Microsoft Windows 11

ακομα δεν εχουν λυσει βασικα πραγματα πχ sleep/wake , τις περισσοτερες φορες ειτε δεν ξυπνανε ποτε , ειτε οταν ξυπνανε τα μισα περιφερειακα και features δεν δουλευουν καν αν δε κανεις επανεκινηση.
Φυσικα το εχω καταργησει πια το slepp, αλλα μου λειπει πολυ δυστυχως και για μενα ειναι πολυ χρησιμο, μιας και το desktop μου καιει σαν 2 θερμοσιφωνες μαζι με τα περιφερειακα και δεν μπορω να το αφηνω συνεχως ανοιχτο, αλλα ουτε και να το ανοιγοκλεινω καθε τοσο.

Τεσπα... προσοχη στις αναβαθμισεις, κρατατε backup... τα γνωστα δηλ.

Είναι βελτιωμένα ξεκάθαρα και δεν είναι το χάλι του παρελθόντος, άλλα και πάλι εξαιρετικά δεν θα τα έλεγα...από την στιγμή που υπάρχει καλύτερη στο σύνολο εναλλακτική λύση, εγώ προσωπικά δεν βρίσκω τον λόγο να είμαι σε αυτά, εκτός αν κάποιος παίζει παιχνίδια, χτίζει τεράστιους πύργους κλπ. Βέβαια γούστα είναι αυτά...

ακομα δεν εχουν λυσει βασικα πραγματα πχ sleep/wake , τις περισσοτερες φορες ειτε δεν ξυπνανε ποτε , ειτε οταν ξυπνανε τα μισα περιφερειακα και features δεν δουλευουν καν αν δε κανεις επανεκινηση.

Πιο συχνά αυτό είναι θέμα των συσκευών (drivers, hardware).
Παλιότερα υπήρχε θέμα με το sleep σε αρκετές μητρικές (κάποιες το διόρθωσαν με BIOS Update, κάποιες ποτέ).

Πονεμένο θέμα το sleep mode γενικότερα (στην Apple έχει πολύ μικρότερο hardware pool και είναι φυσικά πιο εύκολο να είναι ελεγμένοι οι drivers)

εξαιρετικα δε τα λες, οταν μετα απο καθε αναβαθμιση φοβασαι τι θα δεις... εχω αναγκαστει να ξαναστησω 2 φορες το μηχανημα τα τελευταια χρονια και να κανω roll back πολλες φορες (οπως τωρα μολις, καλα που ειχα προνοησει).

Επισης, πολλες φορες αισθανομαι οτι δουλευω σε μηχανημα δεκαετιας... ανεξηγητα κολληματα σε ανυποπτες στιγμες που μ εκνευριζουν αφανταστα.

Τεσπα... λογω αναγκης τα εχω , δεν μπορω να κανω αλλιως τωρα.

σιγουρα ειναι βελτιωμενα, αλλα σε καμια περιπτωση εξαιρετικα.

Η δικιά μου εμπειρία είναι η ακριβώς αντίθετη από τη δικιά σου, τα τελευταία τουλάχιστον 20-25 χρόνια. Και έχω πολλούς υπολογιστές με Windows σπίτι μου, αρκετοί από τους οποίους δουλεύουν 24/7.

Το μόνο θέμα που είχα και έχω συστηματικά είναι μηχανήματα να ξυπνάνε από sleep χωρίς προφανή λόγο. Αλλά φταίω και εγώ, που δεν το έχω ψάξει αρκετά. Πάντα κάτι το ξυπνάει το μηχάνημα, και αυτό καταγράφεται (κάπου).

Βέβαια, συμφωνώ ότι τα "βαριά" updates γενικά δεν είναι καλή ιδέα να μπαίνουν με το που βγαίνουν. Αν τηρείς αυτό, όλα θα πάνε καλά.

Το sleep παντως μπορει να ειναι θεματακι, οντως.

Θελει ψαξμο παντως και λύνεται.

παντα ειχα windows kai mac, 30 χρονια τωρα!

Λιγα εχουν αλλαξει, ενταξει ειναι πιο σταθερα αλλα με τιποτα δεν πλησιζαουν mac os.
Προφανως λογω πληθωρας περιφερειακων , drivers κλπ
αλλα δεν ειναι μονο αυτο δυστυχως, εχουν εγγενες θεματα με βασικα πραγματα.

Πχ ακομα και σε handheld pc που ειχα (asus rog ally ), που εχει σταθερο hardware κι ελεγχεται υποτιθεται παο την asus πληρως (?) παλι δεν λειτοιυργουν αυτα που ανεφερα σωστα.
αν βαλεις ομως steam OS (εχει βγει εκδοση γι αυτο) μια χαρα λειτουργει το sleep wake !

Ειναι προβλημα στο πυρηνα τους, δεν εχει να κανει μονο με το hardware.
Κι εχει πολλα τετοια δυστυχως...

• Like
Reactions: takisot
Το sleep παντως μπορει να ειναι θεματακι, οντως.

Θελει ψαξμο παντως και λύνεται.
δε λυνεται , το ανεφερα παραπανω, ειναι προβλημα εγγενες.

