρχει πλέον στις ρυθμίσεις η ''επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου'' ( επαναφέρει τον προσαρμογέα δικτύου, στην αρχική του κατάσταση) .

Επίσης, για κολλήματα γενικότερα μετά από αναβαθμίσεις με έχει σώσει αυτό

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Το upgrade των windows 10 στο fall creators update, το έκανα με το windows upgrade assistant:

Εγω Στελιο το εβαλα και μετα μπηκε σε μια ατερμονη λουπα βαλε βγαλε το μηχανημα και στο τελος το εβαλα και εγω με τον καλυτερο τροπο απο ολους .

ΦΟΡΜΑΤ και επανεγκατασταση. Λουκουμι πανε απο τοτε :BDBDG54:

@Kosh, λίγες απολαύσεις έχουν μείνει σε αυτή τη ζωή. Μια από αυτές είναι το format, ειδικά για να βάλεις νέο ή ακόμα καλύτερα άλλο λειτουργικό.
Καλά του έκανες. Format!

Εμένα βγάζει πιο συχνά μπλε οθόνες ,μετά τις τελευταίες αναβαθμίσεις.
Έχω περάσει όλους τους τελευταίους drivers για όλα τα components και δεν βρίσκω αιτία...μάλλον θα πάω κι εγώ για format!

Εχω πιο συχνά πια μπλε οθόνες απ' ότι είχα ποτέ με win7.....

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

@Kosh, λίγες απολαύσεις έχουν μείνει σε αυτή τη ζωή. Μια από αυτές είναι το format, ειδικά για να βάλεις νέο ή ακόμα καλύτερα άλλο λειτουργικό.
Καλά του έκανες. Format!

Χαχαχα, καλά τα λες! 😆😆😆

Εγώ είχα φάει μερικές φορές κάτι μπλε οθόνες και δεν έβρισκα το γιατί

Τελικά βρέθηκε ο ένοχος: Το utility της μητρικής που, μεταξύ άλλων, έκανε και αυτόματο overlock κατά βούληση (παρά το ότι το είχα αφήσει στο default)

Φυσικά τα απεχθάνομαι αυτά τα εργαλεία γιατί εκτός από δύσχρηστα και κακοσχεδιασμένα, είναι και επικίνδυνα

Ο μόνος λόγος που το είχα βάλει (με βαριά καρδιά) ήταν για να παρακολουθώ θερμοκρασίες.

το ειχα δοκιμασει και'γω το φορματ,αλλα δυστυχως δεν πετυχε ουτε αυτη η προσπαθεια.
Μαλιστα ειχα βγαλει και το δισκο ως εξωτερικο και του ειχα κανει φορματ με τον αργο τροπο,πηρε κατι ωρες,για να ειμαι σιγουρος οτι δεν θα μεινει τιποτα απ'τη παλια εγκατασταση,αλλα τζιφος.

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

το ειχα δοκιμασει και'γω το φορματ,αλλα δυστυχως δεν πετυχε ουτε αυτη η προσπαθεια.
Μαλιστα ειχα βγαλει και το δισκο ως εξωτερικο και του ειχα κανει φορματ με τον αργο τροπο,πηρε κατι ωρες,για να ειμαι σιγουρος οτι δεν θα μεινει τιποτα απ'τη παλια εγκατασταση,αλλα τζιφος.

Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από quick format, όσον αφορά την καθαρή εγκατάσταση πάντα

για να ειμαι σιγουρος το εκανα,για το φοβο των Ιουδαιων,που λενε.
Να μην υπαρχει η υποψια στο μυαλο μου,οτι θα μπορουσε να ειναι αυτο.

Κάνω shutdown τα PCια εδώ και μήνες κι αυτά επιμένουν να πέφτουν σε sleep. Αλλάζω το ένα, αλλάζω το άλλο. Αυτά εκεί. Sleep. Νησάφι πια. Δικό μου είναι το PC όχι της MS η της Lenovo. ΘΕΛΩ shutdown και power off:

Command prompt,
shutdown /p /f

Ξεκουράσου PC. Αύριο θα κάνεις ένα fresh boot.

30 Απριλίου θα είναι διαθέσιμο το "Windows 10 April 2018 Update"

Από τις 30 Απριλίου -αν και όχι μέσω Windows Update-, θα είναι τελικά διαθέσιμη η επόμενη
μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10, ύστερα από μια μικρή αναβολή εξαιτίας ενός σημαντικού bug
το οποίο ανακαλύφθηκε τελευταία στιγμή.​

Η ονομασία της αναβάθμισης πλέον είναι αρκετά πιο απλή αφού πλέον η Microsoft φαίνεται ότι αφήνει
πίσω της τις αμφιλεγόμενες ονομασίες, επιλέγοντας απλά το μήνα και τη χρονιά. Έτσι το April 2018
Update (1803) θα είναι διαθέσιμο για τους ανυπόμονους την τελευταία ημέρα του Απριλίου μόνο ως
αρχείο για κατέβασμα και manual εγκατάσταση, ενώ στο Windows Update θα κάνει την εμφάνισή
του στις 8 Μαΐου
.

