Microsoft Windows 11

Για να καταλάβω, με δυο λόγια είναι linux που τρέχει όλες τις 64bit εφαρμογές των windows? o_O

πάντως αρκετά φειδωλές πληροφορίες έχει η ιστοσελίδα τους.
Δε λέει πουθενά ξεκάθαρα οτι τρέχει οποεσδήποτε windows εφαρμογές. Μονο για office port μιλάει.

Είδα κάποια βιντεάκια. Δεν τρέχει κανονικές windows εφαρμογές, office , adobe κλπ
Ούτε το winamp δε τρέχει, κρασαρει.
Απλά έχουν βάλει ένα open office.

Άρα μάπα το καρπούζι, τουλάχιστον για windows users...
όχι ακριβώς εάν έχεις λογαριασμό office 365 μπορείς να τρέξεις office βασικός player στα linux είναι ο vlc σίγουρα η pro έκδοση τρέχει εφαρμογές windows.

• Like
Reactions: cacau

Default apps in Windowsfx​

This is where it starts to get very interesting for Windows users coming to Linux. You'll notice that MS Edge is the default web browser for Windowsfx. Also, Discover (the KDE Plasma software center) has been renamed Windowsfx Store ... at least in the panel. Once you open the app, it's still clearly KDE Discover, but it's just as easy to use as what you would find on the Windows desktop.

But when you dig in, you start noticing a bit of a pattern. Windowsfx includes several apps you'd normally associate with Windows, such as:

Oταν αναφέρουν υποστήριξη προγραμμάτων online edition, είναι μέσα από τον browser, δεν έχει καμία σχέση με εγκατάσταση τους στον υπολογιστή.

Η ερώτηση που έκανα πιο πάνω απευθύνεται σε όποιον εχει εγκαταστήσει το distro, γιατί στην σελίδα τους γράφουν αυτό:

".EXE And .MSI Applications
Windowsfx can run .exe and .msi programs natively with a double click as in Microsoft Windows. The compatibility mode expands this feature even further."

Αν το ερμηνεύσουμε κατά γράμμα σημαίνει ότι τρέχουν τα πάντα, αφού όλα .exe είναι, αλλά τι γίνεται με τα απαιτούμενα "συνοδευτικά", .dll, NET framework κ.λπ.?

εδω και μερικες ημερες ειχε βγαλει στο update οτι μπορω να κανω αναβαθμιση σε windows 11.
δεν εδωσα σημασια και το αφησα.
ξαφνικα εχθες,σε μια επανεκινηση,εκανε μονο του αναβαθμιση σε 11...
εχω την επιλογη να γυρισω πισω,αλλα δεν καταλαβα πως εγινε αυτο απο την στιγμη που εγω δεν εκανα καμια απολυτως κινηση...

Παλικάρια, μια βοήθεια για να μην το σπάσω...
Προσπαθώ να ορίσω το Inkscape σαν το πρόγραμμα που θα μου ανοίγει τα αρχεία .svg αλλά δέν μπορώ.
Πάντα όταν ήθελα να κάνω το ίδιο πήγαινα με δεξί κλίκ πάνω στο αρχείο και open With-Choose another app επέλεγα το πρόγραμμα που ήθελα και τικάριζα το "Always use this app..."
Στα συγκεκριμένα αρχεία δεν μπορώ να το κάνω γιατί δεν μου δίνει την επιλογή "Always use this app..."
Τι κάνουμε τώρα;

Untitled.jpgUntitled1.jpg

• Like
Reactions: Larry