Ακομα και στο νεο "ειδικο" xbox Asus rog ally με ειδικη εκδοση Windows που θα βγαλουν asus + Microsoft, δεν το εχουν λυσει... και ουτε προκειται.
Και μιλαμε για ενα μονο μηχανημα, που εχει τον απολυτο ελεγχο asus + microsoft.

Βγηκε αναβαθμιση 25Η2, εγω που τα περασα, εχω ηδη 2 freezes σε καλο και προσεγμενο desktop, που μεχρι τωρα δεν ειχα ποτε!

Οποτε προσοχη, μη βιαστειτε...

Εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα λειτουργικά, στα windows για να έχουν χρόνο να προσαρμοστούν και όλοι οι διάφοροι OEMs & vendors, τα προηγούμενα major versions παραμένουν σε υποστήριξη για δύο χρόνια.

Τα 24H2 κυκλοφόρησαν 1-10-24 και θα έχουν υποστήριξη μέχρι τέλους του 2026 και τέλος του 2027 για τους enterprise πελάτες. Βλέπεις τα KB, και συνήθως μετά από περίπου 1-2 μήνες που έχουν λυθεί τα θέματα συμβατότητας, κάνεις upgrade.

Σε laptop και OEM desktop τις περισσότερες φορές έχουν άλλο upgrade path, μέχρι να επιβεβαιωθεί πως είναι stable και να ενημερωθούν όλοι οι σχετικοί drivers δεν εμφανίζεται η ενημέρωση καθόλου.

Τα 11 είναι πολύ αξιόπιστα και τα απολαμβάνω να τα χρησιμοποιώ με τις εφαρμογές του office 365 για windows μέσω VM στο Mac μου.

Σίγουρα δε θα άλλαζα την εμπειρία χρήσης αρκετών καθημερινών επαγγελματικών διεργασιών που έχω στα Windows 11 για να τρέχω μόνο MacOS.

Η κατάσταση έχει βελτιωθεί στα win,πέραν πασις αμφιβολιας, βέβαια την ‘οθόνη του θανάτου’ την πέρνω αραιά και που σε ένα άριστα συντηρημένο σύστημα, όμως την δουλειά μου την κάνω άριστα..
Στα Mac που έχω τόσα χρόνια κάθε μέρα δουλειά, ζήτημα 2 φορες να μου έχουν κρασάρει…

Η κατάσταση έχει βελτιωθεί στα win,πέραν πασις αμφιβολιας, βέβαια την ‘οθόνη του θανάτου’ την πέρνω αραιά και που σε ένα άριστα συντηρημένο σύστημα, όμως την δουλειά μου την κάνω άριστα..
Στα Mac που έχω τόσα χρόνια κάθε μέρα δουλειά, ζήτημα 2 φορες να μου έχουν κρασάρει…

Εγώ πάντως έχω να δω BSOD πάνω από 10 χρόνια (εποχές δηλαδή προ windows 10). Μιλάμε για πολύ μεγάλη βελτίωση, στη σταθερότητα του λειτουργικού, την τελευταία δεκαετία.

Εννοείται βέβαια, ότι ακόμα και τώρα, δεν υπάρχει σύγκριση με linux/bsd, όπου εκεί μιλάμε για rock-stable κατάσταση (μήνες uptime).

Η 25Η2 εγκαταστάθηκε αυτόματα από την 24Η2 ή θέλει χειροκίνητη διαδικασία?

Η 25Η2 εγκαταστάθηκε αυτόματα από την 24Η2 ή θέλει χειροκίνητη διαδικασία?
Σε εμένα δεν έχει γίνει detectable rollout καν :D
Καλύτερα να μην βιαστείς αν αληθεύουν οι πρώτες αναφορές για θεματάκια.
Μπορείς να κάνεις pause τα updates έως και 5 εβδομάδες μέσα από τα settings που έχει στο WIndows Update section.

• Like
Reactions: ika
Δεν βιάζομαι να αλλάξω, πληροφοριακά το ρωτάω γιατί και μένα δεν τα βρίσκει.
Το ίδιο μου έκανε και όταν είχα τα 23Η2 και βγήκαν τα 24Η2, που μετά τα πέρασα χειροκίνητα από την αρχή 2-3 μήνες αργότερα.

Σπίτι είμαι με 10, δουλειά με 11, αυτό και αν δεν είναι σοκ, τα 11, ακόμα δεν τα έχω συνηθίσει, είμαι περισσότερο φαν της σταθερότητας, στου μικρού το φορητό που αγόρασα, ενώ έβαλα κανονικά το office δεν μπορώ να δω - βρω το ΜS office Outlook, έχει τα 11.
Είναι αυτό, καμιά ιδέα;

Σπίτι είμαι με 10, δουλειά με 11, αυτό και αν δεν είναι σοκ, τα 11, ακόμα δεν τα έχω συνηθίσει, είμαι περισσότερο φαν της σταθερότητας, στου μικρού το φορητό που αγόρασα, ενώ έβαλα κανονικά το office δεν μπορώ να δω - βρω το ΜS office Outlook, έχει τα 11.
Είναι αυτό, καμιά ιδέα;
Κατέβασέ το από το MICROSOFT STORE. Δωρεάν είναι