Όπως γνωρίζουμε, πέντε είναι τα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης. Το πρώτο ονομάζεται Timeline και
επιτρέπει στον χρήστη να ψάξει όλες τις ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει στον υπολογιστή του τις
τελευταίες 30 ημέρες, συμπεριλαμβανομένου των αρχείων πάνω στα οποία δούλευε, τις εφαρμογές
που εγκατέστησε αλλά και τις ιστοσελίδες που επισκέφθηκε.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το Dictation προσθέτει σε κάθε πεδίο κειμένου τη δυνατότητα φωνητικής πληκτρολόγησης πατώντας το
συνδυασμό πλήκτρων Win + H όμως αρχικά θα υποστηρίζει μόνο την αγγλική γλώσσας. Επιπλέον ο Edge
δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να αποκλείσει τον ήχο που μεταδίδει μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα επιλέ-
-γοντας το σχετικό εικονίδιο ενώ ο χρήστης μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού να συμπληρώνει αυτόματα
φόρμες που ζητάνε τα στοιχεία του. Υποστηρίζει ακόμα εφαρμογές PWA (Progressive Web Apps). Μέσω της
Cortana και της φωνητικής υπαγόρευσης, είναι δυνατή η διαχείριση του έξυπνου σπιτιού σας απευθείας
μέσω του υπολογιστή , φτάνει να έχετε μία από τις υποστηριζόμενες συσκευές όπως το Ecobee,
Honeywell και τον θερμοστάτη της Nest.

Το Focus Assist είναι μια νέα λειτουργία που σκοπό έχει την αύξηση της παραγωγικότητας, ελαττώνοντας
ή και εξαφανίζοντας όλες τις ειδοποιήσεις που αποσπούν την προσοχή του χρήστη από την εργασία του.
Δηλώνοντας το χρονοδιάγραμμα που επιθυμεί να είναι ενεργό το Focus Assist, ο χρήστης δε θα ενημερώνε-
-ται για τυχόν νέα e-mail ή ειδοποιήσεις εφαρμογών εκτός και αν έχει επιλέξει από πριν κάποιες εξαιρέσεις.

Οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν ακόμα βελτιώσεις στην εφαρμογή των φωτογραφιών, στο περιβάλλον
του Windows Mixed Reality, καλύτερη ασφάλεια καθώς και βελτιώσεις στην αναπαραγωγή παιχνιδιών.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

[via] . [via]

Από τότε που πέρασα στην 1709 (πριν 1 μήνα περίπου) παρουσιάστηκαν 2 προβλήματα αρκετά ενοχλητικά.
Το 1ο είναι ότι με το άνοιγμα του υπολογιστή, ανοίγει και ο Chrome αλλά και ένα ή περισσότερα docs αν και τα έχω κλείσει όλα κανονικά (Chrome και docs) πριν από to shut down. Σημειωτέον ότι, αυτά δεν εμφανίζονται στο startup.
Το 2ο είναι ότι μετά το άνοιγμα των παραπάνω ανοίγει και ο Windows installer και μένει ένα εικονίδιο με cancelling για 35-40' οπότε εμφανίζεται νέο που λέει ότι δεν μπορεί να εγκαταστήσει (τι άραγε?) και με Cancel κλείνουν και τα δύο. Χθες παρατήρησα ότι αν μετά το (αυθαίρετο) άνοιγμα του Chrome ον κλείσω, κλείνει μαζί του και το εικονίδιο του Windows installer.

Έκανα απεγκατάσταση του Chrome και εγκατάσταση αλλά το πρόβλημα παραμένει. Υπάρχει κάποια λύση στα προβλήματα;

Όχι, δεν κατέβαζα αρχείο.
Βελτιώθηκε η κατάσταση σε ότι αφορά στα docs αλλά όχι στα προβλήματα του chrome.
Χρησιμοποιώ τώρα τον Mozilla που δεν έχει τα προβλήματα, αλλά είχα συνηθίσει για χρόνια τον Chrome.
Περιμένω μήπως αλλάξει κάτι με το επερχόμενο update που αναβλήθηκε.

Όχι, δεν κατέβαζα αρχείο.
Βελτιώθηκε η κατάσταση σε ότι αφορά στα docs αλλά όχι στα προβλήματα του chrome.
Χρησιμοποιώ τώρα τον Mozilla που δεν έχει τα προβλήματα, αλλά είχα συνηθίσει για χρόνια τον Chrome.
Περιμένω μήπως αλλάξει κάτι με το επερχόμενο update που αναβλήθηκε.
Δοκίμασε να κάνεις uninstall το chrome με το Revo uninstaller.
Στο revo κάνε τικ στο full, να σου καθαρίσει και τα αρχεία, registry settings που θα δώσει πίσω ο chrome.
Μετα κάνε install πάλι το chrome και ελπίζω να παίξει κανονικά.
Αλλιώς δες τι φορτώνει στο startup στα windows.

Ευχαριστώ για τη συμβουλή σου γιατί συνειδητά επέλεξα να μην κάνω ολοκληρωτική απεγκατάσταση για να μην χάσω τα settings.

Σε ότι αφορά στο Startup, στο συνημμένο φαίνεται η τωρινή κατάσταση, αλλά, πριν κάνω την απεγκατάσταση, απενεργοποίησα όλα τα Enabled και τα επανέφερα σταδιακά αλλά δεν εντοπίστηκε η αιτία του προβλήματος.

Attachments

• Strartup.JPG
    Strartup.JPG
    56.2 KB · Views: 70